Home » , , » Απ’ τις δηλώσεις «αποκήρυξης του κομμουνισμού και των παραφυάδων αυτού» στις δηλώσεις «αποδοκιμασίας»

Απ’ τις δηλώσεις «αποκήρυξης του κομμουνισμού και των παραφυάδων αυτού» στις δηλώσεις «αποδοκιμασίας»

Από giorgis , Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013 | 4:26 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Απ’ τις δηλώσεις «αποκήρυξης του κομμουνισμού και των παραφυάδων αυτού» της μονορχοφασιστικής δεξιάς περασμένων δεκαετιών, περάσαμε στις δηλώσεις «αποδοκιμασίας» που ζητάει σήμερα το ακροδεξιό επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ.

Ο καθαρός επιστημονικά εμπεριστατωμένως λόγος του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιώργου Κατρούγκαλου, στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη ενεργοποίησε τα άκρως συντηρητικά αντανακλαστικά του δεξιού κόμματος.

Δελτίο Τύπου της Ν.Δ αναφέρει:

«Η χθεσινή παρέμβαση του κ. Κατρούγκαλου και τα όσα υποστήριξε για τη βία, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται και διακινεί τη θεωρία της καλής και κακής βίας. Μια θεωρία που τροφοδοτεί την εξτρεμιστική βία, διχάζει την κοινωνία και οδηγεί στο χάος. Έφτασε ο κ. Κατρούγκαλος στο σημείο να δικαιολογεί προπηλακισμούς, καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και ομηρίες καθηγητών.
Καλούμε τον κ. Τσίπρα, εδώ και τώρα, να αποδοκιμάσει ευθέως τις δηλώσεις αυτές και να ξεκαθαρίσει τη θέση του».

Δεν μου βγάζετε απ’ το μυαλό ότι αρκετά στοιχεία στον στενό επιτελείο του Σαμαρά ονειρεύονται «Νέο Παρθενώνα» όπως αποκαλούσε το κολαστήριο της Μακρονήσου, -όπου μαρτύρησαν χιλιάδες κομμουνιστές- ο  παλιός ηγέτης της δεξιάς Π. Κανελλόπουλος. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 15 σχόλια

15 Οκτωβρίου 2013 στις 6:29 μ.μ.

Ή απλά πως ο Σαμαράς πιέζει τον Τσίπρα να πάρει ακόμη πιο δεξιές θέσεις δημόσια, ώστε να αυξηθούν οι διαρροές προς τα αριστερά του. Με το μπόνους των +50 εδρών (που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί στο ελάχιστο την χρησιμότητα του) στο πρώτο κόμμα, και τις διαφορές να παίζουν στο +-0,5% για την πρωτιά, ακόμη και μία διαρροή της τάξης του 0,2% μπορεί να κρίνει εκλογικό αποτέλεσμα.
Οπότε η ΝΔ κάνει το αυτονόητο. Μετατρέπει την διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ από πλεονέκτημα που του επιτρέπει να ψαρεύει από παντού, σε μειονέκτημα όταν έχει χάσει την δυναμική του και πιέζεται να πάρει ξεκάθαρες θέσεις για οτιδήποτε, αφού ότι μοιάζει να κερδίζει από μία πλευρά του πολιτικού φάσματος, μοιραία θα το χάνει από την άλλη.

Και καλό θα ήταν να μην γινόμαστε και ιερόσυλοι. Οι κομμουνιστές που μαρτύρησαν στην μακρόνησο δεν ήταν υπέρ της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ, ούτε "αισθάνονταν σαν στο σπίτι τους στον ΣΕΒ". Πολύ δε περισσότερο δεν έκαναν υπερατλαντικές περιοδίες...

Και για να πούμε και του ...Τσίπρα το δίκιο πάντως, οι κατηγορίες εκ μέρους της ΝΔ προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι παντελώς ανυπόστατες.
Ποιά "εξτρεμιστική βία" να υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ; Εδώ μία απεργιακή περιφρούρηση στο λιμάνι και την χαρακτηρίζει "εξαλοσύνη"...

Ανώνυμος
15 Οκτωβρίου 2013 στις 8:02 μ.μ.

Σύντροφε TRASH, συνεχίστε να λέτε τέτοια σεχταριστικά (ΣΥΡΙΖΑ = ΝΔ), και είναι πολύ κοντά η μέρα που εσείς στο ΚΚΕ θα είστε εξωκοινοβουλευτική αριστερά, ή μάλλον απλά εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, καθώς, όπως υποστηρίζετε εσείς οι ίδιοι, είστε κομμουνιστές και όχι αριστεροί (σαν τα άλλα τα οπορτουνιστικά μιάσματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ κλπ)

Ανώνυμος
15 Οκτωβρίου 2013 στις 9:32 μ.μ.

Αν παραμείνει εξωκοινουβελευτικη αριστερά το κκε θα είναι καλά.
Το πιό πιθανό είναι να καταντήσει ενα θλιβερό γκρουπούσκουλο.
αμα πάρεις φόρα για την κατηφόρα δεν σε σταματάει τίποτα,ας λέγεσαι και TRASH

anticap
15 Οκτωβρίου 2013 στις 10:00 μ.μ.

@trash
Πρέπει να ξυπνάς το βραδυ με εφιάλτες βλέποντας τον Τσίπρα και τους "οπορτουνιστές" να αναλαμβάνουν τις τύχες της χώρας,δεν εξηγείται αλλιώς, τέτοιες επιθέσεις και εμμονες ούτε ο Λαζαρίδης δεν έχει. Τι να κάτσουμε να συζητήσουμε μετά;

όπως έλεγε και ο Σπύρος Χαλβατζής σε εκπομπή : "...ε, με συγχωρείς, μα όταν γαμάς τη συζήτηση, τί διάλογο περιμένεις να κάνουμε;

Ανώνυμος
15 Οκτωβρίου 2013 στις 10:24 μ.μ.

Τέτοια ανθρωπάκια σαν τον trash έχουν πλέον απομείνει στο ΚΚΕ; Τέτοια ένδεια και τέτοια κατάντια; Δεκαετίες σεχταριστικών λογικών και προγραφών φαίνεται πως έφεραν το αποτέλεσμά τους και απέμειναν πλέον τα πολιτικά σκουπίδια στο κόμμα αυτό.
Αντί το ΚΚΕ να στηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ στην ιδεολογική επίθεση που δέχεται από τη ΝΔ - ισχυροποιώντας με τον τρόπο αυτό και τη δική του θέση , καθώς η καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται δεν είναι αποδεκτή (υποτίθεται) από το κόμμα - κάθεται και λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα δεν είναι αυτό που λένε οι αντίπαλοί του. Σαν το ζηλιάρικο παιδί που πάει κάποιο άλλο να του πάρει τη δόξα.
Δεν πειράζει, όμως. Η Ιστορία θα λειτουργήσει και θα ξεράσει αυτό το απολίθωμα που όχι μόνο είναι άχρηστο αλλά πλέον κάνει και ζημιά στο λαικό κίνημα. Γαιτί μπορεί ο λαός να έχει τα θέματά του σε σχέση με το πώς προσλαμβάνει τα αίτια της κρίσης, αλλά δεν είναι και εντελώς ηλίθιος (όπως επίσης το κόμμα πιστεύει)

Ανώνυμος
15 Οκτωβρίου 2013 στις 10:57 μ.μ.

TRASH
για αλλη μια φορα λες ψεματα .για το μπόνους των +50 εδρών ο ΣΥΡΙΖΑ εχει παρει ξεκαθαρη αρνητικη θεση. το κκε ομως τι το ενδιαφερει; κυβερνησεις συνεργασιας δεν το ενδιαφερουν. ετσι δε ειναι;
σας ενδιαφερει η απλη αναλογικη; οταν το 1989 ο παπανδρεου στριμωγμενος σας την εδινε με την καταργηση του +1 κανατε οτι δεν ακουγατε. τα χατε συμφωνησει με το μητσοτακη για κυβερνηση και παει η ευκαιρια. μην το παιζετε κκεδες οσιες πολιτικες παρθενες. δε σας παιρνει πια

Φάντασμα
15 Οκτωβρίου 2013 στις 11:00 μ.μ.

O Σκουπίδιας ή πάπιας ή κομμουνιστής της φάπας, θα έπρεπε να αρθρογραφεί στα ΝΕΑ στη θέση του Παπαχρήστου.

Σε αυτό το επίπεδο κινούνται οι "αναλύσεις" του.

Αλήθεια ρε Πάπια, από τους κομμουνιστές της Μακρονήσου που με τόση ασέβεια οικειοποιήσαι εσύ και η σέχτα σου, πόσοι έμειναν στο ΚΚΕ???

Πόσοι?????????????

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2013 στις 3:10 π.μ.

Για τους πιο εξαπτόμενους,αλλά και τους πιο χαλαρούς κάτι δεν κάνουμε καλά και η γκιλοτίνα της εξαθλίωσης προχωρά.Ελπίζω ν απευθύνομαι σε συνειδητοποιημένους προλεταριους.

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2013 στις 12:01 μ.μ.

Ανώνυμε 10:24
Δυστυχώς έτσι είναι.Οτι έχει απομείνει απο οπαδούς και μέλη στο ΚΚΕ είναι της κατηγορίας TRASH και ακόμα χειρότεροι.
Η λοβοτομή που έχουν υποστεί απο την ηγεσία είναι πλήρης.Μετά απο χρόνιες διώξεις και διαγραφές άξιων στελεχών και μελών ότι απέμεινε είναι αυτό που βλέπουμε να σχολιάζει σε διάφορα μπλόγκς.
Καμμιά ουσιώδης πολιτική επάρκεια,ασχετοσύνη σε βασικά θεωρητικά ζητήματα,τέλεια αποκοπή απο την πραγματικότητα,μισαλλόδοξα κηρύγματα ενάντια σε άλλους χώρους και πρόσωπα,αισχρή καπηλεία της ιστορίας αγωνιστών κ.λ.π.
Αν αυτή η ηγεσία και τα μέλη,δεν είναι αντικομμουνιστές,τότε ποιοί είναι?

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2013 στις 12:12 μ.μ.

O Συριζα κρατάει τόσο αρνητική στάση στο θέμα του bonus των 50 εδρών και που προεκλογικά υποσχόταν οτι στο άνοιγμα της καινούργιας βουλής θα φέρει νομοσχέδιο κατάργησής της που θα κάνει χρήση αυτής της διάταξης προκειμένου να κατσικωθεί στις Κυβερνητικές καρέκλες.Είπαμε πάνω απο όλα η συνέπεια και η ιδεολογία είναι αυτή η στάση που χαρακτηρίζει τα έργα και τα λεγόμενα του Συριζα

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2013 στις 4:15 μ.μ.

http://www.youtube.com/watch?v=GQfFotKOrAs#t=631

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2013 στις 4:58 μ.μ.

Ενας TRASH σας εχει κανει να απολογειστε.ΠασοκοΣυριζαιοι μην αγχωνεστε για το ΚΚΕ εαν θα ειναι εκτος βουλης η οχι.Ξερει να επιβιωνει.Κοιταξτε να επιβιωσετε αυριο εσεις που θα εχετε τον λαο στην αντιπολιτευση.Και μη μου πει κανείς οτι δεν εισαστε ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ γιατί θα με πιασουν τα γελια.Γιατί αν καποιος ειναι ΑΝΤΑΡΥΑ κ υπερασπιζεται τον ΣΥΡΙΖΑ τοτε μονο μαλακας ειναι.Θεωρω λοιπον οτι ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ειναι κανεις.Επιπλεον το ΚΚΕ ποτε δεν εκανε λογο για διαλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, οποτε μην αγχωνετε κανεις κ μη βαζει λογια που δεν ειπαμε.Αντε κ καλη κυβερνηση με τις ευχες μου κ εμείς εκτος βουλης. Μετα τα λεμε κ τα λαγουμια θα εχουν κλεισει για να κρυφτειτε

Ανώνυμος
16 Οκτωβρίου 2013 στις 5:14 μ.μ.

Μπορεί ο δεύτερος σχολιαστής να μου πεί γιατί βάζει το ΕΕΚ στο ίδιο τσουβάλι με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ?

ΔΙΟΝΥΣΗΣ
17 Οκτωβρίου 2013 στις 12:31 π.μ.

Ρε πλάκα που έχουν όλοι αυτοί οι συριζαιοπαστόκοι-λιγούρια της εξουσίας. Δεν κρατιούνται!
Ο έξαλλος αντικομμουνισμός των πασόκων, που μία ζωή μιλούσαν αριστερά και έπρατταν καραδεξιά, πάλι παρών. Άντε ρε πηγαίνετε να δώσετε διαπιστευτήρια στο ΣΕΒ, στο Σόιμπλε, στο μοντέλο Ομπάμα, στην ΕΕ και στο ίδρυμα Brooking και μετά τα ξαναλέμε. Άντε από κει που θα κάνετε εσείς κριτική στο ΚΚΕ. ΟΥΣΤ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger