Home » , » Ζητούνται Ναζί με "πολιτικά" για συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ

Ζητούνται Ναζί με "πολιτικά" για συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 | 4:02 μ.μ.

ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΟΝ ΜΕ ΒΑΘΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΝΤΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΚΡΑΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΕΙΣΤΙΚΟ «ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ» ΠΕΡΙΒΛΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΕΙ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΣΤΟΧΟΣ: Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου - "Unfollow"

Την επιχείρηση στρατολόγησης νέων στελεχών, που γίνεται με άκρατη μυστικότητα, έχει αναλάβει ο αδελφός του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. Πρόκειται για τον γνωστό δικηγόρο Τάκη Μιχαλόλια, που διαθέτει διασυνδέσεις και συνεργασίες με κορυφαίους επιχειρηματίες της χώρας και όχι μόνο.

Ο κ. Μιχαλόλιας (μη σας μπερδεύει το διαφορετικό επώνυμο, πρόκειται για «παράδοση» που συνηθίζεται στη Μάνη, τόπο καταγωγής της οικογένειας) φυσικά δεν εμφανίστηκε από το πουθενά. Ομοϊδεάτης με τον αδελφό του, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΠΕΝ, του φασιστικού κόμματος που ίδρυσε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος από τις φυλακές Κορυδαλλού. Διατέλεσε μάλιστα και δικηγόρος του Παπαδόπουλου επί δικτατορίας, ενώ διατηρεί μέχρι σήμερα σχέσεις με οπαδούς και οργανώσεις χουντικών αλλά και με ανθρώπους του ακροδεξιού χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του κ. Μιχαλόλια, σε συνεννόηση πάντα με τον αδελφό του αλλά και με όσα από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής γνωρίζουν τη μυστική εξόρμηση, είναι να επανδρωθεί το ναζιστικό μόρφωμα με στελέχη που ναι μεν θα αυτοπροσδιορίζονται στον ακροδεξιό, ψιλοχουντικό, ναζιστικό χώρο, αλλά θα διαθέτουν μόρφωση και «επίπεδο» για να σταθούν σε κοινοβουλευτικά έδρανα, Στόχος να βρεθούν στελέχη που θα διαθέτουν «στρογγυλεμένο» και «καθωσπρέπει» λόγο όταν απευθύνονται στο σύνολο του ελληνικού λαού, αλλά που παράλληλα θα έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιούν αντιμεταναστευτικές κορώνες και μισαλλόδοξα συνθήματα προς τον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης.

Ιδεολογικός μανδύας στην επιχείρηση επιστράτευσης νέων στελεχών, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, θα είναι το σύνθημα ότι η Χρυσή Αυγή εκπροσωπεί τον εθνικιστικό ακροδεξιό χώρο. Οι συχνές δηλώσεις του κ. Μιχαλολιάκου ότι «δεν είμαι φασίστας και ναζιστής» αλλά «Έλληνας εθνικιστής» και ότι «θέλουμε να είμαστε η φωνή του μέσου Έλληνα» έχουν στόχο να διευρύνουν το ακροατήριο της οργάνωσης τους.

«ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ»

Ψηλά στη λίστα των υποψηφίων που αναζητά η Χρυσή Αυγή βρίσκονται πρώην στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας. Οπαδοί και υποστηρικτές της Χούντας που τα προηγούμενα χρόνια είχαν αποσυρθεί από το προσκήνιο. Ιδιοκτήτες αλλά και στελέχη επιχειρήσεων που κινούνται κυρίως στον εφοπλιστικό χώρο. Εκδότες και δημοσιογράφοι ακροδεξιών εντύπων αλλά και στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ., που δηλώνουν πρόθυμα να προσχωρήσουν σε ένα διευρυμένο ακροδεξιό ψηφοδέλτιο.

Καθοριστικό ρόλο στις κινήσεις της Χρυσής Αυγής αναμένεται να παίξουν και άνθρωποι της Εκκλησίας που έχουν τοποθετηθεί ευμενώς υπέρ της Χρυσής Αυγής, όπως ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ανθιμος, και μπορούν να υποδείξουν ή ακόμα και να πείσουν άτομα να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ναζιστικού πολιτικού σχηματισμού.

Οι ισχυρές διασυνδέσεις του κ. Μιχαλόλια αποτελούν εγγύηση για τις επιδιώξεις της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Μιχαλόλιας, σύμφωνα με τους γνώστες του χώρου, έχει το «ηθικό ανάστημα» να τους προσεγγίσει. Θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους ποινικολόγους της Αθήνας, έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος ή συνήγορος υπεράσπισης σε πολύκροτες υποθέσεις και έχει ισχυρές γνωριμίες. Ήταν συνήγορος του Γιώργου Κοσκωτά στην πολύκροτη δίκη. Ακόμη, έχει υπερασπιστεί τον ηγούμενο Εφραίμ, τον εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, τον γνωστό φασίστα Περίανδρο, πρώην υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, που έχει καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Έχει επίσης διατελέσει νομικός σύμβουλος του Σωκράτη Κόκκαλη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Οι ισχυρές διασυνδέσεις του κ. Μιχαλόλια αποτελούν, σύμφωνα με στελέχη του φασιστικού χώρου, «εγγύηση» για τις επιδιώξεις της Χρυσής Αυγής. Η δήλωση του κ. Μιχαλολιάκου στη συνέντευξη του στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στον ΣΚΑΪ, «θα φτιάξουμε καλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα», αποτυπώνει ακριβώς τους σχεδιασμούς του. Οι οργανικές προσαρμογές στους κόλπους του ναζιστικού μορφώματος αποτελούν τμήμα ενός συντονισμένου σχεδίου που φαίνεται ότι έχει και τις ευλογίες τμήματος της αστικής τάξης. Πρόσφατα εξάλλου το πρακτορείο Reuters είχε εκτενές αφιέρωμα για τις οικονομικές ενισχύσεις που δίνουν εφοπλιστές και επιχειρηματίες στη Χρυσή Αυγή.

Στόχος μερίδας της άρχουσας τάξης είναι οι δεδηλωμένοι φασίστες να αποκτήσουν ένα επίπλαστο πολιτικό προφίλ που θα τους επιτρέψει μετά τις επόμενες εκλογές, και αν τελικά διατηρήσουν τα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά τους (τους εμφανίζουν σταθερά πάνω από 10%), να μετατραπούν σε δυνάμει κυβερνητικό εταίρο της ΝΔ σε περίπτωση που η τελευταία καταστεί πρώτη εκλογική δύναμη.

«Η επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής δεν θα έχει καμία σχέση με τη σημερινή, που επιδίδεται κυρίως στο κυνήγι μεταναστών» υποστηρίζουν άνθρωποι του χώρου. Βέβαια η δράση των «ταγμάτων εφόδου» σε βάρος μεταναστών και αριστερών θα συνεχιστεί, αλλά θα επιχειρηθεί να μένει έξω από τα φώτα της δημοσιότητας και κατά το δυνατόν να μη συνδέεται με τα σημερινά ηγετικά στελέχη του ναζιστικού κόμματος. Για το σκοπό αυτό πιθανά να έχουν δημιουργηθεί μια σειρά από περιφερειακές φασιστικές οργανώσεις (όπως οι αυτοαποκαλούμενοι «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές»), που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα, οι οποίες «εγκαλούν» τη Χρυσή Αυγή για «μετριοπαθή δράση» και αποτελούνται από στελέχη που δηλώνουν δήθεν πρώην μέλη της.

 «ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΥΚΤΑΙΟ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΟ»

Χείρα βοηθείας στην επιχείρηση διεύρυνσης της Χρυσής Αυγής φαίνεται ότι είναι πρόθυμο να προσφέρει και το Μέγαρο Μαξίμου: Την Πέμπτη 13 Ιουνίου, και ενώ είχε κορυφωθεί η κρίση στους κόλπους της τρικομματικής κυβέρνησης με την ΕΡΤ, υπήρξε μια περίεργη διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου, που αποδόθηκε στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο, ο οποίος φέρεται να είπε: «Το σενάριο συνεργασίας της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή είναι απευκταίο αλλά υπαρκτό». Η διαρροή μπορεί να θάφτηκε, αλλά δεν έγινε καθόλου τυχαία αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτελούσε μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Εξάλλου, το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που τάχθηκε υπέρ του πραξικοπήματος του Α. Σαμαρά με το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν η Χρυσή Αυγή.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μπαλτάκος είναι ενθουσιώδης θαυμαστής της σπαρτιατικής «κρυπτείας», βασικός σύμβουλος του πρωθυπουργού και από τους εισηγητές της απόσυρσης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, που προέβλεπε κυρώσεις για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Στις τάξεις των ναζιστών έχει εκτιμηθεί δεόντως η στάση του Α. Σαμαρά και της ΝΔ στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και κυρίως η απόφαση του πρωθυπουργού να αποσύρει το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη.

Ο κ. Μπαλτάκος μαζί με τον ακροδεξιό ακόλουθο του Α. Σαμαρά Φαήλο Κρανιδιώτη αλλά και μέλη της περιβόητης «Ομάδας Αλήθειας» αποτελούν τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου που κάτω από την πρωθυπουργική εποπτεία προετοιμάζουν συστηματικά τη δημιουργία ενός «εθνικού τόξου» από κοινού με τη Χρυσή Αυγή.

Την μπαγκέτα αυτής της επιχείρησης κρατά στα χέρια του ο ίδιος ο κ. Σαμαράς. Ο σημερινός πρωθυπουργός και τα στελέχη της ΝΔ νομιμοποίησαν πρώτοι την ακροδεξιά ατζέντα, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα πογκρόμ κατά των μεταναστών, τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί αποπομπής των παιδιών των μεταναστών από τους παιδικούς σταθμούς. Θεματολογία που αποτελεί πυρήνα της ρατσιστικής προπαγάνδας της Χρυσής Αυγής.

Το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός ετοιμάζει το νέο ποιοτικό ιδεολογικό άνοιγμα που θα φέρει την εθνικιστική επιχειρηματολογία στο προσκήνιο. Θα επιχειρήσει να καλλιεργήσει στα λαϊκά στρώματα την προσδοκία ότι «σύντομα τελειώνει η περίοδος του μνημονίου» και θα κάνει λόγο για «εθνική προσπάθεια» και «εθνικό σχέδιο» προκειμένου να «ανακάμψει η πατρίδα». Οι εθνικιστικές κορώνες του πρωθυπουργού, που αποτελούν ταυτοχρόνως και επιλογή της ελληνικής αστικής τάξης, θα στοχεύουν να κλείσουν το μέτωπο της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις και να εγκαινιάσουν ένα νέο που στον πυρήνα του θα έχει τις εθνικές αναφορές.

Μπορεί τα επικοινωνιακά επιτελεία της ΝΔ να ισχυρίζονται ότι, με τον τρόπο αυτό, ο κ. Σαμαράς επιδιώκει να επαναπροσεγγίσει τους δεξιούς ψηφοφόρους που έχουν μετακινηθεί στη «Χρυσή Αυγή», αλλά επί της ουσίας προσπαθεί να αναβιώσει ενός είδους «μετεμφυλιακό κλίμα» που χρησιμοποίησε σε άλλες μαύρες εποχές η δεξιά παράταξη. Πίσω από τις κορώνες του πρωθυπουργού περί «δύο άκρων», η ηγεσία της ΝΔ έχει επιδοθεί υπόγεια στην οικοδόμηση του δικού της άκρου, το οποίο συγκλίνει επικίνδυνα με τους εγχώριους νοσταλγούς και υμνητές του φασισμού.

Όσο κι αν το σενάριο της σύγκλισης ανάμεσα στη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή φαντάζει σε κάποιους απίθανο, δεν πρέπει να παραγνωρίζουν ότι στους κόλπους της ΝΔ βρίσκεται σήμερα ο πρώην γραμματέας της νεολαίας της ΕΠΕΝ Μ. Βορίδης, ο οποίος μάλιστα κατέχει και τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ. Για όσους έχουν επίσης κοντή μνήμη, θυμίζουμε ότι ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, γνωστός για τις ακροδεξιές και φασιστικές του απόψεις, και συνομιλητής του δικτάτορα Πατακού, συμμετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Ας υπενθυμίσουμε, τέλος, ότι τέτοιες συγκλίσεις έχουν συμβεί και αλλού, λόγου χάρη στη γειτονική Ιταλία, όπου συνεργάστηκαν για πολλά χρόνια ο δεξιός Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον φασίστα Τζανφράνκο Φίνι, και μάλιστα συγκυβέρνησαν...

Το εγχείρημα λοιπόν της Χρυσής Αυγής να συγκροτήσει ψηφοδέλτια και να προσεγγίσει ακροδεξιά στελέχη με διευρυμένη επιρροή, έχει πολλές αναγνώσεις. Πέρα από τη δημιουργία ενός ισχυρού ναζιστικού, φασιστικού πόλου, που το σύστημα έχει επιλέξει να δημιουργήσει, κρύβονται και σχέδια για την πιθανή μετατροπή του μορφώματος σε «ισότιμο κυβερνητικό εταίρο».

Μια τέτοια εξέλιξη περιέχει πολλαπλούς κινδύνους για τον ελληνικό λαό. Οι φασίστες και οι ναζί δεν βάζουν στο στόχαστρο μόνο τους μετανάστες και τους κομμουνιστές, αλλά και τους αριστερούς, τους δημοκράτες, κάθε φωνή που αμφισβητεί τις εγκληματικές τους προθέσεις και πρακτικές. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάει κανείς ότι ο φασισμός και ο εθνικοσοσιαλισμός επιλέχτηκαν από το καπιταλιστικό σύστημα κυρίως σε περιόδους κρίσης του συστήματος, οι οποίες κατέληξαν σε πόλεμο...

Όπως έγραψε και στο κείμενο του με τον τίτλο Τι είναι εθνικοσοσιαλισμός ο Λέων Τρότσκι, ήδη από το 1933 και μερικούς μήνες μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία: «Κάθε μανιασμένος μικροαστός δεν θα μπορούσε να γίνει Χίτλερ, αλλά υπάρχει ένα μικρό κομματάκι Χίτλερ μέσα σε κάθε μανιασμένο μικροαστό». 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

φωτης ζερβος
27 Ιουνίου 2013 στις 7:22 μ.μ.

Καλό, μόνο που το κλείσιμο ειναι αποπροσανατολιστικό: οι περισσότεροι μικροαστοί, εργάτες, αγρότες κλπ ψηφίζουν τα κυρία κόμματα του καπιταλισμού και του ευρωιμπαριαλισμού (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ)...

27 Ιουνίου 2013 στις 8:13 μ.μ.

Είναι το νέο προπαγανδιστικό κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ αυτό, που αν πιάσει θα κάνει θράυση!
Το δείλλημα Χ.Α. ή ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να επιφέρει την επιθυμητή πόλωση ακόμη και στον κόσμο που είδε την ταχύτατη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από οπορτουνιστικό σε αστικό κόμμα.
Επιτρέπει μετεκλογική συνεργασία με την ΔΗΜΑΡ, αλλά ακόμη και με το ΠΑΣΟΚ (τα ρημάδια τα κουκιά δεν βγαίνουν αλλιώς) αφού το επίδικο των εκλογών δεν θα είναι τα «μνημόνια» (εδώ «κινδυνεύει η δημοκρατία», με αυτά θα ασχολούμαστε;), που πολύ «βολικά» θα βγουν από την πολιτική προεκλογική αντζέντα του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα παραπάνω τεκμηριώνονται αναλυτικότερα και με παραπομπές:
http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/06/blog-post_8497.html
http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/06/blog-post_3780.html
http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/06/blog-post_8341.html
και
Η Χ.Α. ως παράγοντας σταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος, ή σενάρια διαχείρησης πολιτικής κρίσης
http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/06/blog-post_14.html

Πάντως μην σκιάζεστε αδέρφια!
Οι χρυσαυγίτες δεν είναι τόσο ηλίθιοι να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση και να έχουν την τύχη του σαλτιμπάγκου Καρατζαφύρερ τόσο γρήγορα. Επί του παρόντος τους ενδιαφέρει η σταθεροποίηση τους στην κεντρική πολιτική σκηνή, και μία ενδεχόμενη συμμετοχή τους σε κυβέρνηση με αυτές τις συνθήκες θα ήταν τουλάχιστον αυτοκτονική για αυτούς καθώς στερούνται βαθιών κοινωνικών ερεισμάτων.
Άσε που μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να στρέψει το κοινωνικό παλάτζο ακόμη και ...αριστερά!
Όχι λοιπόν. Οι σχεδιασμοί της αστικής τάξης προβλέπουν περεταίρω συντιρητικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, και αυτή μόνον μέσα από μία κυβέρνηση της «αριστεράς» μπορεί να περάσει (πως αλλιώς θα στραφεί η αγανάκτιση δεξιά;). Μόνον έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για τα υπόλοιπα. Μέχρι τότε μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι, πως το ξύλο θα το τρώμε από τα ΜΑΤ του Σαμαρά ή του Τσίπρα και όχι του Μιχαλολιάκου...

alsino
27 Ιουνίου 2013 στις 11:03 μ.μ.

Trash

Αν οι δεξιοί είναι γενικά ηλίθιοι, εσύ είσαι ηλίθιος γενικώς.

Δεν χρειάζονται πολλά πάνω σε αυτό Και μόνο ότι προπαγανδίζεις φανατικά την τριτοπεριοδική τακτική του KPD αρκεί.

Ανώνυμος
28 Ιουνίου 2013 στις 8:52 π.μ.

Tras
''οι σχεδιασμοί της αστικής τάξης προωθούν μια κυβέρνηση της Αριστεράς''.
Το βλέπουμε το βλέπουμε!!!Ολη η αστική τάξη έχει πέσει με τα μούτρα να βγάλουν κυβέρνηση της Αριστεράς.Αλλα και τα άλλα ευρωπαικά και διεθνή καπιταλιστικά κέντρα το ίδιο επιθυμούν.Απο την Μέρκελ μέχρι την Λαγκάρντ του ΔΝΤ έχουν λυσσάξει να βγάλουν αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα.
Το γαρ πολυ της θλίψεως,ή μωραίνει κύριος.

Palinuro
28 Ιουνίου 2013 στις 2:18 μ.μ.

Το άρθρο δεν περιέχει κανένα δεδομένο ή ίσως δήλωση ύπαρξης δημοσιογραφικής πληροφορίας, η οποία να θεωρείται για την ώρα σοβαρή αλλά εξετάζεται επισταμένως, ώστε να κάνει τα επιχειρήματά του πιστευτά. Το ότι οι ναζιστές έχουν πρόβλημα σοβαρής εκπροσώπησης, αυτό είναι προφανέστατο από τα πράγματα, και γι αυτό είναι εξαιρετικά πιθανό ότι θα επιζητούν την επαφή με μορφωμένα "ορφανά" που αφήνει πίσω της η πολιτική παλίρροια, και από το χώρο της ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ και από την παλαιά ευρύτερη αριστερά. Το ότι η ΧΑ έχει αντλήσει το 99% της εκλογικής της δύναμης από ακροδεξιούς ΝΔίτες, το ξέρουν και τα μικρά παιδιά. Το ότι έχουν γίνει χίλιες τόσες αλλαξοκωλιές και μάλιστα πολλές τελευταίως, είναι μπροστά στα μάτια μας. Άλλωστε αυτες θα μπορούσαν να είναι ανασταλτικός παράγοντας για την κυβερνητική προσέγγιση ΝΔ-ΧΑ, λόγω προσωπικών διαφορών. Το αν θα γίνει συγκυβέρνηση ΝΔ-ΧΑ δεν μπορεί να συζητηθεί στη βάση της εμπειρίας Φινι-Μπερλουσκόνι: υπάρχουν ένα δισεκατομμύριο διαφορετικές παράμετροι στις δύο περιπτώσεις. Άρα άσχετο.

Τελευταίο: υπάρχει πρόβλημα με την αξιοπιστία της κριτικής και της "εκ των τειχών" δημοσιογραφίας? 'Εχω την εντύπωση ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη δημοσίευσης και δημοσιότητας. Σου λέει, τόσα που κυκλοφορούν κάθε μερα, ποιος θυμάται τι λέμε?

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2013 στις 6:28 π.μ.

Trash

"Oποιος εχει ασχοληθει στο ελαχιστο με πολιτικα στα πανεπιστημια ξερει οτι τοσα χρονια η Χρυση Αυγη εκανε τις βρωμικες δουλειες των δαπιτων. Ξυλα, τραμπουκισμους κλπ. Δεν ειναι και λιγα τα δημοσιευματα για οικονομικη στηριξη της ΧΑ απο την ΝΔ στα παλια χρονια που η χΑ ηταν στα αζητητα. Δεν μου φαινεται διολου απιθανο η ΧΑ να ειναι το απευκταιο μαξιλαρακι της ΝΔ για να κρατηθει στην εξουσια.

Οι λοιπες ΚΚΕΔΙΕΣ ειναι τελειως φαουλ. Ο συριζα σιγουρα μας δουλευει αλλα ΧΑ και ΝΔ δεν μπορει να ειναι. Αντικειμενικα αλλο ειναι να κανει αντιλαικη πολιτικη ενα κομμα, με φασιστες-ζωα οπαδους, νεολαια, μελη κλπ και αλλο με την κινηματικη βαση του συριζα.

Σε πιθανη ανοδο συριζα πιο πολυ το παρακρατος φοβαμαι παρα τον ιδιο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger