Home » , » Με ανοιχτά ... πανό υποδέχτηκαν οι Έλληνες της Νέας Υόρκης τον Νίκο Δένδια

Με ανοιχτά ... πανό υποδέχτηκαν οι Έλληνες της Νέας Υόρκης τον Νίκο Δένδια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 | 3:59 μ.μ.


Με ανοιχτά ... πανό υποδέχτηκαν οι Έλληνες (και όχι μόνο) της Νέας Υόρκης τον Νίκο Δένδια έξω από το Κολέγιο Τζον Τζέι στην προγραμματισμένη του ομιλία του με θέμα "Η ασφάλεια των πολιτών και το κράτος του νόμου."

Η κυρίως αίθουσα ήταν γεμάτη (το Κολέγιο Τζον Τζέι παρέχει εξειδικευμένες σπουδές στην "Ποινική Δικαιοσύνη") και ο Δένδιας αφού επισήμανε οτι  σκοπός του ταξιδιού του στην Αμερική είναι να συζητήσει αντι-τρομοκρατικές τακτικές με το FBI  είπε το απίστευτα βαρετό ποιηματάκι του με ένα διαρκές ηλίθιο χαμόγελο.

Έδωσε στην Ελλάδα τα εύσημα για την καταπληκτική μας δημοκρατία, τη φιλοσοφία, την ιστορία κλπ (μεγάλη πρωτοτυπία). Δικαιολόγησε την αστυνομική βαρβαρότητα ως το γράμμα του νόμου που πρέπει να εφαρμοστεί. Επισήμανε ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει τρία (μόνο;!) σημαντικά προβλήματα με κεντρικό το μεταναστευτικό (υπογράμμισε μάλιστα ότι οι ανθρωπιστικές οργανώσεις υπερβάλλουν σε σχέση με την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων).
Τα άλλα δύο προβλήματα: εγκληματικότητα (και οι καημένοι απροστάτευτοι πολίτες) και εξτρεμιστές (δεξιοί και αριστεροί). Αφού ξαναεμπεδώσαμε τη θεωρία των δύο άκρων, ήρθε και η ώρα για ερωτήσεις:

- "Ακούσαμε πολλά για τα προβλήματα στην Ελλάδα αλλά όχι και για τα αίτια. Τι συμβαίνει με τους τραπεζίτες; Γι'αυτούς δε δουλεύετε;"

Απάντηση: κενό.

- "Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το γεγονός ότι έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή στους κόλπους της αστυνομίας;

 Απάντηση: κενό. Ψιλοενόχληση στο κοινό.

Απαντήσεις τέλος. Η βραδιά συνεχίστηκε με δεξίωση στην οποία οι διαδηλωτές δε ήταν καλεσμένοι.

Η Αριστερή Κίνηση Νέας Υόρκης είχε προγραμματίσει πικετοφορία έξω από την αίθουσα και μοίρασε φυλλάδια με την ερώτηση "Τι δουλειά έχει ο Νίκος Δένδιας να δίνει ομιλία απόψε στο Τζόν Τζέι, προσκεκλημένος του προέδρου το ιδρύματος και του Κέντρου για τα Διεθνή Ανθρώπινα Δικαιώματα ενώ θα έπρεπε να καταζητείται για εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού;."
Στο κείμενο επισημαίνεται ότι από τη στιγμή που Δένδιας ανέλαβε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όχι μόνο δημιούργησε ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος, αλλά οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν έχουν τη σφραγίδα του απολυταρχισμού: άκριτη άσκηση βίας εναντίον διαδηλωτών, βασανισμοί κρατουμένων, παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συλλήψεις και εκφοβισμοί δημοσιογράφων και ανοχή στους Νεοναζί. Το κείμενο παρουσιάζει με λεπτομέρεια τέτοια περιστατικά που καταγράφτηκαν στο διεθνή τύπο και καλεί τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί.

Ένα είναι σίγουρο: πολλοί Έλληνες του εξωτερικού ούτε επαναπαύονται ούτε εφησυχάζουν. Και όποτε και όπως μπορούν επαναλαμβάνουν με ηχηρό τρόπο στους δοσίλογους της κυβέρνησης ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι πουθενά.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger