Home » , » Γ. Κατρούγκαλος: Αητός ανάμεσα σε ύαινες και κοράκια

Γ. Κατρούγκαλος: Αητός ανάμεσα σε ύαινες και κοράκια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013 | 11:51 μ.μ.

Γράφει η Τ. Γ.
Ο άγγλος  πολιτικός  Τζον Σέλντεν είχε  πει ότι  «Οι συλλαβές  κυβερνούν τον κόσμο». Ο Τζόναθαν Κοου στο εξαιρετικό βιβλίο του «Οι λέσχη των Τιποτένιων» γράφει ότι «ο άνθρωπος επηρεάζεται περισσότερο απ την γλώσσα παρά από τα γεγονότα της πραγματικότητας που τον περιβάλουν». 

Έχοντας  πλήρη επίγνωση της σπουδαιότητας αυτών των διαπιστώσεων η άρχουσα τάξη χρησιμοποιεί την  γλώσσα κατά το δοκούν αλλοιώνοντας και φθείροντας έννοιες, εφευρίσκοντας χαρακτηρισμούς,  παρουσιάζοντας το μαύρο άσπρο,  την νύχτα μέρα,  την ανομία σαν νομιμότητα,  σε ένα λαό - θεατή ενός έργου παραλογισμού και ψεύδους.

Βομβαρδιζόμενοι νυχθημερόν από ένα πλήθος, ηγεμονίσκων, παπαγάλων και σφουγγοκωλάριων, καλούμαστε να αποδεχτούμε την θεωρία των δυο άκρων όπου η θρασύδειλη εγκληματική ανεγκέφαλη ναζιστική συμμορία εξισώνεται με τους περήφανους  αγωνιστές της Χαλκιδικής οι οποίοι δίνοντάς μας μαθήματα αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας παλεύουν να σώσουν το τόπο και τις ζωές τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος οι έχοντες-κατέχοντες και τα τσιράκια τους μας καλούν να καταδικάσουμε την βία απ’ όπου και αν προέρχεται.  Με κύριο όπλο τους και πάλι τη  γλώσσα και χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι βία είναι κάθε μορφή αντίστασης στις εφαρμοζόμενες  εξοντωτικές πολιτικές και κάθε μορφή αγώνα στα πλαίσια διεκδίκησης αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Ενδεικτικό παράδειγμα των προαναφερθέντων η ανατροπή του Πρετεντέρη.  Όαση στην χθεσινή εκπομπή η παρουσία του καθηγητή Κατρούγκαλου που με απόλυτο ψύχραιμο τρόπο έθεσε τα γεγονότα και τις καταστάσεις στην σωστή τους βάση.  Δάσκαλος με την πραγματική έννοια του όρου και η γενικότερη στάση του παράδειγμα προς μίμηση. Αητός ανάμεσα σε ύαινες και κοράκια φώτισε και ομόρφυνε το βράδυ μας.

Τον ευχαριστούμε από καρδιάς,
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 15 σχόλια

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2013 στις 1:10 π.μ.

Δεν πρέπει πάντως να ξεχνάμε τη σημαντική βοήθεια που είχε ο Κατρούγκαλος από το παλικάρι της βραδιάς το Σοφιανό. Κάποια στιγμή ο Σοφιανός τους κατακεραύνωσε όλους με τη δήλωση "πρεπει να μιλήσουμε και μεις". Τους αποστόμωσε όλους. Εύγε σύντροφε!

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2013 στις 1:49 π.μ.

...έτσι..αφήστε τα παιδιά να μιλήσουν μωρε...

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2013 στις 1:52 π.μ.

Πραγματικά, η γενναία στάση του αγωνιστή Σοφιανού θα μείνει στην ιστορία. Όπου υπάρχει άδικο, θα τον βρει μπροστά του. Ένας πραγματικός working class hero. Εύγε, σύντροφε και από μένα. Σε ευγνωμονούμε. Με τέτοια παλικάρια δε φοβόμαστε τίποτα. Ποιος Κατρούγκαλος και κουραφέξαλα. Σοφιανός και πάλι Σοφιανός

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2013 στις 10:26 π.μ.

- Άκουσε κανείς από αυτούς που τον μέμφονται τις τοποθετήσεις του Σοφιανού; Κάντε ένα κόπο.
http://www.youtube.com/watch?v=rU1Nqiqqly0

- Έχει ακούσει ποτέ κανείς το Σοφιανό να μιλάει πάνω σε άλλον (εννοώ τον Κατρούγκαλο που μιλούσε);

- Ο Κατρούγκαλος από τα 15 λεπτά του βίντεο, τα 10 τουλάχιστον λέει τη θέση του (περί τσουβαλιάσματος εγκληματικής βίας, γιαουρτώματος, πολιτικής ανυπακοής, λαϊκών αγώνων) και τα 5 διακόπτεται από τους 4 επικριτές του. Άρα δε νομίζω να χρειαζόταν ιδιαίτερη βοήθεια από κανένα αβανταδόρο.

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2013 στις 10:47 π.μ.

Ανώνυμοι των 1:10 και 1:52 π.μ
Πόσο άθλιοι μπορεί να είστε; Μάλλον είστε κάτι χειρότερο.Απο όλοι τη συζήτηση κρατήσατε το ότι ο Σοφιανός ήθελε να μιλήσει και αυτό το εκλάβατε ως μη στήριξει στον Κατρούγκαλο.
Καμμιά στήριξει δεν χρειαζόταν ο Γ. Κατρούγκαλος άθλιοι. Ήταν τόσο παληκάρι και τόσο καθαρός απέναντι στα κοράκια που δεν χρειαζόταν καμμιά βοήθεια. Αλλά είπαμε για όλους εσάς τους άθλιους που χρησιμοποιήτε το παρόν site για να εκφράσεται τον αντικομουνισμό σας μεσο του ψευτοεπαναστατισμού σας μια λέξει σας ταιριάζει <>.

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2013 στις 11:56 π.μ.

Ο Σοφιανός κατακεράυνωσε τους παρευρισκόμενους με την 6λέπτη παρέμβαση του που τα Συριζοπασοκόπουλα θέλουν να σβήσουν διότι στρέφονταν εναντίον του σάπιου Καπιταλισμού που υπηρετούν μέχρι τα μπούνια ως επίδοξοι διαχειριστές και εξανθρωπιστές του που απο τα σπλάχνα του γεννάτε ο Φασισμός και φυσικά κατακεράυνωσε το αντιδραστικό οικοδόμιμα της ΕΕ που ορκίζονται πίστη οι Συριζαίοι

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2013 στις 2:02 μ.μ.

σοφιανος: το αριστερο ακρο της μετριοτητα! εκανε πλατη ανοιχτα με τη σιωπη του σε οτι ακροδεξιο ακουγοταν στην εκπομπη. καθαρη πολιτικη αλητεια. αυτος και μερικοι αλλοι στην ηγεσια του κκε ειναι επικινδυνοι πια για τον κοσμο.αποι τη στιγμη που ο κατρουγκαλος δεν ειναι μελος του κκε τον αφησε μονο να μιλαει. και μαλιστα στελεχη σαν και αυτον παιρνουν και σοβαροφανες υφακι με τη φραση "πρεπει να μιλήσουμε και μεις". ! για να πουν τι; μα φυσικα τιποτα. οτι για ολα φταιει ο καπιταλισμος!!

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2013 στις 7:41 μ.μ.

Νομιζω οτι το βαθυ κοκκινο πρεπει να παρει θεση κ εχει ευθυνη σε καθε (να μη χαρακτηρισω) ανοητο να γραφει. οτι του κατεβει στο μυαλο σε ενα site που υποτιθεται οτι στεκεται σε αναλυσεις μαρξιστικης κ λενινιστικης φιλοσοφιας.Αλλιώς να βγουν επισημα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ κ να πουν οτι ο καπιταλισμος ειναι αναγκαιος.Αναφερομαι στον ανωμυμο των 2:02

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2013 στις 8:16 μ.μ.

7:41
μιλας για λογοκρισια προφανως.
το να μην επεμβαινεις (και να σιγονταρεις αν χρειαζεται) εναν ανθρωπο, ο οποιος δεν ειναι μελος του κομματος και τη συγκεκριμενη στιγμη λεει απολυτες πολιτικες αληθειες ειναι πολιτικα ξεδιαντροπο απο εναν ανθρωπο που δηλωνει κομμουνιστης και θεωρητικα ειναι στην πρωτοπορεια ενος επαναστατικου κομματος.
απο κει και περα πολιτικα ανοητε σαν κκε το να κλινεις το ουσιαστικο αντικαπιταλισμος σε ολες τις πτωσεις καθημερινα δεν εχει κανενα πολιτικο νοημα, οταν τα επιδικα της πολιτικης στιγμης επιβαλλουν αμεση πολιτικη θεση (απεναντι στην παρεα πρετεντερη-παγκαλο κλπ.) για το ξεκαθαρισμας της εννοιας πολιτικη βια. η σιωπη δεν ειναι πολιτικη θεση αλλα δημοσιες σχεσεις με τον πρετεντερη

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2013 στις 8:23 μ.μ.

Αλωθηκε επι τελους το πρετεντεριο αντρο.Αντε ρε παιδια ακομα ενας Κατρουγκαλος σε μια αναλογη εκπομπη και σωθηκαμε.Μπορει ν αλλαξουμε και κυβερνηση,που ξερεις?

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2013 στις 11:18 μ.μ.

Είναι καλό, ότι έχει ανοίξει πλατιά μια κουβέντα για να ξεκαθαρίζει ένα τόσο σημαντικό θέμα. Το ότι ξεκίνησε απ τους κυβερνώντες δείχνει τις προθέσεις τους…. Είναι ευκαιρία όμως να ξεκαθαρίσει ότι είναι άλλο η δίκαια βία ενός λαού καταπιεσμένου που καταληστεύεται και ζητά το δίκιο και άλλο η άδικη και εγκληματική βία των κρατούντων διαπλεκόμενων καταπιεστών! Προς τιμήν του κ Κατρούγκαλου που έσωσε την τιμή της Αριστεράς γιατί αν περιμέναμε απ τις ηγεσίες των μεγάλων σχηματισμών της αριστεράς….Σωθήκαμε! ΜΟΚΟ !!! Τόσο ο Σοφιανός από τον Περισσό που συμμετείχε στο πάνελ του Πρετεντέρη, όσο και απ τον Σύριζα που τον άφησε στις επιθέσεις μόνο του στη σέντρα! Αλλά τι να πεις γι αυτούς που υπέγραψαν τον νόμο 59/74 ανάλογου περιεχομένου !!!Σταθεροί σε αντιδραστικές απόψεις

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
16 Οκτωβρίου 2013 στις 11:34 μ.μ.

Το ακουσαμε κι αυτο : το να κλεινεις το ουσιαστικο αντικαπιταλισμος σε ολες τις πτωσεις καθημερινα δεν εχει πολιτικο νοημα.Εγω λοιπον αρχηγε προτιμω να ακολουθω την γραμμη της αντικαπιταλιστικης παλης καθημερινα κ ας χασω παρα να συμμετεχω σε διαβουλευσεις πως θα καλυτερευσω την ζωη μου.Αντε γεια εσυ κ ολο το Πασοκοσκυλολοι σου στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανώνυμος
17 Οκτωβρίου 2013 στις 12:18 π.μ.

Παιδιά νομίζω τον αδικούμε τον Σοφιανό. Μπορεί απλώς να πιστεύει ότι... "δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η διατύπωση άποψης αντίθετης με τον Πάγκαλο, τον Πρετεντέρη κλπ ως μέσο εκβιασμού της κυβέρνησης".
Αμέσως... Να τον κατηγορήσετε...

Ανώνυμος
17 Οκτωβρίου 2013 στις 1:40 π.μ.

Ζητάτε απο τον Σοφιανό ρε παιδιά να χαλάσει την εκπομπή του Πρετεντέρη?
Τότε ξεχνάτε τα καλά λόγια που έχει πεί και γράψει ο Πρετεντέρης για το ΚΚΕ.
Ξεχνάτε πως το έχει επαινέσει για την υπεύθυνη στάση του?Τόσα συγχαρητήρια έχει πάρει το ΚΚΕ απο τους Πρετεντέρηδες.
Δεν χαλάνε τόσο εύκολα τέτοιες φιλίες που κρατάνε χρόνια για το χατήρι ενός παλιοκατρούγκαλου καθηγητή που λέει και αλήθειες.
Οι επαναστάτες της φακής θέλουν να τά έχουν καλά με Πρετεντέρηδες και Πάγκαλους.
Χέστηκαν για τον Κατρούγκαλο που δεν υπερασπίζεται την βία απ'όπου και αν προέρχεται.

Ανώνυμος
21 Οκτωβρίου 2013 στις 8:51 μ.μ.

Κατρούγκαλος:μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Συμβούλιο Ιδρύματος:αυτοί που θα υλοποιήσουν όλους τους αντιλαικούς νόμους στα πανεπιστήμια. Οι "αριστεροί σύντροφοι" φώναζαν πριν κανένα χρόνο ενάντια στα Σ.Δ. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια και έβαζε και υποψήφιους στελέχη του στα Σ.Δ.!!!!! Αφήστε τον Σοφιανό ήσυχο γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο τίμιο. Και σταματήστε κατα τα άλλα να λέτε για ενότητα της αριστεράς...ελεος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger