Home » , » Στο "γύψο" θέλει να βάλει τις διαδηλώσεις η κυβέρνηση

Στο "γύψο" θέλει να βάλει τις διαδηλώσεις η κυβέρνηση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 28 Μαΐου 2013 | 9:19 μ.μ.

Επιστρατεύοντας νόμους και διατάγματα ο υπουργός μπάτσων και καταστολής, Ν. Δένδιας, θέλει να περιορίσει τις διαδηλώσεις και σαν πρώτο μέτρο εφαρμόζει την απαγόρευση σε όλη την Ελλάδα όσων κινητοποιήσεων δεν συγκεντρώνουν πάνω από 200 άτομα. (Αύριο αυτό το αυθαίρετο νούμερο μπορεί να το κάνει 500, 1000…).
Με απλά λόγια απαγορεύει να διαδηλώσουν ή να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε κινητοποίηση μια μερίδα των πολιτών που σύμφωνα με τον υπουργό προστασίας του συστήματος  είναι μικρή.

Από την πλευρά της η ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με δελτίο τύπου που εξέδωσε, ναι μεν εκφράζει την αντίθεση της με τις κυβερνητικές προθέσεις, αλλά απ’ την άλλη δείχνει διάθεση να συζητήσει αυτόν τον περιορισμό για να «βρεθεί καλύτερη και κοινά αποδεκτή λύση».

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, εκφράζοντας την απαίτηση των μεγαλοεργοδοτών και των μονοπωλίων επιδιώκουν να βάλουν στο "γύψο" το δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού να διαμαρτύρεται και να διαδηλώνει. Μοναδικός στόχος ήταν και είναι η αύξηση της καταστολής, Η ενίσχυση του δόγματος "Νόμος και Τάξη"».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2013 στις 8:02 μ.μ.

Καλό είναι ένα έγκυρο ιστολόγιο με μεγάλη επισκεψιμότητα όπως το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ να ενημερώνει και όχι να παραπληροφορεί. Κι εγώ μπορεί να είμαι ενάντια σε κάθε είδους περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά η πρόταση του Δένδια δεν αναφέρει απαγόρευση των διαδηλώσεων που έχουν λιγότερο απο 200 άτομα όπως γράφετε, αλλά περιορισμό τους σε ένα μέρος του οδοστρώματος ώστε ταυτόχρονα να είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων και να μην κλείνει ο δρόμος. Ασχέτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς, καλό είναι να λέμε τα πράγματα ως έχουν και να μην παραπληροφορούμε επηρρεαζόμενοι απο τις προσωπικές μας πεποιθήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger