Home » » Θα ξαναφιλήσουν οπίσθια τοκογλύφων...

Θα ξαναφιλήσουν οπίσθια τοκογλύφων...

Από mitsos175 , Κυριακή 7 Απριλίου 2013 | 1:07 μ.μ.

Το ότι οι δημοσκοπήσεις λένε ψέματα και χάνουν με τεράστια διαφορά, το λένε πλέον και οι ίδιοι οι μαφιόζοι. Ακούστε την «είδηση» από το Βλήμα της Κυριακής:

«Στα άκρα έφτασαν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα. Είναι τέτοια η ένταση … που ο συνήθως αισιόδοξος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τους είπε στην πρώτη κιόλας συνάντηση:
Μη μας πιέζετε άλλο. Αν θέλετε και άλλα μέτρα, τότε πάρτε τα κλειδιά του υπουργείου Οικονομικών και δώστε τα στον Τσίπρα... Να σας δώσω το τηλέφωνο του Τσακαλώτου… να συζητάτε μαζί του».

«Απειλεί την τρόικα ο σαμαράς!!!» Δηλαδή τους λέει γονατιστός «Έλεος αφέντες. Αν τα κάνω κι άλλα, θα με γδάρει ζωντανό ο κόσμος». Μην  ανησυχείς Αντώνη, το γδάρσιμο το κέρδισες ήδη.
Η κορυφαία αρλούμπα: «Εγκεφαλικό έπαθε ένας τροικανός από τη διαπραγμάτευση!!!» Μα δεν έγινε διαπραγμάτευση, κι όταν το γράφανε, δε συναντήθηκαν καν!!! Βέβαια, το να δεις τις φάτσες των σαμαρά – κουνέλι - μπενύτο από κοντά, είναι πάρα πολύ. Πόσο ν' αντέξει κανείς, όταν τον γλύφουν τρεις;

Κατ αρχήν να πω ότι καμία διαφωνία δεν υπάρχει μεταξύ τρόικας και τσανακογλειφτών. Οι τοκογλύφοι διατάζουν – οι δοσίλογοι εκτελούν. Το έχουν ξανακάνει άλλωστε τόσες φορές το κόλπο, που είναι αδύνατο να το «φάει» κάποιος, ακόμη κι αν έχει το μυαλό νεοδημοκράτη.
Όμως οι αφέντες γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί. Ο χρόνος περνά, η οργή αυξάνεται, η Αντίσταση δυναμώνει και ο πανικός τους έχει κυριέψει. Ως και μικρούς μαθητές τιμωρούν, όταν τους λένε τι πιστεύουν για τη βουλή, τόσο τρέμουν. Δεν νοιάστηκαν ποτέ για τον κόσμο, παρά μόνο για το τομάρι τους.

Τώρα που έρχονται νέα μέτρα και μάλιστα θα γίνουν αισθητά σε προεκλογική χρονιά, τους έχει πιάσει τεταρταίος πυρετός. Αντιλαμβάνονται ότι τα περιθώρια πλέον δεν υπάρχουν.
Ικετεύουν λοιπόν λέγοντας να κάνουν «λίγο κράτει» στη λεηλασία οι ναζί δανειστές, ώστε να μπορέσουν ίσως να αναδιπλωθούν για να κοροϊδέψουν ακόμα μια φορά. Ο σαμαράς όμως είναι στη θέση του Βενιζέλου.

Όπως ο Μπενίτο δεν μπορούσε να εκβιάσει το δοσίλογο της ΠΟΛΑ, επειδή, αν έφευγε, θα έχανε την ασυλία μένοντας εκτός βουλής, έτσι κι ο Τόνι, αν κάνει πράξη την απειλή του προς τους δανειστές, να πάει σε εκλογές, θα βρεθεί όχι απλά εκτός ΝΔ (μπορεί να μην υπάρξει καν ΝΔ μετά) αλλά θα είναι υπόλογος για αυτά που έκανε. Θα ξαναφιλήσει οπίσθια τοκογλύφων, άλλωστε του είναι πια ευχάριστη συνήθεια.

Η πραγματική είδηση: Οι πολιτικές ισορροπίες άλλαξαν δραστικά. Τι άλλο σημαίνει η απελπισία στα λόγια Στουρνάρι – Σαμαρά παρά μια παραδοχή απόλυτης ήττας στην περίπτωση που αποφασίσουν οι ψηφοφόροι κι όχι τα κανάλια ή οι εταιρίες δημοσκοπήσεων;
Η πανωλεθρία για τη ΝΔ που χάνει Σίγουρα πλέον του 1/3 των ψηφοφόρων, του ΠΑΣΟΚ που χάνει πάνω τα 2/3! Και της ΔΗΜΑΡ που μένει εκτός βουλής, είναι ΜΗ Αναστρέψιμη.
Κερδισμένα είναι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μάλιστα της Αριστεράς.

Για όσους ονειρεύονται εσωστρέφεια σε κόμματα, όπως στο ΚΚΕ, να σκεπαστούν, γιατί κοιμούνται ξεσκέπαστοι. Το ΚΚΕ έχει δικαιωθεί πλήρως, σε ότι έλεγε αυτά τα χρόνια εναντίον της ΕΕ κι όχι μόνο εκεί. Οι θέσεις του, μιλάω για τις Πάγιες - Βασικές - Επίσημες - Πολιτικές του θέσεις (όχι αυτές που βάζουν στο στόμα του τα ΜΜΕ), βρίσκουν ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία. Οι αγώνες του είναι αδιάκοποι, συνεπείς, κι η συνέπεια σήμερα, που είναι τόσο σπάνια στην πολιτική, εκτιμάται από τους εργαζόμενους.   

Κι άλλοι Αριστεροί φυσικά δίνουν ένα έντιμο και σκληρό αγώνα με το δικό τους τρόπο. Αναρχικοί, Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά κλπ. Αυτό το χαιρετίζω και συγχαίρω όλους, όσους αντιστέκονται.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ θα έχει σύντομα μια ευκαιρία να στρέψει τη χώρα σε μια άλλη κατεύθυνση, μακριά από την κινούμενη άμμο, που μας έχουν ρίξει οι άθλιες πολιτικές του παρελθόντος. Εύχομαι καλή τύχη σ’ αυτό. Ελπίζω και πιστεύω, πως δε θα υποχωρήσει από βασικές του θέσεις, όταν φτάσει η στιγμή της Επιλογής, της Πράξης. Ότι δε θα ακολουθήσει το δρόμο του ΠΑΣΟΚ, ακριβώς για να μη βρεθεί στη θέση που είναι σήμερα το ΠΑΣΟΚ.    

Η διαφορετικότητα Σύντροφοι, είναι για την Αριστερά, Αρετή. Εμείς δεν είμαστε «πρόβατα, γίδια ή βόδια». Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας, την ανυπομονησία μας πολλές φορές για την αλλαγή του συστήματος, προτείνουμε διάφορους τρόπους. Αυτό είναι και ζωντάνια και απαραίτητη προϋπόθεση Νίκης.   
Η Αντίσταση που γίνεται με διαφορετικές τακτικές, δημιούργησε σοβαρότατο πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Φυσικά θα προσπαθήσουν τα πάντα. Από ψέματα, εκβιασμούς, καταστολή, μέχρι νοθεία κα. Τώρα όμως είναι καιρός, να τους δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα.

Ναι, υπάρχει διέξοδος. Απλά δεν πηγαίνει μέσα από το αδιέξοδο του νέου Γερμανικού ράιχ, αλλά βρίσκεται στην Ανεξαρτησία και στην Ισότητα. Ναι, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αλλά όχι όταν μας πίνουν το αίμα, όταν θα πάρουμε εμείς οι φτωχοί, τις τύχες στα χέρια μας. Ναι, είμαστε Έντιμοι άνθρωποι που διψάμε για Δικαιοσύνη και Ισονομία. Το ότι μας εξαπάτησαν οι λαοπλάνοι δημαγωγοί, θα το διορθώσουμε κι οι απατεώνες πολιτικοί θα λογοδοτήσουν. Γιατί για την εξαπάτηση δεν φταίνε τα θύματα, αλλά οι δράστες. Αλλιώς τα δικαστήρια θα καταδίκαζαν και τους απατημένους.
Οι νέοι αγώνες θα είναι πιο σκληροί αλλά θα φέρουν πιο κοντά παρά ποτέ τον ολοκληρωτικό Θρίαμβο. Μην ακούτε λοιπόν τις σειρήνες του εχθρού Σύντροφοι, που προσπαθούν μάταια να μας παραπλανήσουν.

Ο Χίτλερ πριν το Στάλινγκραντ έλεγε ότι ο πόλεμος θα τελείωνε σύντομα. Ουσιαστικά τότε τελείωσε, αλλά όχι όπως το λογάριαζε...     

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2013 στις 1:47 μ.μ.

Σύντροφε Μήτσο σε γενικές γραμμές καλά τα λες, αν και σε κάποια σημεία διαφωνώ.Μια μόνο παρατήρηση: Ελάχιστοι πλέον θυμούνται ότι η ΠΟΛ.Α. (Πολιτική Άνοιξη) ήταν το κόμμα που ίδρυσε ο Σαμαράς, όταν εκδιώχτηκε απ' τη Νέα Δημοκρατία, επί Μητσοτάκη.

Το να αναφέρεσαι σ' αυτό το μόρφωμα και μάλιστα με αυτό τον τρόπο, είτε ως ΠΟΛΑ, είτε ως Πόλα, χωρίς τελείες για να καταλαβαίνει κάποιος ότι πρόκειται για αρχικά και χωρίς επεξήγηση, κάνει τα γραφόμενά σου δυσνόητα και ίσως προκαλεί λάθος συνειρμούς. Άλλωστε είναι κάτι που δεν νομίζω ότι βγάζει γέλιο.

Θα μπορούσες ίσως σε κάποιο άρθρο να αναφερθείς στις πολιτικές κωλοτούμπες του Σαμαρά, στο ότι π.χ. όταν ήταν πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης έλεγε ότι δεν θα ξαναγύριζε στη Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν του πρότειναν να γίνει πρόεδρος, αλλά όταν απλώς πετάς τη λέξη "Πόλα" δεν νομίζω ότι καταλαβαίνουν πολλοί τι εννοείς.

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2013 στις 3:04 μ.μ.

Και κάτι άλλο: Γιατί πρέπει κάθε φορά που κάνουμε ένα σχόλιο πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον τρεις ώρες για να το δούμε δημοσιευμένο; Να κάνατε τουλάχιστον ένα ξεσκαρτάρισμα των σχολίων, να πω χαλάλι. Αλλά εσείς απ' ότι έχω καταλάβει δημοσιεύετε τα πάντα, ακόμα και τα πιο υβριστικά και προβοκατόρικα. Γιατί λοιπόν αυτή η πολύωρη εκνευριστική αναμονή;

Ανώνυμος
7 Απριλίου 2013 στις 6:16 μ.μ.

Σωστή παρατήρηση για την ΠΟΛΑ (Πολιτική Άνοιξη) Ευχαριστώ πολύ. Θα το προσέξω στα επόμενα άρθρα. mistsos175.

Ανώνυμος
8 Απριλίου 2013 στις 8:49 μ.μ.

Παρακαλώ, συνέχισε την πολύ καλή δουλειά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger