Home » , » Αλλο ένα "θεόπνευστο" κήρυγμα από τον "άγιο" Πειραιά

Αλλο ένα "θεόπνευστο" κήρυγμα από τον "άγιο" Πειραιά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 | 11:38 μ.μ.

Ο «άγιος» Πειραιά, δεσπότης Σεραφείμ είναι γνωστός για την μισανθρωπιά του, και τις ακραίες θρησκόληπτες απόψεις του, όπως και για το μίσος του προς την αριστερά. (Είχε βγει στην τηλεοπτική εκπομπή του γραφικού Σ. Χίου και ζήτησε απ’ το θρησκόληπτο ποίμνιο του να μην ψηφίσει ΚΚΕ και Σύριζα, στις περασμένες εκλογές).

Εχει και έντονη κοινωνική δράση. Την μια προσφεύγει στα δικαστήρια για να μην γίνει τζαμί την άλλη υποβάλει μήνυση στους ηθοποιούς και συντελεστές της θεατρικής παράστασης Κόρπους Κρίστι…

Οσο για τις θεόπνευστες απόψεις του δεν κάνει τίποτε παρά να τις εκδηλώνει καθημερινά. Παραδείγματα ένα σωρό. Την μια μέσα από την ιστοσελίδα της μητρόπολης του χαρακτήρισε επικίνδυνη και χυδαία πράξη τον στοματικό έρωτα, την άλλη παρατώντας το καλυμμαύχι του δεσπότη και φορώντας την τήβεννο του δικαστή ψάλλοντας δικαστικές αποφάσεις όπως τότε με την δολοφονία. του Νίκου Σεργιανόπουλου.
Το θύμα «είναι ο ίδιος υπαίτιος για τη δολοφονία του», αφού σύμφωνα πάντα με τον αρχιρασοφόρο, αφού «οι "τέτοιοι" πάνε γυρεύοντας». Και για να μην μείνει σε κανέναν αμφιβολία ότι το πόρισμα του είναι σωστό συμπλήρωσε: «Οι γκέι είναι ηθικά απονευρωμένοι, με ψυχοπαθολογικές εκτροπές και ψυχασθένειες, με μανία ικανοποιήσεως της ψυχοπαθολογικής των εκτροπής, που έκαναν αξία ζωής τον σωλήνα αποβολής περιττωμάτων».

Τώρα πάλι με ανακοίνωση του απειλεί με αφορισμό τους βουλευτές που εκλέγονται στην περιοχή του ότι αν ψηφίσουν την τροπολογία που φέρεται ότι προτίθεται να προωθήσει η Κυβέρνηση για την επέκταση του «Συμφώνου Συμβιώσεως» και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Υ.Γ 1: Είναι γνωστό πως αντέδρασε ο Ανδρέας Λασκαράτος όταν τον αφόρισε ο μητροπολίτης Κεφαλλονιάς  λόγω του βιβλίου του «Τα μυστήρια της Κεφαλονιάς».
Είχε πάει ένας παπάς στον συγγραφέα να του ανακοινώση την απόφαση του δεσπότη.
-Και τι σημαίνει ο αφορισμός; ρώτησε κάνοντας τον ανήξερο ο Λασκαράτος
-Το κόκκαλα σου δεν πρόκειται να λιώσουν ποτέ, απαντάει ο παπάς.
Μισό του λέει ο Λασκαράτος. Μπαίνει στο σπίτι του και επιστρέψει με ένα κουτί με δυο ζευγάρια παπούτσια των παιδιών του. Θα ήμουν ευγνώμων, λέει, απευθυνόμενος στον παπά, αν μου τα αφόριζε κι αυτά ο δεσπότης και δεν λιώνουν οι σόλες τους  και υποβάλλομαι σε έξοδα.

Υ.Γ 2: «Αλητόσκυλα» χαρακτηρίζει τους ρασοφόρους ο Θέμος Κορνάρος, στο βιβλίο του «Οι άγιοι χωρίς μάσκα» συμπληρώνοντας ότι σ’ «αυτούς ο χαρακτηρισμός "χτήνη" θα ήταν αλαφρός αν δεν προσέβαλε τα εργατικά ζώα».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
28 Νοεμβρίου 2013 στις 5:57 π.μ.

«Αγιότατε» τι ακούω; θα αφορίσεις τους Αριστερούς για να μην ψηφίσουν υπέρ των ομοφυλοφίλων; Μόνο θα τους αφορίσεις; Δε θα τηρήσεις «τας ιεράς παραδόσεις» του βασανισμού και της καύσης ανθρώπων; Είναι που τα ξύλα δημιουργούν νέφος και το πετρέλαιο ακρίβυνε.
Γιατί τόσο μίσος εναντίον των γκέι Μέγα Ιεροεξεταστή; Φοβάστε μήπως κάποιος γκέι σας πιάσει τον ιερό... ποπό σας; Με τέτοια φάτσα δεν κινδυνεύετε, σας διαβεβαιώνω. Αλλά ας μιλήσουμε θεολογικά.
Αν ο σεξουαλικός προσανατολισμός κάποιου ανθρώπου ήταν η μόνη «αμαρτία» για την θρησκεία, όχι μόνο τη δικιά σας, θα κατανοούσα τη στάση σας ως ενός φανατικού θρησκόληπτου. Θα έλεγα, ότι ενεργεί βάσει των όσων πιστεύει. Αλλά δεν είναι έτσι.
Βλέπετε σε όλες τις θρησκείες καταδικάζονται και κάποια άλλα πράγματα. Η κλεψιά πχ. Το ψέμα, ο φόνος κοκ. Να αφορίσετε λοιπόν τους Αριστερούς βουλευτές για την άποψη τους, οκ. Όμως κάτι δεξιούς που κλέβουν μισθούς, συντάξεις, σπίτια, χωράφια και που χαριεντίζεσθε μ αυτούς, δίνοντας παθιασμένα φιλάκια στους ναούς, θα τους πείτε μπράβο; Εκείνους που σκοτώνουν τον πλησίον, γιατί παπά τους χειροκροτείς; Εκείνους που ψηφίζουν να κλείσουν Νοσοκομεία, σχολεία, εκείνους που εξοντώνουν το φτωχό, πλουτίζοντας οι ίδιοι, γιατί τους δέχεσαι στο ναό;
Να υποθέσω, ότι είναι λόγω της ακροδεξιάς σου άποψης και όχι επειδή απάλλαξαν την Εκκλησία από τους φόρους, τα όσα λες;
Σκοτίστηκαν οι Αριστεροί για τέτοιου είδους «αφορισμούς». Ο μόνος που βλάπτεται είναι η ίδια η Εκκλησία που κακώς εκπροσωπείς. Όταν ο φτωχός βλέπει τον παπά να χειροκροτεί εκείνον που τον εκμεταλλεύεται, καταλαβαίνει πολύ καλά ποιος είναι ο πιστός και ποιος δεν έχει το Θεό του.
Ο σεξουαλικός προσανατολισμός ενός ενηλίκου ανθρώπου είναι δική του υπόθεση. Το να επέμβει κάποιος στο ντύσιμο, στο κρεβάτι, στην προσωπική ζωή του άλλου είναι η χειρότερη μορφή καταπίεσης. Η πιο στυγνή δικτατορία. Μοιραία ο σκοταδισμός δε θα κρατήσει πολύ. Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται και όλο και περισσότεροι καταδικάζουν αηδιασμένοι τέτοιες μεσαιωνικές νοοτροπίες και συμπεριφορές.
Αν η Ιερά Σύνοδος θέλει συμβουλή από ένα άθεο, τους συμβουλεύω να δώσουν αγάπη και όχι να κηρύττουν μίσος. Να φροντίσουν τους πρόσφυγες, τους φτωχούς, να στεγάσουν τους άστεγους, να ταΐσουν τους πεινασμένους και να πάψουν να ασχολούνται με τα προσωπικά του καθενός.
Αν δεν κάνω λάθος – το έχω ξαναπεί – ο Ιησούς είπε ότι η τελική κρίση θα γίνει βάσει της συμπεριφοράς μας προς τους άλλους: «Πείνασα και δεν μου δώσατε να φάω, δίψασα και δεν μου δώσατε να πιώ, ήμουν ξένος και δεν με φιλοξενήσατε, γυμνός και δεν με ντύσατε άρρωστος και στη φυλακή και δεν επισκευτήκατε... εφ όσον δεν κάνατε ένα από αυτά τα στους αδύναμους ούτε σε μένα το κάνατε» (Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο). Είναι από το ίδιο κείμενο που λέει «Μην κρίνετε, ίνα μην κριθείτε».
Αλλά απ ότι φαίνεται ούτε εσείς πιστεύετε σ’ αυτά έτσι υποκριτές;

Ανώνυμος
28 Νοεμβρίου 2013 στις 6:12 π.μ.

" ...με ψυχοπαθολογικές εκτροπές και ψυχασθένειες.." Να που έγινε και ψυχολόγος τώρα! Ο ΓΑΠ δλδ είναι νορμάλ; Ο Άδωνης;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger