Home » , » "Διάλογος" μεταξύ "Ριζοσπάστη"-Δελαστίκ. Τι έγραφε η Α. Παπαρήγα για την συμμετοχή του ΚΚΕ στις αστικές κυβερνήσεις 89-90

"Διάλογος" μεταξύ "Ριζοσπάστη"-Δελαστίκ. Τι έγραφε η Α. Παπαρήγα για την συμμετοχή του ΚΚΕ στις αστικές κυβερνήσεις 89-90

Από giorgis , Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 | 5:23 μ.μ.

Του Γ. Γ. 
«Κολαούζο του ΣΥΡΙΖΑ» αποκαλεί ο σημερινός «Ριζοσπάστης» το στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δημοσιογράφο του «Εθνους»  Γ. Δελαστίκ, σχολιάζοντας το χθεσινό άρθρο του που είχε τίτλο «Μια κυβέρνηση συνεργασίας με ηγεμονική δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκλείεται να είναι αριστερή».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του «Ριζοσπάστη», που υπογράφει με το αρχικό γράμμα Σ:

«Ο Γ. Δελαστίκ με την ανάλυσή του εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει στον καπιταλισμό φιλολαϊκή κυβέρνηση με τους μεγαλοεπιχειρηματίες να έχουν την ιδιοκτησία στην οικονομία και βεβαίως την εξουσία, το κράτος. Γιατί η κυβέρνηση δεν ταυτίζεται με την εξουσία. Οι κυβερνήσεις στο αστικό σύστημα αλλάζουν, αλλά η εξουσία παραμένει εξουσία των μεγαλοεπιχειρηματιών, εξουσία του κεφαλαίου και οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να ασκούν πολιτική ενάντια στην οικονομία των μεγαλοεπιχειρηματιών, ενάντια στην εξουσία τους. Αυτό το ξέρει καλά και ο ίδιος». (Ολόκληρο το σχετικό κείμενο του "Ριζοσπάστη" εδώ)

Και τα δυο κείμενα –του Γ.Δ και "Ρ"- σηκώνουν μεγάλη συζήτηση, που κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο σ' αυτά τα πλαίσια του έντυπου «διαλόγου» που γίνεται, αλλά να επεκταθεί και να τεθεί το ερώτημα αν στις δεδομένες πολιτικοοικονομικές συνθήκες η παραμονή ενός επαναστατικού κόμματος –όπως θέλει να παρουσιάζεται το ΚΚΕ- στο αστικό κοινοβούλιο βοηθάει την ανάπτυξη της ταξικής πάλης.

Δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο που θα ήθελα για να τοποθετηθώ αναλυτικά σ’ αυτό το θέμα. Θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Τώρα αρκούμε να αναφέρω τι έγραφε η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στο θεωρητικό περιοδικό της Ενωσης Κομμουνιστών Ουκρανίας «Μαρξισμός και σύγχρονη εποχή» -και αναδημοσιεύτηκε σε τεύχος της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης» (Νο2, 2013)- για την συμμετοχή του ΚΚΕ στις αστικές κυβερνήσεις την περίοδο '89-'90:

«Το ΚΚΕ διαθέτει και σύγχρονη εμπειρία από ένα είδος ιδιόμορφης συμμετοχής σε δύο διαδοχικές κυβερνήσεις το 1989-1990, στην πρώτη περίπτωση με το φιλελεύθερο κόμμα (ΝΔ) και στη δεύτερη και με τη σοσιαλδημοκρατία (ΠΑΣΟΚ).

Η συμμετοχή στην κυβέρνηση έγινε για πολύ ειδικούς λόγους, καθώς ήταν αδύνατος ο σχηματισμός κυβέρνησης ύστερα από εκλογές, σύμφωνα δε με το νόμο έπρεπε να μεσολαβήσει ένα μικρό χρονικό διάστημα ως την επόμενη εκλογική αναμέτρηση για να μην παραγραφεί ένα πολιτικό σκάνδαλο που επικεφαλής -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- αναφέρονταν ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός.

Το Κόμμα μας από τη φύση των δύο αυτών κυβερνήσεων -που ήταν μεταβατικές ως τις επόμενες εκλογές- δεν υποχρεώθηκε σε επιζήμιες υποχωρήσεις αν και ένα μέρος του λαού -καθοδηγημένο από τη σοσιαλδημοκρατία- απέδωσε στο κόμμα πολιτική ανίερης συμμαχίας. Είχαμε ζημιά σε ψήφους, το κυριότερο όμως δεν ήταν αυτό το γεγονός, όσο το ότι αναπτύχθηκε (σε μια περίοδο που ο οπορτουνισμός είχε σηκώσει κεφάλι μέσα στο κόμμα) η αντίληψη ότι δεν είναι θέμα αρχής η συμμετοχή του κόμματος σε μια αστική κυβέρνηση.

Ακόμα όμως χειρότερο ήταν η διάδοση της αντίληψης ότι σε κάποια πολύ κορυφαία στιγμή, που το αστικό πολιτικό σύστημα συναντά εμπόδια, το ΚΚΕ πρέπει να παραμερίσει τη στρατηγική του και να στηρίξει το σχηματισμό κυβέρνησης στη λογική του λεγόμενου μίνιμουμ προγράμματος, που στην πραγματικότητα σε όλες τις περιπτώσεις δεν προκαλεί ρήγματα στο αστικό πολιτικό σύστημα, αντίθετα του παρέχει τη δυνατότητα να ανασυντάξει τις δυνάμεις του».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 54 σχόλια

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2013 στις 5:31 μ.μ.

Γιώργη σε έχω ρωτήσει πολλές φορές, αλλά δε με απαντάς. Αν δεν είναι το ΚΚΕ επαναστατικό κόμμα, τότε ποιο είναι;

Επίσης, εσύ ως κομμουνιστής θεωρείς σαν κάτι δικό σου τον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν πιστεύεις ότι είναι απατεώνες;

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θέλει να λέγεται και αντικαπιταλιστική, γιατί έχεις στις τάξεις της έναν γλείφτη του ΣΥΡΙΖΑ;

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2013 στις 5:46 μ.μ.

Κανείς δε ζήτησε από το ΚΚΕ να κάνει κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης.

Να βοηθήσει να ανακοπεί η λαίλαπα που φαίνεται μονόδρομος και να δείξει ότι δεν είναι ανίκητο το αντίπαλο στρατόπεδο ζητάμε.

Να βοηθήσει όσο μπορεί το ΣΥΡΙΖΑ που τον διάλεξε ο κόσμος, τι να κάνουμε, να βοηθήσει το λαό και στην πορεία όσο μπορεί ας τον εκθέσει και στα μάτια του κόσμου αν είναι ΤΟΣΟ οπορτουνιστική δύναμη όσο λένε.

Αλλά όλα αυτά, προϋποθέτουν ότι δε φοβάσαι να λερώσεις τα χέρια σου και δεν είσαι κολλημένος με την καρέκλα. ιδίως για ένα κοινοβούλιο αστικό, όπου όλοι γνωρίζουμε ποιά είναι η πραγματική του αξία.

Αν εμποδίσει το ΚΚΕ το ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση σε επόμενες ενδεχόμενες εκλογές και επιτρέψει έτσι έμμεσα να γίνει κυβέρνηση η ΝΔ, κυριολεκτικά το λέω, πέρα από το ότι θα εξαφανιστούνε πολιτικά, να ΠΝΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝΕ από όλους εμάς τους υπόλοιπους, μη σου πω και από τους ψηφοφόρους τους.

Στο κάτω κάτω τις γραφής, τι φοβούνται. Ας βοηθήσουν το ΣΥΡΙΖΑ να φανεί πόσο ασυνεπείς είναι όσο λένε.

Πέτρος

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2013 στις 6:03 μ.μ.

Tο ερωτημα για σενα ανωνυμε που κανεις τετοιες ερωτήσεις μετα την αναγνωσή του παραπάνω, ξερεις ποιο ειναι ; πολιτικά ηλίθιος ή πανηλιθιος

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2013 στις 6:47 μ.μ.

Τι πάει να πει θα "εμποδίσει το Σύριζα" ρε φίλε; Ο μόνος τρόπος "να μην εμποδίζει" είναι να μην υπάρχει...
Αυτό θες κι εσύ.
Άντε λοιπόν στο καλό, κι όταν ξυπνήσεις από τις αυταπάτες σου, να δεις πόσο θα κυνηγάμε εμείς οι υπόλοιποι εσένα και τους υπόλοιπους συριζαίους για τα παραμύθια που πουλάτε...
ΥΓ Εδώ τα λένε και τα γράφουν οι δικοί σας. Ξεστραβώσου και λίγο...

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2013 στις 6:48 μ.μ.

Μαλλον το ερωτημα που πρεπει να τεθει ειναι οτι εκει στο ΣΥΡΙΖΑ τι πινουν και δεν μας δινουν? Καλα μετα απο το συνεδριο απο εκει μεσα με ολη αυτη την ΠΑΣΟΚΙΛΑ αυτοι βγηκαν ακομα πιο ΠΑΣΟΚΟΙ. Να σας χαιρεται ο Ανδρεας.

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2013 στις 6:57 μ.μ.

Ο σχολιαστής (@ 5:46 Πέτρος) απηχεί τις γνωστές απόψεις, δυστυχώς όχι μόνο των σοσιαλδημοκρατών- χαροκαμένων πασόκων που μεταπήδησαν στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακόμη και άλλων που είναι έντιμοι. Το δυστύχημα γι' αυτούς είναι ότι το ιστορικό παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ αλλά και των άλλων συμμαχικών κυβερνήσεων σε Ιταλία, Γαλλία κλπ που έγιναν με τη συμμετοχή και των Κομμουνιστικών Κομμάτων και βέβαια συνέχισαν την ίδια και χειρότερη αντιλαϊκή πολιτική (μέχρι και σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο συμμετείχαν) και ακολούθως εξαφανίστηκαν πολιτικά δεν λέει τίποτε σε αυτούς τους ανθρώπους, διότι μάλλον θεωρούν ότι το ΚΚΕ θα αποτελέσει μοναδική παγκόσμια πρωτοτυπία στον καπιταλισμό, κάτι σαν αστροφυσικό φαινόμενο. Το δυστύχημα για όλους εμάς τους υπόλοιπους που δεν τρέφουμε τέτοιες αυταπάτες και ονειρώξεις είναι ότι θα πρέπει να εξηγούμε διαρκώς τα ίδια πράγματα δίχως ιδεολογικά ή επιστημονικά κενά ή πολιτικές αντιφάσεις, να επιβεβαινόμαστε από τα πράγματα και μετά να απολογούμαστε γι'αυτό.
ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2013 στις 7:00 μ.μ.

@Πετρος Αγαπητε "συντροφε", αν το ΚΚΕ καταντουσε συνιστωσα του ξεκαθαρα σοσιαλδημοκρατικου ΣΥΡΙΖΑ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ με τα μελη και τους οπαδους του!Οσο για σενα προσοχη στο καλσον!

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2013 στις 7:11 μ.μ.

Πέτρος

Απο απειλές ενάντια στο Κόμμα και στους Κομμουνιστές δεν ιδρώνει το αυτάκι μας.Όποιος κοτά και θέλει ας ζυγώσει.Το ποιός θα τρέχει να κρυφτεί μετά τις εκλογές θα το διαπιστώσεις πολύ ξεκαθαρά.Γι αυτό αμα θέλεις την φιλική συμβουλή μου ξεκίνηνα να τρέχεις εσύ και οι απατεώνες του Κόμματος σου απο τώρα.Εκει στο ΣΥΡΙΖΑ νομίζετε οτι θα ξαναζήσουμε σε επανάληψη το όλον ΠΑΣΟΚ που φέρνεται και κουβαλάτε στους κόλπου σας.Νεροκουβαλητής το ΚΚΕ για να γραπώσετε εσείς κυβερνητικές καρέκλες δεν θα γίνει.Τραβάτε να υπερασπιστείτε την υγειή επιχειρηματικότητα και τον Ευρωμονόδρομο.Εσείς τρέμετε μη βρεθείτε απέναντι απο τους Κομμουνιστές γι αυτό μας θέλετε μαζί, με την ελπίδα οτι θα μας παροπλίσετε μέσα απο την συμμετοχής μας σε μια αστική κυβέρνηση διαχείρησης του συστήματος.Εσείς δεν ψάχνετε συνεργάτες αλλά συνένοχους για να φτιασιδώσετε και να βγάλετε απο την δυσκολία αυτό το σάπιο ως το μεδούλι Καπιταλισμό και την βαρβαρότητα που φέρνει.

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2013 στις 7:30 μ.μ.

Πετράκι πες αλεύρι ο Σόρος σε γυρεύει,
εγώ προσωπικά εάν έκανε κίνηση το ΚΚΕ προς τον Σύριζα δεν θα το ξαναψήφιζα ποτέ.

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2013 στις 7:32 μ.μ.

Έλα ρε συ Πέτρο σοβαρά?

Φοβήθηκα ρε φίλε..πες μου που υπογράφουμε δηλώσεις μετανοίας, που ορκιζόμαστε ότι δεν είμαστε κομμουνιστές να τρέξω..

Υ.Γ. Πήγες σήμερα σε καμιά πορεία? Ποιοι θα μας αναγκάσουνε να "κρυφτούμε"; Οι τρεις κι ο κούκος παντοφλάκηδες της ΓΣΕΕ - συριζα?

Ραμόν Μερκαδέρ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ
16 Ιουλίου 2013 στις 7:39 μ.μ.

Και συνεχίζω: Δεν ασκούν λοιπόν όλοι αυτοί οι άνθρωποι (μιλάμε για ποσοστό 27%) κριτική στο κόμμα τους τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από πέρυσι έχει μεταλλαχθεί σε κεντροδεξιό κόμμα δίνοντας πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης σε αστική τάξη, ΕΕ και ιμπεριαλιστές, έχοντας αποκηρύξει ακόμα και τις (έστω φραστικες) ριζοσπαστικές θέσεις που είχε, αποδεικνύοντας στην πράξη εάν μπορεί μία κυβέρνηση στον καπιταλισμό και με άθικτη την αστική εξουσία, στις σημερινές συνθήκες, να εφαρμόσει έστω και ένα απλό πρόγραμμα "ανακοπής της λαίλαπας" όπως θέλει. Ούτε αναριωτιέται ο @ Πέτρος 5:46 γιατί δεν βλέπει αυτό το 27% μαζικά και μαχητικά στους δρόμους ώστε να αντισταθεί και να φέρει εμπόδια σε αυτήν την βάρβαρη πολιτική. Ούτε προβληματίζεται ο @ Πέτρος 5:46 τί δουλειά έχει ο δικός του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κουρουμπλή, το Μιχελογιαννάκη, την Κατσέλη, τον Κοτσακά, το Φωτόπουλο ή τον Μπαλασόπουλο και τι σηματοδοτεί η συνεργασία με αυτά τα απόβλητα. Εάν οι ίδιοι (μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ) έκαναν λοιπόν σκληρή κριτική και ξεμπρόστιαζαν γι' αυτά την ηγεσία τους θα μπορούσαν να πείσουν. Δεν το κάνουν όμως διότι αναμένουν την έφοδο στην "κουτάλα". Αυτό όμως φίλτατοι έχει τις συνέπειές του. Είστε το ίδιο με τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ που ως δικαιολογία ισχυρίζονται ότι οι ιδιοι "δεν έφαγαν". Και μία συμβουλή: ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΚΕ. Είναι βλακώδες να δηλώνετε ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και ταυτόχρονα να κατηγορείτε ένα άλλο κόμμα που δεν συνεργάζεται μεζί σας. Από πού και ως πού το ΚΚΕ έχει τέτοια "υποχρέωση"; Από πού συνάγεται ότι "θα εμποδίσει" το ΚΚΕ το ΣΥΡΙΖΑ να "γίνει κυβέρνηση" στις επόμενες εκλογές εάν δεν συνεργαστεί μαζί του; Από πού και από ποιόν θα πρέπει να "κρυφτούν" οι ΚΚΕδες;
Άει χάσου ρε ναυάγιο που θα μας εγκαλέσεις και θα μας απειλήσεις εάν δεν γίνουμε "ουρά" σου. Αει στο διάολο ρε ρεφόρμα του κερατά.

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2013 στις 7:52 μ.μ.

http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/07/blog-post_8882.html

16 Ιουλίου 2013 στις 8:31 μ.μ.

Δυστυχώς σύντροφοι! Οι πάρα πάνω διάλογοι σας δείχνουν το αιώνιο πρόβλημα της Ελληνικής Αριστεράς. Διάσπαση, διχόνοια, και τελικά πάντα ήττα! Το περιέγραψε ο Σαββόπουλος στο "κωλοελληνες".

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2013 στις 8:42 μ.μ.

Στο ξύριζα
Κράτησαν τα κουκιά και πέταξαν την αριστερά
με το καλήμερα! όμως προδότες μένουν, μα τα κουκιά φεύγουν
Τσιπραλεξ αντικαταθλιπτικο για αριστερούς
Το «Cipralex», είναι ένα αντικαταθλιπτικό φάρμακο που βοηθά στη θεραπεία της Γραμματείας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικό ...

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2013 στις 8:48 μ.μ.

Να δω αν θα τα λέτε αυτά όταν θα δείτε τα ποσοστά σας να πέφτουν και να μένετε εκτός βουλής.

Γιατί την τελευταία φορά που τα είδατε να πέφτουν (θα θυμάστε το ο λαός να διορθώσει την ψήφο του) τρομάξατε τόσο πολύ που βγήκατε στα κανάλια όλο μέλια και υπαναχωρήσεις. Για αστικό κοινοβούλιο, πολύ μεγάλη ανάγκη φαίνετε να το έχετε!

Κανείς δεν αμφισβητεί το δεξιό μπατάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ. Βοηθήσατε και εσείς ΠΑΡΑ πολύ σε αυτό με την απραξία σας και την αδιαφορία σας. Αν ήσασταν μέσα σε σχήμα μαζί τους, θα μπορούσατε να αποτρέψετε πολλά. Ακόμη και τη διάλυση των συνιστωσών.

Λέσχη μαρξιστικών αναλύσεων καταντήσατε, εντελώς ΑΧΡΗΣΤΟΙ για το λαό, περιττοί!

Φαίνεται άλλωστε το επίπεδό σας, από τη γλώσσα που χρησιμοποιείτε!

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2013 στις 9:48 μ.μ.

Πετρο
Ξερετε ποιο ειναι το προβλημα σας, οτι δεν υπαρχει οπως πολυ θα θελατε "διασταση ηγεσιας και βασης".Ακομα και στην περιπτωση που καποιοι στο Κομμα"η Ηγεσια-μιλαμε για σεναριο science fiction" θα αποφασιζαν να στηριξουν το Συριζα μετα τις εκλογες θα εμεναν μονοι τους, με τεραστιες αντιδρασεις απο"τα κατω".Καταλαβε κατι,αν και πολυ αμφιβαλλω ,ποτε το Κομμα τις τελευταιες δεκαετιες δεν ηταν τοσο ομοιογενες, κατι που πολυ καλα το γνωριζουν τα μελη και οι φιλοι του.Στις μερες που ζουμε και σε αυτες που ερχονται ειναι ευθυνη και τιμη να εισαι Κομμουνιστης ,μελος η φιλος του ΚΚΕ και δεν το απεμπολουμε με τιποτα. Αντε λοιπον παρτα τα κουβαδακια σου και πηγαινε να παιξης αλλου.
ΥΓ. Οταν δεν κανετε προβες για Κυβερνητικα κοστουμια φτιαχνετε σεναρια πως θα στριμωξουμε το ΚΚΕ?
σου αφιερωνω το εππιγραμμα του Σιλλερ "Μπροστα στην ανθρωπινη ηλιθιοτητα ουτε και οι Θεοι δεν μπορουν να κανουν κατι"
Lunacharsky

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2013 στις 10:40 μ.μ.

Ανωνυμος 8.48 και Πετρο
Ειναι αδυνατον να μιλησουμε εστω και και στο ελλαχιστο πολιτικα.
Ομιλος ....επαναστατικης ...θεωριας αλλοι ειναι και οχι εμεις.Οσο για την γλωσσα μας παραδεχομαι οτι οχι μονο ειναι "ξυλινη" αλλα και περιεργη. Ξερω ομως και καποιες αλλες ποιο "ξυλινες" ακομα, τις γλωσσες των μαθηματικων και της φυσικης,βεβαια δυσκολο να καταλαβης τι σημανει ...πεδιο γνωσεων, λεμε τωρα,πχ. Μαρξισμος-Λενινισμος, ΣΟΥ ΒΑΝΩ δυσκολα βεβαια,αλλα δυστηχως για εσενα η πραγματικοτητα δεν αλλαζει.
Ο Σιλλερ φαινεται οτι περιγραφει τον χωρο σας.
Lunacharsky

ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ
16 Ιουλίου 2013 στις 10:57 μ.μ.

Βαρεθηκα να ακουω για την Ελληνικη Αριστερα. Οχι φιλε Χρ. Νικολαου ειμαι κομμουνιστης ουτε αριστερος ουτε δεξιος.Ας σταματησει το καλπικο διλήμμα αριστερα κ δεξιά.Η βασικη αντιθεση στην κοινωνια που ζουμε ειναι κεφαλαιο και εργασια κ ο μαρξιστης - λενινιστης αυτη την αρχη υπερασπιζεται κ μαλιστα απο την πλευρα της εργατικης ταξης.Εχετε ισοπεδώσει καθε εννοια μαρξιστικης - λενινιστικης φιλοσοφίας.Και για να τελειώσει το ψεμα κ η παραμυθα εδω,οποιος δεν υπερασπιζεται τον μαρξισμο - λενινισμο ειναι απεναντί μου κ δινει χερι βοηθειας στον ταξικο εχθρό κ το κρατος που υπερασπιζεται την αστικη κοινοβουλευτικη δημοκρατία μεσα απο το καπιταλιστικο συστημα.Τον ρολο αυτο λοιπον εχει ο ΣΥΡΙΖΑ και καθενας που τον στηριζει.Η βαρκιζα υπογραφτηκε μια φορα το 44, 2η φορα το 89 με δυο κυβερνησης κ τριτη φορα δεν υπογραφεται γιατι δυστυχώς για το κινημα η εμπειρία ειναι μεγαλη κ πικρη.Μη καλειτε λοιπον να προσκυνησουμε κ να πεταξουμε τα ιδεολογικα μας οπλα.

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2013 στις 11:17 μ.μ.

Νομίζω ότι το παρακάτω άρθρο τα λέει όλα για τις παιδικές ασθένειες του ΚΚΕ.

http://left.gr/news/oi-paidikes-astheneies-tis-igesias-toy-kke

Είναι ντροπή να εξισώνετε έτσι χυδαία, η ακροδεξιά ΝΔ του Σαμαρά με τα ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα όσα προβλήματά του.

Αντιγράφω μόνο ένα μικρό κομμάτι που το θεωρώ κομβικό:

«Το ΚΚΕ έστειλε αντιπρόσωπο στο Συνέδριο της ΝΔ, άρα έχει αναπτύξει επαρκή αντισώματα έναντι των ιών της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς.

Το ΚΚΕ δεν έστειλε αντιπρόσωπο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, άρα δεν έχει αναπτύξει επαρκή αντισώματα έναντι του ρεφορμιστικού ιού.

Τα υπερκομμουνιστικά στελέχη της ηγεσίας του δεν είναι σίγουρα για τον υπερκομμουνισμό τους.»

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2013 στις 11:27 μ.μ.

Επειδή η γελοιότητα προφανώς δεν έχει όριο, ας διευκρινίσω το αυτονόητο:
Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι θα δείρει κανείς κανέναν. Εννοώ το προφανές, ότι δε θα έχετε τα μούτρα να αντικρίσετε κανέναν και δεν πρόκειται να σας αντιμετωπίσει κανείς με κατανόηση, ότι ο κόσμος με λίγα λόγια θα σας ΣΙΧΑΘΕΙ!
Προφανώς κάποιοι αισθάνονται την ανάγκη να το παίξουν θύματα εκ των προτέρων.
Θα έπρεπε να ντρέπεστε μερικοί. Έχετε γίνει επαγγελματίες διαστρεβλωτές και τρολ του διαδικτύου.

Πάντως πολύ μου αρέσει που μπορώ και εκφράζω τις απόψεις μου ελεύθερα στο Βαθύ, χωρίς να διαγράφονται ως ανεπιθύμητες, όπως κάποια άλλα «κομμουνιστικά» site.

Πρέπει να ζορίζεστε πάρα πολύ για να αφιερώνετε ΤΟΣΟ κόπο να χτυπάτε χυδαία απόψεις απλών ανθρώπων τις καθημερινότητας.

Πέτρος

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2013 στις 11:48 μ.μ.

@11:17, αν αυτά είναι επιχειρήματα, δεν έχει νόημα καμιά κουβέντα. Βράστε στο ζουμί σας. Είστε χαμένη υπόθεση...

Ανώνυμος
16 Ιουλίου 2013 στις 11:57 μ.μ.

Αυτο τωρα ηταν πολιτικη απαντηση.Μαλλον για αρθρο στην Εspresso μου κανει.Ηθελε πολυ κοπο για να γραψεις αυτο.Τι ηλικια εχεις?????

Ανώνυμος
17 Ιουλίου 2013 στις 12:01 π.μ.

Απειλές, ηλιθιότητες και ατάκες..
Ήθελα να ξερα ρε τσιπράκια που διάολο είστε στην κενωνία την άτιμη μέσα...
Λιγοστοί στις απεργίες, ούτε 5% στα πανεπιστήμια, ασήμαντοι γενικώς μέχρι πέρσι το μάη , πού τη βρήκατε τη μαγκια που ένα χρόνο όλο και πιο δεξιά πάτε...
Τουλάχιστον το ΠαΣοΚ έλεγε θα διώξει το ΝΑΤΟ, εσείς μέσ'το ΝΑΤΟ με τα μπούνια και τολμάτε ρε νούμερα να μιλάτε για ΕΑΜ ;
Πάιξε στοίχημα Πετράκη τί θα γίνει λοιπόν:
ποιοι θα τις φάνε την επόμενη των επόμενων εκλογών....

Ραμόν Μερκαδερ

φωτης ζερβος
17 Ιουλίου 2013 στις 12:57 π.μ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα του ιμπεριαλισμού, δουριος ίππος του μες το επαναστατικό κινημα. Οπαδός του που εγκαλεί επαναστατες για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ είναι η αμόρφωτος (δεκτό) η συνειδητός πράκτορας του ταξικού εχθρού.

κοινός νους
17 Ιουλίου 2013 στις 1:15 π.μ.

Η περίπτωση των τυφλωμένων οπαδών του ΚΚΕ χρήζει ψυχιατρικής μελέτης.

Ο Σύριζα είναι το νέο ΠΑΣΟΚ, ο Ανταρσύα είναι αριστερίστικο γκρουπούσκουλο, τα υπόλοιπα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς είναι πουθενάδες, οι αντιεξουσιαστές είναι προβοκάτορες και ασφαλίτες, οι δεν πληρώνω είναι απολίτικοι χουλιγκάνοι!

Και ποιοι μένουν; Μα μόνο αυτοί! Αγνοί, άσπιλοι και πάνω απ'όλα επαναστάτες! Πού τη βλέπουν βέβαια την επαναστατικότητά τους, ένας Θεός το ξέρει!

Σίγουρα έχει παίξει το ρόλο της η εμετική μισαλλόδοξη προπαγάνδα του Ριζοσπάστη, αλλά κι αυτοί έχουν τις ευθύνες τους. Ό,τι τους δίνουν πρέπει να το καταπίνουν αμάσητο και να το αναπαράγουν ομαδικά και φωτοαντιγραφικά σαν να έχουν υποστεί ομαδική ύπνωση;

Το μόνο θετικό στην περίπτωσή τους είναι ότι για έναν υπνωτισμένο αρκεί μία κουβέντα του υπνωτιστή για να ξυπνήσει. Πότε όμως θα γίνει αυτό; Πόσο μπορούμε να περιμένουμε;

Και ο συγκεκριμένος υπνωτιστής, όπως άλλωστε και ο παλιός του οποίου πήρε τη θέση, δε φαίνονται διατεθειμένοι να τον ξυπνήσουν.

Ανώνυμος
17 Ιουλίου 2013 στις 2:12 π.μ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ελπίδα για τον απλό κόσμο,ούτε επαναστατικό κόμμα έχει δηλώσει,ούτε ότι θα φέρει το σοσιαλισμό.Το αν θα επιβεβαιώσει τις προσδοκίες του κόσμου και σε ποιο βαθμό θα το δείξει η ίδια η πραγματικότητα.Οι ισορροπίες που υπάρχουν είναι δυναμικές και ο συσχετισμός δύναμης όχι απαραίτητα σταθερός.Κανείς δε μπορεί να κάνει δήθεν προβλέψεις(και μάλιστα μετά βεβαιότητας) για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.Επειδή αντιλαμβάνομαι επαρκώς τις θέσεις και απόψεις του ΚΚΕ λέω το εξής:Κάνετε πολύ καλά που κρούεται τον κώδωνα του κινδύνου στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως στον κόσμο που προσβλέπει σε κάτι.Οταν όμως αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ βάλτε πλάτη να κάνουμε τουλάχιστον όσα μπορούμε δδομένων των συνθηκών.Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ''στηρίξεις'' μια τέτοια κυβέρνηση.Και να είστε σίγουροι φίλοι απ'το ΚΚΕ ότι πολλοί εντός του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβανόμαστε την κριτική του ΚΚΕ ως πολεμική αλλά ως άσκηση πίεσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται.Λαμβάνουμε τα μηνύματα αρκεί να δίνονται με σωστό και εύσχημο τρόπο.Και,τέλος,όταν κάποιοι μιλάμε για συνεργασία με το ΚΚΕ σκεφτείτε απλώς ότι μπορεί και να το εννούμε.

Δ.Μ-απλό μέλος ΣΥΡΙΖΑ

Ανώνυμος
17 Ιουλίου 2013 στις 2:13 π.μ.

@Πέτρος @ κοινός νους
είστε πολύ κλο κλο και από αυγό τίποτε. Σας θέτουν μία σειρά ζητήματα, σας λένε λιγούρια της εξουσίας και ξεφτιλισμένους πασόκους με παραδείγματα, σας καταγγέλουν για εξουσιολαγνεία και για μεγαλοιδεατισμό και υπεροψία και εσείς τα καταπίνετε όλα και κάνετε την πάπια. Μιλάτε αόριστα για κόσμο που τάχα θα σιχαθεί το ΚΚΕ, για γελοιότητα και χυδαία χτυπήματα που μόνο εσείς βλέπετε, και επινοείτε τους τυφλωμένους οπαδούς του ΚΚΕ.
Καλά ρε πασοκοσυριζαίοι, ούτε διάλογο δεν σας έμαθαν να κάνετε; Όταν ο απέναντι σας βάζει θέμα, και μάλιστα σοβαρό, δεν μπορείτε να το "κάνετε γαργάρα" σαν να μην υπάρχει. Αυτά δεν σας τα έμαθαν εκεί στην Κουμουνδούρου ο Πάντζας με τον Κουρουμπλή;

17 Ιουλίου 2013 στις 4:05 π.μ.

Γεια να τελειώνουμε.KKE και Σύριζα είναι συστημικά κόμματα.Αποδείχτηκε περίτρανα από την απραξία τους ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια.Η μόνη καθαρή και ενωτική θέση πηγάζει από τις αρχές του ΕΠΑΜ. Ο μπλόγκερ Πιτσιρίκος και ο Καζάκης έχουν κουρελιάσει, απογυμνώσει και ξεφτιλίσει κυριολεκτικά την υποκρισία σας.Κοιτάξτε να ενωθείτε ρε ζώα γιατί θα δείτε κυβέρνηση ΝΔ-ΧΑ και θα τρίβετε τα μάτια σας.Αλλά τι λέω ο Σύριζα στο συνέδριο είχε ως σοβαρό ζήτημα τη διάλυση ή μη των συνιστωσών του και το ΚΚΕ συνεχίζει την επαναστατική γυμναστική με 24 ωρες απεργίες και μετά καφεδάκι, βολεμένο καθώς είναι με την κρατική επιδότηση.Ο λαός αργοπεθαίνει καθημερινά και αυτοί συνεχίζουν το χαβά τους.Τέλος

Ανώνυμος
17 Ιουλίου 2013 στις 9:05 π.μ.

Καλα απο επαναστατικο κκε αλλα τιποτα. Τις διαταξεις των μνημονιων ομως πρωτο και καλυτερο τις εφαρμοζει! τα ιδια εκανε και επι κουτσογιωργα με τον θεωνα (τωρα συριζα)...(αααα απο τοτε ηταν οπορτουνιστης)

Ανώνυμος
17 Ιουλίου 2013 στις 9:47 π.μ.

Απο τα σχόλια των ''κομμουνιστών''οπαδών της τσόντας του δικομματικού συστήματος για χρόνια,του λεγόμενου ΚΚΕ,φαίνεται καθαρά πως η φράξια του περισσού τους έχει κάνει σαν τα μούτρα της.
Ετσι είναι μάταιος κάθε διάλογος με οπαδούς χουλιγκάνους.
Αφιονισμένοι απο ΚΑΙ τον απεργοσπάστη ριζοσπάστη,ζούν τον μύθο τους μέσα στην μίζερη πραγματικότητα των περίκλειστων τειχών του μαρμάρινου κάστρου του περισσού.
Μήν τους ξυπνάτε.
Ή πάρτε τους στην πλάκα και στην καζούρα.
Δεν αξίζουν για τίποτα άλλο.

Ανώνυμος
17 Ιουλίου 2013 στις 12:14 μ.μ.

Εγω θα συμφωνησω και θα πω οτι το ΚΚΕ δεν εχει σωστή σταση απεναντι στα κομματα της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας οπως λες.Για τον ΣΥΡΙΖΑ ομως που διαφωνεις με το ΚΚΕ!!! Ψεμα ειναι δηλαδη οτι αποτελει το νεο ΠΑΣΟΚ? Εαν διαφωνεις σ αυτο τοτε μαλλον εισαι Συριζοπασοκος κοινως εισαι ΠΑΣΟΚΟΣ και ψαχνεις να βρεις τροπο να ξεφυγεις απο την ρετσινιά που λουζεσαι.Εαν συμφωνεις τοτε πρεπει να παραδεχτεις οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι το νεο ΠΑΣΟΚ

17 Ιουλίου 2013 στις 12:34 μ.μ.

Όσα δεν φτάνει η αλεπού έτσι λέει ο Λαός, τα κάνει κρεμαστάρια.Αλίμονο στον εργαζόμενο Λαό, τους συνταξιούχους και τους μικρο επαγγελματίες, που το κεφάλαιο μπορεί και έχει δικλείδες ασφαλείας, αμορτισέρ, με αποτέλεσμα να θολώνει να αποπροσανατολίζει. Εν τω μεταξύ καλός ή κακός το μόνο απάγκιο, η μόνη αντίσταση μόνο το ΚΚΕ μπορεί να την δώσει και αυτό φαίνεται μέσα από τα μπλοκ των όποιων συλλαλητηρίων και δεν είναι τυχαίο ότι βάλετε λυσσαλέα και με ψέματα και ψευτοδιλήμματα και το χειρότερο και εδώ έχει ευθύνη και το ΚΚΕ, αντλούν στελέχη του πολλές φορές κάνοντας τους γενίτσαρους ή κοντυλοφόρους στην υπηρεσία του με τα γνωστά αποτελέσματα και το γνωστό φοιτητής Κομμουνιστής, πτυχιούχος καπιταλιστής. Έχω γνωρίσει πολλές αναχωρήσεις τέτοιων στελεχών, που τις πλήρωσε το ΚΚΕ και με λύπη μου πληρώνει και σήμερα.Βλέποντας την Κ.επιτροπή του σύριζα μέτρησα καμιά δεκαριά, ξέρω δε και πολλούς που ερωτοτροπούν σήμερα, το κακό είναι ότι δεν το πληρώνει μόνον το ΚΚΕ με τους επίδοξους και αλέγρους αντί ΚΚΕ, τους και θα τους πληρώνει ο Λαός μας με απρόβλεπτες συνέπειες....

Ανώνυμος
17 Ιουλίου 2013 στις 1:31 μ.μ.

1) Μια που πλέον ο ΣΥ-ΡΙ-ΖΑ δεν είναι ΣΥνασπισμός κομμάτων αλλά ενιαίο κόμμα, δεν θα έπρεπε να αφαιρεθεί το "ΣΥ" από την επωνυμία του;
2) Επίσης, μια που ψήφισαν οι σύνεδροι ότι:
α. Δεν φεύγουν από το ευρώ,
β. Δεν διαγράφουν το σύνολο του χρέους
γ. Δεν θα υπάρξει πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσιο έλεγχο,
δ. Δεν θα γίνει εθνικοποίηση στρατηγικών τομέων της Οικονομίας, όπως ζήτησε ο Λαφαζάνης.. άρα δεν είναι πλέον ΡΙΖοσπαστικό κόμμα, δεν θα έπρεπε λοιπόν να αφαιρεθεί ΚΑΙ το "ΡΙΖ" από την επωνυμία του;
3) Αφού λοιπόν έγιναν συστημικό κόμμα (λέμε τώρα), δεν θα έπρεπε να καταργήσουν και το "Α" που μοναχό του θα φαίνεται ότι...
αναφέρεται στην Αναρχία;
4) Παρακαλείται ο Πρωτοδίκης πλέον, όπως τροποποιήσει στο καταστατικό την εγκεκριμένη ονομασία του μορφώματος "ΣΥΡΙΖΑ",
σε νέο ΠΑΣΟΚ...
ΦΑΙΔΡΑ

κοινός νους
17 Ιουλίου 2013 στις 7:56 μ.μ.

Ας γνωρίζουν οι φίλοι κκεδες – γιατί σε αυτούς εντοπίζεται το μεγάλο πρόβλημα – ότι η πολιτική κριτική είναι όχι μόνο αποδεκτή αλλά και επιβεβλημένη και χρήσιμη. Αλλά άλλο πράγμα είναι η κριτική και άλλο πράγμα ο εμετικός παροξυσμός των εντύπων και των οπαδών του κόμματος.

Aς γνωρίζουν επίσης ότι θα έχει ευθύνη και το ΚΚΕ για ο,τιδήποτε συμβεί από δω και πέρα και μάλιστα μεγαλύτερη από το Σύριζα αν λάβουμε υπόψη και τις προσδοκίες που έχει από αυτό ο λαός με βάση τις διακηρύξεις του.

Να είναι σίγουροι ότι ο λογαριασμός θα ζητηθεί και από το ΚΚΕ για ό,τι έκανε αλλά το πιο πιθανό για ό,τι δεν έκανε όταν έπρεπε. Εδώ δεν παίζουμε ένα παιχνίδι στο οποίο θα πάρει βραβείο ο πιο ηθικός, ο πιο αριστερός και ο πιο ειλικρινής. Εδώ πρόκειται για μάχη στην οποία θα κριθεί η επιβίωση της κοινωνίας. Και όποιος δεν είναι σ'αυτή τη μάχη και κάθεται και παρακολουθεί στη γωνία χαιρέκακα παρακαλώντας να επιβεβαιωθούν οι απαισιόδοξες προβλέψεις του, θα κριθεί κι αυτός.

Και δεν παρακαλεί κανένας κανέναν για τίποτα. Απλά η Ιστορία γράφει

Ανώνυμος
17 Ιουλίου 2013 στις 10:24 μ.μ.

Η ιστορια γράφει φιλε διαχειριστή του καπιταλισμού ,,,πως για να εισαι αριστερος πρέπει να εισαι μαρξιστής ( ετσω και αναθεωρημένος για τα προσχήματα),ομως το ρημάδι το φάντασμα που πλανάται πανω απο την Ευρώπη δεν ειναι αυτο του καραγκιόζη φούρναρη
Τωρα για τα "επιχειρήματα" σου ειναι καταπληκτικά..
Ξέχασες μονο στα σπουδαία "επιχειρήματα "' σου να αναφέρεις καπου τον λαο σαν πρωταγωνιστή και την ταξικη πάλη(?)..Ετσι γράφεται η ιστορια,οχι με σταυρό δεξιά τουυ ψηφοδελτίου,, γιαυτο φιλε του καπιταλισμού με ανθρωπινό πρόσωπο λάθος πόρτα χτυπησες
Οσο για τις ευθύνες, δεν ξερω τι μουσική ακους αλλα πρρρρ...

Ανώνυμος
17 Ιουλίου 2013 στις 10:53 μ.μ.

Άντε πάλι ο "κοινός νους" (7:56). Ναι, προφανώς ο λαός έχει πιο πολλές απαιτήσεις από το ΚΚΕ του 4,5% έναντι του Σύριζα του 27%. Φαίνεται και στο δρόμο, άλλωστε.
Αλλά δεν θα φορτώσετε τον τυχοδιωκτισμό του Σύριζα στο ΚΚΕ. Δεν θα χρεώσετε στο ΚΚΕ την σοσιαλδημοκρατικοποίηση του Σύριζα.
Όσο και να χτυπιέστε.

Ανώνυμος
17 Ιουλίου 2013 στις 11:04 μ.μ.

Ανώνυμε 17 Ιουλη 2013 - 7:56 μ.μ.
Στο ήθος και στο ύφος έχεις ξεπεράσει και τον αλήστου μνήμης Κουτσόγιωργα.
Οσον αφορά τον "λογαριασμό" να τον ζητήσεις απο εκεί που ανήκεις και επιτέλους φτάνει πιά με το θράσος και την αλαζονεία σας πασόκοι, δεν το καταλαβαίνετε ότι γίνεστε γραφικοί και θυμίζετε πρακτικές των συνταγματαρχών της χούντας .

Ανώνυμος
18 Ιουλίου 2013 στις 2:39 π.μ.

Τώρα μεταξύ μας. Εχει καταλάβει κανένας τι κάνει τα μέλη του ΚΚΕ να νομίζουν ότι το ΚΚΕ είναι κάτι πιο αριστερό, πιο τίμιο κλπ.από το ΣΥΡΙΖΑ; Εμένα δίσυμα αδερφάκια μου φαίνονται. Μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ειλικρινές ρεφορμιστικό κόμμα. Κατά τα άλλα μέσα στο βούρκο της συνδιαλλαγής με το σύστημα είναι και τα δύο αδερφάκια

18 Ιουλίου 2013 στις 12:22 μ.μ.

@κοινός νους:
-Δηλαδή κατά τα λεγόμενα σου την ελληνική κοινωνία θα την σώσει ο «πιο δεξιός, ο λιγότερο ηθικός, ο περισσότερο ανειλικρινής» και αυτός που δεν μπορεί να προβλέψει σωστά τίποτε;
-Αυτό το λέει ο «κοινός νους»;
Για αυτό προφανώς και πάμε κατά διαόλου (ως κοινωνία σύσωμη)

18 Ιουλίου 2013 στις 3:10 μ.μ.

Κοινος νους

Γραφεις "αν λάβουμε υπόψη και τις προσδοκίες που έχει από αυτό(το ΚΚΕ) ο λαός με βάση τις διακηρύξεις του"

Οι προσδοκιες που εχει ο λαος απο το ΚΚΕ με βασει τις διακηρυξεις του, ειναι ακριβως να μη συνεργαστει με τη βρωμερη σοσιαλδημοκρατια σε μια κυβερνηση "της αριστερης" διαχειρισης του σαπιου καπιταλισμου .

Αυτο εχει διακηρυξει το ΚΚΕ ξεκαθαρα και σταθερα.

Ακομη γραφεις: "Και όποιος δεν είναι σ'αυτή τη μάχη και κάθεται και παρακολουθεί στη γωνία χαιρέκακα παρακαλώντας να επιβεβαιωθούν οι απαισιόδοξες προβλέψεις του, θα κριθεί κι αυτός."

Ενοεις οτι η βρωμερη σοσιαλδημοκρατια παιρνει ενεργα μερος σε καποια μαχη.

Μα μια κυβερνηση σε συνθηκες αγορας, Μααστριχτ, Λισαβονας και ατζεντας 2020,

τη μονη μαχη που δινει ειναι αυτη της μεγαλυτερης εξαθλιωσης των λαικων στρωματων,,( ανταγωνιστικοτητα το λενε)

Σ αυτη τη μαχη το ΚΚΕ ηταν ειναι και θα ειναι, στην αντιπερα οχθη, υπερασπιστης των λαικων στρωματων

Ανώνυμος
18 Ιουλίου 2013 στις 3:26 μ.μ.

μεγάλε ανώνυμε των 2.39..αμα είχες σηκώσει ποτέ κεφάλι απέναντι στον εργοδότη σου,αν είχες έστω συμπαρασταθεί απέναντι σε κάποιον άλλο που το έκανε, αν είχες αντισταθεί συλλογικά στην υποβάθμιση της ζωής σου στην γειτονιά σου έστω μια φορά,θα καταλάβαινες την διαφορά..αλλά μάλλον είσαι χωμένος ο ίδιος μες σε αυτόν τον βουρκο και δεν βλέπεις..προφανώς όμως έχεις ανάγκη να κάνεις όλους ίδιους με σενα
Μάνος

Ανώνυμος
18 Ιουλίου 2013 στις 4:17 μ.μ.

@2.39,παραλλαγή στο ερώτημά σου μέσα στην οποία βρίσκεται και η απάντηση

Έχει καταλάβει κανείς τι κάνει τους ανθρώπους που πηγαίνουν στην Εκκλησία να νομίζουν ότι είναι Χριστιανοί;


Ανώνυμος
18 Ιουλίου 2013 στις 4:26 μ.μ.

Από ανθρώπους του κανενός βιβλίου και της μίας εφημερίδας - που κάθε μέρα ό,τι και να γίνει γράφει τα ίδια - τι περιμένεις;

Ανώνυμος
18 Ιουλίου 2013 στις 7:52 μ.μ.

Ασε ρε φιλε της μιας πρότασης

Ανώνυμος
18 Ιουλίου 2013 στις 9:02 μ.μ.

@ 7.52

Γιατί θίχτηκες; Κατάλαβες μήπως για ποια εφημερίδα μιλάω; Δε νομίζω!

Φάντασμα
18 Ιουλίου 2013 στις 11:31 μ.μ.

ΚΚΕ δεν υπάρχει πια.
Δεν υπάρχει Κάππος, Αυδής, Αμπατιέλος, Καλλέργης, Κωστόπουλος και για να πάμε παλιότερα, δεν υπάρχει Πλουμπίδης, Μπελογιάννης, Καραγεώργης, Ρίτσος, Γλυνός.

ΚΚΕ δεν υπάρχει πια.
Υπάρχουν κάτι λούμπεν χουλιγκάνοι των γηπέδων που τους έχουν μαζέψει στην Θύρα της ΚΝΕ για να το παίζουν όπως και στις ποδοσφαιρικές ομάδες προστάτες των Προέδρων (εν προκειμένω του Κόμματος). Και τις ελέυθερες ώρες τους διαβάζουν Φίλαθλο και Ριζοσπάστη που έχουν πια το ίδιο επίπεδο.

ΚΚΕ δεν υπάρχει πια.
Υπάρχει ο TRASH, o PhantomDuck, ο Redfly και κάτι άλλα παρόμοια φασιστοειδή που βρίζουν, τραμπουκίζουν, απειλούν διαδικτυακά (και όχι μόνο), όσους τολμούν να έχουν διαφορετική άποψη

KKE δεν υπάρχει πια.
Υπάρχει μια σέχτα καφενειακού προβληματισμού που νομίζει αυτάρεσκα ότι κάνει επανάσταση με το να κινεί το ΠΑΜΕ από την Ομόνοια στο Σύνταγμα σε κάθε λαική εκδήλωση.

Αυτοί όχι μόνο θα κατατροπώσουν τον Καπιταλισμό αλλά θα κάνουν την Επανάσταση και θα χτίσουν τον Σοσιαλισμό σε Μια Χώρα (την .....Ελλάδα).

Αυτοί που τολμούν αν λένε πως είναι "κομμουνιστές" και όχι Αριστεροί....

Ξεφτίλα..........

Ανώνυμος
19 Ιουλίου 2013 στις 12:35 π.μ.

11.31
Αμα καταλάβεις τιεχεις γραψει θα λυποθημησεις

Ανώνυμος
19 Ιουλίου 2013 στις 9:24 π.μ.

Μια χαρά τα γράφει…

Και μην ξεχνάς τα «διδακτορικά» στη Ρωσική ιστορία. Έτσι για να δείχνουν τάχα μου τάχα μου στους οπαδούς τους, γιατί ΟΠΑΔΟΙ είναι, ότι δήθεν κατέχουν και ειδικές γνώσεις και άρα είναι γνώστες των θεμάτων.
Όλοι είναι αγράμματοι, εκτός απο αυτούς!

Λες και χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη μόρφωση για να καταλάβουν ότι ο λαός ΠΕΘΑΙΝΕΙ και σε λίγο θα ψάχνουμε όλοι στα σκουπίδια για φαγητό!
Να δω μετά τι σκατά επανάσταση μπορεί να γίνει μετά, με ανθρώπους τελειωμένους, κατά κράτος ηττημένους, χωρίς καμιά ελπίδα για το αύριο!
Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να διασφαλίσουμε το οχτάωρο - πενθήμερη εργασία για όλους και κάνα κατώτατο μισθό να μπορούμε να ζήσουμε, να διώξουμε τα μνημόνια, να βγάλουμε δικό μας νόμισμα και μετά βλέπουμε! Λίγο χτύπημα θα ναι για το σύστημα αυτό μήπως? Να αναθαρρήσει και λιγάκι ο κόσμος!

Ανώνυμος
19 Ιουλίου 2013 στις 5:28 μ.μ.

Εγώ να δεχθώ οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ.Το ΚΚΕ όμως είναι ένα κόμμα άχρηστο για την πορεία προς την κομμουνιστική κοινωνία και τροχοπέδη για το κομμουνιστικό κίνημα και αυτό γιατί έχει μπερδέψει το γαμήσι με το κυπαρίσσι,τον πραγματικό δηλαδή σοσιαλισμό και κομμουνισμό με το έκτρωμα του μπολσεβικισμού και του υπαρκτού που έχει ακόμα σαν πρότυπο.Ένα κόμμα γραφικών σταλινιστών που σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα χάνει την μισή εκλογική του δύναμη θα έπρεπε τουλάχιστον να βρει τι φταίει για αυτό.Μπροστά του είναι και δεν το βλέπει.Ο βασιλιάς είναι γυμνός,ο υπαρκτός μια παταγώδης αποτυχία αλλά φταίει ο λαός που δεν είναι ώριμος για την επανάσταση και που πρέπει να διορθώσει την ψήφο του.Δεν είναι ο γιαλός στραβός όμως,εσείς στραβά αρμενίζετε.

Ανώνυμος
19 Ιουλίου 2013 στις 6:52 μ.μ.

@5:28 Αντώνη Νταβανέλλο, εσύ;

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2013 στις 5:44 μ.μ.

-
Οποίος συντρώγει με τους λύκους τον κλαίνε η
μαύρο φορεμένη συγγενείς.
Για εμάς που τους ψηφίσαμε
Το «Cipralex», είναι ένα αντικαταθλιπτικό φάρμακο που βοηθά στη θεραπεία της Γραμματείας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικό ...

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2013 στις 1:24 μ.μ.

Σιγά μη τους ψήφισες.......
Ξαναπέσε τώρα για ύπνο.

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2013 στις 10:31 μ.μ.

21 Ιουλίου 2013 - 1:24 μ.μ.
Θα με εφτινα αν ειχες αδικο

Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2013 στις 7:12 μ.μ.

Ας μην ασχολούμαστε λοιπόν με το ΚΚΕ και ας έχει εμμονή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πόσο αστείοι είστε και πόσο σας έχει τυφλώσει ο οπαδισμός σας! Το ΚΚΕ είναι πολιτικό κόμμα, δεν είναι μια κλειστή λέσχη "μη μου άπτου". Αν το ΚΚΕ ήταν επαναστατικό κόμμα και όχι μαγαζάκι θα μπορούσε να συσπειρώσει τους εργαζόμενους και δεν θα σκορπούσε την απογοήτευση ότι δεν γίνεται τίποτα, γραφτείτε στο ΚΚΕ και αν με μαγικό τρόπο σε 30 χρόνια αλλάξουν οι συσχετισμοί μπορεί να παίξουν και αλλαγές στις ζωές μας. Ακόμα και έτσι με σοσιαλιστικό πρότυπο τον Στάλιν δεν πας πολύ μακριά. Εδώ κάποιοι αντί να κάνουν αυτοκριτική επιχειρούν να δικαιώσουν τις δίκες της Μόσχας και τη σφαγή των Μπολσεβίκων.

Theo

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger