Home » , , » Γιατί ωρύεται το «Συγκρότημα» για τον «902»;

Γιατί ωρύεται το «Συγκρότημα» για τον «902»;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 | 10:33 π.μ.

Από τον "Ριζοσπάστη"

Συνέχισαν και χτες τα ΝΕΑ να αναμασούν ψευτιές και συκοφαντίες σε βάρος του ΚΚΕ, με αφορμή την πώληση του «902» και σε κατ' αποκοπή συνεργασία με τον Δ. Παπαδημούλη, επαληθεύοντας ότι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναλάβει εργολαβικά την αντιΚΚΕ επίθεση. Ο οχετός από την εφημερίδα του ΔΟΛ δεν προκαλεί έκπληξη.

Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί που γράφουν για το ΚΚΕ; Τα κείμενα στο χτεσινό φύλλο είναι ανώνυμα. Να υποθέσουμε ότι οι αντιΚΚΕ γραφίδες της εφημερίδας εξάντλησαν τις ικανότητές τους και ανέλαβε κατευθείαν η διεύθυνση; Το πρωτοσέλιδο κάθε εφημερίδας είναι επιλογή της διεύθυνσης. Αλλά αποκλείεται να μην είχε την έγκριση του εκδότη, που στα «ΝΕΑ» είναι ο Σταύρος Ψυχάρης. Αρα, για να μιλάμε καθαρά, ένας εκπρόσωπος της ελληνικής αστικής τάξης, μεγαλοεκδότης και μέτοχος σε τηλεοπτικές επιχειρήσεις, εξαπολύει μέσα από τις εφημερίδες του επίθεση στο ΚΚΕ, αξιοποιώντας γι' αυτό το σκοπό στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έφυγαν από το ΚΚΕ και τον Δ. Παπαδημούλη.

Τι λένε στο χτεσινό τους δημοσίευμα τα «ΝΕΑ»; Τίποτα απολύτως! Παίρνουν το δημοσίευμα που «σήκωσε» ο «902.gr» για την πώληση του «902» και με περικοκλάδες και αυθαίρετα συμπεράσματα που κατεβάζουν από το κεφάλι τους, πάνε να πείσουν τους αναγνώστες τους ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Ξέρουν πολύ καλά ότι τα πάντα είναι ξεκάθαρα, γι' αυτό επιστρατεύουν και ολίγο από Τολστόι, και μερικές εμετικές εξυπναδούλες για τους εργαζόμενους του «902», για τους οποίους πριν από μερικές μέρες έχυναν κροκοδείλια δάκρυα, και η σαβούρα τους είναι έτοιμη να σερβιριστεί στους αναγνώστες...

«Γιατί όλα αυτά;» θα αναρωτηθεί κανείς. Γιατί τόσο μένος και εμπάθεια για το ΚΚΕ, με αφορμή τον «902»; Δεν μας περνάει απαρατήρητο ότι ο ανταγωνισμός στα ΜΜΕ των αστών μεγαλώνει και ότι ο καθένας προσπαθεί να κατοχυρώσει και να μεγαλώσει το κομμάτι του στην πίτα. Ο ιδιοκτήτης των «ΝΕΩΝ» είναι μεγαλομέτοχος στην εταιρεία «Τηλέτυπος», που διαχειρίζεται τον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA». Αυτό είναι το ένα.

Το άλλο έχει να κάνει με τις συμμαχίες που «ψήνονται» στο παρασκήνιο, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους μεγαλοεκδότες, στο πλαίσιο της συνολικής αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού και της αναβάθμισης του ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείρισή του. Φαίνεται ότι το συγκρότημα αποφάσισε να ενισχύσει τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον άλλον πόλο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Πάνω εκεί συναντιούνται το Συγκρότημα του ΔΟΛ, η «Αυγή», ο Παπαδημούλης και από κοντά η «Iskra» του Λαφαζάνη, στον αντιΚΚΕ παροξυσμό. Καθόλου σύμπτωση δεν είναι και το γεγονός ότι μέλος του ΕΣΡ, μητέρα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε άρον άρον να κάνει δηλώσεις για τον «902», πριν από λίγες μέρες στα «ΝΕΑ». Αυτά για την ώρα, κι αν χρειαστεί θα επανέλθουμε...

Από το «εμπόριο όπλων» στις μετοχές της «Γερμανός»

«Παλιά μου τέχνη κόσκινο» η προβοκάτσια και ο αντικομμουνισμός για τα ΝΕΑ και το «Βήμα»
Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι το μέγεθος της προβοκάτσιας και της αντικομμουνιστικής εμπάθειας, θυμίζουμε τι έγραφε το «Βήμα» μαζί με άλλες αστικές εφημερίδες σε βάρος του Κόμματος το 1991, όταν εξελισσόταν μια μεγάλη αντικομμουνιστική επίθεση με «αιχμή του δόρατος» τις σχέσεις του ΚΚΕ με το Κομμουνιστικό Κόμμα της τότε Σοβιετικής Ενωσης (ΚΚΣΕ).

Οι γραφίδες της εποχής δε δίστασαν να «βαφτίσουν» τους Ελληνες κομμουνιστές «πράκτορες», «εμπόρους όπλων», «εφοπλιστές», «βιομηχάνους» που είχαν στήσει εταιρείες και «ξέπλεναν μαύρο χρήμα»... Σ' αυτήν την επίθεση συμμετείχε πρωταγωνιστικά το «Βήμα», το οποίο έγραφε στις 15 Σεπτέμβρη 1991 σε άρθρο με τίτλο «"Πλυντήριο" ο Περισσός»: «Η Transorient shipping Company, ναυτιλιακή εταιρεία της οποίας ιδιοκτήτης είναι το ΚΚΕ, είναι μια από αυτές που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Χρησιμοποιήθηκε την προηγούμενη τετραετία ως "πλυντήριο" χρημάτων που ανήκαν είτε στην ΚΕ του ΚΚΣΕ ή σε ανώτατα επώνυμα στελέχη του».
Μερικές μέρες μετά τα δημοσιεύματα, ο αναπληρωτής του προϊσταμένου της οικονομικής διεύθυνσης της ΚΕ του ΚΚΣΕ, με δήλωσή του στην εφημερίδα «Ραμπότσαγια Τριμπούνα», διέψευδε κατηγορηματικά το δημοσίευμα του «Βήματος», το οποίο χαρακτήρισε «χάλκευμα», τονίζοντας ότι «μέσω της οικονομικής διεύθυνσης της ΚΕ του ΚΚΣΕ δε μεταφέρθηκαν ποτέ ποσά σοβιετικού ή ξένου νομίσματος προς την "Transorient"».

Το γεγονός ότι έσπασε τότε τα μούτρα του, σε τίποτα δεν πτόησε το Συγκρότημα, το οποίο επανήλθε στο χυδαίο αντικομμουνισμό με αφορμή την υπόθεση «Γερμανός» και τις ψευτιές που κατασκεύασαν τότε ο Πάγκαλος και ο ΛΑ.Ο.Σ. Αλλά και στο φύλλο του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, επαναφέρουν με αισχρό τρόπο ό,τι πιο βρώμικο έχει γραφτεί για το ΚΚΕ, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ειπώθηκαν ή γράφηκαν πράγματα τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητες ή τη θέληση του ΚΚΕ να τα πράξει (π.χ. σχέσεις με την τράπεζα του Βατικανού, εμπόριο όπλων και ναρκωτικών κ.ά.)»!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
13 Αυγούστου 2013 στις 11:46 π.μ.

μήπως καλοί μου σύντροφοι, ο ΔΟΛ φωνάζει γιατί ο Ψυχάρης νευρίασε που βρέθηκαν λεφτά για το ΚΚΕ αλλά όχι για το συγκρότημα που παραπαίει; Τόση υποστήριξη του συγκροτήματος στον Σαμαρά και τελικά να βρεθεί off shore εταιρεία για το ΚΚΕ; Τα νεύρα του τσατάλια του Ψυχάρη...

Ανώνυμος
13 Αυγούστου 2013 στις 11:54 π.μ.

για τη ταμπακέρα ούτε λέξη.
Ποιός είναι ο πραγματικός αγοραστής

Ανώνυμος
13 Αυγούστου 2013 στις 2:23 μ.μ.

Ρε σεις,την έχει ακούσει κανείς σας την κυπριακή
εταιρεία που παριστάνει τον αγοραστή;
Σε ποιο επιχειρηματικό τομέα δραστηριοποιείται;
Την ξέρει κανείς στην Κύπρο ή όπου αλλού;
Ποιες ήταν οι τελευταίες της συναλλαγές πριν να εμπλακεί με τον 902;
Πότε ιδρύθηκε;Που έχει γραφεία;
Από πού προκύπτει ότι έχει λεφτά ν'αγοράσει όχι τον 902,αλλά ακόμα κι ένα περίπτερο;

Ανώνυμος
13 Αυγούστου 2013 στις 9:12 μ.μ.

Ετσι ακριβώς είναι τα πράγματα με τον ΔΟΛ.
Το καθεστώς και ο Σαμαράς στηρίζοντας άκριτα τον περισσό στις άνομες δοσοληψίες του με υπεράκτιους μαφιόζους,''έριξε''τον Ψυχάρη.
Ομως ΚΚΕ και Ψυχάρης θα τα ξαναβρούν.
Οι καπιταλιστές μπροστά στο συμφέρον τους ξεπερνάνε γρήγορα τις αντιθέσεις τους και ρημάζουν το λαό.
Το αστικό κράτος τους επιτρέπει να ''τσακώνονται '' μέχρι ενός σημείου.

Ανώνυμος
14 Αυγούστου 2013 στις 7:32 μ.μ.

Ο σταθμός στηριζόταν πάντα οικονομικά από το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ δεν ζει σε έναν σοσιαλιστικό παράδεισο αλλά μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, οπότε είναι επόμενο να επηρεάζεται από τις κρίσεις του και τους νόμους του. Όσο δεν έχει λεφτά η εργατική τάξη δεν έχει ούτε το κόμμα της. Στις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ενίσχυση για τη λειτουργία του σταθμού. Γιατί κόπτεστε τόσο που πουλάει και που όχι το ΚΚΕ? Μήπως νομίζετε ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να θίξετε την ακεραιώτητα του? Η μήπως το θεωρείτε δυνατό ο σταθμός να πωλούταν σε έναν μικροεπιχειρηματία? Η πώληση αυτή αφορά εγκαταστάσεις και μηχανήματα ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν τα χρέη απέναντι στους εργαζομένους και τα ταμεία. Δεν πουλήθηκε η συχνότητα. Που είναι το παράλογο στην κίνηση αυτή του ΚΚΕ? Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό του λαού και αγωνίζεται πάντα για τα διακαιώματα του, ήταν είναι και θα είναι ο υπερασπιστής της εργατικής τάξης και μπροστάρης των αγώνων του λαού. Όση λάσπη και να πέσει οι δεσμοί του Κόμματος με την εργατική τάξη είναι τόσο ειλικρινείς και γεροί που άδικα μπαίνετε στον κόπο...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger