Home » » Και πάλι για το ρόλο του Λ. Λαζόπουλου

Και πάλι για το ρόλο του Λ. Λαζόπουλου

Από giorgis , Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 | 12:44 π.μ.

Του Γ. Γ

Σε μια επιστολή που έδωσαν στην δημοσιότητα «Απολυμένοι ταξιθέτες/ ταξιθέτριες του Αλ Τσαντίρι News», όπως υπογράφουν, στιγματίζουν την στάση του Λ. Λαζόπουλου, που απ’ την μια παρουσιάζεται «αλληλέγγυος στους, απολυμένους  πια, εργαζομένους της ΕΡΤ» και την ίδια στιγμή «απέλυε τους δικούς του εργαζόμενους επειδή στάθηκαν αλληλέγγυοι στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ!».

Στην ίδια επιστολή-καταγγελία –που δεν υπάρχουν τα ονόματα των συντακτών της- κάνουν λόγο για την «απαξιωτική και προσβλητική» στάση της εργοδοσίας στην «ανασφάλιστη και μαύρη» εργασία που πρόσφεραν, κάτι που ήταν σε γνώση του Λαζόπουλου.
Απ’ την πλευρά του ο Λαζόπουλος με δηλώσεις του διαψεύδει κατηγορηματικά όσα του αποδίδονται:  «Είναι γελοίο να μιλάνε για απολύσεις. Ν απολύσεις ανθρώπους ενώ μένει όλο κι όλο μια εκπομπή; Κανένας δεν απολύθηκε. Τέλος».

Φυσικά έχει την σημασία του αν πέντε εργάτριες/ες έχασαν την δουλειά τους και μάλιστα γ’ αυτόν τον λόγο. Το πιο ουσιαστικό όμως είναι να γίνει καθαρός ο ρόλος αυτού του σατιρικού καλλιτέχνη, που με το αναμφισβήτητο ταλέντο του -το θέμα είναι σε τίνος υπηρεσία το θέτει- συγκεντρώνει τεράστια ποσοστά θεαματικότητας στις εκπομπές του.

Θα επαναλάβω λοιπόν κάποια πράγματα που έγραφα σε περασμένη ανάρτησή μας:

Όπως έλεγε ο Λένιν, «οι καπιταλιστές είναι ικανοί να σου πουλήσουν και το σκοινί με το οποίο θα τους κρεμάσεις» αρκεί να κερδίζουν. Και ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης πουλάει γι’ αυτό έχει και την δυνατότητα να εκφράζετε αρκετές φορές με τρόπο «αντισυμβατικό» που δεν συναντάει κανείς συχνά στα αστικά ΜΜΕ. Ακόμα και αν δεν τον λογοκρίνουν ο ίδιος έχει την εξυπνάδα να αυτολογοκρίνεται και να γνωρίζει τα «επιτρεπτά» πλαίσια στα οποία θα κινηθεί η εκπομπή του.

Με δυο λόγια, οι εργοδότες του και φυσικά το αστικό κράτος δεν έχει κανένα πρόβλημα να ακούγονται και δημόσια αυτά που ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά. Δεν δημιουργεί σε κανέναν πρόβλημα δηλαδή ο Λαζόπουλος με το να αφήνει υπονοούμενα για «λαδιάρηδες» εθνοπατέρες, δεν προκαλεί κανέναν με το να καυτηριάζει την συμπεριφορά μπάτσων και κατασταλτικών μηχανισμών.

Ολες οι γενικότερες πολιτικές τοποθετήσεις του –το ψυχαγωγικό μέρος της εκπομπής του είναι μια άλλη ιστορία που πέρα από κάποιες επιτυχημένες ατάκες του δεν θα λέγαμε ότι μας ενθουσιάζει, αλλά αυτό είναι κάτι το υποκειμενικό- δεν ξεφεύγουν ούτε κατά κεραία απ’ αυτά που θα έλεγε ένας «προοδευτικός» αστός πολιτικός αναλυτής.  

Σε όλες του τις τοποθετήσεις, ο Λάκης Λαζόπουλος, επικαλείται την θεσμολαγνεία σαν διέξοδο για όλα τα δεινά που αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος λαός από την καπιταλιστική επέλαση.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Λάκη δεν ευθύνεται ο καπιταλισμός, η πλουτοκρατία για όσα αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος λαός, αλλά μόνο κάποιες μαριονέτες που συχνάζουν στο κοινοβούλιο.
Τις αλλάζουμε με «νέους ανθρώπους στην πολιτική» και εξαλείφονται όλα τα προβλήματά μας.
Διαλέξτε καλούς εθνονταβατζήδες δηλαδή, καθώς ψηφίζετε κάθε τέσσερα χρόνια.

Δεν θα συναντήσει δηλαδή κανείς τον Λαζόπουλο να αναφέρει ούτε μια φορά τις λέξεις: καπιταλισμός, εργατικό κίνημα, λαϊκοί αγώνες ….

Πολύ δύσκολα το σύστημα θα έβρισκε καλύτερο αμορτισέρ για να εκτονώνει την λαϊκή δυσαρέσκεια –έστω σε κάποιο βαθμό- απ’ τον "εθνικό μας διασκεδαστή".

Διαβάστε ακόμα:
Μοντέρνα Τέρατα: Ο Λάκης με τα ψηλά κασέ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2013 στις 8:43 π.μ.

Αριστεροκαπιταληστής

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2013 στις 10:19 π.μ.

Γιατί αραγε δεν το δημοσιευουν στις εφημερίδες?

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2013 στις 5:22 μ.μ.

Αριστερος με δεξια τσεπη λενε πολλοι αλλα το 'δεξια τσεπη'ακυρωνει το 'αριστερος'και το αντιθετο.Οποτε ειναι αυτο που λεμε 'οπου φυσαει ο ανεμος παω'...Οπου 'ανεμος' βαλε 'συστημα'και ...μεσα εισαι...

Ανώνυμος
20 Ιουνίου 2013 στις 11:36 μ.μ.

στην Ελλαδα τελικα εισαι ο,τι δηλωσεις ο Λακης δηλωσε ΑΡΙΣΤΕΡΟς οπως πολυ σε αυτο τον τοπο
ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2013 στις 12:23 π.μ.

Τα δεκανίκια του καπιταλισμού είναι πολλά και δεν πρέπει να τα απορρίπτουμε ένα-ένα(πχ οικονομικές ευκολίες,ψυχαγωγία κτλ)αλλά με μιας και ολοκληρωμένα αλλιώς θα μας πάρει πολύ χρόνο να ξεσηκωθούμε.

κοιν. απροσάρμοστος

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2013 στις 8:36 π.μ.

Ο Λαζόπουλος σας μάρανε που δήλωσε αριστερός!!!
Εδώ κάποιοι άλλοι δηλώνουν κομμουνιστές και είναι απο δεκανίκια του καθεστώτος μέχρι αισχροί απεργοσπάστες!!

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2013 στις 8:30 μ.μ.

Ο μακαρίτης ο Λένιν όταν έγραψε "Τι είναι οι "φίλοι του λαού" και πως πολεμούν τους σοσιαλδημοκράτες;" κάτι τέτοιους θα είχε υπόψη του (νομίζω).

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger