Home » , » Γ. Μουρούτης: Για όλες τις δουλειές

Γ. Μουρούτης: Για όλες τις δουλειές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 | 8:03 μ.μ.

 Του Αντώνη Μεσσήνιου - "Hot Doc"

Ο Γιώργος Μουρούτης, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού -σε ένα συμφωνούν όλοι- είναι μοναδική περίπτωση. Δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν από όσους είχαν αναλάβει χρέη επικοινωνίας στο Μέγαρο Μαξίμου στο παρελθόν. Κανένας από αυτούς που έχουν αναλάβει να προωθήσουν την εικόνα του πρωθυπουργού όλων των Ελλήνων, δεν θα θεωρούσε χρέος του να βρίσει ψηφοφόρους που του απευθύνονται, να απειλήσει άλλους με μηνύσεις και αγωγές και να βρίζει δημοσιογράφους που του ζητάνε επισήμως απαντήσεις. Οι επικοινωνιακές και πολιτικές γκάφες του Μουρούτη, ο οποίος βάζει συχνά στο παιχνίδι της επικοινωνίας τον αδελφό του και τη σύζυγο του, έχουν καταγραφεί ως παροιμιώδεις.

Πρόσφατα, στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί τον Σαμαρά από έναν ανώνυμο χρήστη του twitter ο οποίος έγραψε πως ο πρωθυπουργός πιθανόν να είναι βαριά άρρωστος, κατάφερε μέσα σε μισή ώρα να κάνει την Ελλάδα να αναρωτιέται αν πραγματικά συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Ξένος δημοσιογράφος σχολίαζε την ίδια μέρα πως «ο Μουρούτης είναι πραγματικά μία από τις ασθένειες του Σαμαρά».
«Και τότε γιατί ο πρωθυπουργός τον διατηρεί;» είναι το ερώτημα. Όσοι ξέρουν και τους δύο εκθέτουν δύο λόγους. Πρώτον, ο Σαμαράς αντιλαμβάνεται τα πολιτικά πράγματα ακριβώς όπως ο Μουρούτης. Δεύτερο, ο Μουρούτης είναι από τους ανθρώπους εκείνους που γνωρίζουν καλά όχι μόνο τον Σαμαρά, αλλά και τα μυστικά του. Όπως το τι έγινε πραγματικά με την ανατροπή του Μητσοτάκη και ποιους συναντούσε ο Σαμαράς τις δύσκολες μέρες στο πίσω μέρος του Βάρσου στην Κηφισιά.

Ποιος είναι ο Γιώργος Μουρούτης; Η αναζήτηση κάποιου επίσημου βιογραφικού δεν έχει αποτέλεσμα. Η αναζήτηση στο ίντερνετ αποδίδει μόνο μια αυτοβιογράφηση του Μουρουτη, όπως αυτή καταγράφεται από το blog με την επωνυμία dexiextrem, το οποίο, όπως θα δείτε παρακάτω, έχει κάθε λόγο να φιλοξενεί βιογραφικά του. Είναι πραγματικά περίεργο για έναν άνθρωπο ο οποίος υπηρετεί την επικοινωνία του πρωθυπουργικού γραφείου (και στο εξωτερικό) να μην έχει ένα επίσημο βιογραφικό που να καταγράφει σπουδές και βέβαια προϋπηρεσία.
Στην αυτοβιογράφησή του, έστω, ο Μουρούτης εμφανίζεται ως άνθρωπος της αγοράς, που είχε δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα κι έτσι έχει κάθε δικαίωμα να βρίζει και να απαξιώνει τους κρατικοδίαιτους του δημοσίου.

Δεν υπάρχει πιο ψέμα απ' αυτό, αφού ο Μουρούτης υπήρξε άνθρωπος του δημοσίου όποτε η ΝΔ αναλάμβανε την κυβέρνηση.Ίδια τύχη φαίνεται να έχει και η σύζυγος του, Όλια-Ολυμπία Αποστολοπούλου. Είναι δύσκολο να απαντήσει κάποιος αν τον Μουρούτη θα τον ήξερε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του αν δεν υπήρχε ο Σαμαράς και δεν κατέληγε να είναι πρωθυπουργός.

 Η γνωριμία τους ξεκινάει από την δεκαετία του '90. Νεαρός Οννεδίτης ο Μουρούτης, ακολούθησε τον Σαμαρά ως εθελοντής, όπως διατείνεται, στην Πολιτική Άνοιξη. Τον ακολούθησε και στα χρόνια του πολιτικού χειμώνα, όταν ο Σαμαράς έζησε την πτώση μετά απ' το σβήσιμο της φωτοβολίδας ΠΟΛΑΝ. Παλιά στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης περιγράφουν τον Μουρούτη «ως τον άνθρωπο που είχε το μεγάλο προτέρημα να συμφωνεί με τον Σαμαρά και κυρίως όταν αυτός είχε μείνει εκτός πολιτικής. Αυτό δημιούργησε έναν ψυχολογικό δεσμό και μια ασφάλεια για τον Σαμαρά, που θεωρούσε απαραίτητο να τον έχει δίπλα του. Με τον Μουρούτη ήταν σίγουρος πως δεν έκανε ποτέ λάθος, αφού του έλεγε πάντα πως κάνει το σωστό».

Μουρούτης με την εγγύηση του δημοσίου

Στην αυτοβιογράφησή του των δέκα μόλις σειρών ο Γιώργος Μουρούτης εμφανίζεται παλαίμαχος του ιδιωτικού τομέα, στον τομέα της επικοινωνίας. Από το 1997 έως το 2000 εμφανίζεται να εργάζεται στις Τεχνικές Εκδόσεις (του Κώστα Καβαθά) και από το 2000 έως το 2001 στην Powernet (του Κωστόπουλου). Κανένας δεν θυμάται την εποχή εκείνη τον Μουρούτη σε αυτές τις επιχειρήσεις, αλλά γι' αυτό μπορεί να φταίει η μνήμη όσων απευθυνθήκαμε και όχι ο ίδιος.
Στη συνέχεια εμφανίζεται να δουλεύει στην εταιρία Politics του ομίλου Σεριάτου και αμέσως μετά, το 2008, στην Icon. Το 2005 δημιουργεί τη δική του εταιρία επικοινωνίας και διαφήμισης ONE NETWORK. Η εταιρία δημιουργείται στις 2 Μαρτίου 2005 με κεφάλαιο 60.000 ευρώ και διαλύεται στις 9 Φεβρουαρίου 2009, όταν ο Μουρούτης διορίζεται από τον Σαμαρά στο δημόσιο.

Στο ΔΣ της εταιρίας συμμετέχουν ο πατέρας του, συγγενείς της γυναίκας του και ο Γιώργος Μπιλάλης. Η επιχειρηματικότητα του ανθρώπου χωρίς βιογραφικό, που υπηρετεί στο πρωθυπουργικό γραφείο, που μιλά συνεχώς για την επιχειρηματικότητα, δεν φαίνεται και τόσο πετυχημένη. Εν ολίγοις, όπως λένε συγκάτοικοι του στο Μέγαρο Μαξίμου, «μια εταιρία έκανε αξιοποιώντας όλες τις πολιτικές του γνωριμίες και την έκλεισε άρον άρον».

Έχει ενδιαφέρον αυτή η ενασχόληση του Γιώργου Μουρουτη με τον ιδιωτικό τομέα, πριν καταφύγει στην ασφάλεια του δημοσίου. Δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε ποια είναι η ICON στην οποία θήτευσε ο Μουρούτης. Έχει ενδιαφέρον όμως το πέρασμα από την Politics. Πρόκειται για μία από τις εταρίες του γνωστού Μάκη Σεριάτου. Όταν ο Μουρούτης πήγε στην εταιρία, στο τιμόνι της ήταν ο επίσης φίλος του Σαμαρά και στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης Γρηγόρης Τσιμογιάννης. Ο Μουρούτης πήγε δηλαδή σε εταιρία κοινού φίλου. Ο Τσιμογιάννης ήταν αυτός που ανέλαβε να οργανώσει την προεκλογική καμπάνια του Σαμαρά το 2012. Μετά τις εκλογές ο Τσιμογιάννης θα αναλάμβανε επισήμως την επικοινωνία του πρωθυπουργού, αλλά δεν τα κατάφερε λόγω των αντιδράσεων του Πάνου Παναγιωτόπουλου. Έτσι έγινε σύμβουλος του Σαμαρά. Ο Τσιμογιάννης εξαφανίστηκε από τον πρωινό καφέ του Σαμαρά όταν συνελήφθη ο Σεριάτος για χρέη των εταιριών του στο δημόσιο και άρχισε να κλείνει ο κύκλος γύρω από στελέχη των εταιριών. Έτσι έμεινε μόνος του ο Μουρούτης.

Είναι ενδιαφέρον όμως πως, όταν ο Μουρούτης ξεκινά την καριέρα του στο δημόσιο, στο υπουργείο Πολιτισμού με υπουργό τον Σαμαρά, η εταιρία Politics παίρνει από τον ΟΠΑΠ, όπου τοποθετείται ο Μουρούτης, το διαφημιστικό πακέτο Εταιρικής Ευθύνης. Ο ΟΠΑΠ δηλαδή δίνει δουλειές στο παλιό αφεντικό του Μουρουτη και φίλο του Σαμαρά, με τον Σαμαρά υπουργό.

Το 2009 λοιπόν, αφού ο Αντώνης Σαμαράς έχει επιστρέψει ως υπουργός στη ΝΔ, που δεν θα επέστρεφε ποτέ κατά τα λεγόμενα του, ο Γιώργος Μουρούτης διορίζεται μετακλητός υπάλληλος στο υπουργείο του, από τις 8 Ιανουαρίου 2009. Στις 5 Φεβρουαρίου 2009 ο Γιώργος Μουρούτης διορίζεται στο ΔΣ του ΟΠΑΠ και στις 3 Μαρτίου 2009 και στο ΔΣ της ΟΠΑΠ Παροχή Υπηρεσιών. Έκτοτε η πορεία του είναι συνυφασμένη με το δημόσιο, του οποίου τους υπαλλήλους απαξιωτικά αποκαλεί παρείσακτους.

Έχει ενδιαφέρον ότι η κυρία Όλια-Ολυμπία Αποστολοπούλου, σύζυγος του Μουρουτη, διορίζεται στην ΗΛΠΑΠ το 2008. Το 2009, όταν ο Σαμαράς είναι στο ΥΠΠΟ, η κυρία Όλια Αποστολοπούλου διορίζεται στη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης με απόφαση Σαμαρά. Σήμερα, κυρία με το όνομα Όλια Αποστολοπούλου υπηρετεί στο ΥΠΕΚΑ ως σύμβουλος του υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου. 

Η απασχόληση της κυρίας Αποστολοπούλου ως συμβούλου υφυπουργού δεν καλύπτεται νομικά από κάποια απόφαση δημοσιευμένη σε ΦΕΚ. Με επανειλημμένα τηλεφωνήματα αλλά και εγγράφως, ζητήσαμε να μάθουμε πως προσελήφθη στο υπουργείο η κυρία Αποστολοπούλου. Δεν λάβαμε ποτέ καμία απάντηση.

Είναι ενδιαφέρον πως η κυρία Αποστολοπούλου, η οποία συνεπικουρεί τον σύζυγο της σε όσα λέει για τους «τεμπέληδες» δημόσιους υπαλλήλους, φαίνεται συνεχώς να ασχολείται με τα social media (Twitter, Facebook) τις ώρες που εργάζεται ως σύμβουλος του υφυπουργού Παπαγεωργίου, με τον οποίο διατηρούν και οικογενειακές σχέσεις.

Ομάδα Αλήθειας και πολλά ψέματα

Όταν ο Σαμαράς έγινε πρόεδρος της ΝΔ, ο Μουρούτης ανέλαβε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ. Μια επίσης δημόσια θέση, αν λάβει κάποιος υπόψη πως τα έσοδα των κομμάτων προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και θαλασσοδάνεια που δίνουν οι τράπεζες με υποθήκες του δημοσίου.
Τον καιρό της λιτότητας ο Γιώργος Μουρούτης έπαιρνε 8.300 ευρώ μισθό, την ώρα που η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ χρωστούσαν 250 εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο.

Ο Γιώργος Μουρούτης έγινε γνωστός λίγο πριν από τις εκλογές του 2012. Η τοποθέτηση ενός ανθρώπου χωρίς βιογραφικό σε αυτή τη θέση (όχι ότι είναι ο μόνος με αυτό το μειονέκτημα στο Μαξίμου) καλύφθηκε επικοινωνιακά από τον ίδιο, με διαρροές ότι είναι χαμηλών τόνων, σεμνός και γι' αυτό άγνωστος.
Μέσα σε διάστημα μερικών μόλις μηνών αποδείχτηκε σε δημόσια θέα πως δεν ήταν καθόλου χαμηλών τόνων.

Ο παλιός φίλος του πρωθυπουργού ήταν από τους δημιουργούς μιας καλυμμένης επικοινωνιακής ομάδας της ΝΔ, η οποία πριν από τις εκλογές είχε ξεχυθεί στο ίντερνετ και τα social media για να χτυπήσει όσους χτυπάνε τη ΝΔ. Τα χτυπήματα ωστόσο δεν ήταν πολιτικά, αλλά φαιάς προπαγάνδας. Μια ομάδα 20 ατόμων ανέλαβε να συκοφαντήσει όποιον στο διαδίκτυο δεν ήταν φιλικός στο κόμμα και βέβαια στον Μουρούτη. Η ομάδα απέδωσε στον εαυτό της την ονομασία Ομάδα Αλήθειας, και ο σκοπός της ήταν «να ανακαλύψουμε τι κρύβεται πίσω από τα ψέματα των πολιτικών και των κομμάτων και να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις που δέχεται η Νέα Δημοκρατία».

Η Ομάδα Αλήθειας, ή truthteam, υποστήριζε πως δεν έχει σχέση με τη ΝΔ και απλώς κινείται με τα ανιδιοτελή κίνητρα της πολιτικής θέσης. Δεκάδες άνθρωποι στο ίντερνετ δέχτηκαν συκοφαντικές επιθέσεις από τα παιδιά της «αλήθειας» με πληθώρα ψεμάτων. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι η υπόθεση μονταζιέρα.
Η Ομάδα Αλήθειας πήρε τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, που αφορούσαν τις παρανομίες στο Mall, και μοντάροντάς της εμφάνισε τον βουλευτή να υποστηρίζει το τρομοκρατικό χτύπημα στο Mall.Οι μονταρισμένες δηλώσεις διαδόθηκαν παντού και στη συνέχεια επισήμως η ΝΔ έβγαλε καταγγελία γι' αυτές. Ετσι η Ομάδα Αλήθειας έκανε τη βρόμικη δουλειά που δεν μπορούσε να κάνει η ΝΔ και, αφού κατάφερνε να περάσει η ψεύτικη εικόνα, το ίδιο το κόμμα και τα στελέχη του την αναπαρήγαγαν.

Την αποκάλυψη πως η Ομάδα Αλήθειας είναι μια γκεμπελική λειτουργία μηχανισμών της ΝΔ έκανε ένας μπλογκερ και χρήστης του twitter ο gerogriniaris.blogspot.gr ο οποίος ανατρέχοντας στα ίχνη που υπήρχαν στο διαδίκτυο και στα metadata ανακάλυψε πως η Ομάδα Αλήθειας και το site της ΝΔ έχουν τον ίδιο server, την ίδια ΙΡ και την ίδια δηλωμένη έδρα.

Μετά την αποκάλυψη συνέβησαν δύο πράγματα. Η Ομάδα Αλήθειας άλλαξε ΙΡ και server, μεταφέροντας τον νέο server στην Ολλανδία. Το δεύτερο είναι πως ο «γερογκρινιάρης» δέχτηκε μια πρωτοφανή επίθεση από το σύνολο των συνεργατών της Συγγρού, οι οποίοι άρχισαν να τον αποκαλούν «έμμισθο του ΣΥΡΙΖΑ», «συκοφάντη» και άλλα πολλά. Ο μπλόγκερ απειλήθηκε με μηνύσεις, όπως και πολλοί άλλοι οι οποίοι ρωτούσαν με πραγματική απορία αν όλα αυτά ήταν αλήθεια.

Βρίζουν, φτύνουν και πέρδονται στο διαδίκτυο

Θύματα του Μουρούτη έχουν πέσει ακόμη και δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΝΔ και οι οποίοι τολμούν να ρωτήσουν θέματα που προκύπτουν από τις εξελίξεις. Έχουν βαφτιστεί και κατηγορηθεί δημοσίως ως «παπαγαλάκια» του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από τις εκλογές ο Μουρούτης είχε γράψει στο twitter πως μετά τις εκλογές θα τιμωρηθούν τα «ροζ παπαγαλάκια στην ΕΡΤ», αφού αποκάλεσε το δυναμικό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης φιλικό προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μερικούς μήνες μετά η ΕΡΤ αντικαταστάθηκε με μαύρο.

Την τιμητική του από την ομάδα Μουρουτη έχει το Hot Doc. Κάθε φορά που αποκαλύπτουμε ένα σκάνδαλο και πρέπει να ζητήσουμε την επίσημη απάντηση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αντί για απάντηση το διαδίκτυο κατακλύζεται από βρισιές και συκοφαντίες ανωνύμων, ενώ ο ίδιος ο υπεύθυνος επικοινωνίας του πρωθυπουργού, αντί να απαντήσει, όπως οφείλει λόγω του θεσμικού του ρόλου, εξακοντίζει αναπόδεικτες κατηγορίες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, τον Μάιο του 2012, όταν το Hot Doc δημοσίευσε έρευνα με όλα τα στοιχεία (ΦΕΚ, έγγραφα) που αποδείκνυαν πως ο Σαμαράς, λίγο πριν εγκαταλείψει το υπουργείο Πολιτισμού, αποχαρακτήρισε αρχαιολογικό χώρο όπου βρισκόταν οικόπεδο φίλου του και χάρισε νεοκλασικό αξίας 11 εκατομμυρίων σε αμαρτωλή Μη Κυβερνητική Οργάνωση, χωρίς να έχει τέτοιο δικαίωμα. Και οι δύο υποθέσεις απαιτούσαν να πάρουμε την άποψη της άλλης πλευράς. Απευθυνθήκαμε λοιπόν τυπικά στον υπεύθυνο επικοινωνίας του πρωθυπουργού, ο οποίος, αντί να απαντήσει όπως όφειλε, άρχισε να γράφει στο twitter πως πρόκειται για «συκοφαντίες Βαξεβάνη».

Η τακτική αυτή επαναλήφθηκε και όταν αποκαλύψαμε πως ο Σαμαράς διόρισε ως διευθυντή του γραμματέα της ΝΔ έναν χουντικό που έστελνε ευχαριστήριες επιστολές στον Γεώργιο Παπαδόπουλο.
Ο Μουρούτης είχε υποχρέωση να απαντήσει, έστω να διαψεύσει, αλλά προτίμησε να συκοφαντεί. Ανάλογη εμπειρία είχαν και οι δημοσιογράφοι του UNFOLLOW, οι οποίοι την εποχή που η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα ρετουσαρισμένες φωτογραφίες νεαρών συλληφθέντων για τρομοκρατία, οι οποίοι είχαν κακοποιηθεί, κυκλοφόρησαν με εξώφυλλο το κακοποιημένο πρόσωπο του Σαμαρά. Έκαναν δηλαδή ανάποδο πείραγμα της φωτογραφίας για να συμβολίσουν ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο των κακοποιημένων. Ο Μουρούτης ζήτησε να παρέμβει ο εισαγγελέας, γιατί το περιοδικό προέτρεπε στη χρήση βίας κατά του πρωθυπουργού.

Ανώνυμοι πολίτες, αλλά και αναγνωρίσιμοι, είχαν την ίδια τύχη. Ο συγγραφέας Στέφανος Λίβος έκανε το λάθος να ρωτήσει κάποια στιγμή τον Μουρούτη στο twitter αν ένα έγγραφο που εμφάνιζε τον Σαμαρά να δίνει εντολή για ρουσφέτια ήταν πλαστό. Ο Μουρούτης, αντί να του απαντήσει, τον απείλησε με μήνυση. Με μηνύσεις απειλούνται καθημερινά χρήστες του ίντερνετ που τολμούν να εκφράσουν άποψη.

Οι αγαπητοί φασίστες και το δεξί εξτρέμ

Ο Μουρούτης δεν είναι μια γραφική περίπτωση, όπως τον περιγράφουν οι ξένοι ανταποκριτές που τυγχάνει να τον γνωρίσουν. Είναι οπαδός της αντίληψης που θέλει να κατατροπώσει τους πολιτικούς αντιπάλους ως «ανθέλληνες και απάτριδες». Η απλοϊκή πολιτική του αντίληψη, που κατά το πρότυπο Σαμαρά αποκτά πατριωτική δικαιολόγηση αν μιλάει για πατρίδα και θρησκεία, ακόμη και αν ξεπουλά κάθε τι ελληνικό, είναι πρακτικά ο εναγκαλισμός με τα πιο ακραία στοιχεία.

Στην επικοινωνιακή φαρέτρα του Μουρουτη ανήκει το dexiextrem.blogspot.gr. Αναλαμβάνει μαζί με μια ακόμη σειρά μπλογκς να πει φωναχτά αυτά που δεν μπορούν να πουν ο Μουρούτης και ο Άδωνις. Στη συνέχεια ο Μουρούτης και η ομάδα του αναπαράγουν τις συκοφαντίες σαν να είναι στοιχειοθετημένα δημοσιεύματα, χωρίς να διατρέχει νομικό κίνδυνο.

Ποιοί είναι όμως πίσω από αυτό το μπλογκ; Δεν έχει τόσο σημασία αν είναι έμμισθοι της Συγγρού, όσο τι αντιπροσωπεύουν πολιτικά ώστε να τους λατρεύει τόσο ο Μουρούτης.

Το dexiextrem, όπως παρατήρησε ο Λεωνίδας Σακλαμπάνης  ψάχνοντας στο διαδίκτυο, προήλθε από ένα άλλο μπλογκ με την επωνυμία fasistes.blogspot.gr. Όπως εύγλωττα δείχνει ο τίτλος, πρόκειται για ακροδεξιούς που υποστηρίζουν τη ΝΔ και αποκαλούν τη χούντα «εθνοσωτήρια επανάσταση». Αν προχωρήσει κάποιος στη διασύνδεση που έχει αυτό το μπλογκ με άλλα, θα βρει το σύνολο των ιστότοπων που αγαπά ο Μουρούτης και η παρέα του και που τα γραφόμενά τους αναπαράγουν στις προσωπικές τους σελίδες. Το κανάλι του dexiextrem στο youtube έχει ανεβάσει τη ναζιστική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936 και τον Χίτλερ.

Δεν πρόκειται για απλή και εκ παρετροπής συνεύρεση ή συμπάθεια, αλλά για πολιτική θέση. Ο Μουρούτης λειτουργεί πολιτικά, γιατί προφανώς έτσι πιστεύει και ο ίδιος, με εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα, Μελιγαλάδες, γιορτές μίσους και συνταγές που μάλλον έχει βρει στα βιντεάκια με τον Χίτλερ και τον Γκέμπελς που ανεβάζουν τα φιλικά του site. Ο Μουρούτης δεν είναι γραφικός, άσχετα αν εκφράζεται με γραφικότητα. Είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία. Και τη Νέα Δημοκρατία.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger