Home » , » Ακούστε, κύριοι

Ακούστε, κύριοι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 6 Απριλίου 2013 | 10:56 π.μ.

 Του Νίκου Μπογιόπουλου - "Ριζοσπάστης"

Κατανοούμε την «έκπληξη» για το βάθος, για την ποιότητα και για το ουσιαστικό περιεχόμενο του Προσυνεδριακού Διαλόγου για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ εκ μέρους όσων έχουν συνηθίσει να ζουν και να σκέφτονται με τους κανόνες της ίντριγκας, του μιντιακού παρασιτισμού, της υποκρισίας, του καιροσκοπισμού, της καμαρίλας, της κομματικής ψευτοδημοκρατίας.

Κατανοούμε τον «πόνο» τους να «διορθώσουν» τους κομμουνιστές όσον αφορά τη στρατηγική και την τακτική που θα φέρει το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, μιας και άλλωστε είναι πασίγνωστος ο «καημός» τους και για το σοσιαλισμό και για τον κομμουνισμό.

Κατανοούμε και την εμετική συμπεριφορά τους που άλλοτε μεταμφιέζεται σε «έπαινο», σε συκοφαντικές επιθέσεις «φιλίας» που είναι αηδιαστικότερες και από τον πιο αήθη λίβελο, κι άλλοτε υψώνει την «εισαγγελική» ρομφαία για τις Θέσεις του ΚΚΕ και τις απόψεις που αναπτύσσονται στο διάλογο.

Αυταπατώνται, αν νομίζουν ότι μπορούν αυτοί, είτε με τη χυδαιότητα, είτε με την «αντικειμενικότητά τους», να καθορίσουν τη σχέση του ΚΚΕ με τα μέλη του και τη σχέση των μελών του ΚΚΕ με το Κόμμα τους.

Αυταπατώνται, αν νομίζουν ότι μπορούν να παρέμβουν στα εσωτερικά του ΚΚΕ από την «πίσω πόρτα».

Αυταπατώνται ότι έτσι θα καταφέρουν να πλήξουν το φρόνημα, τις συντροφικές σχέσεις και την τιμή των ελεύθερων, σκεπτόμενων και συνειδητά πειθαρχημένων στα ιδανικά τους ανθρώπων που συγκροτούν το ΚΚΕ.

* Ο Χαρίλαος μας έχει αφήσει παρακαταθήκη εκείνη τη φράση: «Παινεύουν τους πεθαμένους για να θάψουν τους ζωντανούς». Ματαιοπονούν, μα στο τέλος θα καταλάβουν όπως τόσοι άλλοι αυτά τα 95 χρόνια, ότι: Ούτε τους πεθαμένους, ούτε τους ζωντανούς του ΚΚΕ τούς επιτρέπουμε να μας πιάνουν στο στόμα τους. Κι όταν καταχρηστικά το διαπράττουν, ματαιοπονούν, αν νομίζουν ότι μπορούν να μας λερώσουν.

* ΥΓ: (για κ. Λάκη Λαζόπουλο): «Κρείττον εις κόρακας ή εις κόλακας εμπεσείν. Οι μεν γαρ νεκρούς, οι δε ζώντας εσθίουσιν» (Αντισθένης).
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 58 σχόλια

Ανώνυμος
6 Απριλίου 2013 στις 11:22 π.μ.

Κρείττον εις κόρακας ή εις κόλακας εμπεσείν. Οι μεν γαρ νεκρούς, οι δε ζώντας εσθίουσιν» (Αντισθένης).
Δηλαδή: Καλύτερα να πέσεις σε κοράκια παρά σε κόλακες. Διότι τα μεν τρώνε νεκρούς, οι δε ζωντανούς.
Σωστός Μπογιο! Είτε κόλακας τώρα, είτε κοράκι αργότερα, τύποι σαν τον Λαζόπουλο έχουν πάρει την θέση τους στα σκουπίδια της ιστορίας. (αν αξίζει να ασχοληθεί η ιστορία)
Κατερίνα.

6 Απριλίου 2013 στις 11:40 π.μ.

για εσάς τα γράφει αυτά … και πολύ χαίρομαι που δεν το κάνατε γαργάρα αυτό το άρθρο, του κύριου Μπογιόπουλου …

Ανώνυμος
6 Απριλίου 2013 στις 1:44 μ.μ.

καθαρά μια ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ αναμενόμενη

Ανώνυμος
6 Απριλίου 2013 στις 1:59 μ.μ.

Βέβαια αυτό το κείμενο του Νίκου δεν θα το αναφέρουν πουθενά οι παπαγάλοι !!!!!!

Ανώνυμος
6 Απριλίου 2013 στις 2:50 μ.μ.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑ "0 σχόλια"... τέσσερεις ώρες μετά την ανάρτηση.

Ανώνυμος
6 Απριλίου 2013 στις 3:00 μ.μ.

Perimeno na do ta sxolia ton
"simpatho to KKE alla" pou grafane sto post "lathos poria"

vasika anipomono

Ανώνυμος
6 Απριλίου 2013 στις 3:15 μ.μ.

Εκεί που είσαι ήμουνα,
κι εδώ που είμαι θα'ρθεις,
θα σε διαγράψουν σίγουρα,
να μάθεις το τι γράφεις...!
(δικό μου)

Ανώνυμος
6 Απριλίου 2013 στις 3:17 μ.μ.

πάει για ΑΝΤΑΡΣΥΑ μεριά ο Νικόλας...

Ανώνυμος
6 Απριλίου 2013 στις 3:22 μ.μ.

Γιασου Χαρασου Καπετανιο ! ετσι Τσεκουρατα...καλην ανταμωση στα γουναραδικα... Καπετανιο !

Ανώνυμος
6 Απριλίου 2013 στις 4:32 μ.μ.

Νικόλα δεν είμαι ΚΚΕ αλλά συμφωνώ με τις απόψεις σου σχεδόν 100%.Ειδικά με τη θέση σου για τΟ ΑΑΔΜ.Μήπως τα πιο διακεκριμένα και ριζοσπαστικά μέλη του χώρου της επαναστατικής αριστεράς να το έβαζαν μπρός γιατι να το ξεκινήσει ο Πέτρος,ο Γάννης και ο Σταύρος από μόνοι τους έχει πιθανότητες 0.000000001%,εκτός και αυτοπυρποληθεί κανένας στο σύνταγμα.
Απευθύνομαι σε σένα γιατι πιστεύω ότι θα μπορούσες να συμβάλεις καταλυτικά σε μια τέτοια πρωτοβουλία.

Ανώνυμος
6 Απριλίου 2013 στις 5:04 μ.μ.

Ο Μπογιόπουλος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Σαφής, χωρίς τη δυνατότητα παρερμηνείας, έδωσε μια απάντηση σε αυτούς που θεώρησαν ότι κείμενό του δεν ήταν στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου.

Ανώνυμος
6 Απριλίου 2013 στις 5:39 μ.μ.

Σαν δήλωση μετάνοιας ακούγεται...
Εγώ σαν στέλεχος και μάλιστα από τα πρωτοκλασάτα μπορώ να ασκήσω κριτική στο κόμμα, αλλά οι απ' έξω δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επέμβουν σε αυτή την κριτική διαδικασία.
Μπορεί ο βασιλιάς να είναι γυμνός, αλλά το σεντόνι που θα καλύψει τ' απόκρυφά του, μόνο εκ των έσω θα παραχθεί και θα τοποθετηθεί στο γυμνό του σώμα.

Και δεν διαφωνώ με όλους τους καλοθελητάδες που με την πρώτη ευκαιρία που τους δίνεται είναι έτοιμοι να βγάλουν τη χολή τους πάνω σε ένα ετοιμοθάνατο πτώμα.
Αλλά να είστε σίγουροι ότι υπάρχει και ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που πονάει για την κατάντια. Για τα λάθη. Για τις υστερήσεις, για την έλλειψη συνολικής στρατηγικής που πάντα η ηγεσία την τοποθετεί στο επέκεινα της συνολικής ανατροπής, έχοντας για αποτέλεσμα την λαϊκη εξουσία.
Μόνο που μέχρι να έρθει η στιγμή γι' αυτή την πουτάνα λαϊκή εξουσία, πρέπει να θέλεις να μιλήσεις για το εδώ και το σήμερα. Να αναγνωρίσεις τις αντικειμενικές συνθήκες του τώρα. Για το αν δεν είναι έτοιμος ο λαός να σε ακολουθήσει, η ανάγνωση έχει δύο υπεύθυνους: και τον λαό που όπως λέει η ηγεσία του περισσού δεν είναι σε προεπαναστατική περίοδο ώστε να καταργήσει την ιδιοκτησία και να πάρει στα χέρια του τα μέσα παραγωγής, αλλά και το τιμημένο κόμμα της εργατιάς που δεν συζητάει το ενδεχόμενο να βάλει λίγο νερό στο κόκκινο κρασί της κοινωνικής κριτικής.

It takes two to Tango. Ή αλλιώς σε ελεύθερη μετάφραση, Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

MikeB

Ανώνυμος
6 Απριλίου 2013 στις 6:39 μ.μ.

κοτ κοτ κοτ, συντροφε Μπουγαδοπουλε

Ανώνυμος
6 Απριλίου 2013 στις 7:33 μ.μ.

Πάρε να χεις, Λαζόπουλε Συριζο-φρουρέ (απ το πρασινο-φρουρέ)!!!!!
Κώστας

Ανώνυμος
6 Απριλίου 2013 στις 8:11 μ.μ.

..καλα,αναρτημένο εδώ και 9 ωρες κι ούτε ένα σχόλιο?!?! τελικά πιο κολλημένο και δογματικό κοινό απο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς δεν υπάρχει..κρίμα γιατι μες σε αυτόν τον χώρο "καιγονται" αξιολογοι αγωνιστές που θα μπορούσαν να συμβάλλουν πολύ θετικά στην ταξική πάλη..ξεκολλάτε ρεεε!!!

Ανώνυμος
6 Απριλίου 2013 στις 8:34 μ.μ.

ασε μας ρε μπογιοπουλε που ανακαλυψες μετα απο χρονια γραφειοκρατιας, ιντριγκας εσωτερικης και αποκεφαλισμου στις αντιθετες φωνες την απειλη της εξωτερικης παρεμβασης.Oi διαχρονικα χιλιαδες διαγραφες ειναι αποτελεσμα του παντα ουσιαστικου προσυνεδριακου διαλογου που ακομα μια φορα απολαμβανουμε.Εισαι πανω απο τον μεσο ορο των σταλινικων απολιθωματων αυτου του μηχανισμου και δεν θα γλυτωσεις απο την μοιρα των υπολοιπων που ειχαν την αυταπατη της μετεξελιξης του κομματος.Αρον την μαχητικοτητα σου και παλεψε εξω απο την περιχαρακωση του περισσου για το κομμα που ειναι απαραιτητο στην εργατικη ταξη για να νικησει.Ειδαλλως συνεχισε να στηριζεις ενα αποστεωμενο και στεγνο κομμουνισμο απο τους χυμους της επαναστασης που σκυλευει τους νεκρους σαν τον Αρη τον Νικο με το γαρυφαλο και τοσους αλλους για να κρατα εν υπνωση τους ζωντανους.

Ανώνυμος
6 Απριλίου 2013 στις 10:22 μ.μ.

Δεν σωζεται αυτό το κόμμα. Όποιος τολμησει να πει κάτι διαφορετικό θα τρέξει να το μπαλώσει έντρομος και να πουλήσει κομμουνιστική πίστη και υποταγή μπας και σώσει το κεφάλι του.
Μες την μιζέρια σύντροφοι, συνεχίστε έτσι αλλά ο κόσμος σας πήρε χαμπαρι

Σ.

Ανώνυμος
6 Απριλίου 2013 στις 11:04 μ.μ.

κανε επιτελους την κινηση,Νικο!

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2013 στις 12:13 π.μ.

Τελικά τι έγινε ρε Νικόλα;Υπάρχει πρόβλημα ή όχι με τη πορεία του κόμματος;

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2013 στις 1:23 π.μ.

μάλιστα ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ.. όταν κάποιος σας χαλάσει τι σούπα και τα όνειρα για διάσπαση αποκεφαλισμους και διαγραφές και ο,τι αλλο ειχατε σε ονειρώξεις σας ειναι κοτα ή παει προς ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δεν ξερω εγω τι..τι αλλο να γραψει καποιος για να σταματησουνε καποιοι λαζοπουλοι να διεστρεβλωνουνε τα λεγομενα του και προσπαθουνε να μάλιστα ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ.. όταν κάποιος σας χαλάσει τι σούπα και τα όνειρα για διάσπαση αποκεφαλισμους και διαγραφές και ο,τι αλλο ειχατε σε ονειρώξεις σας ειναι κοτα ή παει προς ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δεν ξερω εγω τι..τι αλλο να γραψει καποιος για να σταματησουνε καποιοι λαζοπουλοι να διεστρεβλωνουνε τα λεγομενα του και προσπαθουνε να ερμηνεύουνε κατα πως τους βολευει τα λεγομενα του καθενος δυστηχως βλεπω με λυπη μου η πασοκοποιησει του Συριζα προχώρα με γοργους ρυθμους Ανορφογραφοσ

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2013 στις 1:42 π.μ.

Προς Βαθύ Κόκκινο: Η έμμεση συγκατάθεση -μέσω της έγκρισης- σχολίων σαν του 6:39, κατεβάζουν το επίπεδο... (άσε που τελευταία... Κρίμα)
Δημ. Κ.

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2013 στις 2:32 π.μ.

Η πίκρα των "χειροκροτητών" "διαφωνούντων" στο ΚΚΕ που τους "τρώει η Αλέκα" και η "Περισσός Α.Ε." είναι κυριολεκτικά απερίγραπτη. Κάτσανε πάνω στο παγωτό και τώρα το φυσάνε και δεν κρυώνει, γι' αυτό βλέπεις πικραμένους προβοκάτορες να σιχτιρίζουν και αναθεματίζουν τωρα το Μπογιόπουλο που τους "πρόδωσε". Ρε πόσο μακριά νυχτωμένοι είστε, ταξικά ναυάγια!

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2013 στις 7:05 π.μ.

Τσακώνονται οι γραφειοκράτες αναμεταξύ τους και ο καπιταλισμός επελαύνει.
Ενδιαφέρουσα προοπτική για την ανατροπή δίνουν αυτού του τύπου οι εξελίξεις.
Έτσι παλληκάρια συνεχίστε, ζήτω ο "ορθός" λόγος και η "ορθή" διαδικασία.

Ένας Αναρχικός.



ξεκολλημένος
7 Απριλίου 2013 στις 8:35 π.μ.

Μ' αρέσει που διάφοροι ΚΚΕδες περιμένουν κλαυθμούς και οδυρμούς οπορτουνιστών κάτω από το κείμενο, στα σχόλια.

Καλά τόσο χαζοί είστε;
Που το είδες για ποιούς τα λέει "Che"; (αν γίνεται να μην χρησιμοποιείτε ιστορικά ονόματα, ειδικά όταν γράφετε βλακείες, θα ήταν καλύτερο)
Από το υστερόγραφο για το Λαζόπουλο;
Ρε καψερέ η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ τοποθέτησή του ήταν στο γράμμα που έστειλε στον προσυνεδριακό. Αυτή είναι η άποψη του Μπογιόπουλου σήμερα κι όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε: Ισορροπίες, συγκεντρωτισμοί (δημοκρατικοί βεβαίως βεβαίως, γι αυτό κάθε μέρα όλοι οι διαφωνούντες ακούνε τα μπινελίκια τους στο Ριζοσπάστη...), ηθικές και πολιτικές πιέσεις κλπ.

Αφήστε λοιπόν κατά μέρος τους πανηγυρισμούς και κοιτάξτε να βάλετε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει. Η φράξια που σήμερα "κυβερνά" το ΚΚΕ παίρνει ΑΡΙΣΤΑ στην εσωκομματική πάλη και πολύ κάτω από την βάση σε πολιτικές και ιδεολογικές επιλογές και τοποθετήσεις. Κοινώς πολιτικά ιδεολογικά είστε άσχετοι, όμως στα οργανωτικά φαίνεται να έχετε πολλές δυνατότητες.

Σας αρκεί;
Δεν θα έπρεπε.

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2013 στις 9:09 π.μ.

ο Μπουγιοπουλος μου θυμιζει εκεινα τα παιδια που μετα απο σπουδες ξαναγυρνανε στο χωριο τους,στην πατριαρχικη οικογενεια και φοβουνται να παρουσιασουν την γυναικα που αγαπουν γιατι μπορει να μη συμφωνει η μαννα τους και το χωριο. Δεν μπορει να ξεπερασει την καταγωγη του.Κριμα!
"Σκεπτομενοι και συνειδητα πειθαρχημενοι" κατι μου θυμιζει αλλα δεν θελω να το σκεφτομαι.

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2013 στις 9:14 π.μ.

ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΘΟΝΟΥΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΤΟΚΚΕ.
ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΧΘΕΣ ΓΡΑΦΑΤΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΜΟΙΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ Ο Ν.Μ. ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΝΑ Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ, ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΓΙΟ, ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ...Κ.Λ.Π. ΠΕΣΤΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΛΕ ΕΛΕΓΕ ΑΛΛΟΣ, ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΛΙΓΟ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΡΙΖΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΚΚΕΔΗΛΑ ΜΙΣΟΣ ΑΠΟ ¨ΑΡΙΣΤΕΡΕΡΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ΄ ΠΟΥ ΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΦΙΛΩΝ! ΑΝΤΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΔΕΞΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΥΚΛΟ ΜΕΤΑΞΥ : ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΤΣΑΒΕΣ, ΟΜΠΑΜΑ, ΟΛΑΝΤ ΚΑΙ ΚΑΜΕΝΟΥ. ΑΝΤΕ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΟΧΕΤΩΝ, ΣΚΩΛΙΚΕΣ ΣΑΠΙΩΝ ΚΡΕΑΤΩΝ.
ΠΟΥ ΟΠΟΥ ΦΥΣΑ Ο ΑΝΕΜΟΣ, Η ΒΡΟΜΑ ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕΡΙΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΡΟΜΕΡΟΙ... ΞΕΡΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΔΕΝ ΚΟΛΑΝΕ...

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2013 στις 12:38 μ.μ.

---------------------------ο παρεισακτος----------------------------
Το οτι θελετε να κανετε το κκε καλυτερο μας τιμα.
Συνεχως βελτιωνομαστε και ανεβαζουμε τα ποσοστα μας
--------------------------------------------------------------------
Στο κουκουε δεν δινουμε στο Μποπολα 340.000 στρεματα με 34 ευρω το
στρεμα.
--------------------------------------------------------------------
Στο κουκουε διανεμουμε τη γη σε 340.000 οικογενιες ακτημονων με 1000 στρεματα ανα οικογενια η 780.000 οικογενιες με 500 στρεματα ανα οικογενια.----------------------------------------------------------
Ο Δημήτρης Μπάτσης εκτελέστηκε εν μια νυκτί στις 30 Μαρτίου 1953 μαζί με τον Νίκο Μπελογιάννη, Ηλία Αργυριάδη και Νίκο Καλούμενο, με το πρόσχημα ότι ήταν κομμουνιστές κατάσκοποι.
Για να μη σε διαφεντευουν με τη γη σου και με το νερο σου.
Πηγή: http://eviou.blogspot.com/2013/04/blog-post_4316.html#ixzz2PlTZnm2U
--------------------------------------------------------------------
Στο κκε δεν παλευουμε για πατατες και για μακαρονια
των δημαρχων και της χρυσης αυγης. Εχουμε αλλες αξιες, συγχωρεστε μας.

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2013 στις 2:09 μ.μ.

Η κουβέντα άνοιξε μετά τα άρθρα του Νικόλα..πρώτα σε επισκεψιμότητα στο βαθύ κόκκινο...


"βοήθα καλέ μου μη φαγωθούμε μεταξύ μας"
που λέει και ο Ξυλούρης!

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2013 στις 2:56 μ.μ.

12:38
Συχωρεμένοι.
Πάντα οι νεκροί δικαιώνονται και πάντα συγχωρούνται οι αμαρτίες τους
Αμήν..

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2013 στις 5:33 μ.μ.

Είναι πράγματι πολύ συγκινητικό, τόσος κόσμος που δεν ανήκει στο ΚΚΕ, που το χαρακτηρίζει, σταλινικό απολίθωμα, ξεπερασμένο, απομονωμένο, συντηρητικό, χωρίς στρατηγική και τακτική, κλπ κλπ, να θέλει να το δει καλύτερο και μαζικότερο! Κρίμα πέρασαν και οι Απόκριες!

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2013 στις 5:53 μ.μ.

Το ανέκδοτο με τον λαγό και το λιοντάρι μου θύμισε ο αστείος και θλιβερός Μπογιό.Λέμε και καμμιά μαλακία να περνάει η ώρα.
Μπογιό,ελεύθερα σκεπτόμενος και ...συνειδητά πειθαρχημένος δεν γίνεται.
Οπότε,διάλεξε τι είσαι.Στρατιωτάκι του Περισσού ή πραγματικός κομμουνιστής?

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2013 στις 7:15 μ.μ.

Εγω δεν ειμαι κκε ,αλλα ρε παιδια σας έριξε μεγαλοπρεπή σφαλιάρα..Τι να κανουμε τωρα ... .. Μονοι σας σκυψατε τον σβέρκο,,(σαν καλα παΐδια που είστε,) είπατε ριχτη και σας την έριξαν.....
Ηρεμιστε τωρα,, γελαει ο κοσμος....

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2013 στις 8:08 μ.μ.

.."ελευθερα σκεπτόμενος και συνειδητα πειθαρχημένος δεν γίνεται"? γιατί? Μαλλον εκεί ξεκιναει το προβλημα και πέρα απο το ΚΚΕ υπάρχουν μόνο αποκόμματα που καταλήγουν να ποδηγετούνται απο τμήματα της αστικής τάξης κι ας πουλάνε όση επναστατικότητα θέλουνε:
http://kokkiniepithesi.blogspot.gr/
..καλώς ή κακως (κακως προφανως για την "βάση"και την "ηγεσία" του βλογκ εδω) τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ αποτελούν την μεγάλη (αν όχι) συντριπτική πλειοψηφία του λαικου- εργατικου κινήματος..ειναι αυτοί που σταθερά πρωτοστατούν και μαζικοποιούν τις απεργίες και τα συλλαλητήρια,τις δράσεις στις γειτονιες κτλ..αυτοί εκφράστηκαν και θα δουμε την άποψη τους για τις θεσεις της ΚΕ στο Συνέδριο (κι όποιος θεωρεί ότι αυτοι οι ανθρωποι ποδηγετούνται σε τόσο μεγάλο βαθμο προσβάλλει βαθύτατα το πιο ελπιδοφορο τμημα της ελληνικής κοινωνιαςκι ας κάνει τον υπερσαπιστη του)..ας περιμένουμε λοιπόν μεχρι τοτε..εφόσον η βάση (που είναι και το σημαντικότερο) εγκρίνει τις θέσεις ο κάθε διαφωνών,είτε στελεχος,είτε διακεκριμένος δημοσιογράφος είναι οφείλει να πειθαρχήσει και να εφαρμόσει στην ζωή τις αποφάσεις του Συνεδρίου..αυτή είναι η δύναμη του ΚΚΕ,αυτή είναι η αληθινή συλλογικότητα..αν ο καθένας πέρα απο το να διατηρεί την αποψη του κάνει ότι γουστάρει,όχι Κόμμα, ούτε ποδοσφαιρική ομάδα δεν κάνεις. Και by the way πολλές φορες η κουβέντα εδω μεσα θυμιζει καφενείο που σχολιάζει αγωνα..

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2013 στις 9:13 μ.μ.

"ελεύθερα σκεπτόμενος και ...συνειδητά πειθαρχημένος δεν γίνεται.
Οπότε,διάλεξε τι είσαι.Στρατιωτάκι του Περισσού ή πραγματικός κομμουνιστής?"

Ή ο ορισμός σου χάσκει ή ο Μπελογιάννης δεν ήταν "πραγματικός κομμουνιστής"...

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2013 στις 10:33 μ.μ.

Καλά αν το ΚΚΕ δεν είχε 5% αλλά 30% ο σοσιαλισμός θα ήταν εξω απο την πόρτα μας;

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2013 στις 11:24 μ.μ.

...το πιό ελπιδοφόρο τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας''
Κόψε κάτι ,γιατί πράγματι θυμίζει καφενείο και σχολιασμό ποδοσφαιρικού αγώνα η κουβέντα.
Μας παρακολουθούν και μή ελπιδοφόρα τμήματα,που και ελεύθερα συλλογιούνται και στρατιωτάκια δεν γίνονται.

Ανώνυμος
8 Απριλίου 2013 στις 1:53 π.μ.

Όσον αφορά το αν η πειθαρχία του Μπογιό είναι συνειδητή ή οφείλεται σε ''εξωσυνειδησιακούς'' παράγοντες,χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.
Ερώτησεις κρίσεως-αν υπάρχει τέτοιο πράμα εκεί μέσα- για τους οπαδούς του ΚΚΕ.
Η πειθαρχία,έστω και συνειδητή,σημαίνει οτι ακολουθείς μια πολιτική στην οποία δεν πιστεύεις?Κι αν ναι,τι νόημα έχει αυτό?Μπορεί κάποιος να πείσει για μια πολιτική,για την οποία δεν έχει πειστεί ο ίδιος?
Και τι νόημα έχει σε τελική ανάλυση να είσαι σε ένα κόμμα με την πολιτική του οποίου διαφωνείς?
Εγώ ξέρω οτι αν δεν συμφωνείς,πολύ απλά σηκώνεσαι και φεύγεις.
Οπως επίσης αν διαφωνείς,το τραβάς μέχρι τέρμα και δεν το κάνεις γαργάρα.
Βλέπετε,δεν μεγάλωσα με τις αξίες του ''δημοκρατικού'' συγκεντρωτισμού.
Αλλά,αν κρίνω απο το 3%,μάλλον δεν ωφέλησαν και πολύ αυτές οι αξίες.
Όσο για τον Μπελογιάννη,αυτός δεν διαφώνησε και ποτέ δημόσια,γιαν αν ξέρουμε τι θα έκανε μετά την διαφωνία και αν θα είχε "μπαλλάκια''.Για τον Μπογιόπουλο όμως ξέρουμε πια οτι δεν έχει.

Ανώνυμος
8 Απριλίου 2013 στις 12:31 μ.μ.

Ο Πλουμπίδης, που διαφώνησε και μετά πειθάρχησε, δεν είχε αρχίδια να φανταστώ.

ΥΓ: Ο ίδιος με το σχόλιο περί Μπελογιάννη.

ΥΓ2: Το «Παινεύουν τους πεθαμένους για να θάψουν τους ζωντανούς» πολύ εύστοχο τελικά...

Ανώνυμος
8 Απριλίου 2013 στις 6:23 μ.μ.

o Πλουμπίδης,από οτι ξέρω,για το Ζαχαριαδικό κόμμα σου,δεν είναι ΠΛΕΟΝ μέλος του ΚΚΕ,όπως και ο Βελουχιώτης άλλωστε,οπότε δεν μπορείς να τους επικαλείσαι.
ΥΓ. Εσείς,αντίθετα με τους άλλους,κυνηγάτε τους ζωντανούς για να τους παινέψετε μετά,όταν έχουν πεθάνει.

Ανώνυμος
8 Απριλίου 2013 στις 10:03 μ.μ.

Δεν τα ξέρεις καλά. Το "ζαχαριαδικό" κόμμα "μου", έχει αποκαταστήσει τον Πλουμπίδη από το 1958 (όταν είχε γίνει "χρουτσωφικό").

Ο Βελουχιώτης όντως δεν είναι μέλος. Έχει γίνει μόνο πολιτική αποκατάσταση.

ΥΓ: Εγώ δεν είμαι μέλος κανενός κόμματος. Ποιούς δικαιούμαι να επικαλούμαι όταν η κριτική σου δεν έχει συνοχή;

Ανώνυμος
8 Απριλίου 2013 στις 11:28 μ.μ.

-----------------ο παρεισακτος------------------
Οτι και να πειτε εδωσαν τα κορμια τους και την λεβεντια τους σαν κομουνιστες. Ιστορια γραμμενη με αιμα δεν σβηνεται με καιροσκόπους.
Ας φράξουμε τον δρόμο στους νέους καιροσκόπους. Θα πρέπει η κοινωνία να αναζητήσει άριστους ανάμεσα σε όσους παράγουν πολιτικη. και μακρια απο ευρω τενεκεδες ελεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος
9 Απριλίου 2013 στις 12:14 π.μ.

Ο Πλουμπίδης,δεν ήτανε αυτός που ξεκοκάλιαζε τα δολλάρια της προδοσίας στην Αμερική ενώ το αίμα του ήταν ακόμα ζεστό?Πώς επικαλείσθε λοιπόν ένα ''προδότη''για να θάψετε τους ζωντανούς?
Όσον αφορά τον Μπελογιάννη,την απάντηση αν διαφωνούσε ή όχι με τους σταλινικούς και τον Ζαχαριάδη,την δίνει η συντροφός του Ελλη Παπά,που μόνο σε αυτήν τολμούσε να εξομολογηθεί τις διαφωνίες του.Αν σας επιτρέπουν να διαβάσετε και κάτι άλλο πέρα απο το ριζοσπάστη,θα έχετε να ωφελειθείτε πολλά.
Απλά στην περίπτωση του Μπελογιάννη ταιριάζει απόλυτα η ρήση του Μίσσιου''καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς''.Πρόλαβε,αλλοιώς θα τον είχατε κατατάξει και αυτόν στους χιλιάδες προδότες,πράκτορες και χαφιέδες.

Ανώνυμος
9 Απριλίου 2013 στις 4:11 μ.μ.

-------------------ο παρεισακτος-------------------
"Η Έλλη Παππά έφτιαξε μια ιστορία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα ...
---κανε αναζητη----- αυγή για Ελλη Παπα -------
---------------------------------------------------
και μη πετας κοτσανες θα βγαλεις κανα ματι

Ανώνυμος
9 Απριλίου 2013 στις 4:56 μ.μ.

Από την Αυγή, όχι το Ριζοσπάστη:

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=594204

ΥΓ: Η Έλλη Παππά κατηγορούσε τον Πλουμπίδη.

Ανώνυμος
9 Απριλίου 2013 στις 5:43 μ.μ.

Επειδή μας κάνεις και μαθήματα ιστορίας,η αποκατάσταση του Πλουμπίδη το 58 ήταν ΜΟΝΟ αποκατάσταση της μνήμης του και ΟΧΙ κομματική αποκατάσταση.Ο Πλουμπίδης εξακολουθεί να ΜΗΝ είναι μέλος του ...τιμημένου,αντίθετα με τον Ζαχαριάδη,τον οποίο φρόντισαν να αποκαταστήσουν κομματικά(για να μην τρέφετε αμφιβολίες για τον ακόμα και σήμερα σταλινικό-ζαχαριαδικό χαρακτήρα του ΚΚΕ).
Ούτε την ιστορία του κόμματος σου δεν ξέρεις,φιλαράκο.Προφανώς και δεν θα την μάθεις διαβάζοντας μόνο Ριζοσπάστη.

Ανώνυμος
9 Απριλίου 2013 στις 6:56 μ.μ.

Δεν έχει γίνει καμμιά αποκατάσταση Πλουμπίδη.
Είναι άλλο πράγμα η αποκατάσταση μνήμης,στην ουσία ένα μνημόσυνο,και άλλο η κομματική ή πολιτική αποκατάσταση.
Τα γραπτά της Παππά σχετικά με τις διαφωνίες Μπελογιάννη και το μίσος που του έτρεφε ο Ζαχαριάδης,δεν τα έχει αμφισβητήσει κανείς,και ούτε μπορεί φυσικά να το κάνει η ανεκδιήγητη σημερινή ηγεσία.
Γιατί εκεί που κρεμάγαν οι αντάρτες τ'άρματα,κρεμάν οι γύφτοι τα νταούλια.

Ανώνυμος
9 Απριλίου 2013 στις 7:42 μ.μ.

Επειδή δεν είμαι μέλος του ΚΚΕ (ή κάποιου κόμματος, όπως ξαναέγραψα) φαντάζομαι ότι ό,τι γράφεται στο όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ για τα εσωτερικά του κόμματος ισχύει:

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=8/5/2011&pageNo=12&direction=1

ΥΓ: Ειλικρινά δεν έχω άμεση πληροφόρηση. Αν διάβαζα ένα λίβελο κατά της Παππά στο Ριζοσπάστη δε θα έδινα σημασία. Το πρόβλημα είναι ότι τα διάβασα στην Αυγή και μάλιστα ενυπόγραφα.

Ανώνυμος
9 Απριλίου 2013 στις 8:11 μ.μ.

Δηλαδή ρε παιδιά ότι γράφει η Αυγή και η κάθε Αυγή πρέπει ντε και καλά να είναι σωστό;
Σε όλες τις εφημερίδες γραφονται άρθρα που δεν συμφωνούν πάντα ούτε με τις απόψεις της διεύθυνσης ούτε με την πολιτική θέση της εφημερίδας.

Ανώνυμος
9 Απριλίου 2013 στις 10:17 μ.μ.

Μαλιστα για την αυγη σου φαίνεται φυσιολογικό ,για τον ριζοσπάστη πως σου φαίνεται....?

Ανώνυμος
10 Απριλίου 2013 στις 9:50 π.μ.

..οι Πλουμπίδης, Μπελλογιάννης εχουν μιλήσει ξεκάθαρα για την σχέση τους με το ΚΚΕ, ας πάψουν ορισμένοι να τους βάζουν λόγια και να θεωρούν ότι μπορούν να τους "εκπροσωπουν" καλύτερα απο ότι οι ίδιοι τους εαυτούς τους!!! Πόση χυδαιότητα χρειάζεται για να το κάνεις αυτο? Θα απαντήσω εγω: τουλάχιστον όσοι χρειάζεται για να κάνεις το ίδιο σήμερα στην βάση του ΚΚΕ..οπου παρεπιμπτόντως αν καταλαβαίνω καλά, κατ εσάς έχει δυο επιλογές: ή θα συμφωνει 100% με την (συλλογική πάντα) γραμμη (οπότε δεν θα χει συνείδηση, θα ναι πρόβατο κτλ) ή αν έχει διαφορετική άποψη σε μια σειρά από ζητήματα πρεπει να φυγει απο το ΚΚΕ και να πάει είτε στον καναπε είτε στην καλύτερη σε ένα απο τα δεκάδες γκρουπουσκουλα, αναρχικά κι αριστερίστικα που ουδεποτε προσεφεραν κάτι σημαντικό στην ταξική πάλη..έτσι θα ναι "ελευθερα σκεπτόμενος"? Και δεδομένου ότι το ΠΑΜΕ είναι ο μόνος φορέας που οργανωνει και πρωτοστατεί στην πάλη των εργαζομένων, θα επιμείνω ότι η βάση και η φίλοι του ΚΚΕ είναι ότι πιο ελπιδοφορο αυτήν την σιγμη..κρινω απο τις πράξεις κι όχι απο τις σκέψεις, όσο ελευθερες κι αν είναι. Αν και όσον αφορά το τελευταίο πεδίο μια σειρα "επαναστατών", απο την αρχή της κρίσης έχουν προσφέρει ανεκτιμητες υπηρεσίες στην ελληνική αστική τάξη μιλώντας για "δευτέρες παρουσίες", χουντες, κατοχη κτλ.

10 Απριλίου 2013 στις 11:50 π.μ.

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2013 - 6:56 μ.μ.

την Έλλη Παπά, και τα όσα έχει γράψει για τον Ζαχαριάδη, τα αμφισβητεί στην εφημερίδα « Βήμα», ο ίδιος ο γιός του Ζαχαριάδη , Ιωσήφ Ζαχαριάδης…

«Ο πατέρας μου κίνησε γη και ουρανό για να σωθεί ο Μπελογιάννης»
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=358169


επίσης η γνωστή « σούπερ γιαγιά», ΤΙΤΙΚΑ ΣΑΡΙΓΚΟΥΛΗ, σε μία εκπομπή του τριανταφυλλόπουλου, αμφισβητεί ανοιχτά τα όσα έγραψε η Έλλη Παπά, και αναφέρεται σε άλλα γεγονότα, και επιστολές της ίδιας της Παπά, προς τον Ζαχαριάδη, όσο αφορά τους Μπλουμπίδη – Βαβούδη… ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του…

http://www.youtube.com/watch?v=tguWDY11NyY

Ανώνυμος
10 Απριλίου 2013 στις 3:53 μ.μ.

------------------ο παρισακτος------------------
Από την Αυγή, όχι το Ριζοσπάστη: παραπονιαρη!
----------9 Απριλίου 2013 - 4:56 μ.μ.-----------
Εξάλλου, στα γράμματα που έστειλε στον Νίκο Ζαχαριάδη από τη φυλακή, το 1952, η Ελλη Παππά αναφέρθηκε και πάλι στην «εκδίκηση», γράφοντας:
«Αγαπητέ μου σ., αυτά είναι λίγα μπροστά στα όσα έχω να σου πω. Δεν ξέρω αν κατάφερα τίποτα, βλέπεις δεν διαβάζω13και τι γράφω και ίσως βρεις και ασυναρτησίες. Πάντως το να σας το πω έστω
------------------------------------------------
και κουτσά το θεωρώ σαν υπέρτατη υποχρέωσή μου και σε σας και στο Κόμμα και στην εκδίκηση που μου ζήτησε ο Νίκος. Σκέφτεσαι σ. πως όλη αυτή η
------------------------------------------------
πλεκτάνη δεν θα μπορούσε να γίνει αν ζούσε; Γι' αυτό τον φάγανε (...) Σύντροφε, σου στέλνουμε όλη μας τη σκέψη, την αγάπη και την ελπίδα πως θα γιατρέψετε γρήγορα την κατάσταση όπως πρέπει και όπως περιμένουμε»14.
Τόσο από αυτό, όσο και από το γράμμα στην «Ουμανιτέ», γίνεται φανερό ότι άλλο ήταν το νόημα της λέξης «εκδίκηση» και όχι αυτό που εκ των υστέρων υποστήριξε η Ελλη Παππά.
------------------κανε αναζητη------------------
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : Η πολεμική για την αποστολή Μπελογιάννη

10 Απριλίου 2013 στις 7:21 μ.μ.

τώρα για τα υπόλοιπα… στις 10 Ιουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το ιδρυτικό του συνέδριο, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει την Β' Συνδιάσκεψη της (1-2 Ιούνη 2013), και θα φανούν καθαρά και στην πράξη, τα όσα λέγονται και από τους δυο τους με αφορμή το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ, περί δημοκρατίας, « το κόμμα του λαού που έγινε κόμμα των μελών του, και της γραμμής της Παπαρήγας » κτλ κτλ… να δούμε δηλαδή, πόσο δημοκρατικά θα αντιδράσουν απέναντι στις απόψεις μας … και αν θα συζητήσουν μαζί μας…
και πιο συγκεκριμένα τι θα κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ με τους διαφωνούντες …

10 Απριλίου 2013 στις 7:40 μ.μ.

ξεκολλημένος:

«Κατανοούμε την «έκπληξη» για το βάθος, για την ποιότητα και για το ουσιαστικό περιεχόμενο του Προσυνεδριακού Διαλόγου για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ εκ μέρους όσων έχουν συνηθίσει να ζουν και να σκέφτονται με τους κανόνες της ίντριγκας, του μιντιακού παρασιτισμού, της υποκρισίας, του καιροσκοπισμού, της καμαρίλας, της κομματικής ψευτοδημοκρατίας.»


δεν πιστεύω πως αυτή εδώ η παράγραφος, «αφιερώνεται» από τον Μπογιόπουλο, μόνο στον « κύριο» Λαζόπουλο… αυτό πάει σε όλους σας, όσους θελήσατε να έχετε λόγο για το 19ο του ΚΚΕ, και στηριχτήκατε στην πένα του, για να ανακαλύψετε για ακόμα μία φορά μία «ίντριγκα» μέσα στο ΚΚΕ… εάν τα πράγματα δε, είναι όπως τα γράφεις, δεν πιστεύω πως ο Μπογιόπουλος είναι από τους ιδεολογικά σκεπτόμενους ανθρώπους, όπου θα υπέκυπτε τόσο εύκολα σε « μπινελίκια του ριζοσπάστη», επειδή έχει διαφορετική άποψη από ορισμένους άλλους. και όπως γράφεις, ναι η άποψή ΤΟΥ, αποτυπώνεται στο άρθρο του για τις θέσεις του 19ου, στον ριζοσπάστη … τώρα εάν εσύ είσαι τόσο «πρόβατο», ώστε να στηρίζεσαι στις απόψεις τρίτων, και όχι στην δικά σου … είναι δικό σου πρόβλημα… και θα σε παρακαλούσα τα περί « φράξιας» κτλ από ΣΕΚ μεριά, που υιοθετούν αυτόν τρόπο πολιτικής έκφρασης, ως σωστό τρόπο …

11 Απριλίου 2013 στις 7:39 π.μ.

Και άλλες δηλώσεις μετάνοιας. Όσο για το γνωμικο θα ταίριαζε καλύτερα το ''κόρακας κορακου μάτι δεν βγάζει''. Τα συμπεράσματα δεν τα μονοπωλεί ο ιστορικός του μέλλοντος. Η δυστυχία του λαού περνά μπροστα από τα μάτια μας. Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί που τα κλείνουν για να χάσουν τις συνέχειες. Έτσι και αλλιως ένα λάθος πάνω ένα κάτω...ποιος νοιάζεται. Η καλόπιστη κριτική να ειναι καλά.

11 Απριλίου 2013 στις 7:46 π.μ.

Δεν έχει limit-up sta blogs. Mονο στο f/b και στο twitter companieros ?

11 Απριλίου 2013 στις 7:24 μ.μ.

Καταιγιστικός ο Μπογιόπουλος...ο καπιταλισμός τρέμει και σείεται από το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!

12 Απριλίου 2013 στις 12:00 μ.μ.

όχι μόνο ο καπιταλισμός τρέμει … και εσύ μαζί με αυτόν TheFunkyKingston … γι αυτό « τρολλαρεις» συνεχώς, στο μπλοκ αυτό εδώ, όπως κάνουν και οι καπιταλιστές – αστοί στις εφημερίδες τους, κατά του ΚΚΕ… είναι και αυτό μία ψυχολογική άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού …. πιστεύω πως εάν παραδειγματιζόσασταν όντως από τον Μπογιόπουλο, θα είχατε αρκεστεί μόνο στο εκφράσετε την άποψη σας, με σοβαρό ιδεολογικό και πολιτικό λόγο, και από εκεί και πέρα, θα αφήνατε το ΚΚΕ, να κάνει το συνέδριο του, ήρεμα και ωραία… εσείς όμως προτιμάτε μέσα από τον αυτοξεφτιλισμό σας, να προβάλετε το 19ο συνέδριο, χωρίς καν να έχετε σκεφτεί πως αυτό ίσως σας γυρίσει και μπούμερανγκ …

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger