Home » » Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα" για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα" για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013 | 2:20 μ.μ.

Η ανεπτυγμένη Δύση διεξάγει ένα καθημερινό πόλεμο, με διαφορετική μορφή από τόπο σε τόπο. Η παγκόσμια οικονομική κρίση αντιμετωπίζεται από τις κυβερνήσεις με επιβολή προγραμμάτων λιτότητας και περιστολή των όποιων κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων. Όπως φαίνεται όμως, αυτό δεν τους είναι αρκετό.

Ο γνωστός συνασπισμός των προθύμων, με προεξάρχοντα τον άξονα ΗΠΑ - Ισραήλ, φαίνεται πως ορέγεται να ανοίξει άλλη μια πληγή στο σώμα της Μέσης Ανατολής. Άλλωστε ο ανοιχτός πόλεμος είναι πάντοτε μια κάποια λύση για τα οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα των εκάστοτε κυριάρχων.

Οι παρεμβάσεις είναι συνεχείς το τελευταίο χρονικό διάστημα. Παρεμβάσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή, παρεμβάσεις που παίζονται σαν παρτίδες πάνω στις πλάτες ανθρώπων που αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους. Στην Αίγυπτο με την ενίσχυση συντηρητικών πυλώνων του παλιού καθεστώτος, στον Λίβανο με την υποκίνηση θρησκευτικού και φυλετικού μίσους, στη Συρία με ύποπτη στρατιωτικοοικονομική βοήθεια σε μισθοφόρους που δεν επιδιώκουν την ανατροπή ενός δικτατορικού καθεστώτος, αλλά την εγκαθίδρυση ενός δικού τους.

Και τώρα, η απειλή μιας νέας «ανθρωπιστικής» επέμβασης δεν φαίνεται μακρυά.

Μόνο που τον ανθρωπισμό της η Δύση δεν τον έδειξε ποτέ για τις εκατόμβες νεκρών από τις δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου, τους σφαγιασμένους τόσο απ' τον Άσαντ όσο κι απ' τον FSA στη Συρία, τους νεκρούς από τυφλές βομβιστικές επιθέσεις στον Λίβανο, αλλά και τον καθημερινά αυξανόμενο κατάλογο νεκρών, αναπήρων, τραυματιών, φυλακισμένων και εκτοπισμένων Παλαιστινίων από το κατοχικό καθεστώς εθνοκάθαρσης του κράτους του Ισραήλ.

Παράλληλα, την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση γενικού ξεπουλήματος και εξαθλίωσης αρνείται να εκπληρώσει τις βασικές της υποχρεώσεις απέναντι στους ίδιους της τους πολίτες, φαίνεται ιδιαίτερα πρόθυμη να εκπληρώσει τις «συμμαχικές της υποχρεώσεις» και να εμπλακεί εμμέσως σε μια νέα εστία σφαγών.

Νιώθουμε λοιπόν χρέος μας να υπενθυμίσουμε τα αυτονόητα

Καμμιά υποστήριξη σε ΝΑΤΟϊκή εισβολή στη Συρία

Καμμιά ανοχή σε συμφεροντολογικά παιχνίδια σε βάρος ανθρώπινων ζωών.

Αφήστε τους λαούς να βρουν το δρόμο τους!

Υπάρχουν λύσεις ειρηνικές, από ανθρώπους που νοιάζονται για το συνάνθρωπό τους. Λύσεις που μπορούν να βρουν το δρόμο τους, αν η «πολιτισμένη Δὐση» σταματήσει να τινάζει στον αέρα με τις παρεμβάσεις της ολόκληρους λαούς.

Ας παραμείνουμε άνθρωποι.


Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”

Θεμιστοκλέους 37, Εξάρχεια

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger