Home » , » Καλά τσίπα δεν έχουν καθόλου πάνω τους εκεί στον Σύριζα;

Καλά τσίπα δεν έχουν καθόλου πάνω τους εκεί στον Σύριζα;

Από giorgis , Σάββατο 22 Ιουνίου 2013 | 2:20 π.μ.

Του Γ. Γ.
 
Μπορεί στην Ελλάδα «να είσαι ότι δηλώσεις», όπως είχε πει ο Τσαρούχης, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να ισχύει. τουλάχιστον για στελέχη κόμματος που θέλουν να παρουσιάζονται η μελλοντική κυβέρνηση αυτού του τόπου. Το γράφουμε αυτό γιατί υποτιμούν την λογική οποιουδήποτε έχει μια στοιχειώδη πολιτική προοδευτική αντίληψη τα λεγόμενα του Γιώργου Σταθάκη, υπεύθυνου τομέα ανάπτυξης και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην συνένευξη που έδωσε στη Mail και τον Θάνο Σιαφάκα.

Παρακολουθήστε διάλογο: 

- Αυτό που συνέβη με τη ΔΗΜΑΡ δημιουργεί γέφυρες για μια μελλοντική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, σε κυβερνητικό επίπεδο;

- Νομίζω ότι μετά τις εξελίξεις αυτές, η ΔΗΜΑΡ θα είναι διαφορετική και θα αλλάξει. Υποθέτω ότι θα υπάρξουν πολιτικοί κλυδωνισμοί στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ. Δεν θα είναι η ίδια ΔΗΜΑΡ με αυτήν που συμμετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση. Θα υπάρξουν ανακατατάξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε κάθε μελλοντική προοπτική ενός ευρύτερου μετώπου της αριστεράς. Δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνει κάποιος προβλέψεις. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τις ανακατατάξεις στους πολιτικούς χώρους, που θα είναι σημαντικές μέχρι τις επόμενες εκλογές. Θα είναι διαφορετικός ο πολιτικός χαρακτήρας μετά τις επόμενες εκλογές, απ’ ό,τι σήμερα.

Εδώ πια δεν μιλάμε, απλώς, ότι οι τύποι του Σύριζα, επιδιώκουν τυχάρπαστες καιροσκοπικές και τυχοδιωκτικές συνεργασίες απλώς και μόνο για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ανάληψης της κυβερνητικής εξουσίας. Δεν αναφερόμαστε μόνο ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν τον Σύριζα σαν  Κολυμβήθρα του Σιλωάμ και να δώσουν άφεση αμαρτιών σε ένα θύτη που εγκλημάτησε σε βάρος του ελληνικού λαού και είναι συνυπεύθυνος για την εξαθλίωση, την μιζέρια την φτώχεια του. Εχουν και το θράσος να χαρακτηρίζουν την ΔΗΜΑΡ σαν αριστερό κόμμα που θα μπορούσε να συμμετάσχει  «σε κάθε μελλοντική προοπτική ενός ευρύτερου μετώπου της αριστεράς».

Και τα ισχυρίζεται αυτά την στιγμή που πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ –ο Δημήτρης Χατζησωκράτης-  δηλώνει στο ίδιο περιοδικό ότι αυτός και το κόμμα του «είμαστε υπερήφανοι για το πώς χειριστήκαμε, πώς συμμετείχαμε και πώς συμβάλαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, στην κυβέρνηση εθνικής ευθύνης».

 Καλά τσίπα δεν έχουν καθόλου πάνω τους εκεί στον Σύριζα;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 21 σχόλια

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2013 στις 3:47 π.μ.

Δηλαδή εσένα,ρε φίλε,αν ήσουνα πρώτο κόμμα,σου λείπανε μερικοί βουλευτές για να κάνεις κυβέρνηση και σου τις έδινε η ΔΗΜΑΡ,δεν θα τις δεχόσουνα? Έλεος,η βλακεία έχει και τα όρια της.

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2013 στις 10:05 π.μ.

Γιατί εκπλήσεστε; Είχατε ποτέ την εντύπωση ότι ο τσίπρας θα κάνει κυβέρνηση 'αριστεράς'; Η κυβέρνηση τσιπρα θα είναι κυβέρνηση που θα βολέψει τα ξεβολεμένα λαμόγια του πασοκ. Απόδειξη: έχει μαζέψει όλα τα πασοκολαμογια-συνδικαλιστές και τους όψιμους αντιμνημονιακούς. Σειρά τώρα έχουν οι κυβερνοτσολιάδες και οι σημιτικοί της κυπ και του κουβέλη. Και έπεται συνέχεια... Ακόμα δεν έχουμε δεί τίποτε.

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2013 στις 3:03 μ.μ.

Ωραία λογική υποτιθέμενου αριστερού πολίτη. Άμα "λείπουν μερικοί βουλευτές", που να λείπουν στη ζυγαριά; Εγώ ξέρω την αριστερά με αρχές και αξίες και όχι με κοινοβουλευτικά κόλπα. Δεν ξέρω ποιά βλακεία έχει όρια και ποιά είναι τα όρια της αριστεράς. Γιατί η ΔΗΜΑΡ μόνο αριστερά δεν είναι για μην πω καμιά βαρειά κουβέντα...

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2013 στις 4:10 μ.μ.

Προς ανώνυμο 3.47: Μήπως να σου δώσει μερικές έδρες που "λείπανε" ο καμένος, το πασοκ, η νδ, η χρυσή αυγή.. Έλα μωρε τι έγινε; Κυβέρνηση να γίνουμε και όλα επιτρέπονται. Θα τους γελάσουμε και θα κάνουμε επανάσταση μετά. Καλά πόσο ότι να ναι;

κοινός νους
22 Ιουνίου 2013 στις 5:18 μ.μ.

Καλές είναι οι υποθέσεις εργασίας. Οξύνουν το πνεύμα και σε προετοιμάζουν για παν ενδεχόμενο.
Άλλο, όμως, αυτό και άλλο να πιανόμαστε από μια δήλωση του Σταθάκη, να την κάνουμε σημαία μας και να εμφανιζόμαστε σίγουροι γι' αυτό που θα συμβεί.

Το ίδιο κάνουν και τα κανάλια των εφοπλιστών και των εργολάβων καθώς και η ομάδα “αλήθειας” της ΝΔ, απομονώνοντας δηλώσεις του Διαμαντόπουλου και άλλων που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με αυτόν , κατηγορώντας το Σύριζα ακριβώς για το αντίθετο για το οποίο κατηγορείται από αυτούς που βρίσκονται εξ αριστερών του.

Είναι γνωστό πως ο Σύριζα είναι μια συμμαχία που ξεκινάει από κομμουνιστές και φτάνει μέχρι τους σοσιαλδημοκράτες. Ευνόητες είναι, λοιπόν, οι διαφορετικές τοποθετήσεις στελεχών του επί πολλών θεμάτων.

Εκεί, λοιπόν, που πρέπει να κριθεί ο Σύριζα είναι γι' αυτά που θα κληθεί να κάνει και όχι γι΄αυτά που πιστεύουμε ότι θα κάνει. Αν μη τι άλλο, σπέρνουμε απογοήτευση σε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που έχει μάθει να πιστεύει ότι οι εκλογές είναι το παν. Και εν πάσει περιπτώσει, είναι προτιμότερο αυτός ο κόσμος να ψηφίσει Σύριζα από το να μην ψηφίσει καθόλου.

Όσο για όλους εμάς που λίγο ή πολύ πιστεύουμε ή φοβόμαστε ότι ο Σύριζα δε θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας, ας ετοιμάσουμε την άμυνά μας και ας κινηθούμε από τη στιγμή που θα δούμε ότι οι φόβοι μας επαληθεύονται. Μη χτίζουμε από τώρα τείχη.

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να πέσει οπωσδήποτε αυτή η χουντική κυβέρνηση που σε λίγο μπορεί να έχει το Βορίδη υπουργό Δικαιοσύνης και τον Άδωνι υπουργό Παιδείας. Ανατριχιάσαμε καθόλου ή να πω κι άλλα ενδεχόμενα ; Φαήλο Κρανιδιώτη υπουργό Εθνικής 'Αμυνας και Μουρούτη υπουργό Τύπου;

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2013 στις 11:38 μ.μ.

Φίλε 5:18 22/6 τα είπες όλα!!
Όμως νομίζω πως απευθύνεσαι σε ακροατήριο που οι κομματικές παρωπίδες δεν τους επιτρέπουν να δούν πιο πέρα απο την μύτη τους.
Δεν το λέω να σε απογοητεύσω.
Συνέχισε και εσύ και όσοι μπορούν να λένε ακόμα αλήθειες.
Όσοι ακόμα κρατούν τα λογικά τους και δεν τους τα έχουν σαλέψει τα διάφορα κομματικά χαλκεία,ένθεν και κακείθεν.

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2013 στις 1:17 π.μ.

Οπορτουνισμός είναι η απάντηση. Ο μαρξισμός έχει δώσει την απάντηση εδώ και 150 χρόνια καθώς και τις συνέπειες. Εσείς τώρα τί ψάχνετε; Τους "κομμουνιστές" του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει ο 5:18; Τους "κομμουνιστές" δηλ. που πιστεύουν σε "υγιείς επιχειρηματίες", και στον ευρωμονόδρομο; Τους "κομμουνιστές" που εξισώνουν τη σφαγή του ΝΑΤΟ στο γιουγκοσλαβικό λαό με το Μιλόσεβιτς; Ή μήπως τους "κομμουνιστές" που εξισώνουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράκ με το Σαντάμ Χουσείν; Ρε μεγάλε άντε πάρε τα κουβαδάκια σου και άντε σε άλλη παραλία εσύ και οι "κομμουνιστές" σου που θέλετε καλά και σώνει κυβέρνηση με οποιουσδήποτε όρους. Άντε στο καλό δικέ μου γιατί με αυτά που τσαμπουνάς ούτε να γελάσουμε δεν μπορούμε. Άκου εκεί κομμουνιστές στα ρετάλια του ΣΥΡΙΖΑ...

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2013 στις 1:30 π.μ.

Καραμανλης ή τανκς, Ανδρέας ή δεξια, Τσιπρας ή Σαμαράς.Τελικά αυτός ο λαος που "δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξια" ξέχασε τι σημαίνει Αριστερά...πάντα προέχει να γίνει κάτι άλλο πέρα απο το να λύσουμε τα γορδια δεσμα μας με τον μόνο τρόπο που λύνονται.Με το σπαθί.Ο καπιταλισμός δεν γιατρεύεται, ανατρέπεται.Κι αν ξεκινώντας να φτιάξουμε μίαν ενιαία αυτοκρατορία, καταλήξουμε να βρεθούμε με πεντ'εξι ελληνιστικα βασιλεια, αυτο δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο γόρδιος δεσμός μόνο με το κόψιμό του λύνεται...

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2013 στις 2:02 π.μ.

5:18 Μην φοβάσαι. Και με το ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση παρόμοια απολειφάδια θα κάνουν κουμάντο όπως τα φασισταριά που αναφέρεις. Απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται στην ΕΕ και στα αφεντικά ότι εκείνος θα κυβερνά με συναίνεση. Δηλ. θα πονάμε αλλά θα μας αρέσει. Καμία άλλη διαφορά δεν υπάρχει. Το παραμυθάκι του ΣΥΡΙΖΑ της κυρα Γιάννας και του γιού της που πάει στη συγκεντρώσεις του Τσίπρα φάτο μόνος σου!

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2013 στις 2:20 π.μ.

@κοινό νού: Οχι ρε φίλε! Δεν θέλουμε άλλο 'να δούμε και αυτός τι θα κάνει'. Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί το 81. Τότε τα ίδια λεγόντουσαν για τον Παπανδρέου. Το αποτέλεσμα το έχει γράψει η ιστορία Δεν θέλουμε νέα τζάκια να πλουτίζουν και να τρώνε σε βάρος μας.Το να πέσει αυτή η κυβέρνηση απο μόνο του δεν είναι αρκετό. Εχει να κάνει με το ποιός θα έρθει, με ΠΟΙΟΥΣ θα έρθει και τι θα κάνει!
Είχατε μάθει τα τσιράκια των αστών πάντα με τέτοια λόγια να ξεγελάτε την αριστερά. ΟΧΙ όμως πλέον. Είτε Γεωργιάδης είτε Κατσέλη, είτε Κρανιδιώτης είτε Κουρουμπλής, είτε Βορίδης είτε Χατζησωκράτης για εμάς υο ίδιο είναι. Γκέγκε;

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2013 στις 8:49 π.μ.

Η θεωρία τι Παπάγος τι Πλαστήρας ζει και βασιλεύει μετα απο 60 χρόνια.
Τι και αν την πληρώσαμε πολύ ακριβά και συνεχίζουμε να την πληρώνουμε ακόμα και σήμερα.
Οι υπερεπαναστάτες είναι έτοιμοι να μπουκάρουν στα ανάκτορα χειμερινά και καλοκαιρινά.
Στο ανάκτορο πάντως της ΕΡΤ,δεν τους βγήκε.
Οι λάβροι κατήγοροι σήμερα του παπατζή Ανδρέα,είναι αυτοί που απο το 74 ακόμα του έδωσαν γή και ύδωρ και τον άφησαν ανενόχλητο να αλωνίζει.Σήμερα το να παριστάνουν τις μετανούσες Μαγδαληνές,καταντάει γελοίο.
Όλοι αυτοί που κόπτοντε για το τι θα ακολουθήσει,δεν βλέπουν οτι με την πολιτική τους αυτό που σίγουρα ακολουθεί δεν είναι μόνο η ατζέντα των ναζί,αλλά και οι ίδιοι στην εξουσία.
Τότε να δείς γλέντια!!
Γκέκε?

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2013 στις 9:53 π.μ.

"Ρετάλια του ΣΥΡΙΖΑ"( 1.17);;;....Χμ,τί μου θυμίζει, τί μου θυμίζει;Α, ναι, τώρα θυμήθηκα ποιός τό'πε, κάποιος Πάγκαλος πριν κανα δυό χρόνια...μπράβο, και εις ανώτερα!

κοινός νους
23 Ιουνίου 2013 στις 1:22 μ.μ.

Το γεγονός ότι το Κόμμα έχει κάνει τεράστια ζημιά στη σκέψη και στο ήθος, φαίνεται από τον τρόπο απάντησης των οπαδών του στις διαφορετικές απόψεις. Άρχισαν οι χαρακτηρισμοί, οι αποδόσεις προθέσεων και καφενειακού επιπέδου επιχειρήματα για τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Και το ακόμη πιο ωραίο είναι ότι όλα αυτά τα σχόλια είναι σαν να έχουν γραφεί από τον ίδιο άνθρωπο (λές; )

Πάνω απ΄ όλα, όμως, έχει κάνει ζημιά στο ίδιο το Κόμμα και αυτό θα φανεί ακόμη περισσότερο σε λίγο, όταν το Κόμμα θα βρεθεί στη γωνία των εξελίξεων – οποιασδήποτε μορφής, όχι μόνο κοινοβουλευτικής – και θα παρακολουθεί τους ανένταχτους, τους ανοργάνωτους, τους χύμα - και όπως αλλιώς αρέσκεται υποτιμητικά να τους αποκαλεί - να κινούν την Ιστορία και αυτό, αμήχανο, θα σκέφτεται τι να κάνει. Να τους αποκαλέσει προβοκάτορες ή ασφαλίτες όπως συνήθως έκανε μέχρι τώρα ή να συρθεί και αυτό; Ό,τι και να κάνει, όμως, το ρόλο του πρωτοπόρου της εργατικής τάξης θα τον έχει χάσει και, μάλιστα, παίζοντας χωρίς αντίπαλο!

Κάποτε οι σύντροφοι ήξεραν να πουν και κάτι παραπάνω γιατί , εκτός από το Ριζοσπάστη, διάβαζαν και κανένα βιβλίο. Σήμερα, θα κάνουν γεωπολιτικές αναλύσεις για τη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ επιπέδου Κανέλλη και θα νομίζουν ότι όταν κάποιος μιλάει για κομμουνιστές αναφέρεται σε αυτούς. Μιλάνε για επανάσταση οι περιφέροντες την πλατεία Ομονοίας και όποιον κινείται ελεύθερα είτε τον χλευάζουν είτε τον αποκαλούν προβοκάτορα.

Εν πάσει περιπτώσει, αν θέλουν να είναι συνεπείς με τα λεγόμενά τους ώστε κάποιος να τους πάρει στα σοβαρά, ας σταματήσουν να κάνουν μόνο τη διαδρομή Ομόνοια- Σύνταγμα και ας ξεκινήσουν την επανάσταση, αφού γι'αυτήν ζουν και αναπνέουν όπως διατείνονται. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Εκτός αν περιμένουν ακόμη να ωριμάσει ο λαός. Ας ξέρουν, όμως, ότι περιμένοντας αιωνίως να ωριμάσουν τα φρούτα της επανάστασης, αυτά θα σαπίσουν

Ανώνυμος
23 Ιουνίου 2013 στις 6:28 μ.μ.

Νομίζω ότι μετά τις εξελίξεις αυτές, η ΔΗΜΑΡ θα είναι διαφορετική και θα αλλάξει. Υποθέτω ότι θα υπάρξουν πολιτικοί κλυδωνισμοί στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ. Δεν θα είναι η ίδια ΔΗΜΑΡ με αυτήν που συμμετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση. Θα υπάρξουν ανακατατάξεις.

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2013 στις 12:32 π.μ.

μπραβο 1:22. σωστος

κκεδες για προσεξτε τι ειπε ο ανθρωπος:
Μιλάνε για επανάσταση οι περιφέροντες την πλατεία Ομονοίας και όποιον κινείται ελεύθερα είτε τον χλευάζουν είτε τον αποκαλούν προβοκάτορα.

ρε κκεδες εσεις που ενδιαφερεστε για τους εγαζομενους (δεν εχετε μονοπωλιο) γιατι δεν πιεσατε την ηγεσια των μαιληδων το 2012 να κανει μια συναντηση με τον τσιπρα που ζητουσε συνεργασια; να του βαλετε 10 σημεια σαν προυποθεσεις και ας αρνιοταν ο οπορτουνιστης!! θα τον ξεμπροστιαζατε στο κατω κατω! δεν το εκανε η ηγεσια σας γιατι γνωριζει οτι η πατατα που λεγεται ελλαδα 2013 ειναι καυτη. εχετε την αυταπατη μετα και απο το αρμεγμα των εκλογων που σας εκανε ο συριζα (ελεω βλακειας της ηγεσιας σας, αν αναλαβει κυβερνηση και αποτυχει οτι εσεις θα κερδισετε εκλογικα; κουνια που σας κουναγε

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2013 στις 2:35 π.μ.

@κοινο νου & 12:32:
1. Οσοι δεν ειναι συριζοπασοκαιοι δεν ειναι υποχρεωτικά κκεδες
2. Ο Τσιπρας δεν ειναι οπορτουνιστης. Πουλημενο τομάρι, γλύφτης των αστων ειναι ο ανθρωπος.
3. Δηλαδη συριζαιοι αν αυριο αποχωρησει ο βενιζελος απο την κυβερνηση θα πρεπει να συνεργαστει η αριστερα και με αυτον;

Τελυταιο: Εχετε να διαλέξετε: 'Η τους αριστερούς ή τους κουβελο-κατσελο-σημιτο-πασοκους. Και τα δυο μαζι δεν γινεται.

ΥΓ: Ρε, που φθάσαμε... Να μπαίνουν εδώ οι συριζαίοι και να τολμάνε να μιλάνε για συνεργασία αριστεράς με τη ρημαδ.

Προς τον αρθρογράφο: Τελικά όπως βλέπεις πράγματι ΔΕΝ έχουν καμμία τσίπα οι συριζαίοι. Μόνο για καρέκλες διψάνε.

κοινός νους
24 Ιουνίου 2013 στις 1:37 μ.μ.

Προς τον 2.35

Απευθύνθηκα στους κκεδες για συγκεκριμένους λόγους, που νομίζω ότι όλοι οι υπόλοιποι τους συμμερίζονται

Από αυτά που έγραψα, κατάλαβες ότι υποννόησα, έστω και κατ'ελάχιστο, συνεργασία με τη δημαρ;

Μερικοί εδώ μέσα, φαίνεται ότι όχι απλώς δεν έχουν κοινό νου, αλλά δεν καταλαβαίνουν και τι διαβάζουν. Πάνω απ'όλα, προέχει γι΄αυτούς η υπεράσπιση ενός συγκεκριμένου σχήματος που έχουν επιλέξει να υπηρετήσουν. Στην προσπάθειά τους αυτή, δε θα διστάσουν να κατηγορήσουν, να συκοφαντήσουν ακόμη και να χτυπηθούν – στην κυριολεξία – με τις άλλες φυλές της αριστεράς. Τα φαινόμενα είναι γνωστά σε όσους βρίσκονται στο μικρόκοσμο της αριστεράς, αλλά και σε όσους τυχαίνει να βρεθούν σε μία τυχαία και σύντομη επαφή μαζί τους, όπως για παράδειγμα στα Πανεπιστήμια.

Ρωτήστε κάποιον του ΝΑΡ τι γνώμη έχει για το ΣΕΚ και το αντίστροφο και θα καταλάβετε τι εννοώ

Δεν είναι, λοιπόν να απορεί κανείς που η απήχηση της αριστεράς - και κυρίως στα Πανεπιστήμια - δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι , δεδομένης της συγκυρίας. Όλες οι φυλές της αριστεράς μαζί σε όλες τις εκδηλώσεις, αλλά χωρίς καμμία συνεργασία μεταξύ τους, χωρίς κανένα προγραμματισμό αλλά το αντίθετο με καχυποψία η μία απέναντι στην άλλη.

Δεν είναι μόνο στραβός ο γιαλός, σύντροφοι. Φταίμε κι εμείς που στραβά τον αρμενίζουμε.

Πάρτε, λοιπόν, τώρα το αριστερόμετρό σας, βάλτε μου αρνητική βαθμολογία – και αν είστε κκεδες πείτε με και ασφαλίτη - και βυθιστείτε στη μακαριότητα της σιγουριάς των απόψεών σας.

ΥΓ1 . Μια τελευταία παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι παρά την υπερεπαναστατική φρασεολογία πολλών συντρόφων εδώ μέσα, όλοι τελικά αναλώνονται σε ένα σχολιασμό των κοινοβουλευτικών δρώμενων, το ενδεχόμενο εκλογικών συνεργασιών, το τι είπε ένα στέλεχος του Σύριζα στην τηλεόραση ( που για μένα κακώς πηγαίνει ).

Πού είναι τα καλέσματα για κοινές, μεγάλες δράσεις διαρκείας με μια διαδικασία ενωτική, που θα κάνει πολλούς που κάθονται στη γωνιά τους να αντιληφθούν ότι κάτι μεγάλο και επαναστατικό διαδραματίζεται;

Μου φαίνεται ότι ο καθένας εδώ μέσα δουλεύει για το μαγαζάκι του

ΥΓ2. Η χρήση του όρου “συριζοπασόκος” είναι βαθύτατα προσβλητική, για πολλούς ανθρώπους της Αριστεράς και , κατά τη γνώμη μου φίλε των 2.35, μόνο κκες θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτή την έκφραση.

Ανώνυμος
24 Ιουνίου 2013 στις 3:33 μ.μ.

Συριζαίοι βλέπω ότι ως γνήσια τέκνα του παπανδρεϊσμού που σας απασχολεί μόνο η κατάληψη και νομή της εξουσίας (βλ. "κουτάλα") κάνετε την "πάπια" σε όσα σας γράφω στην ανάρτηση
@ 1:17 για Ιράκ, Γιουγκοσλαβία. Βάλτε μέσα και το σχέδιο Ανάν για την Κύπρο. θέλετε να μας πείτε τί λέγατε για όλα αυτά; Ή μήπως να μας πείτε τί εστί "εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης" που ευαγγελίζεστε στη θέση του μνημονίου; Ποιόν θα ευνοήσει; Μην πετάτε την μπάλλα στην εξέδρα δώστε απαντήσεις επιτέλους κυβέρνηση για να μας σώσετε θέλετε να γίνετε, εδώ μέσα δεν είμαστε όλοι μετανοημένοι πασόκοι-πρόβατα, ούτε αδέσποτοι αριστεροί του καναπέ και της φράντζας. Όσο για το "τί Παπάγος τί Πλαστήρας", φιλαράκο, αποτελεί σύνθημα των αγγράματων παλαιοπασόκων βρες κανένα καλύτερο. Διότι ο Πλαστήρας σου καλούσε κάποτε από τη Νίκαια της Γαλλίας για συνεργασία του ελληνικού λαού με τους κατακτητές, ο Πλαστήρας σου δολοφόνησε το Μπελογιάννη, ο Πλαστήρας σου έβαλε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ο Πλαστήρας σου κορόϊδευε τον κόσμο με "μέτρα ειρήνευσης" που "ξέχασε" μετά τις εκλογές, τις εξορίες, τις φυλακές, ο Πλαστήρας σου ήταν αγγλόδουλος μέχρι θανάτου. Έκανε δηλ. για λογαριασμό της αστικής τάξης και σε συνεργασία με το Παλάτι όλη τη βρώμικη δουλειά που δεν μπορούσε να κάνει η Δεξιά-ακροδεξιά όπως έκαναν και οι υπόλοιποι κεντρώοι-φιλελεύθεροι τύπου Γ. Παπανδρέου, Θ. Σοφούλη, Σ. Βενιζέλου, Σοφιανόπουλου, κλπ. Όλα αυτά τα αποβράσματα που εσύ ξεχωρίζεις ως κάτι δήθεν διαφορετικό από την επάρατη Δεξιά ήταν ίδιοι πράκτορες στην υπηρεσία της αστικής τάξης και των Αμερικάνων. Τον (πρωθυπουργό) Πλαστήρα σου "υποδεχόταν" ο πρέσβης Πιουριφόι με τα πόδια επάνω στο γραφείο του. Οπότε πήγαινε να διαβάσεις λιγουλάκι και τα ξαναλέμε. Γκε γκε κορόιδο;

κοινός νους
25 Ιουνίου 2013 στις 12:38 π.μ.

Η Ιστορία αγαπητέ φίλε είναι πολύ λεπτή υπόθεση και, ειδικά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή ώστε να μη βρεθούμε - από εξαρτημένα αντανακλαστικά απέναντι στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ - να συμπλέουμε με χρυσαυγίτες στη Σρεμπρένιτσα ή με Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Όσον αφορά στο σχέδιο Ανάν, ήταν καθαρά εθνικό θέμα των Κυπρίων αν θα το δεχτούν ή όχι. Και αν δεν κάνω λάθος, το σχέδιο δεν είχε κάποιο ταξικό επίδικο, στο οποίο η Αριστερά θα έπρεπε να τοποθετηθεί και να κριθεί.

Γιατί τα μπερδεύουμε τα πράγματα; Αλλο μαρξιστικός και ταξικός λόγος που μιλά για την πάλη των τάξεων και άλλο εθνικός που μιλά - κατά κανόνα - για διαμάχες μεταξύ καπιταλιστικών κρατών και οι οποίες αφορούν κατά συνέπεια τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης κάθε χώρας και στις οποίες ο λαός αποτελεί μόνο το θύμα. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι δε θα υπερασπιστώ τη γη όπου γεννήθηκα,την πατρίδα μου, αν αυτή δεχτεί επίθεση

Αν, όμως, ήμουν κομμουνιστής Κύπριος και είχα πετύχει την ανεξαρτησία της Κύπρου από τους Άγγλους, δε θα ήθελα με τίποτε να ενωθώ με τη “μητέρα” φασιστική Ελλάδα του '60 και θα προσπαθούσα με τα ταξικά μου αδέλφια – τους Τουρκοκύπριους εργάτες – να προσπαθήσω την οικοδόμηση ενός σοσιαλιστικού κράτους στην Κύπρο. Γι' αυτό μίλησα προηγουμένως για την Κανέλλη, που θεωρώ ότι θολώνει τα νερά προσπαθώντας να περάσει στην Αριστερά και έναν εθνικό λόγο, ο οποίος την εκφυλίζει ( αν και δεν είναι αυτό η μοναδική αιτία εκφυλισμού του αριστερού λόγου ).

Αν θέλουμε να έχουμε και ένα εθνικό λόγο, ας τον έχουμε προσωπικά ο καθένας αλλά αυτός δεν πρέπει να μπαίνει στο διάλογο εντός της Αριστεράς με σκοπό την καταγγελία του ενός ή του άλλου τμήματος της Αριστεράς ως ενδοτικού ή όχι. Ούτε να βαραίνει στο αριστερόμετρο που κρατάνε πολλοί, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατί είναι εντελώς λάθος και αντιμαρξιστικό να συμβαίνει αυτό.

Εκτός από γνώση χρειάζεται και θάρρος, ώστε να υπερβούμε πολλές στρεβλώσεις που έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται εδώ και δεκαετίες και, δυστυχώς, δεν υπάρχουν ανάμεσά μας πια μεγάλοι Έλληνες αριστεροί διανοητές, που με το μέγεθός τους θα τις διέλυαν και θα πήγαιναν την υπόθεση της Αριστεράς πιο πέρα από εκεί όπου έχει βαλτώσει, δεκαετίες τώρα

ΥΓ. Για τον Πλαστήρα δε διαφωνώ καθόλου.Αλλά, εκφράσεις όπως "γκέγκε", "κορόιδο", "κάνεις την πάπια" κλπ δε χρειάζονται. Μπορείς να υπερασπιστείς την άποψή σου και χωρίς αυτές και θα βοηθούσες έτσι να ανέβει και το επίπεδο του διαλόγου. Κι αν αυτό συμβεί, κάτι θα μάθει ο ένας από τον άλλο.

Ανώνυμος
27 Ιουνίου 2013 στις 5:46 μ.μ.

Συγνωμη αλλα δε καταλαβαινω γιατι δε μπορειτε να κανετε μια πολιτισμενη συζητηση και πρεπει να ειστε επιθετικοι και να χρησιμοποιειτε προσβλητικους ορους. Ελεος. Σε αυτη τη χωρα ο καθενας νομιζει οτι αυτος εχει δικαιο και κανεις αλλος. Τιποτα δε βγαινει απο αυτο. Ειμαστε αξιοι της μοιρας μας αν ουτε αυτοι που ανηκουν στο πολιτικο φασμα της αριστερας δεν ειναι ικανοι να συζυτησουν και να διαφωνησουν μεταξυ τους πολιτισμενα. Καμια επλιδα.

κοινός νους
28 Ιουνίου 2013 στις 12:22 π.μ.

Φίλε των 5.46

μόνο αν ενισχύσουμε την παρουσία μας όλοι όσοι συμμερίζονται τον προβληματισμό σου - που είναι και δικός μου - θα μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτή την κατάντια του ενδοαριστερού διαλόγου.

Ενεργή συμμετοχή και σε αυτό. Μόνο όταν δουν πολιτισμένο και εποικοδομητικό διάλογο και νιώσουν μειοψηφία, θα εξαφανιστούν οι τραμπούκοι της μίας και μόνης άποψης

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger