Home » , » Απόλυση Μπογιόπουλου από τον "Ριζοσπάστη" - Το ΚΚΕ για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας

Απόλυση Μπογιόπουλου από τον "Ριζοσπάστη" - Το ΚΚΕ για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας

Από giorgis , Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013 | 10:02 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση σύμφωνα με την οποία με απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ απολύθηκε απ' τον Ριζοσπάστη ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος επειδή αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμιά διάψευση από την ιστοσελίδα του ΚΚΕ πρέπει να θεωρήσουμε ότι η είδηση ισχύει.

Αντί για οποιοδήποτε δικό μας σχόλιο παραθέτουμε δυο προτάσεις από δημοσίευμα του "Ριζοσπάστη" (Σάββατο 25 Μάη 2013) που τιτλοφορείται "ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Εξασφαλίζουν απροστάτευτους εργάτες":

"Συντριπτικό χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων δίνουν οι ατομικές Συμβάσεις Εργασίας που πολλαπλασιάζονται ραγδαία. Με την υπονόμευση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και την αύξηση των ατομικών και των επιχειρησιακών συμβάσεων, οι μεγαλοεργοδότες επιχειρούν να προστατεύσουν την κερδοφορία τους".

Εντάξει. Ο Ριζοσπάστης δεν μπορεί να θεωρηθεί επιχείρηση κάποιου μεγαλοεργοδότη. Το να επιβάλλει όμως στους εργαζόμενους του να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις εργασίας δεν είναι προβληματικό;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 50 σχόλια

29 Οκτωβρίου 2013 στις 10:34 μ.μ.

Συγνώμη, το ρεπορτάζ του (γνωστού) Σταυρόπουλου του Βήματος,που επικαλείστε, το διαβάσατε πρώτα;
Γιατί δεν λέει τέτοιο πράγμα (πως δηλαδή κλήθηκαν οι εργαζόμενοι να υπογραψουν ατομικές συμβάσεις) πουθενά.
Εκείνο που λέει είναι πως ο μισθός των επαγγελματικών στελεχών εξισώθηκε στα 800 ευρώ, και πως τα στελέχη αυτά που εργάζονται στις κομματικές επιχειρήσεις κλιθηκαν να υπογράψουν τις ανάλογες συμβάσεις.
Για του λόγου το αληθές:
"...Κατά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ο εν λόγω δημοσιογράφος είχε ενημερώσει τους αρμοδίους ότι δεν πρόκειται να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας, παραιτούμενος ωστόσο του μισθού του (υπενθυμίζεται ότι βάσει του νέου καταστατικού του ΚΚΕ τα κομματικά μέλη που εργάζονται στα κομματικά ΜΜΕ αμείβονται εφ’ εξής με τα χρήματα που λαμβάνουν τα επαγγελματικά στελέχη (υπολογίζονται περί τα 800 ευρώ). Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από τους εργαζομένους η παραίτησή τους και η υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας..."
http://www.tovima.gr/media/article/?aid=536916&wordsinarticle=%CE%9C%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82

Και εντάξη, ο Σταυρόπουλος και ρουφιάνος είναι, και την απαίτηση να μπορεί να ξεχωρίσει τον "εργαζόμενο" από το "επαγγελματικό στέλεχος" δεν έχω.
(Στην πρώτη πρόταση μιλάει καθαρά για "κομματικά στελέχη", ενώ στην δεύτερη χρησιμοποιεί την λέξη "εργαζόμενοι" σαν συνώνυμο)

Εσύ Γιώργη που την διαφορά την γνωρίζεις άριστα, είσαι αδικαιολόγητος να απαράγεις τα παραπάνω. Τι δουλειά έχεις εσύ με τον Σταυρόπουλο μωρέ;

Να υποθέσω πως τώρα που θα το ξαναδιαβάσεις σωστά θα επανορθώσεις;
(ρητορικό το ερώτημα φυσικά. Σιγά μην περάσει ευκαιρία να συκοφαντηθεί το ΚΚΕ στο ντούκου...)

29 Οκτωβρίου 2013 στις 11:05 μ.μ.

Θα μας τρελάνεις ρε Μήτσο; Το δημοσίευμα που αναφέρεις λέει: "Απολύθηκε ο Ν. Μπογιόπουλος από τον «Ριζοσπάστη»
Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ - Αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας".

Τι καταλαβαίνεις εσύ απ' αυτό; Και ούτε γνώριζα αυτό το δημοσίευμα. Μια ματιά που έριξα στο διαδίκτυο τώρα όλα τα δημοσιεύματα λένε ότι ο Ν.Μ αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας και απολύθηκε. Αν αυτό δεν ισχύει ας το διαψεύσει ο Ρ και θα το αναρτήσουμε.

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2013 στις 11:30 μ.μ.

Το ερώτημα giorgis δεν ειναι τι δεν καταλαβαίνει ο TRASH και ο κάθε ένας από εμάς. Αλλά τι καταλαβαίνεις εσύ από τα δημοσιεύματα; Οι politically correct παπαριές, του τύπου ας τα διαψεύεσει το ΚΚΕ και εμείς θα πράξουμε αναλόγως, ταιριάζουν στην αστική δημοσιολογία. Την μαύρη και όχι τη βαθιά κόκκινη... Κρίμα για τον τρόπο που προσεγγίζει το (υπαρκτό) θέμα ένας χώρος που ισχυρίζεται ότι πρεσβεύει την ταξική οτπική. Κρίμα.

Ένας άλλος



Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 12:00 π.μ.

Εξόριστος σε γκουλάγκ της βορειοανατολικής Σιβηρίας ο Ν.Μπογιόπουλος!

«Εξόριστος σε στρατόπεδο εργασίας στις στέπες της βορειοανατολικής Σιβηρίας, μέσα στο ψύχος και την καταχνιά, βρίσκεται ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.
Η ΚΕ του ΚΚΕ αποφάσισε να εξοστρακίσει τον πρώην αρθρογράφο του Ριζοσπάστη όσο πιο μακριά γίνεται, τιμωρώντας τον έτσι για την άποψη που εξέφρασε κατά τον προσυνεδριακό διάλογο την περασμένη άνοιξη. Έγκριτες πηγές αναφέρουν ότι ο Μπογιόπουλος μεταφέρθηκε στην Σιβηρία με ειδικό καμιόνι σοβιετικής κατασκευής που αναχώρησε από τον Περισσό τα χαράματα της Τρίτης ώστε να μη γίνει αντιληπτό από γείτονες και περαστικούς».

Λοιπόν, παπαγαλάκια της κακιάς ώρας.

Το σήριαλ με το «θέμα Μπογιόπουλου» έχει καταντήσει αηδία.
Πως ξαφνικά σας πήρε ο «πόνος» για το Νίκο είναι ένα θέμα που μόνο ο αρρωστημένος αντικομμουνισμός και η αντι-ΚΚΕ φρενίτιδα σας μπορεί να εξηγήσει. Καταπιάνεστε με θεωρίες για το Μπογιόπουλο, χρησιμοποιώντας με απαράδεκτο, γκεμπελικό τρόπο το όνομα και τη δημοφιλία του, προκειμένου να χτυπήσετε το ΚΚΕ.
Μάταιος ο κόπος σας, ηλίθιοι!


Ο Νίκος Μπογιόπουλος είναι μέλος του ΚΚΕ, είναι Κομμουνιστής και μέσα από τα γραπτά του υπερασπίζεται την πολιτική και ιδεολογική γραμμή του Μαρξισμού-Λενινισμού. Το που εργάζεται ο Ν.Μπογιόπουλος δεν αφορά ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο παρά μόνο τον ίδιο και το Κόμμα του.
ΚΑΝΕΝΑ καταστατικό του ΚΚΕ δεν απαγορεύει σε έναν δημοσιογράφο, που είναι και μέλος του Κόμματος, να εργάζεται για τα προς το ζην.
Και ο Μπογιόπουλος, ως άριστος δημοσιογράφος, έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τις κομμουνιστικές αξίες απ' όποιο μετερίζι κρίνει ο ίδιος.

Και κάτι άλλο, θλιβεροί σπεκουλαδόροι: Ο «Ριζοσπάστης» δεν είναι σαν τις αστικές φυλλάδες των μεγαλοεπιχειρηματιών που διαβάζετε.
Είναι ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Την εσωτερική του λειτουργία την καθορίζει η διεύθυνση της εφημερίδας και όχι τα κάθε είδους βοθροσάιτ που αποσκοπούν στην σπίλωση του ΚΚΕ.
Τα οικονομικά του Ριζοσπάστη όμως, ηλίθιοι, καθορίζονται και απ' το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον της ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. Αυτήν που κάνουν γαργάρα όλα τα Κόμματα πλην του ΚΚΕ.
Την ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ την πληρώνει και ο «Ριζοσπάστης» και οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σ'αυτόν.

Εάν περιμένετε από το Νίκο Μπογιόπουλο και τους κομμουνιστές να προδώσουν το Κόμμα τους είστε γελασμένοι κύριοι παπαγάλοι. Και όση «Μπογιοπουλιάδα» (όπως εύστοχα είχε γράψει ο Σφυροδρέπανος) κι' αν πουλήσετε, δεν θα σας βγει, θα φάτε τα μούτρα σας.

Revolution Now!

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 12:12 π.μ.

Ρε ΚΚΕδες αφήστε τις σάλτσες και απαντήστε στο απλό ερώτημα: Απολύθηκε ο Νίκος Μπογιόπουλος απ' τον Ριζοσπάστη γιατί αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Jose
30 Οκτωβρίου 2013 στις 1:06 π.μ.

Οι δημοσιογράφοι (και τα αφεντικά τους) επικαλούνται πολλάκις το δικαίωμα στη μη δημοσιοποίηση των πηγών τους για να μπορούν να γράφουν αρλούμπες, να διαδίδουν ψεύδη και να στήνουν απάτες. Τώρα, και τα μπλογκ "εναλλακτικής ενημέρωσης" αναπαράγουν τις αρλουμπες, τα ψέματα, και τις απάτες των δημοσιογράφων ενισχύοντας εκθετικά τη διάδοση της αρλούμπας, του ψέματος και της απάτης τους. Το ίδιο αυτό έργο το βλέπουμε καθημερινά, και αρκεί να γκουγκλάρει κάποιος μια οποιαδήποτε σερβιρισμένη "είδηση" για να διαπιστώσει ότι σε ελάχιστες ώρες από την πρωτοδημοσίευση της βρίσκεται ποσταρισμένη ίδια και απαράλλακτη σε εκατοντάδες μικρά και μεγάλα μπλογκ. OK, news as usual!

Αν το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ήταν ένα πραγματικό μπλογκ εναλλακτικής ενημέρωσης, θα έπρεπε να διασταυρώνει αυτά που δημοσιεύει, αλλιώς ποια η διαφορά με το να διαβάζουμε το ΒΗΜΑ. Εκτός αν κάποιοι συντελεστές του αυτοκολακεύονται με τα συνεχή ποστάρισματα ακόμη κι αν μετατρεπονται σε φερέφωνα των ΜΜΕ της κυρίαρχης τάξης.

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος, όσον αφορά την καθεαυτό "είδηση", ότι δηλαδή ένας κομμένος δημοσιογράφος αρνείται να υπογράψει "ατομική σύμβαση εργασίας" με την εφημερίδα που τον έχει ήδη κόψει, είναι για τα πανηγύρια. Τουλάχιστον, αν ο δημοσιογράφος (ή ο εργοδότης του) του ΒΗΜΑτος ήταν εξυπνότερος θα μπορούσε να κάνει λόγο για mobbing που οδήγησε το δημοσιογράφο σε παραίτηση ή να δώσει περισσότερες πειστικές λεπτομέρειες (από τις κρυφές και αξιόπιστες πηγές του), όπως για παράδειγμα, ότι προτάθηκε στο Μπογιόπουλο μισθός, ας πούμε, 100 Ευρώ το χρόνο κλπ κλπ. Ωχ, δίνω ιδέες ... και μπορεί να αναπαραχθούν σε καμιά εκατοστή ανεξάρτητα μπλογκ εναλλακτικής ενυπακοής.

30 Οκτωβρίου 2013 στις 1:17 π.μ.

Δεν μπορεί να παραθέσουμε σχόλιο που μας ήρθε και το υπογράφει "συντάκτης του Ριζοσπάστη". Κείμενο που αναφέρεται σε γεγονότα και ονόματα που αφορούν την απόλυση Ν.Μ μόνο αν είναι ενυπόγραφο μπορεί να δημοσιευτεί.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 1:19 π.μ.

Παρελθόν από τον Ριζοσπάστη αποτελεί πλέον ο Νίκος Μπογιόπουλος, καθώς αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας, με αποτέλεσμα η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ να αποφασίσει την απόλυσή του.

Ο κ. Μπογιόπουλος είχε δηλώσει πριν από έναν περίπου μήνα πως δεν προτίθεται να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας. Παράλληλα φέρεται να δήλωσε πως παραιτείται από τον κομματικό του μισθό, ο οποίος ανέρχεται στα 800 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία πρωτοφανή απόφαση καθώς η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ δεν συνηθίζει να απολύει εργαζομένους από την εφημερίδα.

efsyn.gr

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 1:23 π.μ.


Αν ισχύουν όσα γράφει ο πιτσιρίκος τότε τα άτομα που αποτελούν την ηγεσία του ΚΚΕ αν δεν είναι παρανοϊκά είναι τουλάχιστον μνησίκακα.

http://pitsirikos.net/2013/10/%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82/

Επώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 1:39 π.μ.

Εμένα η απορία μου είναι η εξής: Καλά με τον Μπογιόπουλο ,δεν μπορούσαν να το διαχειριστούν και πήραν τις αποφάσεις τους. Με την Κανέλλη, όμως τι κάνουν; Πώς την αφήνουν να περιφέρεται αδέσποτη, την ώρα που δεν αφήνουν κουνούπι να πετάει; Μήπως το να μην είσαι μέλος του κόμματος αποτελεί πια πλεονέκτημα για κάποιον που θέλει να ελίσσεται μέσα στο κόμμα;

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 2:30 π.μ.

@1:39

Η Κανέλλη αγαπητέ έχει βρεί το μήνα που θρέφει τους έντεκα. Τσεπώνει τη βουλευτική αποζημιωση και βολτάρει απο στούντιο σε στούντιο γλύφοντας την ηγεσία. Γιατί να την διώξουν; Μια μαρξιστικά αναφάλβητη είναι απο αυτούς που λατρεύει η ηγεσία του Περισσού.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 3:41 π.μ.

Και τώρα για την Κανέλη. Η Κανέλη η οποία ζει στην Εκάλη με τα άλλα παιδιά του μνημονίου και ουαί και αλίμονο σε όποιον της την πει για τη μεζονέτα, τα βρήκε στην αρχή της καριέρας της με τη δεξιά και αργότερα με το ΚΚΕ (ό,τι να ναι). Οταν την ρωτούν γιατί δεν παίρνει πιο ηγετική θέση δηλώνει ότι πρέπει να φτάσει να γίνει απολύτως ενάρετη ΚΚΕ για να γίνει επιτέλους μέλος του, λες και είναι βουδιστής μοναχός, προς το παρόν απλώς συνεργάζεται μέχρι να φτάσει στη θέωση που έχει μόνο ο Κουτσούμπας. Κλαίει και οδύρεται με ένα ψωμί και ένα γάλα, τραμπουκίζει με τους εύκολους ουρακοτάγκους της ΧΑ αλλά δίνει με πόζα συνεντεύξεις στο Μουτσινά. Απορρίπτει το ντάνσινγκ όχι επειδή το αρνείται αλλά γιατί έχει πάθει δύο εμφράγματα. Αρνείται να μιλήσει με τόλμη για τα χάλια των χουντοκάναλων που σκοπό έχουν την μαζική αποβλάκωση. Και όλα αυτά λέγονται μέσα στη μαζική παράνοια της κρίσης, της εξαθλίωσης και σε μια εποχή όπου το ΚΚΕ έχει φτάσει στο ναδίρ της αξιοπιστίας του. Και έχει κάνει κουρελόπανο τις θυσίες των κομμουνιστών.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 3:54 π.μ.

Για τον πιτσιρίκο. Αν και δεν είναι του προκειμένου να αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία. Ο blogger αυτός είναι ένα παρανοοικό άτομο που δεν δέχεται διάλογο ή κριτική, μπλοκάρει από τα κοινωνικά δίκτυα όποιον είναι κριτικός μαζί του και αφήνει όσους τον αποθεώνουν. Τις προάλλες με αφορμή την θεολογική κριτική του πάνω στο εννοείται ξεχειλωμένο πολιτικά Σύριζα του θύμισα ότι ενώ δήλωνε πώς θα ψήφιζε ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις τελευταίες εκλογές στις τελευταίες δημοτικές συνιστούσε να ψηφίσουμε ένα συγγενή του ανάπηρο που κατέβαινε με το ΠΑΣΟΚ, με το άλλοθι πως μόνο με τα μεγάλα κόμματα ακούγονται οι φωνές των αναπήρων. Φυσικά μιλάμε για ένα άτομο που προ κρίσης αρθογραφούσε στη Lifo και ασχολούνταν με την Τζούλια παριστάνοντας τον αστειάτορα, νοσταλγό της Μερκούρη και του Ανδρέα Παπανδρέου. Αργότερα μεταβλήθηκε σε υποτιθέμενο θεολόγο του αναρχοκομουνισμού. Πολλά χάλια.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 4:52 π.μ.

Γιατί δεν αναρτάτε τα σχόλια που έχω στείλει???

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 7:56 π.μ.

Περισσεύουν οι Λιάνες και εξαφανίζονται οι κομμουνιστές απο το ΚΚΕ.
Η κυρία της Εκάλης βέβαια δεν αμοίβεται με ατομική σύμβαση εργασίας.Κορόιδο είναι?
Κορόιδα είναι όσοι την έχουν για ευαγγέλιο,μια και πρόκειται για χριστιανή με μακριούς σταυρούς προς την ηγεσία.
Πίστη και ηθική!!!.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 9:26 π.μ.

ρε συ τρας (σκουπιδι δηλαδη) δεν πας να σε κοιταξει κανενας οφθαλμιατρος,αλλα βλεπεις αλλα διαβαζεις αλλα καταλαβαινεις.
Παψε πια να λες χαζομαρες δεν καλεσανε μονο τον νικο για ατομικη συμβαση,απλα ο νικος τους την ετριψε στη μουρη
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΡΓΟΔΟΤΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΣ ΡΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 10:09 π.μ.

εγώ δεν αντιλαμβάνομαι , για τι ακριβώς διαμαρτύρονται οι σύντροφοι του ΚΚΕ .

υπάρχει απόφαση εξαίρεσης των κομματικών μελών από τις ΣΣ ?

αυτό ο Μπογιόπουλος δεν το δέχτηκε , και είπε αν θέλετε εθελοντικά σαν μέλος του ΚΚΕ , συνεχίζω .

από κει και κάτω είναι γνωστά . Το βιβλίο που δεν κρίθηκε αντικομματικό , το κάπως ανταρσοσυριζέικο unfollow , και η αβασάνιστη , την άλλη μέρα , ανάληψη στήλης στο enikos , με καταλύτη τον προσυνεδριακό , είναι πολλά για την ηγεσία του ΚΚΕ .

να απολογηθούμε επειδή έχουμε γνώση και κρίση , για να μην μας πουν ... πράκτορες , δεν παίζει .

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 10:27 π.μ.

...Όταν όμως ο (αστικός) τύπος και το διαδίκτυο αναπαράγει σωρηδόν τη συγκεκριμένη διατύπωση σχετικά με την απόλυση Μπογιόπουλου , θεωρείτε πολιτικά έξυπνο σύντροφοι του ΚΚΕ , να μην προβείτε σε καμιά διάψευση ; Εξηγήστε μου παρακαλώ κι εμένα του καλοπροαίρετου πιθανού φίλου του κόμματος (όχι μέλους ) τι θα μπορούσα να αντιτάξω στον οποιονδήποτε κακοπροαίρετο που θα πάρει αρμπάριζα τους πάντες ξεσπαθώνοντας ; Θα προτάξω το "πίστευε και ΜΗ ερεύνα" ;Μιλάμε για κόμμα και πολιτική δράση εδώ ή μήπως για δόγμα περίκλειστο θρησκευτικό που οι ανώτατες αλήθειες του αφορούν τους λίγους και μυημένους ; Το ΚΚΕ σύντροφοι οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του , στο βαθμό που σέβεται την ιστορία του και ενδιαφέρεται για την όποια προοπτική του .. Είναι τόσο απλό το ζήτημα και θα παρακαλούσα επίσης σε μια εξίσου απλή και σαφή απάντηση , έστω από τον ίδιο τον Ν. Μπογιόπουλο , ο οποίος επίσης οφείλει να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα ... @Αντώνης

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 10:31 π.μ.

ορθή επανάληψη : το βιβλίο που κρίθηκε αντικομματικό .

" κάποιος σύντροφος "

Πόσα θες να με τρελάνεις
30 Οκτωβρίου 2013 στις 10:53 π.μ.

Ρε κουκουέδες, πόσα θέλετε να μας τρελάνετε; Μονά-ζυγά δικά σας τα θέλετε μου φαίνεται. Είστε εντελώς ασυνεπείς με το κήρυγμα που κάνετε. Πείτε μας:

ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ;

ΕΠΙΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ;

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 11:39 π.μ.

o trash, είναι αυτό που λέει ο ίδιος: ένα σκουπίδι αντίληψης που από λάθος είναι στο κομμουνιστικό κίνημα. Τόσο απλά.

- 2 μέτρα και 2 σταθμά πάντοτε κκεδες έτσι;;; βριζετε τον καπιταλισμό και σωστά για την συντριβή των δικαιωμάτων των εργατών και την εξαθλίωση του λαού, αλλά όταν το ΚΚΕ κάνει τα ίδια στους εργαζομενους του, ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΕ, ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΖΕΤΕ!!!

-ΜΠΑ;; αστική δημοσιογραφία να βγει το ΚΚΕ και να διαψευσει τα δημοσιευματα που μιλούν για απολυση μπογιοπουλου;; απο που και ως που;;;; τόσο ντοπαρισμενοι είστε απο την ηγεσία σας που ονομάζετε "αστική δημοσιογραφία" "αστική πολιτική" το αυτονόητο;; ΑΝ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, ΑΣ ΒΓΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ! Αλλιώς, ισχύουν και παραϊσχύουν.

ΚΚΕδες λυπάμαι για την κατάντια σας. τη δική σας και του κόμματός σας. Θέλουμε ΝΕΟ κομμουνιστικό -προσοχή: ΟΧΙ κουκουέδικο- κόμμα. Ο λαός και η εργατική τάξη το χρειάζονται.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 1:32 μ.μ.

καποιοι θελουνε το ΚΚΕ "κοντο" στα μετρα τους στο 4 % εκει,οποιος ειναι αναγνωρισιμος και δημοφελης στο λαο δεν εχει θεση στο ΚΚΕ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΜΠΑ και τον ιλουμινατοι αλλα παλι καποιος πρεπει να τους πει αυτο το κομμα ειναι του λαου ,οχι δικο τους μαγαζακι που μπορουνε να παιζουνε το σταλιν
Ανορθοφραφος

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 2:18 μ.μ.

Λοιπόν, κάποιες επισημάνσεις για τις ατομικές συμβάσεις στο Ριζοσπάστη:

- Οι ατομικές συμβάσεις (κάτω από την κλαδική και με μισθό ίσο με τον κομματικό μισθό) προβλέπονται από το καταστατικό που ψηφίστηκε στο πρόσφατο συνέδριο του ΚΚΕ και δεσμεύει ΜΟΝΟ τα μέλη του ΚΚΕ.

- Το να "υπερασπιζόμαστε", καλοπροαίρετα ή μη, τα μέλη του ΚΚΕ από τον... εαυτό τους που ψήφισε αυτό το καταστικό, είναι λίγο άχαρο.
Μπορούν κάλλιστα όσοι διαφωνούν με το καταστατικό να αποχωρήσουν από το ΚΚΕ.

- Ο Ριζοσπάστης δεν είναι μια οποιαδήποτε εφημερίδα. Είναι όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ. Εκδόθηκε σε εποχές πολύ πιο δύσκολες από τη σημερινή από εθελοντές/άμισθους αρθρογράφους.
Επίσης, τα κύρια έσοδά του Ριζοσπάστη προέρχονται από το υστέρημα των μελών/φίλων του ΚΚΕ που τον αγοράζουν και από το υστέρημα μελών/φίλων του ΚΚΕ που το ενισχύουν οικονομικά. Ούτε από εργολαβίες, ούτε από θαλασσοδάνεια. Άρα, όταν πτωχεύουν οι χρηματοδότες του υπάρχουν και οι ανάλογες δυσμενείς συνέπειες.

- Οι ατομικές συμβάσεις είναι απαράδεκτες. Όπως απαράδεκτοι είναι και αυτοί που συγκρίνουν τις υπόλοιπες επιχειρήσεις με ένα κομματικό όργανο προπαγάνδισης θέσεων.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 2:24 μ.μ.

Σε προηγουμενα post καπου ειχε αναφερθει οτι το κομμα "ζει μια περιοδο, αναλογη με εκεινη που ανελαβε ο Κολιγιαννης".
Ελπιζω να διαψευστει αυτη η προσεγγιση, αλλα βλεπω οτι μετα την αλλαγη ηγεσιας, εχουν ξεκινησει συντροφικα μαχαιροματα και οι εξοριες, με αγνωστη καταληξη.
Γνωριζει κανεις αν και ποιο ποστο εχει αναλαβει ο Θ.Λεκάτης;

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 2:43 μ.μ.

Δυστυχώς για σας, τους όψιμους «φίλους» του Μπογιοπουλου τα ζητήματα τα έχει λύσει ο Λενιν πριν καμία εκατοστάρια χρόνια.

150 σελίδες είναι ο «Αριστερισμός» και 8-10€ για να τον αγοράσετε.

Κάντε το επιτέλους μήπως και ξυπνήσει κανένας από σας…..

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 3:24 μ.μ.

υπάρχει και άλλη απόλυση του Θ.Κ. πέρα από του Φωτούλα και του Μπογιόπουλου.
και έπονται άλλες 4
αυτοί οι δημισιογράφοι που θα απολυθούν ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ατομικές συμβάσεις ξεφτυλισμένα TRASH και ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ. Είναι εργαζομενοι με δικαιώματα ποΥ είναι και κομμουνιστές.
Το ότι δεν έχουν φύγει όλα τα κ.μ. του κκε από την εταιρεία των παπαρο-γοντικαίων είναι ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει τους ψυχιάτρους του παρόντος αλλά και του βαθιού μέλλοντος της Λαικής παπάρας.
Με συγχωρείτε για τα επίθετα, αλλά είμαι τόσο εξαγριωμένος όχι τόσο με την απόλυση του Νικολάκη, έχει τις ευθύνες του, πάει να το παίξει καλός κκες στη καμαρίλα και στα λαμόγια με τις μπίζνες τη Τυποεκδοτικής και του 902,τα τυπάκια που αν δεν έπαιρναν τις βουλευτικές χρηματοδοτήσεις θα το είχαν φαληρίσει το μαγαζί αλλά το ότι αυτοί οι νταβαντζήδες (του όποιου κινήματος επηρεάζουν) θα βγούν για να τους καλέσουν να απεργήσουν για την υπεράσπιση των Σ.Σ.Ε.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 4:07 μ.μ.

Α ρε Μπογιόπουλε.. Τι κάνεις ακόμα στο ΚΚΕ.... Πόσο εσωκομματικό φασισμό ακόμα θα υποστείς απο αυτό το γεννετικά μεταλλαγμένο πράγμα που αυτοαποκαλείται "κομμουνιστικό".. Η ιστορία του με την τωρινή του μορφή είναι τόσο αντιφατική, όσο και η αρχαία Ελλάδα με τη σημερινή.. Κάπου κάπως κάποτε.. Η έκταση της μετάλλαξης είναι τόσο βαθιά, που η εξυγείανση του είναι αδύνατη. Πρέπει να θεριστεί ολοκληρωτικά, για να φυτρώσει απο τις ρίζες του ξανά.

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 4:13 μ.μ.

λοιπόν , με βάση το δημοσίευμα του tvxs που παραθέτω παρακάτω η υπόθεση μάλλον ξεκαθαρίζει απόλυτα , κατά τρόπο που , σύμφωνα με τη γνώμη μου , δεν περιποιεί καμιά τιμή στην ηγεσία του ΚΚΕ.. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του .. http://tvxs.gr/news/internet-mme/ksana-apolythike-apo-ton-rizospasti-o-mpogiopoylos

@Αντώνης

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 4:22 μ.μ.

Ωραίες οι τοποθετήσεις σας που κατακρίνουν το ΚΚΕ και συμφωνώ με όλες σχεδόν αλλά μήπως φταίει και ο Μπογιό ρε παιδιά? Με την πρώτη ευκαιρία θα βγεί και θα υπερασπιστεί το ΚΚΕ. Το 'χει κάνει πολλάκις στο παρελθόν.Αφού αυτός τη βρίσκει έτσι, τότε εμάς τι λόγος μας πέφτει? Αλλιώς ας αναλάβει τις ευθύνες του κι ας αποχωρήσει απο αυτό το κόμμα.

αντι
30 Οκτωβρίου 2013 στις 5:31 μ.μ.

Ο Μπογιόπουλος είναι η νιότη του κόσμου,η λευτεριά και η ομορφιά του κόσμου.
Γιάννης Ρίτσος

Δεν απομένουν πια παρά μόνο δύο κομμουνιστές στον κόσμο, εγώ και ο Μπογιόπουλος.
Φιντέλ Κάστρο

Ο Μπογιόπουλος είναι σοσιαλισμός που βιάζεται.
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν

Τρώγε το φαΐ σου, αγάπα το κελί σου, διάβαζε πολύ Μπογιόπουλο .
Σύνθημα των Ελλήνων αριστερών

Για τον Μπογιόπουλο ο καθένας εργάζεται σύμφωνα με τις ικανότητές του και αμείβεται σύμφωνα με τις ανάγκες του.
Pierre-Joseph Proudhon

Στους 100 κομμουνιστές, οι 40 είναι αγύρτες, οι 59 αφελείς και ένας μόνο πραγματικός Μπογιόπουλος.
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν

Υ.Γ. Σύντροφοι ξεκολλάτε. Έχουμε πολύ σημαντικότερα προβλήματα να λύσουμε από τους κάθε λογής Μπογιόπουλους

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 9:57 μ.μ.

"αντι είπε..."με τιν ιδια λογικη
Δεν απομένουν πια παρά μόνο δύο κομμουνιστές στον κόσμο, εσυ και ο Κουτσομπας.
Φιντέλ Κάστρο
Ωπ σορρυ υπαρχουνε και "οι ιλουμινατοι" τις κεντρικης επιτροπης
ΑΝΟΡΦΟΓΡΑΦΟς

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2013 στις 11:02 μ.μ.

Όταν κριτικάρουν την Κανέλλη χρυσαυγίτες το κατανοώ γιατί τόσο νοιώθουν τόσο λένε. Όταν κριτικάρουν όμως αυτοαποκαλούμενοι αριστέροι , κομμουνιστές και λοιποί τότε με πιάνει αήδια απο τον πολιτικό κατινισμό τους.
Ξέρει κανείς να μας πει τι δουλειά έκανε ο Μάρξ και η οικογενειά του;
Ξέρει κανείς να μας πει το οικογενειακό περιβάλλον και την καταγωγή του Έγκελς
Ξέρει κανείς να μας πει ποιός ήταν ο πατερας του Λένιν;
Ξέρει κανείς να μας πει την καταγωγή του Δημήτρη Γληνού;
Ξέρει κανείς να μας πει για την οικογενειακή ιστορία του Πέτρου Κόκκαλη; (του πατέρα του Σωκράτη). Παρεπιπτόντος ο Πέτρος Κόκκαλης είναι μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες επιστημονικές και πολιτικές , που γέννησε αυτός ο τόπος.
Το γεγονός ότι η Κανέλλη ήταν αυτή που ήταν και έθεσε τον εαυτό της στην υπηρεσία του κομμουνιστικού κινήματος αυτό την τιμά 100 φορές περισσότερο από τον οποιοδήποτε και τιμά και όλους εμας που πιστεύουμε στην προοπτική και την πρωτοπορία της εργατικής τάξης.

Για τον Μπογιόπουλο θα πω ότι έγραψε και ο ίδιος στο ριζοσπάστη μετά το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ απαντώντας στο Λαζόπουλο χρησιμοποιώντας τον κυνικό φιλόσοφο Αντισθένη "καλύτερα (να πέσεις) να σε φάνε τα κοράκια παρά οι κόλακες . Γιατί τα κοράκια σε τρώνε νεκρό και οι κόλακες ζωντανό (Κρείττον εις κόρακας ή εις κόλακας εμπεσείν. Οι μεν γαρ νεκρούς, οι δε ζώντας εσθίουσιν)"

30 Οκτωβρίου 2013 στις 11:23 μ.μ.

Λέει ο Πιτσιρίκος και δεν είναι ο μόνος: «Αυτό που, ίσως, δεν είναι γνωστό είναι πως τους τελευταίους μήνες ο Νίκος Μπογιόπουλος είχε παραιτηθεί του μισθού του –ο οποίος επέστρεφε στο ΚΚΕ- και προσέφερε εθελοντικά».

Καλά, αφού δούλευε εθελοντικά τόσο καιρό, ποιος ο λόγος να υπογράψει ξαφνικά ατομική ή συλλογική σύμβαση.

«Θα μας τρελάνεις ρε Γιωργή!».

Η όλη υπόθεση έχει καταντήσει άρρωστη εμμονή…

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2013 στις 3:48 μ.μ.

Είσαι σύντροφος, είσαι καλό παιδί, ξέρεις να γράφεις, είσαι άνεργος και σε παίρνω στη δουλειά μου. Σε πληρώνω όσο πρέπει, γιατί ο εργαζόμενος πρέπει να πληρώνεται, είτε είναι φίλος είτε εχθρός.
Εγώ αντίθετα, ο ιδιοκτήτης, θα πάρω όσα μπορέσω, όσα περισσέψουν όταν κλείσω ταμείο. Δεν θα καταγγείλω ούτε την εταιρία, ούτε το αφεντικό (τον εαυτό μου) ούτε πολύ περισσότερο τους εργαζομένους, γιατί με τόσα έξοδα και φόρους και τον πεσμένο τζίρο καταλήγω να βγάζω λιγότερα από όσα έβγαζα.
Μη ρωτάς τι σχέση έχουν αυτά με το θέμα μας. Όποιος θέλει να καταλάβει, καταλαβαίνει.

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2013 στις 7:03 μ.μ.

Δεν μου αρέσει αυτό που γίνεται. Από τη μια η εντελώς άδικη επίθεση στο ΚΚΕ, το οποίο ζυγίζει τις αποφάσεις του βάσει πολλών (αγνώστων σε πολλούς) παραγόντων. Απόλυσε εργαζόμενο! Κακώς έκανε διαφωνώ με αυτή την απόφαση, παρ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, παρά τον κίνδυνο.
Την ίδια ώρα όμως, απολύουν εκατομμύρια εργαζόμενους οι πλούσιοι για ΚΕΡΔΗ κι όχι από στρίμωγμα από το καθεστώς. Άλλωστε, μια εφημερίδα έμεινε στο ΚΚΕ, ας την κλείσουν κι αυτή. Δε χρειάζεται διάταγμα για εξορία, ούτε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων όπως παλιά. Ένα χαράτσι και τσούπ! στη φυλακή. Όμως οι αγώνες του ηρωικού ΚΚΕ δεν αμαυρώνονται ούτε χάνονται. Ούτε οι θυσίες των μελών του. Παλεύουν για ΟΛΟΥΣ, για τα δικαιώματα ΟΛΩΝ.
Αν ήταν το ΚΚΕ εξουσία ΔΕΝ θα έκανε τα ίδια, όπως ψευδώς ισχυρίζονται οι λιγοστοί νεοδημοκράτες, δεν θα απόλυε κανένα. Γιατί θα δημιουργούνταν οι πολιτικές συνθήκες που θα εξασφάλιζαν την εργασία. Ναι, είναι θέμα Πολιτικής κι όποιος έχει μυαλό, το κατανοεί.
Όταν είσαι σε ένα κόμμα δεν συμφωνείς πάντα σε όλα. Όμως αν αποφασίσει η πλειοψηφία των μελών έχεις δυο έντιμες επιλογές: Στηρίζεις ή φεύγεις. Αυτό δεν το λέω για το Μπογιόπουλο, γιατί από την άλλη έχουμε μια επίσης άδικη επίθεση στον ταλαντούχο σύντροφο Κομμουνιστή, ο οποίος ως τώρα γράφει μόνο εναντίον της χούντας Σαμαρά & Σία, χωρίς να πει ΟΥΤΕ ΜΙΑ λέξη εναντίον του κόμματος που πιστεύει και είναι μαχόμενο μέλος.
Μήπως λοιπόν κάποιοι τσίμπησαν το δόλωμα που έριξαν τα ΜΜΕ;
Έρχονται νέες μειώσεις στους μισθούς - συντάξεις, χαράτσια, απολύσεις. Ο σύντροφος Μπογιόπουλος τα στηλιτεύει αυτά. Οι όψιμοι δήθεν υποστηριχτές του; Γράφει πολύ ωραία και έχει ενοχλήσει πολλούς. Βάλθηκαν λοιπόν να πουν για δήθεν κακές σχέσεις με το ΚΚΕ για δήθεν "ζήλια". Δεν ακούσαμε καν την άποψη του ίδιου!!! Δεν ξέρουμε καν τι συζητήθηκε! Κι όμως αμέσως το συμπέρασμα, που βολεύει ποιόν; Την κυβέρνηση. Ποιόν φοβούνται περισσότερο; Το ΚΚΕ. Να πω άλλα;
Πιστεύω ότι όλη αυτή η σπέκουλα είναι 1) Αποπροσανατολισμός 2) Αντικομουνισμός (η "κακιά και ζηλιάρα ηγεσία" 3) Προσπάθεια σπίλωσης του Κομμουνιστή συντρόφου με τη δημιουργία αμφιβολιών στους υπόλοιπους συντρόφους του.
Μην τσιμπάτε. Τώρα με συγχωρείτε, έχω να διαβάσω μερικά από τα άρθρα του.

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2013 στις 7:04 μ.μ.

@ανώνυμε 3:48. Μέσα είσαι. Τρελά κέρδη το ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης. Τα αποθηκεύει σε off shore στο Σαν Τομέ. Και η Παπαρήγα (που χάθηκε τελευταία) τρώει τον μισθό του Μπογιό σε κάποιο εξωτικό προορισμό.
Α, ρε και να ξερες...

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2013 στις 9:24 μ.μ.

Ως φίλος του ΚΚΕ, όπως είχε γράψει και ο Νίκος Μπογιόπουλος (http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=6/4/2013&id=14542&pageNo=27&direction=-1), κατανοώ την εμετική την εμετική συμπεριφορά όλων εκείνων που άλλοτε εκφράζεται ως «έπαινος» και άλλοτε σε επιθέσεις «φιλίας» προς το πρόσωπο του με στοχό να πλήξουν το ΚΚΕ.
Ανάμεσα σε “όλους εκείνους” ανήκουν και πολλές φορές πρωτοστατούν τόσο η πλήρως ενσωματωμένη και εκφυλισμένη ευρώδουλη αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ) όσο και εκείνο το κομμάτι της ψευτοελευθεριακής αριστεράς (ΑΚ) που αγωνίζεται για αυτοδιαχείριση στα πλαίσια της οικονομίας του ελεύθερου ανταγωνισμού. Η μεν πρώτη στήριξε και στηρίζει στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης (ΕΕ, Ευρώ, ανταγωνιστικότητα, “υγιή” επιχειρηματικότητα), η δε δεύτερη καταφεύγει σε προκαθορισμένες “μάχες” πέριξ της πλατείας Συντάγματος (αφού υπέρτατος εχθρός τους είναι το αστικό κοινοβούλιο και μόνο).

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι “όλοι εκείνοι” (εδώ χωρούν και τα γκρουπούσκουλα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με την λογική των ίσων αποστάσεων, τα προσχήματα της “εθνοκάρθασης” (ΝΑΡ: και κατά των βομβαρδισμών και κατά του “χασάπη” Μιλόσεβιτς) και της χορήγησης “ανθρωπιστικής” βοήθειας, όχι μόνο αθώωναν και αθωώνουν στις συνειδήσεις του ελληνικού λαού τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν) αλλά και τις ζητούσαν (!) (ο διευθυντής του ΠΡΙΝ Δελαστίκ, έγραφε τότε στην Καθημερινή: “Μιλόσεβιτς δολοφονεί, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ παρακολουθούν”).
“Όλοι εκείνοι” βάπτιζαν και βαπτίζουν “αντάρτες” μισθοφόρους σφαγείς εγκληματίες του ιμπεριαλισμού (Λιβύη, Συρία) (http://www.youtube.com/watch?v=9KeLnr594vQ).

mikiskke

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2013 στις 9:26 μ.μ.

Συνέχεια...

“Όλοι εκείνοι” αδυνατούν (;) να καταλάβουν ότι οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ (Τυποεκδοτική ΑΕ, Ραδιοτηλεοπτική, Σύγχρονη Εποχή, Ριζοσπάστης) προκειμένου να πραγματώσουν το προιόν της παραγωγής τους (π.χ έκδοση της εφημερίδας Ριζοσπάστης) αναγκαστικά συνδιαλέγονται με άλλες επιχειρήσεις που δρουν μέσα σε ένα κυρίαρχο κοινωνικοοικονομικό καθεστώς. Ο Ριζοσπάστης για παράδειγμα για να εκδοθεί χρειάζεται: εγκαταστάσεις, αγορά πρώτων υλών (χαρτιού, μελανιού), μέσα παραγωγής (μηχανήματα τύπωσης), ενεργειακοί πόροι, υπηρεσίες συντήρησης, δίκτυο διανομής. Το ΚΚΕ εξασφάλισε τα βασικότερα εξ αυτών (μηχανήματα τύπωσης, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις) μέσω μιας άλλης επιχείρησης της Τυποεκδοτικής. Ξεχνούν (;) όμως “ολοι εκείνοι” ότι στο οικονομικό σύστημα που ζούμε κυριαρχούν οι λεγόμενοι μονοπωλιακοί όμιλοι που λειτουργούν στην βάση όχι της απλής αλλά της υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου μέσω του ελέγχου ολοένα και μεγαλύτερου μεριδίου στην αγορά.
“Όλοι εκείνοι” αποκρύβουν επίσης και τον πραγματικό χαρακτήρα της οικονομικής κρίσης που διανύουμε ως κρίσης υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, για το ξεπέρασμα της οποίας απαιτείται η καταστροφή των ασθενέστερων επιχειρήσεων. Επιχειρήσεις δηλαδή όπως η Τυποεκδοτική που δραστηριοποιούνται στο κλάδο τύπωσης-έκδοσης, νομοτελειακά καταστρέφονται ή περιορίζουν την παραγωγή τους, μιας και σε αυτόν τον κλάδο κυριαρχούν μονοπωλιακοί όμιλοι (ΔΟΛ, ΜΠΟΜΠΟΛΑ, Βαρδινογιάννη, Αλαφούζου) οι μέτοχοι των οποίων διαπλέκονται και σε μια σειρά άλλους κλάδους της οικονομίας (τράπεζες, ναυτιλία, κατασκευές). Εδώ γίνεται αντιληπτό με το τι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας (στήριξη δηλαδή τον μονοπωλιακών επιχειρήσεων που νομοτελεικά θα διασωθούν από την καπιταλιστική κρίση) και το πόσο είναι εφικτό να υπάρξουν αυτοδιαχειριζόμενες επιχειρήσεις στα πλαίσια του καπιταλισμού (βλέπε ευρώδουλη και ψευτοελευθεριακή αριστερά). Χτυπούν δηλαδή το ΚΚΕ γιατί δεν κατάφερε να μετατρέψει τις επιχειρήσεις του σε “υγιείς”, ανταγωνίσιμες δηλαδή μονοπωλιακών ομίλων που οι μέτοχοι τους συγκροτούν την άρχουσα τάξη της χώρας μας!

Που καταλήγουμε λοιπόν; Καταλήγουμε στο ότι “όλοι εκείνοι” μέσα από τους “επαίνους” και τις επιθέσεις “φιλίας” στον Νίκο θα ήθελαν ένα ΚΚΕ σαν τα μούτρα τους, δηλαδή ένα ΚΚΕ παραιτημένο από την μοναδική κινητήρια μορφή της πάλης. Αυτή δεν είναι η αλλαγή πολιτικού προσωπικού της άρχουσας τάξης, αλλά ο αγώνας που στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο και τους διεθνείς συμμάχους τους με την άμεση αποδέσμευση από την ΕΕ και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

mikiskke

Ανώνυμος
1 Νοεμβρίου 2013 στις 2:34 π.μ.

Τα πράγματα είναι απλά. Ο Μπογιόπουλος με την στάση του επεδίωξε μόνος του αυτή την κατάληξη. Επειδή το βιβλίο του "Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε" του απέφερε ένα τεράστιο ποσό, που ένας εργάτης δεν το βλέπει να δουλεύει δέκα χρόνια, και επειδή το φιλαράκι του ο Χατζηνικολάου του είχε εξασφαλίσει ένα πενταπλάσιο μισθό απ’ αυτόν που έπαιρνε στον Ριζοσπάστη, αυτός έβλεπε τον ίσκιο του σαν το μπόι του. Ηθελε να δένει και να ράβει στο όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ. Αυτό φυσικά δεν ήταν δυνατόν να γίνει γ’ αυτό αναγκάστηκε να πάρει τον δρόμο του Τσίμα και τόσων άλλων. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα.

Ανώνυμος
1 Νοεμβρίου 2013 στις 10:47 π.μ.

xaxaxaxa, είναι θλιβεροί αυτοί΄οι ΚΚΕδες. Οταν ο μπογιό -και ο κάθε μπογιό- συμπλέει με το γράμμα της κομματικής γραμμής, είναι θεός, ήλιος καλοκαιρινός!!! Οταν ο μπογιό -και ο κάθε μπογιό- ασκεί κριτι΄κη σε πλευρές δευτερεύοντες ή μη της κομματικής γραμμής, τότε οι ΚΚΕδες, ανακαλύπτουν "πενταπλάσιες χρηματικές αμοιβές", "αστικά μμε" κλπ κλπ.

Θλιβεροί ΚΚΕδες, μια στο καρφί και μια στο πέταλο!

Είστε απλά, η ΖΩΝΤΑΝΗ συκοφαντία του κομμουνισμού με την μισσαλόδοξη κομματικοκεντρική ανατροφή σας! Είσε απλά, η ζωντανή απόδειξη ΤΟΥ ΤΙ πρέπει να αποφεύγει ΚΑΘΕ σοβαρός κομμουνιστής και κάθε σοβαρή κομμουνισιτκή οργάνωση!

Ανώνυμος
2 Νοεμβρίου 2013 στις 3:20 μ.μ.

σύντροφοι......!!!!όσο βλέπω τα βίντεο του Μπογιόπουλου στο you tube,και το τι έχει πει,
δακρύζω με την κατάντια του κκ,που τον έστειλε...

μήπως η ΕΥΠ είναι μέσα στο κκ;;;;

Ανώνυμος
2 Νοεμβρίου 2013 στις 5:03 μ.μ.

Σας τρομάζει ο πολιτικώς τίμιος λόγος και η σταθερότητα του ΚΚΕ.
Δύστυχος για σας δεν υπαρχή πολιτικώς χορός να σας στέγαση, βολευτείτε τώρα με τη
συνθήκη του Μάαστριχ που δεν ξέρετε τη σας γίνετε.Και της βασικές συνθήκες της Ε.Ε
που ψήφισαν τα κώματα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ μαζί με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Και καταστρέψατε την Ελλάδα και τα εργαλεία που μας κρατούσαν στην ζωή.
Τώρα, γλείψτε της πληγές σας και μην αυτοκτονείτε. Τον μπογιοπουλο τον εκτιμούν σαν
ΚΚΕ δημοσιογράφο από της ηρωικές μορφές που γενα ο ριζοσπάστης.
Εσάς σας δεν σας χρειάζονται σας έχουν ο νοών νοητό!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος
3 Νοεμβρίου 2013 στις 9:06 μ.μ.

εντάξει κκες, συνεχίστε τη μοναχική σας πορεία και περιμένετε τη λαϊκή εξουσία, αλλά δεν είσθε σε θέση να κατανοήσετε ότι με την πολιτική που ακολουθείτε, θα έχουμε το Σαμαρά προθυπουργό για 10 χρόνια ακόμα.
άξιος ο μισθός σας.

Ανώνυμος
4 Νοεμβρίου 2013 στις 5:29 μ.μ.

Ανώνυμε 3 Νοεμβρίου 2013 - 9:06 μ.μ.
Ο δικός σου< σαμαράς> είναι καλύτερος βοηθάμε σε παρακαλώ να δω την διάφορα και θα σε αποζημιώσω!!!
Η Αλλιώς έρχεται το Άγιο Πάσχα κάλο γύρισμα.

Ανώνυμος
5 Νοεμβρίου 2013 στις 10:01 π.μ.

Για σένα στις 4/11/13 - 5.29.
Καταλαβαίνω τον καημό σου. εκπλήσωμαι όμως με την ευκολία που έχεις να κρεμάς ταμπελίτσες. Μάλλον είναι το μόνο που ξέρεις να κάνεις
Ναι, πράγματι, έτσι θα περιμένουμε όλοι μας το άγιο πάσχα.
Την αποζημίωση, δεν πειράζει , κράτα τη για ενίσχυση στο κόμμα.

Ανώνυμος
5 Νοεμβρίου 2013 στις 5:30 μ.μ.

Ανώνυμε 5 Νοεμβρίου 2013 - 10:01 π.μ
Δύστυχος δεν δεν απάντησες, φοβάσαι την κριτικοί για το κόμμα σου ντρέπεστε για αυτό, και ώμος θα το ψήφισης!
Δεν πείθει το ψήσιμο έχω λίγο δουλειά το Άγιο Πάσχα, κάλο γύρισμα συνέλληνα !!!

Ανώνυμος
5 Νοεμβρίου 2013 στις 8:58 μ.μ.

Τώρα ανακάλυψαν οι θλιβεροί ΚΚΕδες πως το βιβλίο του Μπογιό απέφερε πολλά κέρδη.
Τώρα πήραν χαμπάρι πως είναι φιλαράκι με τον Χατζηνικολάου.
Τόσο καιρό μούγκα στη στρούγκα.Μόλις δεν συμφώνησε στις ατομικές συμβάσεις έγινε φραγκοφονιάς και πάει για πενταπλάσια.
Δυστυχώς για το ΚΚΕ αυτό είναι ότι απέμεινε απο το δυναμικό του.Μνησίκακα ανθρωπάκια που δεν διστάζουν να σπιλώσουν και να βρωμίσουν όποιον τους διατάξει το ιερατείο.Η ηγεσία τούς έκανε σαν τα μούτρα της.
Μωραίνει κύριος.....

Ανώνυμος
5 Νοεμβρίου 2013 στις 10:35 μ.μ.

Για όσους απαιτούν «απαντήσεις» από τον κομμουνιστή δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

"Στη μνήμη του πατέρα του, του κομμουνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ, ο γιος του, Νίκος Μπογιόπουλος, προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» το ποσό των 3.200 ευρώ."
Διαβάστε περισσότερα »

Ανώνυμος
5 Νοεμβρίου 2013 στις 11:24 μ.μ.

8.58
Λαος χωρις μνήμη = ψαρι χωρίς ποδήλατο...

Ανώνυμος
6 Νοεμβρίου 2013 στις 12:57 π.μ.

Ανώνυμε 5 Νοεμβρίου 2013 - 8:58 μ.μ Εσένα πιο είναι το θλιβερό σου κόμμα να σου μαθό από που τα παίρνει και εγκλήματη κατά του λάου και
του εργατικού κινήματος. Για να ξύπνησες μανωλιο αφιερώνω για πάρτη σου αυτό! http://www.youtube.com/watch?v=MEb5oYHzveA Σου πάει
γάντι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger