Home » » Κώστας Γρηγοριάδης: Γιατί αποχωρώ από τον ¨Ριζοσπάστη".

Κώστας Γρηγοριάδης: Γιατί αποχωρώ από τον ¨Ριζοσπάστη".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013 | 4:54 μ.μ.

Μέσα από την σελίδα του στο facebook ο Κώστας Γρηγοριάδης  "μετά από 23 ολόκληρα χρόνια καθημερινής δημοσίευης γελοιογραφιών στο "ριζοσπάστη" όπως  γράφει, αποχωρεί από το όργανό της Κ.Ε του ΚΚΕ γιατί αρνείται "να κοροδεύει το κόμμα του και τον εαυτό του"

Το πλήρες κείμενο με το οποίο δηλώνει την αποχώρησή του:


Αποχωρώ από το "Ριζοσπάστη"

ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ


Ημέρα παρασκευή 26-7-13, δύσκολη μέρα για μένα γιατί μετά από 23 ολόκληρα χρόνια καθημερινής δημοσίευης γελοιογραφιών στο "ριζοσπάστη" έκλεισα ένα σημαντικό κύκλο προσωπικής δημιουργίας και πολιτικής έκφρασης μέσω του σκίτσου, αποχωρώντας από την εφημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ.
Απόφαση εξαιρετικά δύσκολη, γιατί η παρουσία μου εκεί σηματοδοτούσε και τη προσωπική μου, στο μέτρο του δυνατού, μέσα από το σκίτσο, συμβολή σε ένα καλύτερο αύριο για την εργατική τάξη και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα που μάχονταν με την ταξική πάλη να πάνε λίγο ψηλότερα.
Μεγάλος καθοδηγητής σε αυτήν την υπόθεση για μένα ήταν ο ιστορικός ρόλος που έπαιζε πάντα το τιμημένο ΚΚΕ, που με τις αποφάσεις του σηματοδοτούσε πάντα αυτό που ο Μαρξισμός-Λενινισμός εξέφραζε.

Εδώ και χρόνια σιγά-σιγά άρχισε να υπάρχει μέσα μου ένας προβληματισμός όμως για το αν βαδίζαμε καλά σε αυτήν την πορεία ή υπήρχαν σοβαρά πισωγυρίσματα σε ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο τα οποία με τη σειρά τους γεννούσαν διαλεκτικά ζητήματα στο πως διεκδικούμε από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο, στην καθημερινή πάλη για την καλυτέρευση της ζωής των εργαζομένων.

Μάλιστα, τώρα που αυτά οξύνονται τραγικά από τις μνημονιακές πολιτικές, που πηγάζουν από το πώς το μεγάλο καφάλαιο θα βγει από την κρίση που το ίδιο δημιουργεί με τους κύκλους που κάνει κατά την καπιταλιστική του εξέλιξη.

Προσωπικά, μετά το τελευταίο του συνέδριο, φοβάμαι πως το ΚΚΕ κλείστηκε στον εαυτό του
κι αυτό κυρίως, αδικεί το ίδιο το ΚΚΕ.

Θεωρώ πως μέσα του κρύβει ακόμη απίστευτες δυνάμεις που αν απελευθερωθούν θα κάνουν άλλο ένα ιστορικό θαύμα.

Ειδικά δε, οι αποφάσεις που πάρθηκαν για να βγει η εφημερίδα του ο “Ριζοσπάστης” από το οικονομικό αδιέξοδο που έφτασε όπως ενημερωθήκαμε , αλλά και το γενικότερο οικονομικό πρόβλημα που εμφανίστηκε στο κόμμα, αποφάσεις που δεν ήταν άλλο από απολύσεις δημοσιογράφων, δεν μπορούσε παρά να με φέρει κάθετα απέναντι σε αυτό.

Πίστευα και πιστεύω, ότι ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ άσχετα πόσο μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει, δεν μπορεί να απολύει τους εργαζόμενούς του, είτε έιναι μέλη του είτε όχι.

Αυτό είναι ένα κακό παράδειγμα που δίνουμε στους ταξικούς μας αντιπάλους για να πουν: “ κι εμείς έχουμε κρίση κι εμείς αντιμετωπίζουμε οικονομικό πρόβλημα άρα για να σωθεί η επιχείρηση δε θέλουμε αλλά αναγκαζόμαστε να απολύσουμε” κι έτσι το νερό στο μύλο χύνεται εύκολα...

Αν ήμουν κομματικό μέλος (ιδιότητα που είχα μέχρι το 1991) θα καταψήφιζα τέτοιες αποφάσεις, γιατί θα ήταν αντίθετες στα πιστεύω μου έτσι όπως τα απέκτησα μέσα από την κομματική μου ζωή όσο και έξω από αυτήν, γιατί να σημειώσω, πως πάντα αντιμετώπιζα τον εαυτό μου σα να είναι μέλος του ΚΚΕ και ένιωθα ιδιαίτερα περήφανος για αυτό.

Αυτήν τη στιγμή η εφημερίδα περνάει την μεγαλύτερή της κρίση, οι εργαζόμενοι σε αυτήν που απολύθηκαν και ίσως να συνεχίσουν να απολύονται είναι οι μόνοι που δε φταίνε.

Δε ζητήσανε ποτέ τίποτε παραπάνω από αυτό που η συλλογική σύμβαση εργασίας της ΕΣΗΕΑ είχε κατακτήσει- άλλωστε το ΚΚΕ με τις δυνάμεις του, πάντα πρωτοστατούσε για καλύτερες συλλογικές συβάσεις εργασίας σε κάθε εργασιακό χώρο.

Άρα πως γίνεται να πληρώνουν λοιπόν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι στην οποιαδήποτε κρίση εμφανίζεται και δεν φταίνε αυτοί;

Δε θέλω να κοροϊδέψω το κόμμα, για αυτό και εξέφρασα στη διεύθυνση τους λόγους που με αναγκάζουν να αποχωρήσω από την εφημερίδα παύοντας να γελοιογραφώ.

Είναι καθαρά μια διαφωνία στις επιλογές που πήρε το κόμμα στη κρίση του “ριζοσπάστη” δεν μπορώ να βλέπω τους συναδέλφους μου, που είναι πραγματικοί φίλοι αλλά και αληθινοί σύντροφοι και που για 23 ολόκληρα χρόνια ήμασταν μαζί σε αυτό το ονειρικό ταξίδι για το καλύτερο, να βγαίνουν στη δίνη της ανεργίας.

Αυτό επίσης μου δημιουργεί απίστευτη πνευματική ασφυξία άρα και μεγάλη δυσκολία να παράξω τις γελοιογραφίες που εγώ επιθυμώ.

Αν διαφωνώ και δεν μιλάω, αν γελοιογραφώ και δεν εκφράζομαι, τότε κοροϊδεύω και το ίδιο το κόμμα αλλά και τον ίδιο μου τον εαυτό κι αυτό ένας κομμουνιστής δεν πρέπει να το κάνει ποτέ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 16 σχόλια

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2013 στις 5:51 μ.μ.

Κρήτη: Πρωτιά για τις ταξικές δυνάμεις στο Σωματείο Οικοδόμων Ηρακλείου

Σημαντική ενίσχυση και πρωτιά κατέγραψε ο «Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός Οικοδόμων» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) στις εκλογές του Σωματείου Οικοδόμων Ηρακλείου.

Σε σύνολο 1.437 ψηφισάντων (1.231 το 2010), οι ταξικές δυνάμεις πήραν 801 ψήφους (από 561) και 9 έδρες (από 7).

Το ψηφοδέλτιο που συγκρότησαν όλες οι άλλες δυνάμεις μαζί (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση»), με τον τίτλο «Ανεξάρτητη Συνεργασία Οικοδόμων», πήρε 611 ψήφους (από 647) και 6 έδρες (από 8 το 2010).

Για έδρες και αντιπροσώπους στα δευτεροβάθμια όργανα το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως εξής:

ΕΑΣΟ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ): 9 έδρες στο ΔΣ (από 7 το 2010), 3 στην ΕΕ (από 2 το 2010), 16 αντιπροσώπους στο ΕΚΗ (από 12 το 2010) και 8 αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Οικοδόμων (από 6 το 2010).

ΑΣΟ (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΔΑΚΕ): 6 έδρες στο ΔΣ (από 8 το 2010), 2 έδρες στην ΕΕ (από 3 το 2010), 13 αντιπροσώπους στο ΕΚΗ (όσους και το 2010) και 6 αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Οικοδόμων (όσους και το 2010).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ιδιαίτερα θετικό αυτό αποτέλεσμα για τις ταξικές δυνάμεις επετεύχθη παρότι οι εκλογές έγιναν μέσα σε κλίμα έντονης παρέμβασης του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, προκειμένου να μην ενισχυθεί το ψηφοδέλτιο του «Ενωτικού Αγωνιστικού Συνδυασμού Οικοδόμων».

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/23378/kriti-protia-gia-tis-taxikes-dynameis-sto-somateio-oikodomon-irakleioy

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2013 στις 6:23 μ.μ.

Γρηγοριάδης είναι το σωστό.
Ο άνθρωπος έχει τσίπα,είδος που έχει εξαφανιστεί απο τους καρεκλοκένταυρους του Περισσού.
Και το κυριώτερο,ο πρώην εργαζόμενος στο ριζοσπάστη δεν ήταν κομματικό μέλος και έτσι δεν μπορεί να του προσάψει κανείς απο τους κομμουνισταράδες ότι προδίδει με την αποχώρησή του το κώμα του λαού.

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2013 στις 7:41 μ.μ.

Ευγε Κωστα εχεις τσιπα που λεει και το χρυσαυγουλο ο κασπερ απο πανω.Ηθικο σπανιοτατο.Φανταζομαι οτι τωρα θα πιασεις ποστο σε καποια επιχειρηση οπου εκει Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ δεν αδικει και δεν διωχνει κανεναν.Κι εν πασει περιπτωσει ηθελες να φυγεις για τους προσωπικους σου προβληματισμους το ανακοινωνεις στη διευθυνση κι αποχωρεις.Σαςεχω κι ενα αλλο.Τον διεγραψαν απο διευθυντη,γιατι ηθελε να γινει μελος του ΚΚΕ.Ευγε Σταθη. Μπαταχτσης.

κουκουβάγιος
29 Ιουλίου 2013 στις 8:55 μ.μ.

Ανώνυμε που πανηγυρίζεις για τους οικοδόμους Ηρακλείου, κοίτα κι εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=m8ijM2Uq2W4&feature=share

Αυτά γίνονταν εν έτη 1975, όταν οι οικοδόμοι δεν ήταν σε τόσο "επαναστατικό" ΚΚΕ όπως το σημερινό. Σήμερα που η οικοδομή είναι πεθαμένη κι ο κλάδος τους χάνεται, σήμερα που το ΚΚΕ έχει γίνει επαναστατικό το δίχως άλλο, ΣΗΜΕΡΑ λοιπόν, όχι πεζοδρόμια δεν ξηλώνουν, ούτε αυγό δεν πετάνε μη τυχόν και φανούν τυχοδιώκτες στην ηγεσία τους.

Τόσο "επαναστατικό" ΚΚΕ είχε δεκαετίες να δει το σύστημα. Αλλά έτσι κι αλλιώς το σημερινό ΚΚΕ για το ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται, όχι για το σύστημα...

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2013 στις 10:54 μ.μ.

Den mporoume na kritikaroume ena olokliro komma ,giati kapoios,oso spoudaios ki an eine, allaxe gnomi i idees
.....

30 Ιουλίου 2013 στις 3:00 π.μ.

Ο πρώτος παρουσίασε δελτίο τύπου..άσχετο..
Ο δεύτερος εβρισε τον Περισσό.. στο άσχετο
Εγώ δεν θα βρίσω και θα ρωτήσω κάτι πανάσχετο..
Ενα κόμμα που δεν μπορεί να δώσει λύσεις μεσα στον καπιταλισμό (και είναι φυσικό.. ας πουμε...) τί σκατά τις θέλει τις επιχειρήσεις μέσα σε ένα σύστημα που πολεμάει..?
Αν κάποιος μπορει να μου το πεί ας μου το πεί μιλώντας με επιχειρήματα και όχι βρίζοντας...

Ανώνυμος
30 Ιουλίου 2013 στις 8:59 π.μ.

Βρε τσούξιμο ο "κουκουβάγιος" (29 Ιουλίου 2013 - 8:55 μ.μ.) και μερικές άλλες κουκουβάγιες εδώ για το ΚΚΕ, για το ΡΙΖΟ και για τ' αποτελέσματα στους οικοδόμους!
Αυτό ρε πουλάκια μου σας έκανε εντύπωση;
Δεν σας έκανε εντύπωση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που γλύφεστε να συνεργαστείτε μαζί του (με λεν Μπιτσάκι, Ευτύχι Μπιτσάκι)κατέβηκε ΚΑΙ ΕΔΩ μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενάντια στο ΠΑΜΕ!!!
Τρέμετε ότι όπου ανεβαίνει η συμμετοχή στις εκλογές των συνδικάτων οι εργαζόμενοι μαζικότατα ψηφίζουν ΠΑΜΕ!
Τρέμετε, ότι αυτό έχει γενικευτεί τους τελευταίους μήνες και οι συνδικαλιστικοί σας σαλτιμπάγκοι αποκαλύπτονται!
Τρέμετε, γιατί οι εργατοπατέρες που στηρίζετε και που για χρόνια στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης, χάνουν ολοένα και περισσότερο έδαφος κάτω από τα πόδια τους!
Τρέμετε, γιατί οι αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, κάθε μέρα επιβεβαιώνονται στη ζωή!
Τρέμετε, γιατί κάθε μέρα και περισσότερο αποκαλύπτεται ο προβοκατόρικος ρόλος σας στο κίνημα!

Άσχετο το δελτίο τύπου για τους οικοδόμους, έ;
Σχετικός ο κύριος γελοιογράφος, που μπορεί "ν΄αγωνίζεται" ενάντια στον καπιταλισμό, μόνο αν το ΚΚΕ τον έχει στη δουλειά με την Συλλογική Σύμβαση το '90, και δεν τολμάει να τον απολύσει, προκειμένου να συνεχίσει να βγαίνει ο ΡΙΖΟΣ;

Σχετικό να συνεχίζω εγώ ο άνεργος οικοδόμος να κόβω από το ψωμί των παιδιών μου και να δίνω την συνεισφορά μου στο Κόμμα και το ΡΙΖΟ, να ζητάω από τους άνεργους συναδέλφους μου να κάνουν το ίδιο, για να συνεχίσει αυτός ο κύριος εκ του ασφαλούς να μας παριστάνει τον "επαναστάτη".
Να πάει τώρα να κάνει τον "επαναστάτη" στον "ελεύθερο" αστικό τύπο και να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος του.

Άνεργος Οικοδόμος

Ανώνυμος
30 Ιουλίου 2013 στις 9:31 π.μ.

Σιγά το σπουδαίο ρε παιδιά! Ενας άνθρωπος που δεν ήθελε άλλο να μείνει στη δουλειά του ανησυχώντας για όλα(και πιο πολύ για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές), βρίσκοντας μάλλον κάτι άλλο(αλλιώς δε θα έφευγε) παει κάπου αλλού(ή προσπαθεί ρίχνοντας δίχτυ και μηνύματα). Τωρα τι εξυπηρετούσε η "δήλωση" στο fb, άβυσσος η προσωπικότητα, το εγώ και η ελαφρότητα του ανθρώπου. αΠΌ ΌΣΑ ΛΈΕΙ πάντως δε στηρίζει τί-πο-τα. Γι αυτό κι ο πρώτος έβαλε τα αποτελέσματα των οικοδόμων, για να δείξει την "όλο και μεγαλύτερη απομόνωση του ΚΚΕ. Αλλά και το Βαθύ που δε χάνει ευκαιρία να χώσει στο ΚΚΕ ας μην το πιάσουμε, γνωστά πράγματα.(ΜΠΡΆΒΟ ΡΕ Γρηγοριάδη που δεν "ήθελες να κοροιδεύεις άλλο το κόμμα σου, ...το τιμημένο ΚΚΕ"... Δεν είναι έτσι οι Κουκουέδες φιλαράκο.Τό 'χες χασει εδώ και καιρό αυτό.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Ανώνυμος
30 Ιουλίου 2013 στις 9:41 π.μ.

Eλίτσα αν δεν ήταν επιχείρηση ο Ριζοσπάστης πως θα έβγαινε; Παράνομα; Το λάθος δεν είναι ότι υπάρχουν επιχειρήσεις. Ηταν το "άνοιγμα" της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ σε μια στιγμή που φάνηκε ότι μπορούσε να προσφέρει πόρους στο ΚΚΕ. Το ΚΚΕ φυσικά τους πόρους του δεν τους καρπώνεται το ίδιο, τους χρησιμοποιεί για τις γνωστές άπειρες ανάγκες(ΠΧ. ΠΡΟΠΑΓΆΝΔΑ, 902 κλπ). Εκεί την πάτησε το ΚΚΕ αφού και με την κρίση, αλλά και με το τράβηγμα του χαλιού κάτω απ' τα πόδια από μεγάλους "πελάτες" η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ βρέθηκε χοντρά εκτεθειμένη. Η επιχείρηση αυτή δεν ήταν "παντός καιρού" και δημιούργησε μεγάλα προβλήματα. Αυτό όμως κριθηκε, και στο συνέδριο αναλήφθηκαν ευθύνες και έγιναν σοβαρές αλλαγές. Οποιος έχει παρατηρητικότητα μπορεί να τις δεί. Το ΚΚΕ δεν τα φωνάζει αυτά ως γνωστό. ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Amesodhmokraths
30 Ιουλίου 2013 στις 10:01 π.μ.

ΚΚΕ is DEAD. αυτό ας το καταλάβουν οι αριστεροί-συντηρητικοί, όπως DEAD είναι οποιαδήποτε μορφή συγκεντρωτικής εξουσίας. Ο κόσμος εκδημοκρατίζετε και αυτό είναι και γεγονός και τεκμηριωμένο

Ανώνυμος
30 Ιουλίου 2013 στις 12:59 μ.μ.

-----------------οπαρισακτος--------------------
Άλλο τσίπα και άλλο...Τσίπρα 29 Ιουλίου 2013 - 6:23 μ.μ.> < Κώστα Γρηγοριιάδη,
Αν ήσουν κομματικό μέλος (ιδιότητα που είχες μέχρι το 1991)και το 1991 σε κατάλαβαν και σε τάιζαν μέχρι το 2013 23 χρονιά μετά, με της συνδρομές τον ψηφοφόρων τους. Στο ΚΚΕ η φιλόζωη είναι η εσει αδέσποτο που γαβγίζει οπού το ταΐζουν. η ιστορία σου στο ΚΚΕ ομοιαζει με την γελοιογραφία σου 23 χρονιά μουκα

κομιξ
30 Ιουλίου 2013 στις 2:17 μ.μ.

Για τον ίδιο λόγο που ένα άτομο που αγωνίζεται κατά του καπιταλισμού αναγκάζεται να δουλεύει σε καπιταλιστές για να βγάλει το μεροκάματο.

Ανώνυμος
31 Ιουλίου 2013 στις 1:03 π.μ.

Τώρα για ποιούς οικοδόμους πανηγυρίζει ο τύπος,ούτε και ο ίδιος ξέρει.Απο την στιγμή που η οικοδομή πέθανε και οι οικοδόμοι είναι ανύπαρκτοι.
Εκτος και εννοεί τους εργολάβους που κοσμούν τα ψηφοδέλτια του παμε και παριστάνουν τους εργαζόμενους.
Μέσα και...η Ικαρία παραλλαγμενη επι το συνδικαλιστικότερον.
Θυμίζουν τον Μασίστα,ένας εναντίον όλων που κατανικούσε στρατούς ολόκληρους και στο τέλος έπαιρνε και το κορίτσι...

Ανώνυμος
31 Ιουλίου 2013 στις 1:19 π.μ.

......Kai mas lei o Amesodimoratis:
"O kosmos EKDIMOKRATIZETE" as gelasoume ligaki

Ανώνυμος
31 Ιουλίου 2013 στις 8:25 π.μ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ:

"Από μερίδα του Τύπου και του διαδικτύου εμφανίζεται ο πρώην σκιτσογράφος του «Ριζοσπάστη» Κ. Γρηγοριάδης ως απολυμένος «εν ψυχρώ» από την ηγεσία του ΚΚΕ!!!

Ο «Ριζοσπάστης και η ηγεσία του ΚΚΕ δεν μπορούσαν να απολύσουν τον Κ. Γρηγοριάδη για τον απλό λόγο ότι, εδώ και 6 χρόνια, ο συγκεκριμένος ήταν συνταξιούχος και συνεργαζόταν με την εφημερίδα, ως σκιτσογράφος.

Πρόκειται για δική του επιλογή να διακόψει τη συνεργασία του με την εφημερίδα, δημοσιοποιώντας τις πολιτικές διαφωνίες και απόψεις του. Προς τι λοιπόν οι άναρθρες κραυγές, κύριοι της αντικειμενικής ενημέρωσης;"

(Για την αντιγραφή) Νίκος

Ανώνυμος
31 Ιουλίου 2013 στις 1:34 μ.μ.

Μια περίεργη "απόλυση"
Το γύρο του διαδικτύου έκανε η "απόλυση" από το Ριζοσπάστη του σκιτσογράφου Κ. Γρηγοριάδη.
Ο ίδιος βέβαια στο ιστολόγιό του έγραψε τους λόγους που αποχωρεί. Αυτό που δεν άκουσα ούτε διάβασα ποτέ από κανένα από τους "διαφωνούντες" και "αποχωρούντες" είναι τη δική τους καθαρή πρόταση ξεπεράσματος της κρίσης. Γενικόλογοι αφορισμοί και ευχολόγια δεν χωράνε σε κομμουνιστές, όπως διατείνονται ότι είναι.
Μέχρι τώρα το ΚΚΕ εξήγησε στο λαό τι είδους κρίση έχουμε, ποιες είναι οι αιτίες και πως ξεπερνιέται σε όφελος του λαού. Για τα οικονομικά του προβλήματα έκανε το ίδιο. Πρότεινε και εφάρμοσε λύσεις. Σωστές η λάθος θα το δείξει η ζωή. ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΩΝ "ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ-ΑΠΟΧΩΡΟΥΝΤΩΝ" ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ; ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΛΗΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ.
΄Οσον αφορά τώρα για τη διαπίστωση που κάνουν όσοι αποχωρούν , ότι δηλαδή το ΚΚΕ κλείστηκε ή κλείνεται στον εαυτό του, ας μας δείξουν επιτέλους τους συμμάχους που πρέπει να συμπορευτούμε για να βγούμε από την απομόνωση. Στον τόπο που ζούμε , οι πολιτικές δυνάμεις που δρουν έχουν συγκεκριμένο όνομα και ακόμα πιο συγκεκριμένη πολιτική πρόταση. Με ποιους πρέπει να συμμαχήσουμε για να βγούμε από την απομόνωση.
Πηγαίνετε λοιπόν κατά ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή κατά ΣΥΡΙΖΑ χωρίς πολλά πολλά.΄Αντε μπράβο, αρκετά πια!


Διαβάστε το δημοσίευμα του σημερινού ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ για την "απόλυση-αποχώρηση" του Κ.Γρηγοριάδη
Αναρθρες κραυγές...
Από μερίδα του Τύπου και του διαδικτύου εμφανίζεται ο πρώην σκιτσογράφος του «Ριζοσπάστη» Κ. Γρηγοριάδης ως απολυμένος «εν ψυχρώ» από την ηγεσία του ΚΚΕ!!!
Ο «Ριζοσπάστης και η ηγεσία του ΚΚΕ δεν μπορούσαν να απολύσουν τον Κ. Γρηγοριάδη για τον απλό λόγο ότι, εδώ και 6 χρόνια, ο συγκεκριμένος ήταν συνταξιούχος και συνεργαζόταν με την εφημερίδα, ως σκιτσογράφος.
Πρόκειται για δική του επιλογή να διακόψει τη συνεργασία του με την εφημερίδα, δημοσιοποιώντας τις πολιτικές διαφωνίες και απόψεις του. Προς τι λοιπόν οι άναρθρες κραυγές, κύριοι της αντικειμενικής ενημέρωσης;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger