Home » , » Μια πολιτική προσέγγιση για την ένοπλη επίθεση στους χρυσαυγίτες

Μια πολιτική προσέγγιση για την ένοπλη επίθεση στους χρυσαυγίτες

Από giorgis , Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 | 2:06 π.μ.

Του Γ. Γ.

Αν δεν με απατά η μνήμη μου από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα δεν υπήρξε οργάνωση ένοπλης μειοψηφικής βίας που να σχεδίασε και να εκτέλεσε επιθέσεις σε απλούς πολίτες. (Την δολοφονία του Σ. Γκιόλια την ανέλαβε μια οργάνωση –η «Σέχτα Επαναστατών»- που σύμφωνα με αυτά που έχουν προκύψει «είναι ένα συνονθύλευμα ατόμων που έχουν επιλέξει τον χώρο του κοινού εγκλήματος στον οποίο προσδίδουν ωστόσο ιδεολογική χροιά και άλλοθι»).

Χτες όμως είχαμε μια επίθεση –άγνωστο ποιοι την έκαναν- κατά την οποία υπήρξαν νεκροί δυο χρυσαυγίτες.
Θα κάνω μια προσπάθεια να προσεγγίσω πολιτικά το θέμα, (τα αστυνομικά σενάρια έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο με ποιο χαρακτηριστικό το δημοσίευμα του Β. Λαμπρόπουλου στην ηλεκτρονική σελίδα του «Βήματος), χωρίς φυσικά να ασπάζομαι τις παπαριές του Σύριζα ότι «η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα».
 
Ασχετα απ΄ότι λένε οι δημοσκοπήσεις –για την «εγκυρότητα» του έχουμε μιλήσει πολλές φορές- όποιος είναι μέσα στην πιάτσα γνωρίζει ότι μετά την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, την προφυλάκιση στελεχών της Χ.Α και τα όσα ήρθαν στην δημοσιότητα για την δράση της, η «αυγή» άρχισε να σκοτεινιάζει.

Χαρακτηριστικά τα γεγονότα ότι εκατοντάδες μέλη της προσήλθαν σε  κεντρικά νοσοκομεία για να σβήσουν τα τατουάζ με ναζιστικά σύμβολα που είχαν, ότι κατά τις συγκεντρώσεις συμπαράστασης στους προφυλακισμένους ηγέτες της Χ.Α δεν συγκεντρώθηκαν παρά κάποιες δεκάδες, ενώ κατέληξε σε φιάσκο ολκής η πολυδιαφημιζόμενη πρόσφατη σύναξη των ναζιστών.
«Η Χρυσή Αυγή μοιάζει να αποσυντίθεται», έγραφε πριν μερικές μέρες η «Καθημερινή» σε άρθρο της που τιτλοφορούσε «Ερημιά στα γραφεία, στα μπαλκόνια και στις εκδηλώσεις» και στο ρεπορτάζ της μας έδινε την εικόνα διάλυσης της ναζιστικής οργάνωσης.

Αυτή η εξέλιξη με την δολοφονία των χρυσαυγιτών λίγες μέρες πριν την απεργία στις 6 του μήνα ποιον βοήθησε; Να προσπεράσουμε ότι μπορεί να συσπειρώσει τα μέλη της ναζιστικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου,και να οδηγήσει κάποια απ’ αυτά –με κεντρική καθοδήγηση ή όχι- σε εγκληματικές ενέργειες . (Δημοσίευμα της εφημερίδας των Συντακτών που μας λέει ότι «Κλίμα πολιτικής δολοφονίας και εκδίκησης καλλιεργεί η Χρυσή Αυγή»).  

Δεν θα εξαφανιστούν απ’ την πολιτική ατζέντα η νέα φοροκαταιγίδα, το ασφαλιστικό που πνέει τα λοίσθια του, οι νέες μειώσεις στις συντάξεις που έρχονται;
Δεν θα μας πιπιλίζουν, ΜΜΕ και κυβέρνηση, για μεγάλο διάστημα την καραμέλα για τα «δυο άκρα που δολοφονούν» και άρα πρέπει να ληφθούν και άλλα κατασταλτικά μέτρα;
Και το πιο βασικό. Εχει καμιά κοινωνική αποδοχή το να σκοτώνεις δυο άτομα στα οποία δεν μπορείς να τους αποδόσεις τίποτε άλλο παρά την ένταξη τους σε μια φασιστική οργάνωση;

Επίσης το όλο κλίμα που διαμορφώνεται βοηθάει να περνάνε στα «ψιλά» της ειδησεογραφίας σημαντικά ζητήματα όπως οι καθημερινές απολύσεις και το βάθεμα της ανεργίας, η εξαθλίωση που βιώνουν τεράστιες μάζες του πληθυσμού μας, το ότι οι τράπεζες  κατάσχουν σπίτια καθημερινά γιατί δεν μπορούν να εξοφληθούν στεγαστικά δάνεια με τα τοκογλυφικά επιτόκια που επιβάλλουν και λόγω της βαθιάς ύφεσης, την κοινωνική καταστροφή που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μιας δράκας ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών.

Προσωπικά δεν είμαι θιασώτης των σεναρίων συνωμοσιολογίας. Οπότε δεν θα ισχυριστώ ότι το θάνατο των δυο χρυσαυγιτών τον προκάλεσαν "δυνάμεις του παρακράτους". "μυστικές υπηρεσίες" κλπ. Εκτιμώ όμως ότι αυτή η ενέργεια δρα αντικειμενικά σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος και βοηθάει τις δυνάμεις της αντίδρασης. 

(Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα επαληθευτεί το σενάριο που θέλει να αποδίδεται αυτή η ενέργεια σε οργάνωση μειοψηφικής βίας. Αν πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζων –δεν συχνάζουν λίγοι τέτοιοι τύποι στην Χ.Α- θα χρειαζόταν άλλη προσέγγιση)
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 10 σχόλια

Ανώνυμος
2 Νοεμβρίου 2013 στις 6:11 π.μ.

Το ΚΚΕ έσπευσε να καταδικάσει την επίθεση βεβαίως και ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε τις ασυναρτησίες . Αφού καταδικάζετε λοιπόν , να καταδικάσετε και τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.Καταδικάστε και τον Σαράφη, τον Σαμαρινιώτη, τις ηρωικές μαχήτριες και τους μαχητές του ΔΣΕ . (Ξανα)καταδικάστε τον Άρη Βελουχιώτη και όποιον άλλον πολέμησε τους φασίστες. Έτσι για να ξέρουμε κι εμείς ποιούς εχουμε απέναντί μας και ποιούς δίπλα μας.

Υ.Γ. Περιμένω καταδίκη της επίθεσης και από ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να μπαρουτιάσω κι άλλο.

Ανώνυμος
2 Νοεμβρίου 2013 στις 12:14 μ.μ.

Πρέπει να είσαι πολύ άσχετος ανώνυμε των 6:11π.μ
Τα τσουβάλιασες όλα μαζί χωρίς να σκεφτείς ποόν εξυπηρετεί η συγκεκριμένει πράξη.
Μάλλον πρέπει να σε δεί κανένας γιατρός .Εκτός και αλλόυ στοχεύεις!Πάντως είναι για γέλια το σχόλιο σου

Ανώνυμος
2 Νοεμβρίου 2013 στις 12:15 μ.μ.

οι μαχητες του φασισμου και του ναζισμου τα βαζαν με εναν πανοπλο πανισχυρο μηχανισμο κι οχι με αοπλους πιτσηρικαδεςεξω απο μια φασιστοπορτα...η θρασυδειλια ειναι χαραχτηριστικο του φασιστα κι οχι του επαναστατη...μην μπαρουτιαζεις λοιπον φιλαρακι...καπου το χασες...

Πριν(ς)
2 Νοεμβρίου 2013 στις 12:44 μ.μ.

@6:11
Αν με τέτοια σχόλια βγάζεις κανένα μεροκάματο είσαι απλά ένα πουλημένος. Αν το κάνεις χωρίς μεροκάματο είσαι απλά βλάκας και ανιστόριτος.

Ανώνυμος
2 Νοεμβρίου 2013 στις 12:50 μ.μ.

Είναι δυνατόν να αφήνετε σχόλια που έρχονται κατευθείαν από τα σκοτεινά υπόγεια του παρακράτους ;

Ανώνυμος
2 Νοεμβρίου 2013 στις 1:53 μ.μ.

" Εχει καμιά κοινωνική αποδοχή το να σκοτώνεις δυο άτομα στα οποία δεν μπορείς να τους αποδόσεις τίποτε άλλο παρά την ένταξη τους σε μια φασιστική οργάνωση;"

Χωρις σε καμμια περιπτωση να μπαινω σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ δικαιωση των οσων εγιναν θελω να ρωτησω,τι ειναι για τον συγγραφεα του αρθρου μια φασιστικη οργανωση?Καμμια λεσχη με μπιλιαρδα μηπως η ενα πολιτικο κομμα με στοχο την εργατικη ταξη για λογαριασμο των αφεντικων?

Το αν τα θυματα μετειχαν σε μαχαιρωματα μεταναστων η οχι(λογικα θα μετειχαν παντως για να εχουν καθηκοντα φρουρας των γραφειων,αρα την εμπιστοσυνη των ανωτερων τους)λιγο με απασχολει προσωπικα,και δεν καταλαβαινω γιατι ενα αρθρο που μιλα ΠΟΛΙΤΙΚΑ για οτι εγινε(ετσι λεει)επιχειρηματολογει στη βαση ελλειψης ΝΟΜΙΚΩΝ αποδειξεων για το τι εκαναν,η δεν εκαναν,ως μελη της ΧΑ οι δυο νεκροι φασιστες.

Ανώνυμος
2 Νοεμβρίου 2013 στις 2:46 μ.μ.

Αν χρειαστεί ποτέ να επιλέξω ανάμεσα σε 2 δολοφόνους τον πιο συμπαθή,θα επιλέξω αυτόν που τουλάχιστον έχει τον ανδρισμό να σκοτώσει σε μια συμπλοκή,εν βρασμώ ψυχής και με ακάλυπτο το πρόσωπο κι όχι μια αδελφούλα που σκοτώνει ύπουλα,εν ψυχρώ και με κουκούλα ανυποψίαστους και άοπλους ανθρώπους.

Ηρακλειώτης
2 Νοεμβρίου 2013 στις 7:00 μ.μ.

Πάντως ο ένας από τους δύο μακαρίτες είχε άμεση σχέση με μπραβιλίκια και προστασίες σε καφετέριες της περιοχής, κάτι που επιμελών αποκρύβουν τα αστικά ΜΜΕ...

Ανώνυμος
4 Νοεμβρίου 2013 στις 3:14 μ.μ.

@Ανώνυμος
Εντάξει έχετε δίκιο .Ήταν βλακεία το αρχικό μου σχόλιο αλλά εσύ ρε μάγκα δεν έχεις δίκιο. Ο Ρουπακιάς πήγε με άλλους 20 ναζί και 5 μπάτσους για να φάει τον Φύσσα κι εσένα σε πείραξε η κουκούλα? Ήταν αντρίκειο δηλαδή αυτό που έκανε ο ναζί ο Ρουπακιάς?

Επίσης , για να μην παρεξηγούμαι. Δεν εγκρίνω την πράξη αυτή αλλά ούτε την καταδικάζω κιόλας.

Είναι μια διαφορετική προσέγγιση από κάποιους που θεωρούν ότι έχουμε πόλεμο ήδη. Δεν ξέρω ακόμα αν έχουν δίκιο ή άδικο...

(Ο αρχικός σχολιαστής)

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger