Home » , » Σχόλιο για την απαράδεκτη τοποθέτηση Σοφιανού (Βίντεο)

Σχόλιο για την απαράδεκτη τοποθέτηση Σοφιανού (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 9 Μαΐου 2013 | 2:11 μ.μ.

Γράφει ο kokkiniotis

«Ο τομέας Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι η πρόταση για απεργία των εκπαιδευτικών μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο και καταστροφική για το κίνημα των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι, υποστεί σημαντική μείωση στις αποδοχές τους, αλλά και υποβάθμιση  στις συνθήκες της εργασίας τους, οφείλουν να έρθουν σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να διασφαλιστούν στις εύλογες ανησυχίες τους αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχει στην απασχόλησή τους το οριζόντιο μέτρο της αύξησης των ωρών διδασκαλίας.»

Μάλιστα. «Επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο» και «καταστροφική για το κίνημα των εκπαιδευτικών». Αυτά από τη ΔΗΜΑΡ. (ολόκληρη η ανακοίνωσή της εδώ).

Ας δούμε τώρα τι είπε ο Ν. Σοφιανός στην εκπομπή των Καμπουράκη – Οικονομέα (ολόκληρη η τοποθέτησή του στον 902):

«Στην ΟΛΜΕ, οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ήταν οι μόνοι που είναι αντίθετοι σε απεργία στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι μόνοι!», λέει κομπάζοντας. Δίνοντας παράλληλα τις δικές του εξετάσεις στα αυτιά των νοικοκυραίων, ενισχύει τα συντηρητικά τους ανακλαστικά απαξιώνοντας μια μορφή κινητοποίησης.

Και συνεχίζει:

«Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είναι από τη ΝΔ. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Παρεμβάσεις, πριμοδοτούν τη λογική ‘απεργία στις εξετάσεις’. Όλοι μαζί! Αυτή είναι η αλήθεια. Όλοι μαζί

«Εσείς τι λέτε;», ρωτάει ο Οικονομέας.

«Εμείς λέμε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι εξετάσεις οι πανελλαδικές σαν μέσο εκβιασμού της κυβέρνησης.»

«Μάλιστα. Ξεκάθαρη θέση. Ναι!», επιβραβεύει ο Οικονομέας.

«Για το δίωρο εσείς έχετε άποψη;» ανοίγει στη συνέχεια η όρεξη του Οικονομέα.

«Είμαστε  αντίθετοι, το είπα. Είμαστε αντίθετοι γιατί ο εκπαιδευτικός δουλεύει πολλαπλά και στο σπίτι. Γιατί σέβεται τη δουλειά, του γιατί πρέπει να ετοιμαστεί. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να δώσουμε πάτημα στην κυβέρνηση να βάλει στον τοίχο τους εκπαιδευτικούς χρησιμοποιώντας σαν εκβιασμό και σαν πίεση τις εξετάσεις των παιδιών της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας που έδωσε τόσα για να μπορέσει να πάει εν πάση περιπτώσει εκεί που είναι να πάει. Αυτές είναι καθαρές κουβέντες», υπογραμμίζει με τη σειρά του και ο Σοφιανός.

Καθαρές, σ’ αυτό θα συμφωνήσουμε. Μόνο που δεν έχουν μεγάλη σχέση με την αριστερά του αγώνα. «Εκβιασμός» η απεργιακή κινητοποίηση, επανάληψη των τετριμμένων κλισέ της αστικής προπαγάνδας.

«Επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο» και «καταστροφική για το κίνημα των εκπαιδευτικών» η απεργία, λέει η ΔΗΜΑΡ. Επιζήμια για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες -η κυβέρνηση θα βάλει στον τοίχο τους εκπαιδευτικούς, λέει ο Σοφιανός. Όμως, μας τάπαν κι άλλοι, όπως θα δούμε παρακάτω.

Πόσο αλήθεια βοηθάει το εκπαιδευτικό κίνημα να μη στριμωχτεί στον τοίχο, μια τέτοια τοποθέτηση;

Το τερατώδες όμως είναι ότι ο Σοφιανός αθροίζει την άθλια τρικομματική κυβέρνηση με όσους παλεύουν για απεργία στις εξετάσεις, την ώρα που είναι προφανές ότι αυτός είναι που σπεύδει να στριμωχτεί με όλη τη μαυρίλα που καταριέται την απεργία. Μη μας πει κανείς ότι ο Σαμαράς και η συγκυβέρνησή του θέλει την απεργία στις εξετάσεις…

«Όλα τα κόμματα, όλοι μαζί», λέει και ξαναλέει, χωρίς να του περνάει από το μυαλό ότι πέρα από τα κόμματα, ένας κοινωνικός χώρος έχει δικαίωμα -υποχρέωση, θα λέγαμε εμείς- να αντιδράσει στον κοινωνικό αρμαγεδώνα που μας έριξε η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και να δώσει τη μάχη του χωρίς να παίρνει ‘κομματικές εγκρίσεις’. Η δυναμική που αναπτύσσεται σε κάθε κοινωνικό χώρο είναι που υποχρεώνει και τους κομματικούς εκπροσώπους να συμπλέουν, πολλές φορές συγκυριακά ή υπονομευτικά, με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Πόσο τελικά απέχει η άποψη: «ιερό το δικαίωμα της απεργίας των εκπαιδευτικών, αρκεί να μην ασκείται μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις», από τις καραμέλες που πιπιλάνε σε συγχορδία οι ντουντούκες του συστήματος εναντίον όσων ‘κρατούν ομήρους τα παιδιά μας’, ‘βυθίζουν τη χώρα στο σκοτάδι’, ‘κόβουν την Ελλάδα στα δύο’ κ.ο.κ.;

Πόσο απέχει η αντιπαράθεση μιας απεργίας καθηγητών απέναντι στην ‘εργατική, τη λαϊκή οικογένεια’, από τα τερτίπια των ΜΜΕ που αντιπαραθέτουν τους οδηγούς φορτηγών στους αγρότες που κλείνουν το δρόμο, τους …αγρότες, που θα σαπίσουν τα προϊόντα τους, στους οδηγούς φορτηγών ή τους απεργούς ναυτεργάτες και πάει λέγοντας, ‘διαίρει και βασίλευε’;

Ο κάθε κλάδος των εργαζομένων μπαίνει στο στόχαστρο από τα παπαγαλάκια του συστήματος και αντιπαρατίθεται στους υπόλοιπους μπαινοβγαίνοντας στο τόξο της ‘κοινωνικής νομιμότητας’, ανάλογα με το αν βρίσκεται ή όχι σε κινητοποίηση. Όμως η αριστερά δεν μπορεί να συμβάλλει σ’ αυτή την τεχνητή διαίρεση, ακριβώς την ώρα που απαιτείται η πιο πλατιά κινητοποίηση από όλους μαζί. «Γιατί, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο…»

Πώς βάζει στο στόχαστρο μια απεργιακή κινητοποίηση, πανταχόθεν βαλλόμενη πριν καν εξαγγελθεί, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ;

Δεν περιλαμβάνουν και καθηγητές οι ‘εργατικές, λαϊκές οικογένειες’;

Μήπως με την ίδια λογική δεν θάπρεπε να απεργούν οι νοσοκομειακοί, στο όνομα ακριβώς αυτών των εργατικών-λαϊκών οικογενειών;

Οι εργαζόμενοι στο μετρό και τις συγκοινωνίες, ποιους άραγε μεταφέρουν, ποιους άρα ‘πλήττουν’ όταν απεργούν; Μήπως άραγε θάπρεπε κι αυτοί να απεργούν 3-6 το πρωί, για ‘να μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει στη δουλειά του’;

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οι ναυτεργάτες περιλαμβάνονται στις εργατικές, στις λαϊκές οικογένειες, και όχι ότι τις πλήττουν όταν απεργούν ηρωικά.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει και η λαϊκή παροιμία: «Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει».

Ο μόνος σίγουρα ‘χαμένος’ αγώνας, είναι αυτός που δεν δίνεται.


Από την ιστοσελίδα μας
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 35 σχόλια

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2013 στις 3:07 μ.μ.

To λεγόμενο ΚΚΕ ξαναχτύπησε.
Συντασσόμενο πλήρως με την φασιστική προπαγάνδα του κοινωνικού αυτοματισμού,το κόμμα-επιχείρηση βάζει στο στόχαστρο τους εκπαιδευτικούς.
Στην πραγματικότητα δίνει πάλι χέρι βοηθείας στο σάπιο πολιτικό σύστημα,που και το ίδιο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του.
Το έχει ξανακάνει πολλάκις στο παρελθόν και θα συνεχίσει να το πράττει,όσο αυτό το σταλινικό μόρφωμα υφίσταται.
Γνωρίζει πολύ καλά η φράξια του περισσού,πως το τέλος αυτού του συστήματος αυτόματα θα σημάνει και το δικό τους οριστικό τέλος.
Ας πάψουν επιτέλους όποιοι έχουν ακόμα αυταπάτες για το κόμμα αυτό,να επιζητούν συνεργασίες και συμμαχίες μαζί του.
Την συμμαχία την έχει κάνει απο καιρό τώρα ο περισσός με την αστική τάξη,και βολεύεται μια χαρά.









τ

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2013 στις 4:17 μ.μ.

Μιά χαρά τα είπε ο Σοφιανός.εαν ειναι να πεσει η κυβερνηση απο την .....ΑΠΕΡΓΙΑ των καθηγητων, να γινει ρε παιδια. Ομως ποιοι θα απεργήσουν παλι? στην επαρχια η απεργιες τησ ΟΛΜΕ δεν ακουμπανε το 2-3% ενω στα μεγάλα αστικά κέντρα μολισ φτανουν το 30%.Αλήθεια γιατι δεν συντονίζουν την δράση τουσ εναντια στην κυβέρνηση ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΓΟΝΕΙΣ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΜΑΘΗΤΕΣ? ΘΈΛΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ?
Μου θυμίζουν τις κραυγεσ οτι δεν αφησε το ΚΚΕ να μπει ο κοσμος στην βουλη μεσα οταν περιφρουρουσε την συγκεντρωση του, αλλα οι υπερεπαναστετεσ μολισ τελειωσε η συγκεντρωση του ΚΚΕ δεν κινήθηκαν για καταληψη στα χειμερινα ανακτορα αλλα εκρουσαν πρύμνα.
ενα εχει σημασια για να το καταλαβουν καποιοι.... Οι καθηγητεσ του ΠΑΜΕ εχουν αυτην την αποψη που θα κριθεί και απο την λαική φτωχή οικογένεια και όχι απο τουσ πλουτοκράτες. ΕΝΑ ΝΑ ΞΕΤΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ.....για να δουμε κάποιοι υπερεπαναστάτεσ που παίρνουν αδειούλες η ρεπό στις απεργιες τώρα τι θα κάνουν?
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ-ΠΑΤΡΑ

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2013 στις 6:12 μ.μ.

25 καθηγητες συμμετειχαν στο μπλοκ των δοε - ολμε στο συνταγμα την ωρα που ψηφιζοτανε το νομοσχεδιο! μεχρι εκει φτανει η επαναστατικη σας διαθεση ρεε??
ο συγκεκριμενος αγωνας χωρις τη συμμαχια γονιων και μαθητων θα γινει μεζες στις ορεξεις του μπουμπουκου και καθε μπουμπουκου..και μονο το παμε και το κκε ΔΕΝ θα φταινε γι αυτο...
πριντσεβικος

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2013 στις 9:01 μ.μ.

Τυγχάνει να έχω γυναίκα δασκάλα σε δημόσιο. Οι περιβόητες απεργίες στα σχολεία ακόμη και στο απόγειο των κινητοποιήσεων ενάντια στο μνημόνιο είναι ένας μύθος. Ελάχιστοι απεργούσαν. Μόνιμη εικόνα να τρέχουν οι ΠΑΜίτες να καλούν τον κόσμο στην απεργεία και οι υπόλοιποι να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Όπως και με τους υπόλοιπους εργασιακούς χώρους. Απεργεία γίνεται εκεί που υπάρχει ΠΑΜΕ, οι υπόλοιποι πάνε μόνο στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Υπερεπαναστατικές ανακοινώσεις και αναλύσεις και "από τηγανίτα τίποτα" που λέει και ο κόσμος. Και όσο για τη συμμαχία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους αυτό και αν είναι ανέκδοτο. Όχι σήμερα, από τις καλές ημέρες ακόμη, ανάθεμα και αν περναγαν σε κάθε κοινωνία την πόρτα ενός εργατικού σωματείου ή Εργατικού Κέντρου. Άντε να τελειώνουμε με τα παραμύθια πια ...

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2013 στις 9:31 μ.μ.

οι ογκολιθοι της μαρξιστικης σκεψης του κκε ειναι εναντια στη απεργια μεσα στις εξετασεις.λενε οτι δεν εχει χτιστει το μετωπο γονιων και μαθητων που φαντασιωνουν. ας περιμενουμε λοιπον. θα μας πουν ποτε ειναι ωριμες οι συνθηκες.
για να μη ξεχνιομαστε ομως.μηπως θυμαται κανενας την απεργια των δασκαλων το σεπτεβριο του 2006; μηπως την υποστηριξαν πριν ξεκινήσει; ας ανατρεξει καποιος στο ριζοσπαστη απο 1 σεπτεβριου μεχρι 10 σεπτεβριου 2006.τις μερες που προετοιμαζοταν η απεργια(90% συμμετοχη την πρωτη εβδομαδα παρακαλω!)η ειδηση ηταν χαμενη καπου στη 10η σελιδα.ξερετε γιατι; ειναι απλο. οτι δεν ελεγχουμε το σιχαινομαστε. αυτο κανουν και τωρα. αυτο θα ξανακανουν και στο μελλον.απλα πραγματα

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2013 στις 10:34 μ.μ.

Ευτυχώς που έτρεχαν οι παμιτες για την επιτυχία των εκπαιδευτικών στις απεργίες και γιαυτό πάντα στέφονταν...απο αποτυχία.
Ευτυχώς που τελειώσαμε με τα παραμύθια τους!

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 12:56 π.μ.

Έλα αρκετά κράτησε το "μπαλαμούτι" αναρχοσυριζαίων και λοιπών συγγενών για απεργίες διαρκείας των καθηγητών μέσα στις εξετάσεις. Στην προηγούμενη κινητοποίηση στη διαδήλωση πήγαν 20 άτομα και όλοι οι "αγωνιστές" πήγαν για δουλειά (αυτοί θα κάνουν απεργία διαρκείας σε σύγκρουση με την κυβέρνηση και δίχως συμμαχίες στην κοινωνία;), και στις απεργίες που ψηφίζουν σπεκουλαδόρικα διάφορα άκαπνα λαμόγια, οι ΠΑΜίτες καθηγητές ουδέποτε υπήρξαν απεργοσπάστες έστω και αν διαφωνούσαν. Αντιθέτως οι υπεραγωνιστές των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, ή της ΔΑΚΕ και του ΜΠΑΤΣΟΚ (χα, χα) ψηφίζουν για απεργία, ουδέποτε όμως κάνουν το παραμικρό για να την οργανώσουν και να πετύχει, ενώ την ημέρα της απεργίας πάνε για δουλειά (!) ή δηλώνουν ασθένεια ή παίρνουν άδεια και έτσι μένουν μόνοι οι ΠΑΜιτες να τρέχουν για την απεργία!!! Αυτά συμβαίνουν και τα ξέρουν καλά όσοι ασχολούνται. Άντε από εκεί λαμόγια-σπεκουλαδόροι ΠΡΏΗΝ ΜΠΑΤΣΟΚΟΙ που θα κάνετε και μαθήματα. Άντε γιατί παρατράβηξε οπορτουνίστες του κερατά να μας κάνετε και διδαχές έχοντας ως στόχο μία κινητοποίηση ελεγχόμενη από τα πάνω και αβανταδόρικη για το ΣΥΡΙΖΑ ώστε να κάνει το ρεσάλτο για την κυβέρνηση. Αυτό επιδιώκετε, μία δεν δίνετε για τους εκπαιδευτικούς, όπως δεν δίνατε ποτέ μέχρι και σήμερα.

Επαρχιώτης
10 Μαΐου 2013 στις 1:57 π.μ.

"Έιιιι!Λαϊκή μου οικογένεια με ακούς;Εγώ είμαι και σου φωνάζω,τι και αν σε έχουν τσακίσει και διαλύσει!Ω!Αγία μου οικογένεια!Πρόσεχε μην τυχόν και κινητοποιηθείς γιατί σου έχουν στήσει καρτέρι και σε περιμένουν!
Κράτα γερά,σήμερα οι αγώνες δεν φτουράνε γιατί εμείς,το ΚΚΕ,δεν έχουμε τον λαό με το μέρος μας!Ακους μωρή λαϊκή οικογένεια!;
Πρέπει να αποφασίσεις να βγείς ειρηνικά στο δρόμο,μία ανοιξιάτικη μέρα,και τα ποτάμια σου τα οικογενειακά να εξωβελίσουν μεταφυσικά την εξουσία των αστών!
Τι εννοείς στον δρόμο γεννιούνται συνειδήσεις;Θα το φας το κεφάλι σου σου λέω!Μην είσαι χαζή!
Σώπα τώρα και περίμενε...δεν ήρθε ακόμη η ώρα είμαστε αδύναμοι,συνετίσου καημένη,συνετίσου.
Μπορεί να είμαστε το κόμμα του λαού αλλά όχι όλου του λαού,είμαστε μόνο του 5% του λαού αρα μπορούμε να κινητοποιούμαστε μόνο 5%.
Πώς;
Τι ερωτήσεις είναι αυτές;
Άκου λέει πώς θα συσπειρώσουμε τον λαό χωρίς την ταξική σύγκρουση και το κίνημα;Θα τον συσπειρώσουμε πίνωντας τσίπουρα και κάνοντας ανοιχτες εκδηλώσεις σε πάρκα όπου ο Κουτσούμπας θα μιλάει για τον Μπρέχτ!
Έτσι θα γεννηθεί το όνειρο,μέσα στην ειρηνική λιακάδα,να χτυπάει τα εκλογολάγνα και ηλιοκαμένα απο την δουλειά μετωπά μας...Γιατί αυτά τα μέτωπα είναι καθαρά και δεν λένε ψέμματα στο λαό!
Αλλά τι σου λέω και σένα,εσύ πιστεύεις στην ταξική και λαϊκή πάλη...Δεν καταλαβαίνεις ότι δεν γίνονται αυτά πιά..."

από το http://olaeinedromos.blogspot.gr

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 1:57 π.μ.

Όσοι θεωρούμε ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται οδηγούν όλο και μεγαλύτερα τμηματα του πληθυσμού στη φτώχεια και την εξαθλίωση, όσοι εκτιμούμε ότι το μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι ο εργασιακός μεσαίωνας, ότι και οι σημερινοί μαθητές θα χάσουν πολλά χρόνια από τη ζωή τους μέσα στην ανεργία και την απλήρωτη εργασία θα πρέπει να υποστηρίξουμε τους αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι, όποια στιγμη και αν αυτή το αποφασίσουν. Όσοι πάλι πιστεύουν ότι θα έρθει η ανάκαμψη, ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή, οτι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν πρέπει να εκβιάζεται αλλά να αφεθεί να ολοκληρώσει την πολιτική της τότε θα πρέπει να ελιναι ενάντια στους αγώνες όποτε αυτοί ξεσπούν. Ο καθένας θα πάρει θέση και αυτή η θέση θα εκτιμηθεί αναλόγως από το λαό. Το μέλλον θα δείξει ποιος θα δικαιωθεί. Προσωπικά είμαι με τους αγώνες ενάντια στις εφαρμοζόμενες πολιτικές όποτε και αν αυτοί αναπτύσσονται.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 2:45 π.μ.

Αφιερωμένο εξαιρετικά σε διάφορους εγκάθετους-υπεραγωνιστές του καναπέ που νομίζουν ότι απευθύνονται σε αμοιβάδες που δεν γνωρίζουν και δεν θυμούνται τίποτε από το πρόσφατο παρελθόν:
"Πολύ καλά κάνει το ΚΚΕ και δεν αφηνει ξεφτιλισμενες ηγεσιες συνδικατων να κανουν ......πολιτικη στην πλατη του κινηματος. Εαν ειχαν αντιθεση στην αυξηση του ωραριου και την πιθανολογουμενη μειωση κατα 10000 των αναπληρωτων ας......δεχοντουσαν τους αναπληρωτες και ωρομισθιους στις ΕΛΜΕ, ας κινητοποιουνταν ΕΣΤΩ τα ΔΣ των ΕΛΜΕ ΟΛΜΕ ΔΟΕ στην προσφατη ψηφιση του νομου , οπου στην πορεια δεν ηταν παρα 20-30 γραφικοι εκπαιδευτικοι και βεβαια το μπλοκ του ΠΑΜΕ, ας απεργουσαν αξιοπρεπως οταν περνουσαν τρια μνημονια, οταν καταργηθηκε η επετηριδα, οταν ακυρωθηκε η προσληψη χιλιαδων επιτυχοντων στον ΑΣΕΠ , οταν ειναι απληρωτοι επι μηνες οι αναπληρωτες και οι ωρομισθιοι με ΕΣΠΑ , οταν επιτραπικε η μεταθεση εκπαιδευτικων μεσα στην περιφερεια του Καλικρατη, οταν ψηφιστηκε ο νομος τηα Διαμαντοποου για τα σχολεια Α.Ε. ......τελος παντων ας απεργουσαν μεχρι και σημερα. Μεχρι και αυριο. Μεχρι και τις εξετασεις σαν συνεχεια ενος αγωνα. Οχι ομως εκ του ασφαλους σε περιοδο χωρις οικονομικες απωλειες, και με εκβιασμο απο ηγεσιες που ΧΕΣΤΗΚΑΝ εαν το κινημα δεν σηκωσει ξανα κεφαλι για χρονια ή εαν βρεθει απεναντι σε λαικους ανθρωπους που τα παιδια τους δεν θα πανε Αγγλια για σπουδες!!!!!!!!
Μπραβο στο ΠΑΜΕ."

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 3:13 π.μ.

αναρωτιεμαι μερικες φορες με τοσους επαναστατες αναρχικους, συριζαιους θες μπαχαλακιδες, δημοκρατικους κουμουνιστες εκτος ΚΚΕ θες αγανακτησμενους ελληνες πως και δεν εγινε αυτη η ερμη η επανασταση..τους εμποδιζει το συστημικο ΚΚΕ λενε..αν ολοι αυτοι που ζητανε απο του ΚΚΕ να "σκληρινη" την θεση του απο το πληκτρολογιο ειχανε κατεβει μια φορα σε πορεια τωρα δεν θα χρειαζονταν το παμε και το ΚΚΕ,ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕς ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ αλλα στης πορεις στης απεργιες μονο του το ΚΚΕ και το παμε οι αλλοι που ειναι???? ανορφογραφοσ

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 8:18 π.μ.

Είναι αυτή η αγωνία να μην αμαυρωθεί από τους οπορτουνιστές το εργατικό κίνημα, κι' ας το τρώει το μαύρο σκοτάδι.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 8:18 π.μ.

Τα πτώματα δεν είναι ικανά για αγώνα,είναι ικανά όμως να εμποδίζουν τους ζωντανούς να αγωνιστούν.
Το άθαφτο πτώμα του ΚΚΕ αποτελεί σήμερα το ισχυρότερο ανάχωμα του καθεστώτος που στα λόγια καταγγέλλει.
Με την απεργία των εκπαιδευτικών αυτό πλέον γίνεται δραματικά εμφανές.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 9:21 π.μ.

Εδώ συζητάμε τι είπε και αν αυτά που είπε βοηθάνε την κυβέρνηση ΤΙΠΟΤΑ άλλο.

Έχει μετατραπεί σε συστημική αριστερά εδώ και χρόνια. Τόσα στελέχη ταΐζονται από τον κρατικό κορβανά και όχι μόνο. Κοτζάμ Παπαρήγα και πήρε σύνταξη μετά από 27 ΧΡΟΝΙΑ!!!! ως επαγγελματικό στέλεχος του ΚΚΕ τι να λέμε τώρα? Μπορούν αυτοί οι αδούλευτοι να καταλάβουν τι θα πει μεροκάματο και πως τα βγάζει πέρα ο απλός κοσμάκης?

Από πού πηγάζει η κραυγή για ενωτική δράση της αριστεράς σε κοινά μέτωπα (ΟΧΙ διαχείριση, ξέρω τι λέω), τι τραβάει ο κόσμος με τόση ανεργία?

Μπίζνες, επιχειρήσεις, δικές τους θέσεις εργασίας, δοξολογίες υπέρ του Στάλιν, ένα οχετός από επαγγελματίες στο διαδίκτυο να τους υπερασπίζονται με τον ποιο χυδαίο τρόπο, τους έχει εγκαταλείψει κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 12:00 μ.μ.

..που απευθυνεστε, σε λωτοφάγους? Το ποιος έχει πρωτοστατήσει σε απεργίες διαρκείας στην Ελλάδα το ξέρουμε όλοι κι αυτός δεν είναι άλλος απο το ΠΑΜΕ, και μάλιστα στον ιδιωτικο τομέα που έχει πολύ περισσότερες δυσκολιες..Επίσης η ανακοίνωση είναι ξεκάθαρη και μιλάει για 48ωρημε προοπτική συνεχισης αναλόγως με την συμμετοχη:
http://902.gr/eidisi/neolaia-paideia/16636/deltio-typoy-toy-pame-ekpaideytikon-gia-tin-stasi-ton-parataxeon-stin

προς τι η σπεκουλα κι απο ποιους? Απο την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ, τους ξεπουλημένους? Απο τον ΣΥΡΙΖΑ? Απο τα κάθε λογής γκρουπούσκουλα που χρόνια μας χορταίνουν με επαναστατικες κορώνες και στην πράξη σερνονται πίσω απο την αστική τάξη? Και γιατί,επειδή το ΠΑΜΕ προσεγγίζει την απεργία διαρκείας με σοβαρότητα όπως πρέπει? Επειδη δίνει βάση και στα αιτήματα και στον συντονισμο (εδώ ουτε καν με τους δασκάλους δεν μπορούν να συντονισθούν οι άλλοι βέβαια..). Αν είναι να γίνουν απεργίες διαρκείας όπως στην ΔΕΗ, πείτε το για να καταλάβουμε και που το πάτε στην τελική..

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 1:18 μ.μ.

«Εμείς λέμε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι εξετάσεις οι πανελλαδικές σαν μέσο εκβιασμού της κυβέρνησης.»

κκεδες αφειστε το, μην το ζαλίζεται. Στην παραπάνω φράση του Σοφιανού είναι η ουσία της πολιτικής που κάνετε

εργάτης κερατσίθνι

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 6:29 μ.μ.

Άμα είσαι υπεύθυνη αντιπολίτευση...

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 6:39 μ.μ.

πως το ειπε ο προεδρος της ολμε?
αν μας επιστρατευσουν θα γυρισουμε με το κεφαλι ψηλα,ειπε!! ετσι ακριβως χανεται ενας αγωνας πριν καν δοθεί..συνεργασιες,παρεμβασεις κατεντησαν τα σκυλακια των ξεπουλημενων και συμβιβασμενων γαλαζιων και πασοκων.
πριντσεβικος

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2013 στις 9:12 μ.μ.

Καλά ρε ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ το ΚΚΕ σας φταίει για όλα?
Ρε καραγκιόζηδες, πολιτικοί αλήτες σε διατεταγμένη υπηρεσία, τσιράκια του συστήματος, το ΚΚΕ έχει 4,5%, όλοι εσείς έχετε 95,5% , κάντε μόνοι την "επανάσταση" σας και μην ασχολείστε με αυτούς που ξέχασαν να παιθάνουν...
Αν ζούσε ο Γκέμπελς θα σας ζήλευε...
Αντε καντε την απεργια σας να δούμε θα είστε 3 ή θα είναι και ο κούκος μαζί σας...
ΑΝΤΕ... να σας πάρει μυρουδιά ο κόσμος και να σας στείλει στον αγύριστο.

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2013 στις 2:49 π.μ.

..τιμη? Ανεκτίμητη!!!
"4. Η ΔΑΚΕ για να στηρίξει την απεργία στις εξετάσεις έθεσε ως προϋπόθεση (συνεδρίαση Δ.Σ. ΟΛΜΕ στις 2/5) να στηθεί κάλπη στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, η οποία θα είναι ανοιχτή πριν και μετά τη Γενική Συνέλευση (από τις 13:00-19:00) και στην οποία θα πηγαίνει και θα ψηφίζει όποιος εκπαιδευτικός θέλει, ακόμα και αν αυτός δεν είναι μέλος του σωματείου, ακόμα και αν δεν παραβρέθηκε ούτε ένα λεπτό στη Γενική Συνέλευση! Πρόκειται για διάλυση του σωματείου, της Γενικής Συνέλευσης, του συνδικαλιστικού κινήματος. Επί της ουσίας, η ΔΑΚΕ έθεσε ως όρο στη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και στις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ να δεχτούν τη διάλυση και τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ αποδέχτηκαν τον όρο της ΔΑΚΕ. Μπροστά στον καιροσκοπισμό τους και στον τυχοδιωκτισμό τους έδωσαν "γην και ύδωρ" στον κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ (9/5) η ΔΑΚΕ έθεσε νέο όρο: Για να υπάρξει απόφαση από τη ΓΣ της ΕΛΜΕ θα πρέπει να συμμετέχει το 30% των μελών του σωματείου ή να ισχύσουν σχετικές διατάξεις του καταστατικού της ΕΛΜΕ. Είναι αυτονόητο ότι το κάθε σωματείο πρέπει να επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων. Όμως, αυτό δεν μπορεί να έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον όταν η ΟΛΜΕ είναι η μόνη Ομοσπονδία της οποίας το ΔΣ δεν μπορεί, με βάση το καταστατικό της, να κηρύξει ούτε καν 24ωρη απεργία, παρά μόνο μέσα από τις ΓΣ. Στην πράξη μια τέτοια ρύθμιση (υποχρεωτικά 30% συμμετοχή) ακυρώνει το δικαίωμα στην ΟΛΜΕ και στις ΕΛΜΕ ν’ αποφασίζουν. Επιπλέον αλλάζουν τον τρόπο λήψης απόφασης, θέτουν υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα των ΕΛΜΕ ν’ αποφασίζουν με βάση τα καταστατικά τους και ανοίγουν δρόμο στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος. Πρόκειται για επικίνδυνη, διαλυτική πρακτική για το κίνημα, που όσοι έβαλαν την υπογραφή τους, θα φέρουν ιστορικές ευθύνες, θα είναι υπόλογοι απέναντι στον εργαζόμενο λαό και το κίνημα."
Αντε κει εις ανώτερα!!!! Ξεπλύνατε και ΠΑΣΚΕ,ΔΑΚΕ..ρε αυτοί τα κάνουν όλα και συμφερουν!!!!
ΥΣ: Αυτά με τα συγχαρίκια των ΜΜΕ..είναι και λιγο καταντια εκμερους σας..το ΚΚΕ και η στρατηγική του είναι διαρκως στο στοχαστρο..δεν τυγχανουν το ίδιο κάτι σχεδια Β κτλ..ασε δε που στελεχάρες του χωρου σας πληρώνονται αδρά βλ Δελαστικ,ΠΠ απο μεγαλοκαπιταλιστες για να αρθογραφουνστις φυλλάδες τους..εχετε πολύ ρεωμένη την φωλιά σας..

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2013 στις 9:39 π.μ.

"ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ αποδέχτηκαν τον όρο της ΔΑΚΕ. Μπροστά στον καιροσκοπισμό τους και στον τυχοδιωκτισμό τους έδωσαν "γην και ύδωρ" στον κυβερνητικό συνδικαλισμό"


Τι ακριβώς κέρδισαν δηλαδή?

Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις εν' λόγω δηλώσεις?

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2013 στις 1:06 μ.μ.

Ακούστε μέλη του ΚΚΕ

Είστε βουτηγμένοι στις κρατικές επιδοτήσεις όπως ακριβώς και ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
Συμμετέχετε στις διάφορες επιτροπές ΟΚΕ όπως ακριβώς και ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
Συμμετείχατε σε αστική κυβέρνηση όπως ακριβώς και ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
Κάνατε μπίζνες όπως ακριβώς και ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
Ελέγχατε εκτατοντάδες σωματεία και δεκάδες εργατικά κέντρα και τα διαλύσατε όπως ακριβώς και ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
Είστε σε "αναλογικά" προεδρεία σε τόσα σωματεία μαζί με ΔΑΚΕ -ΠΑΣΚ όπως ακριβώς και ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
Οποτε ο κόσμος είναι σε διάθεση να το παλέψει, το βουλώνετε και όταν δεν παίζεται τίποτα ουρλιάζετε για αντεπιθέσεις, οπώς ακριβώς και ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
Το σύστημα σας έχει στα όπα όπα γιατί ακόμα σας χρειάζεται, όπως ακριβώς και τους άλλους.

Δεν είστε διαφορετικοί. Είστε απόλυτα ενταγμένοι στο αστικό πολιτικό παιχνίδι. Είστε ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. Φτάνει με το παραμυθάκι και την εικονική πραγματικότητα που ζείτε. Τσιράκια του καπιταλισμού

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2013 στις 1:26 μ.μ.

..1. "να στηθεί κάλπη στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, η οποία θα είναι ανοιχτή πριν και μετά τη Γενική Συνέλευση (από τις 13:00-19:00) και στην οποία θα πηγαίνει και θα ψηφίζει όποιος εκπαιδευτικός θέλει, ακόμα και αν αυτός δεν είναι μέλος του σωματείου, ακόμα και αν δεν παραβρέθηκε ούτε ένα λεπτό στη Γενική Συνέλευση!"
2. "Στην πράξη μια τέτοια ρύθμιση (υποχρεωτικά 30% συμμετοχή) ακυρώνει το δικαίωμα στην ΟΛΜΕ και στις ΕΛΜΕ ν’ αποφασίζουν. Επιπλέον αλλάζουν τον τρόπο λήψης απόφασης, θέτουν υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα των ΕΛΜΕ ν’ αποφασίζουν με βάση τα καταστατικά τους και ανοίγουν δρόμο στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος"
Tι δεν καταλαβαίνετε? Ουτε το μπλογκ καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό για το συνδικαλιστικο κίνημα? Γαργαρα όλα γιανα στηρίξουμε την γκρουπα μας?
Όσο για τις δηλώσεις Σοφιανού,φοβάμαι ότι και σε αυτό ακόμα είστε συκοφάντες και διαστρεβλωτες..λέει ότι δεν πρέπει να αφήσουμε την κυβερνηση να χρησιμοποιήσει τις εξετάσεις για να κολλήσει τους εκπαιδευτικους στον τοιχο..και στην τελική υπάρχουν οι ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών που διαλύουν κάθε συγχυση (ιδε και παραπάνω)
http://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/16749/i-protasi-toy-pame-ekpaideytikon-pros-oloys-toys-ekpaideytikoys-kai-tis

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2013 στις 2:13 μ.μ.

φίλε 1;06...
Πές μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις και εμας για να καταλάβουμε....

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2013 στις 2:51 μ.μ.

Τι λες βρε παιδι μου ειμαι ολα αυτα ..?

Ξυπνα σκέψου και ξανα πέσε για υπνο..Οχι οπως και οι αλλοι αλλα οπως μονο εσυ ξερεις ..Λουκουμακι

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2013 στις 5:12 μ.μ.

O 1:06 έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο. ΚΚΕδες ξυπνάτε! Μην πίνετε ληγμένα και φαντασιώνεστε άλλο από αυτό που είστε: δλδ μέρος του προβλήματος και όχι λύση υπερ των εργατών.

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2013 στις 1:11 π.μ.

..τωρα θα γυρισουν με ψηλα το κεφαλι !!!!!!!!!!
......που ηταν τοσα χρονια η ΟΛΜΕ ????????
.....ποτε εκαναν απεργια διαρκειας για ενα δωρεαν δημοσιο σχολειο ??????
..................................................................

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ και ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!
1. ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ-ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ
2. ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΒ. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ !!!

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2013 στις 9:02 π.μ.

ΣΟΦΙΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΛΕΞ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΑΣ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ . ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
ΚΑΝΟΝΑΣ
Έξυπνος και τίμιος δεν είσαι ΠΑΣΟΚ
Τίμιος και ΠΑΣΟΚ δεν είσαι έξυπνος.
Έξυπνος και ΠΑΣΟΚ δεν είσαι τίμιος
ΟΠΟΥ ΠΑΣΟΚ= ΚΚΕ
Ο 1;06 ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2013 στις 10:19 π.μ.

ρε φίλε 5:12?
τα 'ιδια ξύδια με τον 1:06 πίνεις?το συνεδριο του ΚΚΕ τελείωσε.. εσυ ακόμα καλεις τουσ ΄΄κουκουέδες΄΄ να ξυπνήσουν?μάλλον εσυ κοιμάσε ακόμα......

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2013 στις 2:39 μ.μ.

10:19, όλοι μπορούν να ξυπνήσουν και να συμβάλλουν σε κοινούς μαχητικούς αγώνες για την ανατροπή του καπιταλισμού και τον σοσιαλισμό! Και οι συριζαιοι, και οι ΚΚΕδες, και οι ΑΝΤΑΡΣΑΙΟΙ, και οι αναρχικοί.

ντροπή
12 Μαΐου 2013 στις 8:45 μ.μ.

Ρε ΚΚΕδες ακόμη κι αν διαφωνείτε με την απεργία στις εξετάσεις, είναι δυνατόν να βγαίνει μέλος της ΚΕ και να μιλάει για εκβιασμό της κυβέρνησης; Δεν ντρέπεστε ρε να λέτε εκβιαστές τους εργαζόμενους απέναντι στα αφεντικά; ΟΣΟ και να διαφωνείτε με την πρόταση, παίρνετε το μέρος των αφεντικών ρε αλήτες και μάλιστα δημοσίως στην τηλεόραση;

Όχι κομμουνιστές, ούτε οι ΠΑΣΟΚΟΙ δεν τα λένε αυτά ρεεεεε.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. Με ΤΙ ΜΟΥΡΗ ρε βγαίνετε να μιλήσετε στον ΕΚΒΙΑΣΤΗ εργαζόμενο;

Το ΚΚΕ αδειάζει και ΠΟΥΛΑΕΙ καθημερινά τους εργαζομένους. Τουλάχιστον σας δίνουν και τίποτε ή απλά είστε ΤΟΣΟ ανίκανοι και βλάκες;

13 Μαΐου 2013 στις 5:50 μ.μ.

"Το ΚΚΕ ξεπυλάει τους αγώνες!
Αυτό είναι πλέον καθαρό!"
Όλοι οι επαναστάτες πίσω από την ΔΑΚΕ τώρα!

Ξεφτίλες...

ντροπή
13 Μαΐου 2013 στις 7:22 μ.μ.

Ξεφτυλισμένος είσαι εσύ TRASH, που κάθεσαι και υπερασπίζεσαι στο δίκτυο τον κάθε αλήτη γραφειοκράτη που δήθεν νοιάζεται για την λαϊκή οικογένεια.

Για πες ρε γελοίε, τι εννοεί με την φράση περί εκβιασμού της κυβέρνησης; Θάρρος λεβέντη μου, τόσα και τόσα έχεις πει, εδώ θα κωλώσεις;

Υγ: Παρακαλώ αν κοπεί το δικό μου θα κοπεί και του TRASH. Δεν μπορεί αυτό το τυπάκι να μιλά για ξεφτίλες και να μην απαντιέται. Αλλιώς δημοσιέψτε την απάντηση ως έχει κι άμα θέλει και συνέχεια εδώ είμαστε.

Ανώνυμος
13 Μαΐου 2013 στις 11:33 μ.μ.

ρε 7.22
Εσυ φαίνεσαι πολυ σκληρο αντράκι .με τα (που ομως)..
Για πάρτη σου ,εισαι ωραίος βρε...

http://www.youtube.com/watch?v=qFir8T7Pv1c

ντροπή
14 Μαΐου 2013 στις 7:19 π.μ.

ΦΤΟΥ ΣΑΣ γκεμπελίσκοι, τσιράκια των αστών.

ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Υγ: Μωρή λουλού μπορεί να μην είμαι σκληρό αντράκι, αλλά εγώ δεν πήγα ποτέ να κρυφτώ πίσω από ταμπέλες και τίτλους. Εσύ κομμουνιστή του κώλου πως νοιώθεις που ξεπουλάς τους εργαζόμενους για να σπουδάσει το παιδάκι της....λαϊκής οικογένειας;
ΞΕΦΤΙΛΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger