Home » , » Λαϊκή "λατρεία" στο πρόσωπο του Ε. Βενιζέλου

Λαϊκή "λατρεία" στο πρόσωπο του Ε. Βενιζέλου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 | 5:28 μ.μ.

Θα θυμάστε πιστεύουμε την χθεσινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που απέδωσε τις αποδοκιμασίες και τα γιουχαΐσματα που «εισέπραξε» ο Ε. Βενιζέλος στην Κρήτη, σαν ενέργειες υποκινούμενες και καθοδηγούμενες από τον Σύριζα. Ερχονται όμως τοπικές εφημερίδες της Κρήτης σήμερα και βάζουν τα πράγματα στην θέση τους. Η μια μας γράφει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέφυγε να επισκεφτεί τον δήμο Λασιθίου γιατί ο ισχυρός μηχανισμός που διαθέτει εκεί ο εσωκομματικός του αντίπαλος Μιχάλης Καχριμάκης του ετοίμαζε «θερμή» υποδοχή, ενώ ποιο περιγραφικό είναι το ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Αγώνας της Κρήτης» που μας δείχνει την «λατρεία» που έδειξε ο κόσμος στο πρόσωπο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Αντιγράφουμε:

Στο Αρκαλοχώρι έκανε  σύντομη ομιλία στο Κοινωνικό Ιατρείο της περιοχής, ενώ οι γύρω δρόμοι ήταν γεμάτοι αστυνομικούς που προσπαθούσαν να συγκρατήσουν το συγκεντρωμένο πλήθος που φώναζε “Αίσχος” και “Ντροπή”.

Μάλιστα, δεν έλειψε η ένταση, τα γιουχαρίσματα και οι αποδοκιμασίες ενώ ένας άνδρας πέταξε εναντίον του κ. Βενιζέλου ένα μπουκάλι με νερό! ...

Τον κ.Βενιζέλο αποχαιρέτησαν… τα Χανιά, όπου βρέθηκε χθες το απόγευμα. Και εκεί όμως, υπό το βάρος των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που επρογραμματίζοντο να γίνουν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, έγινε αλλαγή του προγράμματος που είχε ανακοινωθεί και έτσι ο τόπος της προγραμματισμένης ομιλίας άλλαξε από την αίθουσα του ΕΒΕ Χανίων σε χώρο του ΜΑΙΧ, που βρίσκεται όπως είναι γνωστό μακρυά – μακρυά,  στη λεωφόρο Σούδας. Στο άγγελμα της αλλαγής του προγράμματος οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, συσκέφθηκαν και αποφάσισαν να μεταβούν στο ΜΑΙΧ.

Πράγματι σε χρόνο ρεκόρ περίπου 500 Χανιώτες, μετέβησαν στο χώρο του Ινστιτούτου και συγκεντρώθηκαν αναγκαστικά στις εισόδους των εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα να είναι προβληματική και η προσέλευση και η αποχώρηση των λιγοστών κατά τα άλλα «φίλων» του κ. Αντιπροέδρου που δέχτηκαν τις «επιδοκιμασίες…» των συγκεντρωμένων.

Στο χώρο εβρίσκοντο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που ακολούθησαν τον κ. Βενιζέλο σε όλη την περιοδεία του στο νησί.

Δακρυγόνα και αποχώρηση στο σκοτάδι

Γύρω στις 9.30 το βράδυ η ένταση κορυφώθηκε και από τα ΜΑΤ ερίχθηκαν δακρυγόνα πιπεριού με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο στη γύρω περιοχή που εκτός των άλλων σημειώθηκε και κυκλοφοριακό κομφούζιο! Μικρά παιδιά που ευρίσκοντο με τους γονείς τους στον χώρο αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και έκαναν εμετούς. Εκλήθη το ΕΚΑΒ αλλά έως τότε τα παιδιά είχαν απομακρυνθεί από το χώρο από τους γονείς τους. Η ένταση συνεχιζόταν και ο κόσμος συνέχιζε να συρρέει έως τις 9.50 όπου αποχώρησε η αυτοκινητοπομπή του κ. Αντιπροέδρου ενώ στους χώρους του ΜΑΙΧ κατέβηκαν οι διακόπτες και επεκράτησε το απόλυτο σκότος! Για ποιους λόγους άραγε;

Η αποχώρηση έγινε κάτω από έντονες αποδοκιμασίες και υπό την προστασία της αστυνομίας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger