Home » , » Προς ανατροπή η κυβέρνηση Μόσρι στην Αίγυπτο (Βίντεο)

Προς ανατροπή η κυβέρνηση Μόσρι στην Αίγυπτο (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013 | 7:23 μ.μ.

Ραγδαίες εξελίξεις στην Αίγυπτο με το στρατιωτικό κατεστημένο –το οποίο διαθέτει ισχυρή παρουσία στην οικονομική ζωή της χώρας- να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σε λιγότερο από δυο χρόνια, από την ανατροπή του Μουμπάρακ, ο λαός της Αιγύπτου ξαναβγαίνει μαζικά στους δρόμους ενάντια στον Μόρσι και στους «αδελφούς μουσουλμάνους» που τον υποστηρίζουν. Εκεί που πρέπει να σταθούμε είναι ότι το θρησκευτικό συναίσθημα του κόσμου –ο Μόρσι θέλησε να εφαρμόσει νομοθετικό καθεστώς «σαρίας»- δεν στάθηκε ικανό να ανακόψει την επιθυμία των μαζών για ελευθερία και δημοκρατία, διεκδικώντας παράλληλα την άνοδο του βιοτικού του επιπέδου κάτι που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση Μόρσι, χωρίς όμως να κάνει το παραμικρό γ’ αυτό.

Χωρίς να μπορούμε να προεξοφλήσουμε τις εξελίξεις σ’ αυτή την χώρα η ανατροπή Μόρσι πρέπει να θεωρείται ένα πλήγμα για Αμερική και Ισραήλ που τον είχαν στηρίξει απ’ την αρχή με όλους τους τρόπους αφού κι αυτός υποστήριξε τις κοινές θέσεις τους ιδιαίτερα στο Παλαιστινιακό ζήτημα.

Ο εκπρόσωπος των «αδελφών μουσουλμάνων», Cihad el-Haddad, παραδέχτηκε την ανατροπή της κυβέρνησης και έκανε λόγο για στρατιωτικό πραξικόπημα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger