Home » , » Ρατσιστικό παραλήρημα της Κ. Δημουλά.

Ρατσιστικό παραλήρημα της Κ. Δημουλά.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 7 Μαΐου 2013 | 5:50 μ.μ.


Και συ, τσούλα των δήμιων, Επιστήμη,
της Αλήθειας εσχάτη τεφροδόχα,
και συ, πρόστυχη Πένα και ψοφίμι,
του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα!

Κώστας Βάρναλης

Ψιλοχαμός στο διαδίκτυο απ’ τις εμετικό ρατσιστικό παραλήρημα της ποιήτριας Κικής Δημουλά που έκανε σε εκδήλωση των Atenistas στην Κυψέλη.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια η Αννα Διαμαντίδη από την στήλη της στην «εφημερίδα των Συντακτών», και το οποίο έδωσε αφορμή στους χρήστες του διαδικτύου να ξεδιπλώσουν όλη την ευρηματικότητα τους με σκίτσα και καυστικά σχόλια που έχουν επίκεντρο τις ρατσιστικές δηλώσεις της «διανοούμενης».

Ας παρακολουθήσουμε πώς σχολιάζει η συντάκτρια της Εφημερίδας των Συντακτών της δηλώσεις Δημουλά που έγιναν μετά το τέλος της εκδήλωσης που αναφέραμε:

«Στο τέλος της περιήγησης στην αυλή του σχολείου περιμέναμε ν' ακούσουμε κάτι ωραίο και αξέχαστο από τα χείλη πνευματικών ανθρώπων. Και τι είπε η ποιήτρια; Ότι δεν αντέχει τους μετανάστες στην Κυψέλη, τόσοι πολλοί που είναι, πιάνουν και τα παγκάκια, δεν βρίσκεις να καθίσεις στην πλατεία, άσε που κλέβουν και φοβάται να βγει από το σπίτι της, α-πα-πα! χάλια. Εντάξει δεν χρειαζόταν να είσαι διακεκριμένη ποιήτρια για να πεις τέτοια. Τα λένε κάθε μέρα γριές στο τρόλεϊ για να πιάσουν κουβέντα. Κι ούτε καν όλες, κάμποσες έχουν καταλάβει ότι δεν μπορείς να γενικεύεις έτσι και συγκρατούνται…
Η ποιήτρια επιβεβαίωσε ότι στην Ελλάδα η μπαναλιτέ του ξενοφοβικού λόγου δεν γνωρίζει σύνορα, ταξικά και άλλα. Με άνεση μπορείς να γενικεύεις, να βγάζεις το ρατσισμό σου χωρίς άγχος, ακόμα και δημόσια, ακόμα και σε πρωτοποριακές συναντήσεις γνωριμίας με το χώρο και τους γείτονες. Αλίμονο, τι είναι η πολιτική ορθότης για μια ποιήτρια που έφτασε στην κορυφή; Ξενέρωτες αμερικανιές».

Χρήστης του f/b, όμως παίρνει το μέρος της μεγάλης μας ποιήτριας:

«Και επειδή ρε συ μετανάστη
σου βομβαρδίσαμε την χώρα ,
σου σενιάραμε μια χούντα του κερατά ,
σε αφήσαμε χωρίς πατρίδα φαγητό και νερό ,
σε βάζουμε να δουλεύεις όσο θέλουμε ,όπου θέλουμε όταν θέλουμε και με όσα θέλουμε
νομίζεις ότι μπορείς να στερείς το παγκάκι της μεγάλης μας ποιήτριας ;
A μα πια ....Είπαμε να είμαστε ανοιχτόμυαλοι αλλά όχι και έτσι !!!»

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2013 στις 7:56 μ.μ.

ρε κικίτσα γιατι δεν μπαίνεις και επίσημα(ή μήπως μπήκες ήδη)στο στρατόπεδο των εκμεταλευτών για να μην μπερδευόμαστε.Ένας-ένας στον πάγκο του ή μάλλον στο παγκάκι του.

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2013 στις 8:07 μ.μ.

Όσο αναπαράγονται οι πλαστοί διαχωρισμοί μεταξύ "πόπολου" και "πνευματικών ταγών","διανοούμενων" κι άλλων τέτοιων αηδιών, τόσο θα βρίσκουμε μπροστά μας τέτοια φαινόμενα "προοδευτικών" κονδυλοφόρων της ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Κι όσο οι ανεπαρκείς "ευρύτεροι χώροι της αμφισβήτησης" αρνούνται να μπουν στο δια ταύτα της δημιουργικής παραγωγής, δηλαδή στο διακύβευμα της ένταξης της τέχνης στην καθημερινή ζωή, τόσο τα "είδωλα" θα αποκαθηλώνονται με το χειρότερο τρόπο δίνοντας τροφή στην αντίδραση νομοτελειακά δεδομένης της απόστασής τους από τον "κόσμο της εργασίας". Το ΘΕΑΜΑ παραμονεύει... Ποιοί/ες εκπλήσσονται; ε;

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2013 στις 12:23 π.μ.

´διανοουμενοί αποκομμενοι απο το ταξικο κινημα, δημιουργια χωρις πολιτικη ταυτοτητα, στιγμα , κοντα συον λαο , ειναι εγωισμος, επαρση και στο τελος του δρομου .......συντηριτισμος του Εγω.
Ολοι κρινονται εδω. Στο μετεριζι του ταξικου κινηματος. Οι αποντες ´ποιητεσ´ ας σιωπησουν. Ουτος ή αλλως δεν ειχαν τιποτε ουσιαστικο να πουν.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2013 στις 8:03 π.μ.

Το πιο σχιαμερό πράμα δεν είναι ο ρατσισμός. Είναι ο "επαγγελματικός αντιρατσισμός" που προωθεί η "Νέα Τάξη".

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2013 στις 11:32 μ.μ.

H νέα τάξη έρχεται από την παλιά με την ίδια συνταγή:το χρήμα.Δώσε χρήμα και φτιάχνεις πλασματικούς παραδείσους μέσα σε μια νύχτα με την κόλαση "κάτω απ το χαλί".Λαμόγια και τιποτένιοι που κερδίζουν φράγκα με τον θάνατο.
Χαχα "Νέα τάξη" πιο "παλιά τάξη" δεν γίνεται.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger