Home » , » Για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ

Για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 | 7:54 π.μ.

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς τον τρόπο που προσεγγίζουν ορισμένοι κάποια γεγονότα. Και στην προκειμένη περίπτωση η  ιστοσελίδα iskra.gr

 «ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΗΕΑ: ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ! ΠΡΩΤΗ Η ''ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ''!» μας γράφει.

Αν όμως είχες διαβάσει τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ, η αντίληψη που σου είχε σχηματιστεί ήταν η εντελώς αντίθετη.

Τρεις συνδυασμοί προσκείμενοι σε χώρους της Αριστεράς έλαβαν μέρος στις εκλογές.  Η «Συσπείρωση δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος» (Σύριζα, ανένταχτοι αριστεροί) που είχε κάποια άνοδο. Από 634 ψήφους και 2 έδρες που είχε στις περασμένες εκλογές τώρα έλαβε 689 ψήφους και 3 έδρες εκλέγοντας για το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ τον Δ. Τρίμη την Μαριλένα Κατσίμη και τον Γ. Γιουκάκη.

Από κει και πέρα μόνο «θλίψη» για τους άλλους δυο αριστερούς συνδυασμούς. Η «Δημοσιογραφική συνεργασία» του ΚΚΕ, έπαθε πραγματική πανωλεθρία –πλήρωσε τις απολύσεις σε «Ριζοσπάστη» και «Τυποεκδοτική»- λαμβάνοντας μόνο 264 ψήφους από 444 που είχε, χάνοντας την μια απ’ τις δυο έδρες που διέθετε, εκλέγοντας μόνο τον Παναγιώτη Ράμμο.
 Ασχημα τα πήγε και ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία για την ανατροπή (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)» χάνοντας 44 ψήφους και την έδρα που είχαν στο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ (Ελαβαν 250 ψήφους).

Αντίθετα στην πρώτη παρουσία τους οι ενωμένοι τροϊκανοί, στον  συνδυασμό «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» (Μεταρρύθμιση – Διεκδίκηση – Υπέρβαση) αναφέρομαι, που είχε την υποστήριξη Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ τα πήγε πολύ καλά παίρνοντας 756 ψήφους και 3 έδρες (Μ. Αντωνιάδου, Μ. Διόγος, Δ. Κοτταρίδης). Ο συνδυασμός  «Δημοσιογράφοι για την Δημοσιογραφία» – πέρα απ’ την προσωπική «πελατεία» που έχει ο δεξιός πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Σόμπολος, στηρίχτηκε από δυσαρεστημένους με τον Σαμαρά δημοσιογράφους- είχε άνοδο σε ψήφους (από 504 έφτασε στις 561) και διατήρησε τις δυο έδρες που είχε.

Οι υπόλοιπες δυο έδρες μοιράστηκαν στην «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» που εκλέγει τον Δ. Τσαλαπάτη απ’ το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ και τον συνδυασμό «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι» που εκλέγει την Νανά Νταουνάκη.

Αυτά είναι τα πραγματικά αποτελέσματα. Τώρα που βρήκε τον «θρίαμβο των παρατάξεων της Αριστεράς» η iskra ….

Δ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2013 στις 9:27 π.μ.

που πηγαν οι 250 παντως οχι στο συριζα στο σπιτι τους και περιμενουν

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2013 στις 10:47 π.μ.

η παραταξη του ΚΚΕ αγαπητε δεν πληρωσε απλα κ γενιεκευμενα "τις απολυσεις"."απολυσεις" εχει κανει κ η κουμουνδουρου κ το Πριν μια εποχη ηταν πανετοιμο να κλεισει.αρα δεν πληρωσε τις "απολυσεις".

η δημοσιογραφικη συνεργασια λοιπον πληρωσε εναν καραγκιοζη που φωναζει για τις απολυσεις(μονο οταν αυτος απολυθηκε κ οχι οταν απολυονταν αλλοι διπλα του) πηγε κ πμηκε στο ψηφοδελτιο της κυβερνωσας αριστερας(ζηλακος-συριζα)

επισης πληρωσε οτι ολως τυχαιως πριν τις εκλογες ανοιξε ενας πολεμος για τον απεργοσπαστικο Ριζοσπαστη.δλδ για ενα κυριακατικο φυλλο που δεν ηταν οπως τα αλλα κ ειχε θεματα για την ΕΡΤ,δεν ειχε ενθετο ιστοριας κ πολιτισμου κ εκανε 1.5 ευρω.
ενωμενοι οι χρυσαυγιτες,οι απεργοσπαστες του "εργατικου" "αγωνα", ο Περπερας που κανει βρομικη δουλια απο μεσα απο το ριζοσπαστη κεχει συνταχτει πληρως με την αλλη μπαντα.

τον τελευταιο καιρο δουλευαν ολοι οι μηχανισμοι κ προσωρινα μπορει να πετυχαν το σκοπο τους να μειωθει το ΚΚΕ στους δημοσιογραφους,αλλα το τι ειναι το ΚΚΕ φαινεται στην ΕΡΤ.

αρα λοιπον δεν πληρωσε η παραταξη του Κομματος "τις απολυσεις".πληρωσε τον γκεμπελισμο που εγινε με αφορμη τις απολυσεις.ιναι τιτλος τιμης για το ΚΚΕ αυτα που γινονται το τλευταιο διαστημα.εχει συσπειρωσει απεναντι του την αστικη ταξη κ διαφορους αλλους παραπλευρους οπορτουνιστικους μηχανισμους.

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2013 στις 12:19 μ.μ.

Μήπως τελικά "πλήρωσε" (η παράταξη του ΚΚΕ) και το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι με όλες τις δυνάμεις (κόμμα, ΠΑΜΕ, συνδικαλιστές δημοσιογράφοι, άλλοι εργαζόμενοι) προσπάθησαν να υπερασπιστούν την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και τους 2.700 απολυμένους ;

Έ ;;;

Μήπως ;;;

(η αχαριστία, άλλωστε, είναι βασικό ... προσόν του Έλληνα)

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2013 στις 1:14 μ.μ.

ρε σύντροφοι συγκεντρωθείτε ...

το κείμενο της iskra είναι για τις εκλογές του 2011 !
" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2013 στις 2:49 μ.μ.

καλα, κανεις δεν ειδε οτι το κειμενο απο την "ισκρα" ειναι για τις εκλογες του 2011;;;

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2013 στις 3:42 μ.μ.

Ας τα παρουμε ενα ενα. Οι Κουκουεδες πληρωσαν σιγουρα τις απολυσεις σε ριζοσπάστη 902 και τυποεκδοτικη γιατί απλα καποιοι αφηναν τον καθενα να δουλεύει στον μηχανισμό του κομματος οι οποιοι δεν ειχαν καμια σχεση με το ΚΚΕ.Δηλαδή ανθρωποι που δεν ηταν στην υπηρεσια του κομματος αλλα στην λογικη της τσεπης τους.Και ας με συγχωρεσουν καποιοι αλλα ο Ζηλακος μαγκες κ καθε Ζηλακος χεστηκε για το κομμα κ την υπαρξη του απο την στιγμή που κοιταει τον κωλο του.Στην Τυποεκδοτικη διναμε χωρο σε αστικες φυλλαδες που καποια στιγμή ηταν σιγουρο οτι θα σε θαψουν στην αγορα γιατι ειναι νομος του καπιταλισμού και χεστηκαν αν σου χρωστανε .Οι Ανταρσαιοι ηταν αναμενομενο οτι θα χασουν γιατι κρυβουν αυταπατες για τον ρολο των ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΑΙΩΝ στο συνδικαλιστικο κινημα.Εξαλλου μαζι κατεβαίνουν στις κινητοποίησεις και μαζι τρωνε κ πινουν σε πολλα ψηφοδελτια ενω οι ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΑΙΟΙ τους πουλανε καθε φορα

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2013 στις 4:26 μ.μ.

το αρθρο της iskra ειναι απο τις προηγουμενες εκλογες.

21 Ιουνίου 2013 στις 4:44 μ.μ.

Ναι παιδιά. Φάουλ δικό μας. Μας έστειλε το κείμενο ένας γνωστός μας και το βάλαμε χωρίς να το ψάξουμε καθόλου. Οντως το άρθρο της Ισκρα είναι απ τις περασμένες εκλογές.

Ανώνυμος
21 Ιουνίου 2013 στις 11:14 μ.μ.

Το ότι οι Ταλιμπάν του κκε δεν πρόσεξαν το λάθος,αποδεικνύει πως δεν διαβάζουν τα άρθρα.
Απλά σύμφωνα με τις εντολές που έχουν απο τα κεντρικά,μπουκάρουν απλά για γράψουν,και όποιον πάρει ο χάρος.
Τέτοιο κόμμα,τέτοιου επίπεδου οπαδούς θα διαθέτει.
Μην έχουμε και πολλές απαιτήσεις.

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2013 στις 10:04 π.μ.

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την πρεμούρα για το τι έγινε στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ. Σιγά τα ωά!Ο σεβαστός κλάδος των δημοσιογράφων που χαίρει άκρας εκτίμησης απο τον ελληνικό λαό!Το ταξικό συνδικάτο που συμπειρώνει την πρωτοπορία της εργατικής τάξης και πρέπει να αλωθεί για να γίνει όχημα ανατροπής. Δεν ξέρω αλλά έχουμε τρελλαθεί τελείως. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιρροή μιας παράταξης σε αυτόν τον συνδικαλιστικό φορέα τόσο μου φαίνεται ότι πρέπει να μας προβληματίζει...

Ανώνυμος
22 Ιουνίου 2013 στις 10:18 π.μ.

@ ανώνυμο 11:14: Το αντικουκουε μίσος σου δεν σε αφήνει να δείς ότι οι κουκουεδες εδώ μπήκαν να γράψουν για την ήττα του κκε στην εσηεα. Σίγουρα θα είχες πρόγονο ταγματασφαλίτη, όπως όλοι αυτοί οι δήθεν 'αριστεροί' που αντι να νοιάζονται για την ενότητα της αριστεράς στο κίνημα το μόνο τους πρόβλημα είναι να τα βάζουν οπουδήποτε με το κκε απομονώντας ακόμα περισσότερο τους κουκουεδες και δίνοντάς τους λαβή να μας τη λένε

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2013 στις 3:06 μ.μ.

"Σίγουρα θα είχες πρόγονο ταγματασφαλίτη, όπως όλοι αυτοί οι δήθεν 'αριστεροί'....."

Πιο χαμηλά δεν μπορείς να πέσεις...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger