Home » , , » Μετανάστες που γλύτωσαν απ' το ναυάγιο στις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας ξυλοκοπήθηκαν και ληστεύτηκαν από αστυνομικούς

Μετανάστες που γλύτωσαν απ' το ναυάγιο στις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας ξυλοκοπήθηκαν και ληστεύτηκαν από αστυνομικούς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 | 5:07 μ.μ.

Eίναι συγκλονιστικά όσα αφηγούνται –σε δημοσιογράφο της «Ελευθεροτυπίας»- Σύριοι μετανάστες που σώθηκαν από το ναυάγιο στις ακτές της Αιτωλοακαρνίας.  (Στα μέσα Νοέμβρη 27 μετανάστες προσπάθησαν με μικρό σκάφος να φτάσουν στην Ιταλία. Το σκάφος τους ναυάγησε ανοιχτά της Λευκάδας με τραγικό απολογισμό 12 νεκροί, ανάμεσα τους και τέσσερα μικρά παιδιά, αδέρφια μεταξύ τους τα οποία πνίγηκαν μαζί με τον πατέρα τους. Αναλυτικά σε περασμένη ανάρτησή μας)

Πέρα απ’ τις βιωματικές ιστορίες, τους λόγους που τους ανάγκασαν να φύγουν απ’ την χώρα τους που μαστίζεται από πολέμους και φτώχια, αφηγούνται πώς γλύτωσαν από το ναυάγιο και καταγγέλλουν επώνυμα αστυνομικούς και λιμενικούς που όχι απλώς τους χτύπησαν αλλά και τους έκλεψαν ότι χρήματα είχαν. 
Ο Τζεμά λέει ότι όταν τους μετέφεραν στο νοσοκομείο «Μας έκαναν σωματικό έλεγχο. Μπροστά στους γιατρούς πήραν τα χαρτιά, λεφτά κινητά. Είχα 435 ευρώ. Οι άλλοι δυο 200 και 250. Δεν επέστρεψαν τα χρήματα. Κράτησαν και ένα ακριβό κινητό». Ο Σεπχί Γκαλό λέει ότι του λήστεψαν 915 ευρώ και οι ανάλογες καταγγελίες συνεχίζονται.

Εκλιπαρώντας οι μετανάστες, τους αστυνομικούς, να τους δώσουν πίσω τα χρήματα που τους έκλεψαν η απάντηση που πήραν ήταν: «Τα χρήματα πέσανε στην θάλασσα. Να πάτε στο λιμάνι του Πειραιά να τα βρείτε»,

Δεν εντυπωσιαζόμαστε ούτε ξαφνιαζόμαστε απ’ την κτηνώδικη απανθρωπιά των «οργάνων της τάξεως». Να χαίρεται ό Δένδιας τους ένστολους υφιστάμενους του.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger