Home » , » Εισβολή μπάτσων στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και, στο ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου

Εισβολή μπάτσων στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και, στο ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013 | 4:44 μ.μ.

Είναι αδίστακτοι και δεν έχουν ενδοιασμούς να προβούν σε καμιά πρόκληση. Το θέμα όμως δεν είναι αυτοί. Το πρόβλημα είμαστε εμείς που τους ανεχόμαστε.

Πραγματικά δυσκολεύεσαι να βρεις λέξεις να σχολιάσεις την απαράδεκτη επέμβαση των μπάτσων σε συλλογικότητες που δείχνουν στην πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη αλλά δεν έχουν καμιά σχέση με την υποκριτική φιλανθρωπία του συστήματος, με τις "δωρεές Βαρδινογιάννη" και τους "τηλεμαραθώνιους αγάπης".

Για να μην «ξεφύγουμε» και γράψουμε χαρακτηρισμούς που μας έρχονται αυθόρμητα παραθέτουμε σε «καθώς πρέπει γλώσσα» ένα απόσπασμα από ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που σχολιάζει τη σημερινή εισβολή μπάτσων στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και, λίγο αργότερα, στο ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου:

«Ακόμα και για μια κυβέρνηση που έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ της πολιτικής αναξιοπρέπειας, αποτελεί τομή το να επιτίθεται σε μια εθελοντική ιατρική δομή που έχει προσφέρει τεράστιο κοινωνικό έργο. Τι επιδιώκουν, άραγε, οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι; Τόσο πολύ ενοχλούνται από το ότι τα κινήματα αλληλεγγύης καλύπτουν με τη δράση τους ορισμένα από τα τεράστια κενά που έχει αφήσει η ελέω Μνημονίου διάλυση του κοινωνικού κράτους; Όπως και να ‘χει, ας σταματήσουν εδώ. Λίγη ντροπή πια!...».

 Είναι άραγε τυχαίο ότι μόλις προχτές στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο υπουργός υγείας δέχτηκε κάποιες ερωτήσεις από εκπρόσωπο του Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού που δεν τον ενθουσίασαν;



Και από την ιστοσελίδα ¨Αλληλεγγύη για όλους"

 Εφοδος του ΕΟΦ και της αστυνομίας στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Με πρόσχημα της διακίνησης παράνομων ναρκωτικών ουσιών -μετά από ανώνυμη καταγγελία στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της ΓΑΔΑ- άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά, κλιμάκιο του ΕΟΦ με παρουσία δικαστικού λειτουργού έκαναν έλεγχο στο χώρο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Την ώρα που η δημόσια υγεία υποβαθμίζεται, η κυβέρνηση στοχοποιεί συλλογικές και αυτοοργανωμένες προσπάθειες πολιτών, ακριβώς γιατί αποτελούν ορατή, πια, απειλή για τις πολιτικές της.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, όπως και όλα τα Κοινωνικά Ιατρεία που ανθίζουν σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται παράνομα. Τα Κοινωνικά Ιατρεία όμως, ακριβώς γιατί αντιστέκονται με έμπρακτο τρόπο στους άθλιους μνημονιακούς νόμους, νομιμοποιούνται από την κοινωνία. Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, όπως και όλα τα Κοινωνικά Ιατρεία δημιουργούν μέσα από την τεράστια αυταπάρνηση αλλά και το πάθος των εθελοντών όλων των ειδικοτήτων, το απαιτούμενο δίχτυ κοινωνικής προστασίας που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Όταν η κυβέρνηση ζητά 25 ευρώ από κάθε ασθενή, τα κοινωνικά ιατρεία δέχονται δωρεάν περιστατικά. Όταν η κυβέρνηση κλείνει το ένα νοσοκομείο μετά το άλλο, τα κοινωνικά ιατρεία ιδρύονται το ένα μετά το άλλο από εθελοντές.

Η στοχοποίηση του ΜΚΙΕ αποτελεί στοχοποίηση όλων των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης.

Η επίθεση δεν θα περάσει. Όσο φοβούνται και επιτίθενται στις δομές  αλληλεγγύης τόσο αυτές θα δυναμώνουν. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
24 Οκτωβρίου 2013 στις 5:06 μ.μ.

Η φιλοναζιστική κυβέρνηση Σαμαρά αφήνει επίτηδες κενά. Αλλά αυτά τα κενά θέλει ο Σαμαράς να τα γεμίζουν μόνο οι φασίστες του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger