Home » , » Το Μνημόνιο της Ε.Ε εκτρέφει το ναζισμό στην Ελλάδα

Το Μνημόνιο της Ε.Ε εκτρέφει το ναζισμό στην Ελλάδα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 | 3:26 μ.μ.

Πηγή: Γ. Δελαστίκ - "Επίκαιρα"

Συγκλόνισε και φόβισε την Ελλάδα η εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη του Κερατσινίου από έναν πασίγνωστο στις γειτονιές του Πειραιά χρυσαυγίτη.
Πέρα από τις βαρύτατες υποψίες ότι ο τρόπος που έδρασε ο δολοφόνος δείχνει πως πιθανότατα εκτελούσε εντολές όχι μόνο να σκοτώσει, αλλά και να φυλακιστεί για το φόνο, γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επέπεσαν σαν όρνια για να εκμεταλλευτούν πολιτικά προς όφελος τους τη δολοφονία του αντιφασίστα νέου.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, διά στόματος του στενότατου συμβούλου του Χρύσανθου Λαζαρίδη -θα ήταν αδιανόητες τέτοιες δηλώσεις Λαζαρίδη χωρίς ρητή εντολή Σαμαρά- μας είπε ότι το συμπέρασμα που έβγαλε από τη δολοφονία που διέπραξε ο χρυσαυγίτης εγκληματίας είναι ότι ο... ΣΥΡΙΖΑ «παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου»!

Υπό το πρίσμα αυτής της πρωθυπουργικής θέσης αποκτά εντελώς άλλη διάσταση τόσο η άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να συμμετάσχει σε σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων για την αντιμετώπιση του νεοναζισμού υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως πρότεινε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα εξαιρετικά ύποπτης πολιτικής στόχευσης «έκτακτα νομοθετικά μέτρα» που με επιμονή προτείνει φορτικά η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Σκόπιμες «παραλείψεις»

Είναι πασίγνωστο, βέβαια, ότι δυο τρεις μέρες πριν από τη διάπραξη της στυγερής δολοφονίας από το χρυσαυγίτη κύκλοι συνδεόμενοι με το Μέγαρο Μαξίμου προωθούσαν την ιδέα μιας κυβέρνησης συνεργασίας της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή, αν τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών δεν δίνουν άλλη διέξοδο παραμονής στην πρωθυπουργία του Αντώνη Σαμαρά.
«Μια σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να τη δεχτούμε να υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία» ήταν, π.χ., η δημοσίως εκφρασθείσα θέση διευθυντικού στελέχους ραδιοτηλεοπτικού σταθμού.

Μελετώντας το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού την περασμένη Πέμπτη, διαπιστώσαμε ότι δεν περιέχει πουθενά τις λέξεις «Χρυσή Αυγή». Ο Αντώνης Σαμαράς καταδικάζει τη δράση των «επίγονων των ναζί», καταδικάζει «τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται», μιλά για «το αίμα που μας διαιρεί μέσα και μας εκθέτει έξω από την Ελλάδα», αλλά περί Χρυσής Αυγής ούτε λέξη.

Η παράλειψη είναι σκόπιμη. Οφείλεται σε πολιτικούς λόγους. Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να διατηρήσει επαφή με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Γι' αυτό δεν αναφέρει πουθενά την ονομασία του κόμματος τους, γι' αυτό δεν συμμετέχει και στην προτεινόμενη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί είναι βέβαιος ότι εκεί όλη η συζήτηση θα εστιαζόταν στη δράση της Χρυσής Αυγής και όχι, φυσικά, γενικά και αόριστα στους «επίγονους των ναζί».

Η στάση Βενιζέλου

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος δεν προσδοκά στήριξη και ψήφους από τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ακολούθησε άλλη τακτική.
«Το πρόβλημα δεν είναι η θεωρία των δύο άκρων», δήλωσε εμβριθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη του στο ραδιοσταθμό Βήμα FΜ δίνοντας κάλυψη στον Σαμαρά και συνέχισε: «Το πρόβλημα είναι ότι μέσα στο αμάλγαμα του λεγόμενου "αντιμνημονιακού μετώπου" συνυπάρχουν δυνάμεις οι οποίες είναι ακροδεξιές, ναζιστικές, παραδοσιακά κομουνιστικές και, βεβαίως, δήθεν νεοριζοσπαστικές...».

Τι καταλαβαίνει όποιος άκουσε τον Βενιζέλο; Μα προφανώς ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη είναι απλώς μια... «ενδοαντιμνημονιακή» υπόθεση!
Ένας εκπρόσωπος των «ακροδεξιών δυνάμεων» του «λεγόμενου "αντιμνημονιακού μετώπου"» δολοφόνησε έναν εκπρόσωπο των «δήθεν νεοριζοσπαστικών δυνάμεων» του ίδιου μετώπου!
Εξαίρετη ερμηνεία και άκρως σταθεροποιητική για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα...

Η πρόκληση του Μελιγαλά

Δεν ήταν η δολοφονία του νέου αντιφασίστα στο Κερατσίνι το γεγονός που πανικόβαλε τη ΝΔ. Πολύ περισσότερο τη θορύβησε και την έθεσε σε κατάσταση συναγερμού η πρόκληση της Χρυσής Αυγής στο Μελιγαλά.

Εκεί, σε μια ακροδεξιά φιέστα, η Χρυσή Αυγή δεν αρκέστηκε στις στρατιωτικού τύπου παρελάσεις ομάδων μελών της. Βουλευτές της Χρυσής Αυγής άρπαξαν «τσαμπουκαλίδικα» το μικρόφωνο από τα χέρια του δεξιού νεοδημοκράτη δήμαρχου της περιοχής και ουσιαστικά τον έδιωξαν από το χώρο της σύναξης.

Με άλλα λόγια, η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή αμφισβήτησε εμπράκτως την εξουσία της δεξιάς ΝΔ! Και, μάλιστα, στον ίδιο νομό από τον οποίο προέρχεται ο πρωθυπουργός!

Αν, επιπλέον, συνδυαστεί αυτή η θανάσιμη για τη ΝΔ πρόκληση της Χρυσής Αυγής με διάφορες μυστικές δημοσκοπήσεις που δίνουν στη ΝΔ ποσοστό πολύ κοντά στο 20% και στη Χρυσή Αυγή γύρω στο... 15% (!), το Μέγαρο Μαξίμου συνειδητοποίησε λόγω της πρόκλησης στο Μελιγαλά ότι, αφενός, κινδυνεύει η πρωτοκαθεδρία της ΝΔ στις συνειδήσεις των δεξιών ψηφοφόρων και, αφετέρου, ότι η Χρυσή Αυγή ξεφτιλίζει την κυβέρνηση της ΝΔ ακριβώς επειδή έχει πλήρη συνείδηση της δικής της ανόδου και της πτωτικής πορείας της ΝΔ.

Κυβέρνηση... «μίασμα»!

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η αιτία της εκλογικής εκτόξευσης της Χρυσής Αυγής από το 0,29% των βουλευτικών εκλογών του 2009 στο 6,92% είναι το Μνημόνιο που επέβαλε η ΕΕ στην Ελλάδα και η μνημονιακή πολιτική που πρόθυμα εφαρμόζει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, όπως και οι κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου πριν απ'αυτή.

Μιλώντας από πολιτική σκοπιά, είναι η ΕΕ, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ οι υπεύθυνοι για την άνοδο της Χρυσής Αυγής!

Η έκρηξη της εκλογικής επιρροής και της πολιτικής απήχησης της Χρυσής Αυγής συνιστά σοβαρότατο κοινωνικό φαινόμενο που οφείλεται στη μνημονιακή πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Δεν οφείλεται ούτε στη χρηματοδότηση της από επιχειρηματίες ούτε στην προβολή της από μέσα ενημέρωσης. Αυτά παίζουν δευτερεύοντα ρόλο και εκδηλώθηκαν ως φαινόμενα αφότου η Χρυσή Αυγή είχε απογειωθεί εκλογικά.
Ο υπερτονισμός τους από τους μνημονιακούς κύκλους αποσκοπεί πρωτίστως στη συγκάλυψη των ευθυνών της κυβέρνησης και της ΕΕ, οι οποίοι είναι οι καθοριστικοί παράγοντες αύξησης των εκλογικών ποσοστών της Χρυσής Αυγής.

Το διασκεδαστικό και συνάμα κωμικοτραγικό είναι πως οι Ευρωπαίοι είναι τόσο υποκριτές, ώστε φόρτωσαν αποκλειστικά στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου την άνοδο της Χρυσής Αυγής και μετέτρεψαν την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σε... «μίασμα της Ευρώπης!

Υποκρισία της ΕΕ

Την περιφρόνηση που αισθάνονται οι ηγέτες της ΕΕ για τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο ανέλαβε να εκφράσει δημόσια ο σοσιαλδημοκράτης από την Αυστρία Χάνς Σβόμποντα, ο οποίος είναι επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο και, φυσικά, ομοϊδεάτης του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Αναφερόμενος στην ελληνική προεδρία της ΕΕ που θα αρχίσει σε τρεις μήνες, από την 1η Γενάρη, δήλωσε: «Αν ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποτύχουν να σταματήσουν τη γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μια απαράδεκτη προεδρία της ΕΕ»!

Πρωτοφανές πολιτικό «φτύσιμο» να χαρακτηρίζεται «απαράδεκτη» μια προεδρία στην ΕΕ πριν καν αρχίσει!

Δεν είναι όμως μόνο οι γερμανικής κοπής ευρωσοσιαλιστές που «έκραξαν» υποκριτικά τον Σαμαρά, παρόλο που αυτός έχει προσλάβει ως υπουργό του κ το δικό τους Βενιζέλο. Τον έκραξαν με ι δικό τους τρόπο και οι ευρωδεξιοί.

Δύο χριστιανοδημοκράτες βουλευτές από τη Γερμανία, ο Κλάους-Πέτερ Βιλς και ο Φρανκ Σέφλερ, ζήτησαν να... αφαιρεθεί η προεδρία της ΕΕ από την Ελλάδα, με το επιχείρημα ότι, αφού η Αθήνα είναι χρεοκοπημένη, θα υποχρεωθούν οι Ευρωπαίοι να πληρώσουν τα 100 εκατ. ευρώ που θα είναι το κόστος της ελληνικής προεδρίας.

Όχι και να κάνει σόου ο Σαμαράς ο πρόεδρος της ΕΕ για ένα εξάμηνο με τα δικά μας λεφτά, είπαν, δηλαδή, επί της ουσίας οι δύο Γερμανοί δεξιοί βουλευτές της Μέρκελ! Ζητιάνος και προεδρεύων της ΕΕ ταυτόχρονα γίνεται; Ιδού η απορία...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger