Home » , » Ανταπόκριση από Αμερική: Κάλεσαν τον Ν. Δένδια να τους διδάξει "νόμο και τάξη"

Ανταπόκριση από Αμερική: Κάλεσαν τον Ν. Δένδια να τους διδάξει "νόμο και τάξη"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 23 Απριλίου 2013 | 7:46 π.μ.


 Η φήμη του υπουργού μπάτσων και καταστολής ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας μας. Οι κατασταλτικές, αυταρχικές μεθόδους που εφαρμόζει, ο υπουργός προστασίας του συστήματος, Νίκος Δένδιας έχει αφήσει άφωνους ακόμα και τους Αμερικάνους, -ενός κράτους που έχει μια απ’ τις πιο «σκληρές» αστυνομίες του κόσμου- ώστε τον καλούν να τους δώσει τα «φώτα» του το πώς καταφέρνει να δρουν οι ένστολοι υφιστάμενοι του σαν μπάτσοι δικτατορικού καθεστώτος, χωρίς να ξεσηκώνονται κι οι πέτρες.

Όπως μας λέει ανταπόκριση που μας έστειλε συντρόφισσα απ’ την Αμερική  «Ο Νίκος Δένδιας δίνει την Πέμπτη 25/4 ομιλία στο Κολέγιο Τζον Τζέι του City University of New York στη Νέα Υόρκη με θέμα: "Η ασφάλεια των πολιτών και το κράτος του νόμου." Σύμφωνα με το πόστερ  που κυκλοφόρησε  η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Γραφείου του Προέδρου του κολεγίου και του Κέντρου για τα Διεθνή Ανθρώπινα Δικαιώματα (!)».

Φυσικά μόνο ευθυμία προκαλεί να διαβάζεις ότι κάποιος που επικαλείται ότι ενδιαφέρεται για τα Διεθνή Ανθρώπινα Δικαιώματα καλεί να μιλήσει έναν τύπο που όχι απλώς έχει κάνει κουρελόχαρτο ακόμα και τους δικούς τους αστικούς νόμους, αλλά διατάζει τους υφισταμένους του να λειτουργούν σε πολλές περιπτώσεις –με χαρακτηριστικό τα όσα έγιναν στην Ιερισσό- σαν στρατός κατοχής.

Δεν είμαστε σίγουρη ότι η υποδοχή που θα έχει στο Πανεπιστήμιο ο Ν, Δένδιας θα τον ενθουσιάσει. Ο «Καίσαρας» δεν είναι «κόκκινο πανί» μόνο για τους «γαλάτες» της Ιερισσού. Αρκετοί Ελληνες που ζουν στην Νέα Υόρκη και έχουν άποψη για το ποιόν του υπουργού καταστολής δεν είναι σίγουρο ότι θα υποδεχθούν τον κρατικό αξιωματούχο με … «ανοιχτές αγκάλες».

Σ’ αυτό το θέμα θα επανέλθουμε.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger