Home » » Να τσακίσουμε το φασισμό / Πορεία 17 Νοέμβρη 2013

Να τσακίσουμε το φασισμό / Πορεία 17 Νοέμβρη 2013

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 | 2:05 π.μ.

Πηγή: Indymedia

 ΠΡΟΣΟΧΗ- ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ!

 Πάλι ντοπαρισμένα ήταν σήμερα τα κοπρόσκυλα του Δένδια. Ένα από αυτά σε έξαλλη κατάσταση και ενώ είχαν προηγηθεί (χαμηλά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο Πεδίο του Άρεως) οι χειροβομβίδες κρότου-λάμψης  και τα δακρυγόνα των ταγμάτων εφόδου της δημοκρατίας χτύπαγε με το γκλοπ του τα κάγκελα στο πεζοδρόμιο και φώναζε «αίμα- τιμή- χρυσή αυγή»! Το ένστολο ασπόνδυλο έβγαλε -σε μια κρίση ειλικρίνειας- τον πραγματικό του εαυτό. «Φασίστες θα πεθάνετε» ήταν η άμεση απάντηση που έκανε το κάθαρμα με τα χακί να χτυπάει με μεγαλύτερη δύναμη το γκλοπ του στα κάγκελα. Προφανώς θίχτηκε...  

Ο συγκεκριμένος μπάτσος, μάλιστα, συνέχισε να προκαλεί βρίζοντας και φτύνοντας. Ήταν εμφανές πως ήταν ντοπαρισμένος με αυτά που τους ποτίζουν μέσα στο γουρουνοστάσιο της Καισαριανής: Με φασισμό, ρατσισμό, μίσος και απανθρωπιά. «Ελάτε ρε μουνόπανα. Ελάτε να σας καθαρίσω έναν- έναν», φώναζε το θρασύδειλο γουρούνι που κρυμμένο πίσω από τη στολή του είδε τον ανδρισμό του να μεγαλώνει.

Τα υπόλοιπα κοπρόσκυλα της διμοιρίας του (τα κράνη τους είχαν σαν σύμβολο την κάθετη κόκκινη λωρίδα και βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο στο ρεύμα της καθόδου) γελούσαν και έκαναν χειρονομίες στους διαδηλωτές που περνούσαν από μπροστά τους και απαντούσαν στις προκλήσεις τους φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα. Σημαντική λεπτομέρεια είναι πως μπροστά από τα συγκεκριμένα ένστολα καθάρματα υπήρχε μια ακόμα διμοιρία που επίσης συμμετείχε στο φασιστικό παραλήρημα της πρώτης και η οποία δεν είχε το παραμικρό διακριτικό πάνω στα κράνη.

Η διμοιρία με την κόκκινη κάθετη λωρίδα λίγο αργότερα εντοπίστηκε να είναι έτοιμη να μπει στα Εξάρχεια. Φαίνεται πως αυτή και η διμοιρία του γνωστού αρχιματατζη Δαρείου Λυκιαρδόπουλου (αυτοί είχαν το κλασσικό κίτρινο τετράγωνο και τους ακολουθούσαν οι γνωστοί τραμπούκοι με τους κίτρινους ρόμβους) είχαν αναλάβει το βρώμικο ρόλο της πρόκλησης.

Ήταν ξεκάθαρο πως και σήμερα (σε μια πορεία που δεν έγινε το παραμικρό) ήθελαν να μακελέψουν τον κόσμο. Ήθελαν και πάλι αίμα. Καθόλου τυχαίο που μετά το σκηνικό στην Αλεξάνδρας τίμησαν τον ρόλο της ένοπλης συμμορίας και εισέβαλαν στα Εξάρχεια, κυνήγησαν με μίσος όποιον έβρισκαν μπροστά τους, έσπασαν μαγαζιά και ξυλοκόπησαν ανθρώπους που απλά έτυχε να βρεθούν εκεί.

Τα όσα έγιναν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και κυρίως αυτά που ακολούθησαν στα Εξάρχεια είναι και μια απάντηση σε όλους αυτούς που με λογική μικρού παιδιού συνδέουν τη καταστολή με τις συγκρουσιακές πορείες. Η καταστολή είναι εδώ, μας δείχνει διαρκώς το χειρότερο από τα πρόσωπά της και σας πληροφορούμε πως δεν χρειάζεται καμία μα καμία απολύτως αφορμή για να εφορμήσει  ενάντια σε όσους αντιστέκονται.

Κατά τ άλλα όποιος νομίζει κάποιο απολυταρχικό καθεστώς θα κατέβαζε λιγότερους μπάτσους στο δρόμο είναι γελασμένος. Τα τάγματα εφόδου έκαναν επίδειξη δύναμης σε μια πορεία που από νωρίς φάνηκε πως θα κινηθεί σε ειρηνικά πλαίσια. Τα Α/Α μπλοκ δέχθηκαν τη μεγαλύτερη μπόχα καθώς οι χιλιάδες που συμμετείχαν σε αυτά ήταν αναγκασμένοι να μυρίζουν από κοντά τα γουρούνια που ως γνωστόν... όταν είναι θυμωμένα βρωμάνε περισσότερο.

                               ΦΟΛΑ ΣΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΩΝ ΜΑΤ!

κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger