Home » , » Μια στημένη δημοσκόπηση και η τοποθέτηση του Α. Αλαβάνου

Μια στημένη δημοσκόπηση και η τοποθέτηση του Α. Αλαβάνου

Από giorgis , Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 | 4:45 μ.μ.

Το ποίημα που λένε δημοσκόποι και δημοσιογράφοι κάθε φορά που οι μετρήσεις της λεγόμενης κοινής γνώμης που παρουσιάζουν διαψεύδονται παταγωδώς από την πραγματικότητα είναι γνωστό και διαχρονικά το ίδιο: «Οι δημοσκοπήσεις είναι φωτογραφία της στιγμής», κάτι δηλαδή σαν καιρικό φαινόμενο. Σήμερα μπορεί να βρέχει και αύριο να έχει λιακάδα.

 Όχι ότι οι δημοσκοπήσεις δεν μπορεί να είναι χρήσιμα εργαλεία όταν γίνονται με επιστημονικό τρόπο, αλλά αυτό είναι κάτι το σπάνιο. Συνήθως ο πελάτης «έχει πάντα δίκιο» και οι περισσότερες δημοσκοπήσεις είναι κομμένες και ραμμένες στις πολιτικές και όχι μόνο σκοπιμότητες του ΜΜΕ που τις παρουσιάζει. Αυτές μπορεί να οφείλονται ώστε το ΜΜΕ να μεγαλώσει την αναγνωσιμότητα-τηλεθέαση του, μέχρι να προσπαθεί να χειραγωγήσει το εκλογικό σώμα, για προφανείς λόγους.

Από το αρχείο μας μπορούμε να σας παρουσιάσουμε πάρα πολλές σχετικές περιπτώσεις.

Το ερέθισμα γ’ αυτή την ανάρτησή μας, δεν είναι για να επαναλάβουμε πράγματα που έχουμε γράψει αρκετές φορές , αλλά γιατί μόνο θετική εντύπωση δεν μας έκανε η σημερινή παρουσία του Αλέκου Αλαβάνου σε διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου, που προσπάθησε με την παρουσία του να δώσει κύρος σε μια εμφανώς εγκεφαλικά κατασκευασμένη δημοσκόπηση που παρουσίασε χτες η zougla.gr.

Εντάξει, είναι αυτονόητη η προσπάθεια του Α. Αλαβάνου να στηρίξει τον πολιτικό του σχηματισμό. Δεν θεωρούμε όμως αυτονόητο να δέχεται σαν δεδομένο ότι σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση το κόμμα του θα συγκεντρώσει 8,4% και το ΚΚΕ, π.χ 4%. Αυτό ξεπερνάει και την πιο καλπάζουσα φαντασία. (Το γράφουμε, γιατί δεν τον ακούμε να παρουσιάζει καμιά ένσταση για τα στοιχεία που παρουσιάζει η δημοσκόπηση).

(Δεν έχουμε καμιά διάθεση να ασχοληθούμε μ’ αυτή την προφανώς κατασκευασμένη δημοσκόπηση. Οποιος θέλει μπορεί να την διαβάσει εδώ)

Γ.Γ.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

Ανώνυμος
24 Μαΐου 2013 στις 5:03 μ.μ.

Δεν είναι στημένη η δημοσκόπηση. Η δημοσκόπηση της Ζούγκλα δεν ακολουθεί τα κλασσικά επιστημονικά δεδομένα των δημοσκοπήσεων (οι οποίες είναι εξίσου για τα μπάζα). Επηρεάζεται πολύ από την επικαιρότητα και από τον πληθυσμό που είναι ενεργό στο interneτ. Κόμματα που έχουν πολλούς γέρους είναι μειωμένα και κόμματα με νέους είναι αυξημένα. Δεν είναι τυχαίο ότι δείχνει την ΧΑ με διπλό ποσοστό. Δείχνει πιο πολύ την μεταβολή των ψηφοφόρων.

Για το σχέδιο Β δεν είναι αξιόπιστη διότι δεν έχει άλλη αναφορά. Αλλά η μείωση του Συριζα ταυτίζεται από την αύξηση του Σχεδίου Β. Αν αυτό το γεγονός παγιωθεί θα το δούμε με παρουσία στην κοινωνία και στα κινήματα, αλλιώς θα ξεφουσκώσει.

Γενικά όλες οι δημοσκοπήσεις είναι στημένες, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί κάνετε κριτική στην συγκεκριμένη που είναι αντίστοιχη άθλια με εκείνες των καναλιών και των εφημερίδων. Δεν επηρεάζεται ο πολίτης από μια δημοσκόπηση και ειδικά αυτοί που ψηφίζουν ΚΚΕ δεν το κάνουν ευκαιριακά αλλά ως στάση ζωής.

Ανώνυμος
25 Μαΐου 2013 στις 1:39 μ.μ.

το σχέδιο β είναι μια αξιολογη προσεγγιση που θελει
προσοχη. το θεμα είναι να μη γίνε υποθεση του κ.Αλαβανου και να μη πάρει τα χαρακτηριστικά προσωπικής κόντρας με τον Τσίπρα.

25 Μαΐου 2013 στις 2:50 μ.μ.

Για πολλοστή φορά το ξαναγράφουμε. Σχόλια με κεφαλαία γράμματα ΔΕΝ δημοσιεύονται.

26 Μαΐου 2013 στις 2:24 π.μ.

Το μόνο αξιόπιστο στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ποιά είναι η ΠΕΛΑΤΕΙΑ του "Δ"ημοσιογράφου.

Τα ποσοστά λοιπόν καταγράφουν την δημοφιλία που έχει ο Μ. Τριανταφυλόπουλος σε διάφορους πολιτικούς χώρους. Το ότι είχε μεγάλη δημοφιλία στους χρυσαβγίτες ήταν γνωστό, έκπληξη είναι ότι τέτοιοι τύποι είναι δημοφιλείς και σε "αριστερούς"...

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2013 στις 1:59 μ.μ.

Ο ανώνυμος των 1.39 τα είπε όλα...
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Άμα οι Συριζαίοι κολλάτε μτ ον Αλαβάνο, ξεκολλάτε. Το θέμα είναι η πολιτική πρόταση κι όχι άμα γουστάρεις τον φέροντα την πρόταση.
Στην τελική ας την υιοθετούσε κι ο Μηλιός να τον δούμε με ενδιαφέρον. Όσο αναμασά μπούρδες και αντιφάσεις θα τον χλευάζει ο κόσμος.

Nikos K.
26 Μαΐου 2013 στις 7:24 μ.μ.

Δεν χρειάζεται η δημοσκόπηση, για να διαπιστωθεί η δυσπιστία του εκλογικού σώματος απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Ρωτήστε όποιο Συριζαίο γνωρίζετε για το αν πιστεύει ότι μπορεί όντως να καταργηθούν τα μνημόνια, να αμφισβητηθεί το χρέος και την ίδια ώρα να παραμένουμε (οι μάγκες) ανενόχλητοι στην ευρωζώνη.
Για μια ακόμη φορά ο Αλαβάνος πρωτοπορεί. Ελπίζω να μην καεί κι αυτή τη φορά η κίνηση του.

Ανώνυμος
27 Μαΐου 2013 στις 8:37 π.μ.

Το πόσο πρωτοπωρεί ο Αλαβάνος φαίνεται απο την αποδοχή και την διαφήμιση που του κάνουν τα ΜΜΕ του αστικού κράτους.
Στήνει ένα κόμμα με την βοήθεια τους και την προβολή που του γίνεται.
Αν δεν τον διαφήμιζαν διάφοροι Ζούγκλες και άλλα ερπετά,κανείς δεν θα έπαιρνε χαμπάρι και δεν θα έδινε σημασία σε ένα ακόμη μόρφωμα.
Απο καιρό ο Αλαβάνος έχει χάσει κάθε αξιοπρέπεια και έξωθεν καλή μαρτυρία.
Απο ''σωτήρες'' τέτοιου είδους χορτάσαμε.

28 Μαΐου 2013 στις 3:08 μ.μ.

ΣΧΕΔΙΟ Βήτα, ή μήπως ΣΧΕΔΙΟ Venus; Εμπρός για έναν μεταμφιεσμένο Αντικαπιταλιστικό Νεοφιλελευθερισμό !

http://giatinkinonikiaristera.blogspot.gr/2013/05/venus.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger