Home » , » Πρέπει να πανηγυρίζουμε για την αθώωση του Σάββα Μιχαήλ;

Πρέπει να πανηγυρίζουμε για την αθώωση του Σάββα Μιχαήλ;

Από giorgis , Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 | 4:13 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Δεν ξέρω αν πρέπει να πανηγυρίζουμε -φυσικά χαιρόμαστε γιατί δεν βρεθήκαμε μπροστά σε εφιαλτικές καταστάσεις- γιατί κρίθηκαν πανηγυρικά αθώοι από το δικαστήριο σήμερα ο μαρξιστής διανοούμενος και γραμματέας του ΕΕΚ, Σάββας Μιχαήλ και ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστας Μουτζούρης.
Και μόνο το γεγονός ότι μια εντελώς ανυπόστατη κατηγορία, που εισέπραξαν, από μέλη της ναζιστικής συμμορίας, δεν τέθηκε στο αρχείο αλλά οδηγήθηκε στο ακροατήριο, είναι προβληματικό. 

Περιμένοντας από τους συντρόφους που ήταν σήμερα στα δικαστήρια να κάνουν σχετική ανάρτηση –πιθανόν συνοδευόμενη με Βίντεο- παραθέτουμε την σχετική είδηση από την εφημερίδα των Συντακτών

Την αθώωση των Σάββα Μιχαήλ και Κωνσταντίνου Μουτζούρη για όσα τους απέδιδαν μέλη της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε το δικαστήριο, εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών δεκάδων αλληλέγγυων των κατηγορουμένων που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Οι κατηγορίες για τις οποίες αθωώθηκαν, αφορούσαν τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης, διέγερσης σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια και διατάραξης κοινής ειρήνης.
Κατά το κατηγορητήριο, βάση της μήνυσης των μελών της Χρυσής Αυγής, το ΕΕΚ εξέδωσε κάλεσμα για τη διαδήλωση με σύνθημα: «Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά», το οποίο είχε αναδημοσιεύσει ο ανεξάρτητος συλλογικός διαδικτυακός χώρος «Indymedia». Ο πρώην πρύτανης βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης καθώς, κατά τους μηνυτές, παρείχε τους servers του πανεπιστημίου.

Οι δύο κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια των απολογιών τους, αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από τη δίκη απουσίαζαν οι μάρτυρες κατηγορίας των μηνυτών, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος και η υποψήφια βουλευτής Θέμις Σκορδέλη.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:15 μ.μ.

Συμφωνω απολυτως,δεν υπαρχει καμμια νικη:υπαρχει μια στρατηγικη κινηση απο πλευρας κρατους που οδηγησε σε μια αναδιπλωση τακτικου χαρακτηρα.Ουσιαστικα το κρατος ζυγισε τις καταστασεις και ειπε"οχι τωρα".

Την μυνηση ομως απο τα φασισταρια μια χαρα την αποδεχτηκε...

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:49 μ.μ.

Να το κάνουμε εθνική γιορτή που μας αθώωσε το σύστημα του ήμαστε ευγνώμον ήρωες άπαρτα βουνα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger