Home » , » Ε, νισάφι πια με την υποκρισία

Ε, νισάφι πια με την υποκρισία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 | 1:08 π.μ.


Της Ματίνας Παπαχριστούδη - "Hot Doc"

Σήμερα θα γράψω επί προσωπικού. Διόλου αποστασιοποιημένα, ουδέτερα και σίγουρα όχι αντικειμενικά. Αφορμή είναι η ερώτηση του βουλευτή και εκπομπάρχη Άδωνι Γεωργιάδη για το κόστος της τηλεοπτικής εκπομπής του Κώστα Βαξεβάνη «Το Κουτί της Πανδώρας».

Όχι αυτή καθαυτή η ερώτηση, αναμενόμενη για την εξυπηρέτηση των ιδεολογικών φίλων του βουλευτή. Των κάθε λογής φασιστικών ιστοσελίδων που στο όνομα της ελευθερίας γνώμης καταπατούν και δολοφονούν την ελευθεροτυπία και την ελευθερία γνώμης. Αλλά η επικοινωνιακή διαχείριση της απάντησης του υπουργού για μια τηλεοπτική εκπομπή δημοσιογράφου που η ΕΡΤ, δημοσίου κατ' άλλα συμφέροντος και πληρωτέα από τους έλληνες πολίτες, εξαφάνισε από το πρόγραμμα της κατά εντολή υπουργών της κυβερνητικής τρόικα. Και συγκυβερνούντων του Αδ. Γεωργιάδη.

Ο οποίος Αδ. Γεωργιάδης έχει το δικαίωμα εκτός από βουλευτής, χωρίς καμία επικοινωνιακή αντίρρηση από το ισχύον σύστημα media, να εμφανίζεται σε ρόλο παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία ξεπουλάει τα βιβλία του εκδοτικού του οίκου και να διαλαλεί τον πολιτικό του λόγο.
Ε, νισάφι πια με την υποκρισία του mediaκού συστήματος. Στα ήδη χρεοκοπημένα τηλεοπτικά κανάλια απολύονται επαγγελματίες τεχνικοί με ώρες στον δρόμο της κάλυψης γεγονότων για να βγαίνει η εικόνα με μαθητευόμενους χωρίς επαγγελματική άδεια των 300 ευρώ.

Απολύονται επαγγελματίες συντάκτες με ώρες ερευνητικής δημοσιογραφίας για να πάρουν τη θέση τους υπάκουοι, ενσωματωμένοι μαθητευόμενοι, ικανοί για copy-paste ειδήσεων και πληροφοριών με μισθούς της τάξης των 200 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες των χρεοκοπημένων καναλιών που οδήγησαν και οδηγούν την ελληνική κοινωνία σε ολοκληρωτική κατάρρευση συνεχίζουν να ζουν με δανεικά, ξεπουλώντας την ενημέρωση στην αγορά της τροϊκανής πολιτικής. Συνεχίζουν με τα δανεικά να απαιτούν τον ρόλο του ισχυρού διαπλεκόμενου που θα κανονίζει ως άλλος πορτιέρης σε μπαρ της κακιάς ώρας ποιο επιχειρηματικό συμφέρον και πώς θα μπει στην ελληνική αγορά.

 Ή να μιλήσουμε για την ΕΡΤ; Τρία χρόνια μνημονίου, τρεις διοικήσεις που κατάφεραν το ακατόρθωτο, προωθώντας αυτό ακριβώς που απαίτησαν τα εκδοτικά διαπλεκόμενα. Την εξαφάνιση της από την ενημέρωση του έλληνα πολίτη και τον οικονομικό της καταποντισμό. Πόσο πιο εύκολο θα είναι τώρα που της (μας) υφαρπάζουν 130 και βάλε εκατομμύρια ευρώ το 2013 να τη συρρικνώσουν... Γνωρίζοντας όλα αυτά, πώς να αντιδράσει κάποιος αποστασιοποιημένα;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger