Home » » Μεγάλα θύματα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης τα παιδιά - ΝΑΟΥΣΑ «Όχι» των γονέων σε δωρεά πετρελαίου του Σόρος

Μεγάλα θύματα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης τα παιδιά - ΝΑΟΥΣΑ «Όχι» των γονέων σε δωρεά πετρελαίου του Σόρος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 | 3:18 π.μ.

Τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης είναι τα παιδιά. «Χρόνο με τον χρόνο ο αριθμός των παιδιών που υποσιτίζονται αυξάνετε τραγικά» αναφέρει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονίας» επικαλούμενη στοιχεία έρευνα σύμφωνα με τα οποία περισσότεροι από 1.400 μαθητές, στην Θεσσαλονίκη, δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν μαζί τους στο σχολείο κολατσιό, ένας αριθμός που έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2011 (620 ήταν τα παιδιά που πήγαιναν χωρίς να έχουν κολατσιό στο σχολείο).

Εκτός των άλλων η αδιαφορία του κράτους κάνει τα παιδιά να παγώνουν στις σχολικές αίθουσες, δίνοντας την ευκαιρία σε διεθνείς απατεώνες - κερδοσκόπους, σαν τον Σόρος να παρουσιαστούν «φιλεύσπλαχνοι».  Και εδώ να δώσουμε συγχαρητήρια σε γονείς μαθητών ενός συλλόγου στην Νάουσα που πάνω απ’ όλα έβαλαν την αξιοπρέπεια τους και έθεσαν το κράτος μπροστά στις ευθύνες του.

Παραθέτουμε το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία»

Παρά τον κίνδυνο να ξαναμείνουν τα σχολεία χωρίς θέρμανση, ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα, χθες η γενική συνέλευση των συλλόγων γονέων με απόφασή της διαμήνυσε ότι δεν επιθυμεί να διανεμηθεί στα σχολεία πετρέλαιο θέρμανσης προερχόμενο από δωρεά του ιδρύματος του μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος...

Η απόφαση των γονέων ανακοινώθηκε χθες στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας, και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στο σύνολο της διοίκησης του δήμου.

«ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ»

«Καταρχήν μας προκάλεσαν εύλογες υποψίες οι λόγοι για τους οποίος ο φιλάνθρωπος αυτός μεγιστάνας σκέφτηκε ξαφνικά το πρόβλημα των σχολείων της Νάουσας. Δεν μας πείθει ότι η προσφορά του είναι ανιδιοτελής. Είμαστε βέβαιοι ότι από αυτή την ‘ευεργεσία’ ο κ. Σόρος αναμένει ανταλλάγματα και δεν θέλουμε τα σχολεία των παιδιών μας να μπουν σ’ αυτό το παιχνίδι», είπε στη «Μ» ο πρόεδρος των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Νάουσας Μανόλης Γαλίτης.

Πέρα από τις όποιες προθέσεις του δωρητή, για τους γονείς υπάρχει ένας ακόμη σημαντικότερος λόγος, όπως λένε, για να αρνηθούν την προσφορά. «Πετρέλαιο θα μπορούσαμε να αγοράσουμε και μόνοι μας, με χρήματα των γονέων. Αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος των συλλόγων μας. Η λειτουργία των σχολείων είναι υποχρέωση του κράτους. Τι κοινωνία είμαστε αν δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τα σχολεία μας; Γι’ αυτό εξηγούμε ότι δεν ζητήσαμε και δεν ζητάμε από κανέναν ελεημοσύνη. Απαιτούμε από το κράτος να διασφαλίζει τα δικαιώματα και τη μόρφωση των παιδιών μας και όλων των παιδιών», υποστήριξε ο κ. Γαλίτης.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger