Home » , » Από τη διαπλεκόμενη ΤV στη μονοπωλιακή ψηφιακή

Από τη διαπλεκόμενη ΤV στη μονοπωλιακή ψηφιακή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013 | 8:34 μ.μ.

Της Ματίνας Παπαχριστούδη - "Hot Doc"

Σήμερα αύριο αναμένεται η κυβέρνηση να ανακοινώσει τη δημοπρασία για την παραχώρηση του ψηφιακού φάσματος. Του πολύτιμου, δηλαδή, σπάνιου πόρου δημοσίου συμφέροντος, κατά το Σύνταγμα, που στο μεταξύ μετατράπηκε στους καταλόγους του ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιωτική περιουσία του δημοσίου. Και ως τέτοια μπορεί άνετα να χαριστεί στους φυσικούς συμμάχους της συγκυβέρνησης. Τα διαπλεκόμενα τηλεοπτικά συμφέροντα.

Πολλά γράφτηκαν τις προηγούμενες μέρες για τις φωτογραφικές διατάξεις των όρων προκήρυξης για τις ψηφιακές συχνότητες, με τις οποίες προκρίνεται η ανάθεση σχεδόν όλων των ψηφιακών συχνοτήτων πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας στην Digea. Τον ιδιωτικό φορέα που έχει ως μετόχους τους πελάτες της, δηλαδή τα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, δηλαδή τα συγκροτήματα Ψυχάρη, Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη, Κυριακού, Κοντομηνά, Αλαφούζου, και θα λειτουργεί ως μονοπώλιο τόσο για τη μετάδοση των τηλεοπτικών προγραμμάτων όσο και για το περιεχόμενο τους σε ενημέρωση και ψυχαγωγία. 

Η παραχώρηση αυτή γίνεται με απούσα την κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ, στην οποία έβαλαν λουκέτο και η οποία θα μπορούσε δυνητικά να αποτελεί τον εθνικό φορέα επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Το σημαντικότερο που διαφεύγει των πολιτικών αναλύσεων είναι πως θέλοντας και μη η Ελλάδα μπαίνει στο ψηφιακό μέλλον της τηλεόρασης έως το 2014. Στην είσοδο οι πολιτικοί σύμμαχοι των διαπλεκομένων συμφερόντων φροντίζουν να τους καθαρίσουν το ανταγωνιστικό τοπίο από κάθε πιθανό παίχτη. Τη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ, αλλά και οιονδήποτε ενδιαφερόμενο εκτός ελληνικής αγοράς. Η ελεγχόμενη τηλεόραση παραμένει ένα πολύ κλειστό επάγγελμα κι έτσι πρέπει να μείνει στην ψηφιακή εποχή.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ TV ΜΟΥΓΓΑ!

Σελίδες επί σελίδων για την απόφαση του ΣτΕ αναστολής του λουκέτου ΕΡΤ, την οποία χαλκίδευσαν από το Μαξίμου με «διευκρινίσεις». Ούτε γραμμή όμως διευκρινίζεται για μια άλλη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, από το 2010, που κρίνει τη συνέχιση λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης παράνομη. Γιατί με τους ιδιοκτήτες των παράνομων καναλιών πορεύεται η συγκυβέρνηση στον έλεγχο των πολιτών.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger