Home » » «Ο σύγχρονος αντικομμουνισμός με αιχμή το σοσιαλισμό». (Βίντεο)

«Ο σύγχρονος αντικομμουνισμός με αιχμή το σοσιαλισμό». (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 | 10:11 μ.μ.

Ένα 40λεπτο ντοκιμαντέρ πρόβαλε σήμερα η τηλεόραση του «902» με τίτλο «Ο σύγχρονος αντικομμουνισμός με αιχμή το σοσιαλισμό».

Σ’ αυτό παρακολουθούμε –σύμφωνα με το ΚΚΕ- ποια μεθοδολογία και τακτική χρησιμοποιούν σήμερα οι καπιταλιστές για να συκοφαντήσουν τα σοσιαλιστικά ιδεώδη. Στο βίντεο γίνεται αναφορά στα επιτεύγματα που είχαν οι χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού και τονίζεται ότι οι κατακτήσεις των εργαζομένων που υπήρξαν εκεί δεν έγιναν κατορθωτές ούτε στις πιο αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες.

Το βίντεο καταλήγει ότι σήμερα ο καπιταλισμός σαπίζει και παράλληλα τσακίζει κάθε εργατικό δικαίωμα και ανάγκη κάτι που κάνει αναγκαίο τον σοσιαλισμός περισσότερο από ποτέ.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 18 σχόλια

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2013 στις 1:45 π.μ.

Εχω ξαναγράψει κ θα επανέλθουμε για το αξιόλογο υλικό και τεχνογνωσία που διαθέτει το αρχείο του ΚΚΕ.Η συνδρομή του στον αντικαπιταλιστικό,αντιμπεριαλιστικό αγώνα μπορεί να βοηθησει σε μεγάλο βαθμό.

Κοιν.απροσάρμοστος

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2013 στις 11:46 π.μ.

το ειδα μαπα τελειως οι ρεβιζιονιστες φταινε για ολα αλλα δεν εξηγει γιατι στηριζαν τους ρεβιζιονιστες. Την επεμβαση στη τσεχοσλοβακια τελικα ποιοι την εκαναν? οι ρεβιζιονιστες εναντια σε αλλους ρεβιζιονιστες? πολιτικος πρωτογονισμος του χειριστου ειδους

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2013 στις 1:26 μ.μ.

Μαπα το ντοκιμαντερ. Δεν εξηγεί τπτ για την κατάρρευση αυτών των χωρών. Για όλα φταίει ο....ρεβιζιονισμος. Δλδ πιάστο αυγο και κουρεφτο.

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2013 στις 2:05 μ.μ.

Το ντοκιμαντέρ αυτό αξίζει μόνο για 2 λόγους:

- Για το αρχειακό υλικό εικόνων
- Για τη μουσική επένδυση

Κατά τα άλλα πολιτικά το ντοκιμαντέρ του ΚΚΕ λέει σε ΚΟΜΒΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΨΕΜΜΑΤΑ....

- 1ο ψέμμα: Ταυτίζει την κρατικοποίηση (τυπική κοινωνικοποίηση) των μέσων παραγωγής στην εσσδ, με την ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ αυτών, η οποία πραγματοποιείται με την ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ του κράτους και των τάξεων, κάτι που φυσικά ΔΕΝ υπήσξε ΠΟΥΘΕΝΑ σε αυτές τις χώρες. Η διαδικασία όμως σοσιαλιστικής οικοδόμησης είναι σαφής: Όσο δεν μπαίνουν οι επαναστατημένες κοινωνίες στην πορεία εξαφάνισεης του κράτους και των τάξεων συνολικά, τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες καπιταλιστικής παλινόρθωσης (κάτι που τελικά συνέβη).

- 2ο ψέμμα: Ταυτίζει την εξουσία των εργατών, με την εξουσία ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. Και εδώ η σοσιαλιστική οικοδόμηση είναι σαφής: Όσο δεν αναλαμβάνει η εργατική τάξη (και με την εξαφάνισή της οι ελέυθερα συναιτερισμένοι παραγωγή) την εξουσία, τόσο ο κίνδυνος να κυβερνήσει ένα κόμμα ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ της εργατικής τάξης είναι ορατός. Το μονοώλιο της εξουσίας ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ από το κομμουνιστικό κόμμα, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ της εργατικής τάξης, ΣΥΝΕΒΑΛΛΕ στην κατάρρευση αυτών των χωρών ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ του κομμουνισμού. Και αυτό γιατί η εργατική τάξη ΠΑΘΗΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ όντας ΕΞΩ από τη διεύθυνση της οικονομιας και της κοινωνίας. Παθητικοποιήθηκε ΚΑΙ γιατί ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ελεύθερη διαπάλη ιδεών και απόψεων στην κοινωνία. Με αποτέλεσμα να ΝΕΚΡΩΘΕΙ το κριτήριο των εργαζομένων, να απλώθεί ένα κύμα υποταγής, απάθειας και μοιρολατρίας σε αυτές τις χώρες και να θριαμβευσει η καπιταλιστική παλινόρθωση.

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2013 στις 2:19 μ.μ.

Οι αστοί προσπαθούν για το δικό τους συμφέρον να εμποδίζουν την κομμουνιστικη επαναθεμελίωση και αναγέννηση.

Οι κομμουνιστές ΤΙ κάνουν;; Το ΚΚΕ βγάζει ντοκιμαντέρ που λέει σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ σημεία ΨΕΜΜΑΤΑ!

Ψέμμα για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Σαφώς και στην ΕΣΣΔ υπήρχε κλίμα τρόμου κατά τις δίκες της μόσχας και μετά. ΤΟ γεγονός του ξεσηκωμού του σοβιετικού λαού κατά του φασισμού ΔΕΝ εξηγείται με τον παιδαριώδη τρόπο σκέψης του ΚΚΕ "μα θα ξεσηκώνονταν ο λαός αν υπήρχε κλίμα τρόμου; Αρα ΔΕΝ υπήρξε". Σαφώς και υπήρξε παιδιά του ΚΚΕ. ΚΑι στην Ελλάδα είχαμε αστική δικτατορία και απίστευτο τρόμο (βλ Μεταξάς) αλλά ο λαός ξεσηκώθηκε κατα των Ιταλών και Γερμανων φασιστών.

Μην πουν κάποιοι κκεδες "εξισώνεις μεταξά και στάλιν" γιατί δεν τους εξισώνω.

Τα πράγματα όμως να λέγονται στα ίσα. Και φυσικά υπήρχε τρόμος στην ΕΣΣΔ (15 από τα 19 αν δεν απατώμαι μέλη της προεπαναστατικής και επαναστατικής ΚΕ των μπολσεβίκων εκτελέστηκαν απο τη σταλινική φράξια του ΚΚΣΕ, περίπου 1.000 αντιπρόσωποι (σε σύνολο 1.800 αντιπροσώπων) του 17ου συνεδριου ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ από τη σταλινική φράξια, ως,,, προδότες !!!!

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2013 στις 2:34 μ.μ.

Θλιβερο από το 33ο λεπτό σημεία το ντοκιμαντέρ του ΚΚΕ:

- Τα φουκαριάρικα τα σοβιέτ εισηγούνταν θέματα κυρίως για την υγιεινη και την ασφάλεια, στην κυβέρνηση. Μα, αυτό κκάνουν και τα συνδικάτα στις χώρες του ανεπτυγμένου καπιταλισμού (τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα). ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ; Οχι βέβαια. Εξουσία των εργατών σημαίνει ΕΞΟΥΣΙΑ των σοβιέτ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ και στον ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Η εξουσία στις χώρες του ανατολικου μπλοκ ανήκε στην ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ/ΚΡΑΤΙΚΗ άρχουσα τάξη (την γραφειοκρατία). Ετσι εκφυλίστηκε η γιγάντια προσπάθεια που ξεκίνησε το '17.

Ο κομμουνισμός είναι αναγκαίος όσο ποτέ σήμερα. Για να γίνει και επίαιρος πρέπει ΠΟΛΙΤΙΚΑ να απορρίψουμε:

- Τον μονοκομματισμό
- Την μωρουδίστικη αντίληψη ότι "κρατικοποίηση=κοινωνικοποίηση", η οποία χρησιμοποιείτε για να δικαιολογήσει την ανάπτυξη γραφειοκρατίας. Η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής πάει πακέτο με την εξαφάνιση του κράτους και των τάξεων.
- Την επίσης μωρουδίστικη αντίληψη ότι "εξουσία του κόμματος=εξουσία της εργατικής τάξης", η οποία χρησιμοποιείτε πάλί για να δικαιολογήσει την κομματική γραφειοκρατία. Η εργατική τάξη ΔΕΝ μπορεί να οργανωθεί ΠΟΤΕ όλη σε 1 κόμμα. Ενα τμήμα και σχετικά μικρό οργανώνεται στο κομμουνισιτκό κόμμα. Ενα άλλο είναι θετικό στον σοσιαλισμό. Στο σύνολό της η εργατική τάξη ΟΙΚΟΔΟΜΕΙ τα δικά της όργανα άσκησης εργατικής πολιτικής τα οποία είναι ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΚΑ και δρουν ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ. ΔΕΝ καθοδηγούνται από 1 κομμα ΕΙΔΙΚΑ με την μορφη που το έκανε η σταλινική φραξια του ΚΚΣΕ και το ΚΚΕ αποδέχεται. Με εξοντώσεις μεών και άλλων κομμουνιστών, αναρχικών, αριστερών κλπ

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2013 στις 2:51 μ.μ.

Eτσι ειναι ρε παιδιά τι σοσιαλισμός και τριχες κατσαρές .Ανάμεσα στα δυο οικονομικά συστήματα επιλέγουμε τον καπιταλισμό .Δηλαδή τι επιλέγουμε ,,εχουμε ήδη επιλέξει,,καπιταλισμός με λίγη ςως, για τα κορόιδα( εμάς)

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2013 στις 11:39 μ.μ.

Τα είπε όλα ο 2:02, έτσι ακριβώς είναι.
Τα λέει και ο Μπιτσάκης στο ένα φάντασμα πλανιέται ακόμη ποιό καθαρά και με ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ!

ΝΑΙ, η ηγεσία στο τέλος πρόδωσε και έστριψε το τιμόνι στον καπιταλισμό, όπως λέει το ΚΚΕ.

ΑΛΛΑ προηγήθηκαν όλα αυτά που οδήγησαν στη γραφειοκρατία και στη δικτατορία του κόμματος.

Γι'αυτό οι εργάτες δεν υπερασπίστηκαν το κράτος τους. Γιατί δεν το ΕΝΙΩΘΑΝ ΠΛΕΟΝ δικό τους.

ΔΕΝ τους αφορούσε! Άλλοι διοικούσαν και λήστευαν την υπεραξία.

Εκεί μέσα έχουν γίνει όλοι υπάλληλοι. Δυστυχώς, δουλεύουν για ένα μισθό!

Άντε τώρα να πείσεις έναν οικοδόμο πχ που έχει γίνει βουλευτής, να φύγει για να αναλάβει κάποιος άλλος! Και που να πάει, πίσω στην οικοδομή? Αμ δε!

Γι'αυτό και το ΚΚΕ δεν είναι πλέον επαναστατικό κόμμα. Έχει ολοκληρώσει τον ιστορικό του ρόλο.

Πέτρος

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2013 στις 11:41 μ.μ.

Μήπως μπορεί κάποιος να με πληροφορήσει:
1ον ποιά είναι η εργατική τάξη στην Ελλάδα; Όχι σήμερα, αλλά πριν από μια 5ετία.
2ον αυτή η όποια εργατική τάξη πόσο συνηδειτοποιημένη είναι; Δηλαδή πόσο έτοιμη είναι να αναλάβει ηγετικό ρόλο;
3ον όταν λέμε "λαός" τι ακριβώς εννοούμε;
Επειδή αυτές οι ερωτήσεις πραγματικά με απασχολούν θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν με πληροφορούσατε που μπορώ να διαβάσω κάτι σχετικό (κάτι σύγχρονο όχι του Μαρξ και του Λένιν)

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2013 στις 1:52 π.μ.

Tα είπε ολα ο μεγάλος ..Παιδια μην ασχολείστε εδω δεν θελουν να ακούσουν για Μαρξισμό/Λενινισμό ..Οι άνθρωποι ειναι δημοκράτες,, αντε βρε,επιτέλους μας πρηξατε τοσο καιρο ,σας τα λεγαμε ομως και εμεις .Σε αυτο δεν μπορείτε να πείτε τίποτα,ήμασταν ενταξει μαζι σας,,,εσείς κάνατε πως δεν καταλαβαίνατε

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2013 στις 1:55 π.μ.

1. Η εργατική τάξη στην Ελλάδα, υπολογίζεται (με στοιχεία πριν 5 χρόνια) σε 3.500.000 άτομα (γυναικες και αντρες, έλληνες και μετανάστες).

Σε αυτήν εντάσσονται τόσο τα παραδοσιακά τμήματα χειρωνακτικής εργασίας (μεταποίηση, κατασκευές, εμπόριο, βιομηχανία κλπ) όσο και τα πιο σύγχρονα αυτά της πνευματικής εργασίας (καθηγητές, δάσκαλοι, τμήμα των γιατρών, εργαζόμενοι ΔΕΚΟ).

Εντάσσονται λοιπόν οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (δλδ ούτως ή άλλως δεν κατέχουν μέσα παραγωγής) που:

- δεν έχουν διευθυντικό ρόλο στην παραγωγή
- δεν έχουν μισθούς που να ξεπερνούν κατά πολύ τον μέσο μισθο (σήμερα έχουν αλλάξει δραματικά τα πράγματα προς το χειρότερο)
- συμμετέχουν ΑΜΕΣΑ ή ΕΜΜΕΣΑ στην παραγωγή υπεραξίας.

2. Η εργατική τάξή ΔΕΝ έχει ταξική συνείδηση σήμερα. Είναι μια τάξη αλλοτριωμένη και κατακερματισμένη. Αυτό προέκυψε ως προϊόν της ήττας των προηγούμενων δεκαετιών, της διασποράς της "καταναλωτικής συνείδησης", της ανεπάρκειας της αριστεράς και της αναρχίας, της αναδιάρθωσης του καπιταλισμού. Η ταξική συνειδητοποίηση είναι ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.

3. "Λαός" είναι το σύνολο της εργατικής τάξης και των υπόλοιπων φτωχών λαϊκών στρωμάτων (μικροαγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι/απόμαχοι της δουλειάς, νεολαία, άνεργοι/εργατικός εφεδρικός στρατός).

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2013 στις 8:34 π.μ.

Τελικά, από ότι κατάλαβα το τείχος στο Βερολίνο φτιάχτηκε γιατί οι Δυτικοί προετοίμαζαν εισβολή.
Τελικά, το πρόβλημα του ΕΑΜικού Κινήματος στη χώρα μας ήταν η μή εισβολή των Σοβιετικών.
Τελικά, οι Χρούτσεφ και Μπρέζνιεφ υπηρέτησαν το Σοσιαλισμό ή τον πρόδωσαν;
Τελικά, είναι κουτό να λένε κάποιοι, πως ο Σοσιαλισμός ή θα είναι Παγκόσμιος και Δημοκρατικός ή δε θα είναι Σοσιαλισμός.
Μήπως τελικά το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στο ποιές δυνάμεις κατέχουν τα μέσα παραγωγής αλλά στο πως οι Κοινωνίες είναι ικανές (εννοώ έχουν οικοδομήσει μηχανισμούς ελέγχου) αναχαιτίζουν την απληστία, την βουλιμία και τη δολιότητα των κατεχόντων των μέσων παραγωγής και διοίκησης.
Μήπως και η ίδια η διαίρεση και η πολυσθένεια της Αριστεράς αποτελεί πρώτης τάξεως άλλοθι για την κοινωνία, έτσι ώστε να βρίσκεται σε αδιατάρακτη ύπνωση.

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2013 στις 2:32 μ.μ.

Μάπα το καρπούζι.
Μια απο τα ίδια.Οι συνήθεις ύμνοι της φράξιας προς το μοντέλο του κρατικού καπιταλισμού.
Βαυκαλίζονται πως τάχα στα καθεστώτα αυτά υπηρχε λαική εξουσία,ενώ υπήρξε στυγνή διακτατορία του κόμματος.
Για όλα φταίνε οι ρεβιζιονιστές,ποτέ οι ίδιοι.
Για την ανεπανόρθωτη ζημιά που έκαναν στις σοσιαλιστικές ιδέες,τα εγκλήματα που έκαναν στο όνομα του σοσιαλισμού και στην κατασυκοφάντηση κάθε έννοιας σοσιαλισμού,θα έπρεπε τουλάχιστον να σιωπούν και όχι να ζητούν και τα ρέστα.
Απόδειξη πόσο εκτιμούσαν τις ''κατακτήσεις''του ανύπαρκτου οι λαοί των χωρών αυτών,είναι πως όταν κατέρεαν,δεν βρέθηκε ούτε ένας να υπερασπιστεί αυτές τις ''κατακτήσεις''.
Και το τραγικώτερο που κατάφεραν οι σταλινικοί,είναι ότι οι λαοί αυτοί είδαν τον πούρο καπιταλισμό σαν ελευθερωτή!!!
Τόσο ωραία τα κατάφεραν!!!!

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2013 στις 2:35 μ.μ.

Ότι λέει το ΚΚΕ είναι λάθος, επειδή το λέει το ΚΚΕ.

Προς συντάκτες του μπλογκ: Έβγαλε η Αυγή δημοσίευμα ότι δήθεν δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν παρών σε μια ψηφοφορία για τους τραπεζίτες. Προφανώς αποδείχτηκε ψέμα. Σαν μπλογκ της κομμουνιστικής Αριστεράς δεν έχετε να πείτε τίποτα για τις λάσπες του ΣΥΡΙΖΑ;

Ανώνυμος
9 Ιουλίου 2013 στις 1:42 π.μ.

Αν διάβασες το άρθρο,και είδες το βίντεο, αναφέρεται σε ντοκυμαντέρ,έστω και μουσειακού είδους,και όχι σε Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ.
Η μανία σας να ετεροκαθορίζεστε πάντα σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ,μόνο καλό σημάδι δεν είναι για το κκε.
Δείχνει αδυναμία και ένδεια επιχειρημάτων να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα.

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2013 στις 3:22 π.μ.

Προς συριζαιους: Είμαι πλέον σίγουρος πως αν αναρτηθεί στο μπλογκ ένα άρθρο της αυγης με υπογραφή 902 ή ΚΚΕ εσείς τα ίδια θα γράφατε.

Α ρε! Στάλιν που σας χρείαζεται...

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2013 στις 1:44 μ.μ.

Μαπα και το σχολιο. Αλλο θεμα εχει το βιντεο αγαπητε. Εκτος και αν περιμενεις σε σαραντα λεπτα και απαντηση για το νοημα της ζωης

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2013 στις 2:59 μ.μ.

Καλά σοβαρά μιλας; μηπως θες να περάσεις από σοσιαλισμο σε κομμουνισμο σε 50 χρονια; και λες οτι λενε ψέματα; λιγο σοβαρότητα και γνωση βασικων πραγματων χρειάζεσαι. Επσης για να αναλάβει η εργατική τάξη - που ειχε θεαματικά μεγαλύτερη επιρροή απο οτι ειχε και έχει στις άλλες χώρες- πρεπει να μην ειναι αγράμματος και ξυπόλυτη, και πρεπει εργοστάσια και αγροτικη παραγωγή να ειναι στα χέρια της. Πως θα γίνουν ολα αυτα πρακτικά ; και σα να μην φτάνουν αυτά εχεις και άλλες τεράστιες αντικείμενικες δυσκολίες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger