Home » , » Οι καλές σχέσεις που διατηρεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τον πρωθυπουργό και το περιβάλλον του ...

Οι καλές σχέσεις που διατηρεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τον πρωθυπουργό και το περιβάλλον του ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 3 Μαΐου 2013 | 2:43 μ.μ.


«Ένας κερδοφόρος οργανισμός με κέρδη το 2012 505 εκατ. ευρώ και την δεκαετία 2002 -2012 στα 5,795 δόθηκε δώρο στους "επενδυτές" της τρόικας και των μνημονίων για να επιχειρήσουν το καινούριο φαγοπότι της μίζας και της ρεμούλας από τον δημόσιο χρήμα», έγραφε σύντροφος σε ανάρτησή μας αναφερόμενος στο ξεπούλημα του 33% του ΟΠΑΠ ποσοστού που είχε απομείνει στο δημόσιο στην κοινοπραξία  Emma Delta (συμμετέχουν οι Γίρι Σμετς από την Τσεχία, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Δ. Κοπελούζος και η Lottomatica).

Σύμφωνα με πολυσέλιδο δημοσίευμα του περιοδικού Unfollow που κυκλοφορεί, η εταιρεία «Πετρέλαια Αιγαίου Α.Ε εταιρεία πετρελαιειδών» συμφερόντων του  Δ. Μελισσανίδης είναι από τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου με χρέος προς τα κρατικά ταμεία ύψους 10.107.161,33 ευρώ.
 «Με δεδομένο ότι με το νόμο 3943/2011 προβλέπεται ότι το ποινικό αδίκημα της μη καταβολής βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο είναι διαρκές και ως εκ τούτου "συνεχές αυτόφωρο", διερωτάται κανείς γιατί μια σειρά από επιχειρηματίες που αποδεδειγμένα χρωστούν στο δημόσιο και που οι εταιρείες τους είναι κερδοφόρες χαίρουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης», υπογραμμίζει το περιοδικό υπενθυμίζοντας μας ότι ο Μελισσανίδης και ο συνέταιρος του στην ίδια εταιρεία Καρράς κατηγορήθηκαν για λαθρεμπορία πετρελαίου αλλά απαλλάχτηκαν με βούλευμα. «Θαύματα ο αρεοπαγίτης»!, αναφέρει χαρακτηριστικά το έντυπο.

Και καταλήγει το ίδιο κείμενο:

 «Οι καλές σχέσεις που διατηρεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τον πρωθυπουργό και το περιβάλλον του καθόλου δεν πιστεύουμε ότι είναι ικανές να επηρεάσουν τις ελληνικές αρχές ώστε να αλληθωρίζουν...

Διερωτόμαστε επίσης πως το ελληνικό δημόσιο δέχεται προσφορά από μια εταιρεία για την εξαγορά του ΟΠΑΠ, στην οποία συμμετέχει ο υιός Γιώργος Μελισσανίδης και, σύμφωνα με δεκάδες δημοσιεύματα στον Τύπο, επί της ουσίας ο ίδιος ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης.  Η ιερή αγελάδα του δημοσίου, ο ΟΠΑΠ, είναι δυνατόν να υπάρχει το ενδεχόμενο να ανήκει σε ένα επιχειρηματία που δεν τηρεί ως φορολογούμενος πολίτης τους νόμους και θα περιέλθει στον έλεγχο του η πιο κερδοφόρα εταιρεία του ελληνικού δημοσίου; Είναι σαν να βάζεις το λύκο να φυλάει τα πρόβατα».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger