Home » , , » Μια σημερινή νίκη που μας χαρίζει χαμόγελα

Μια σημερινή νίκη που μας χαρίζει χαμόγελα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 | 6:26 μ.μ.

Αποτράπηκε ένα κυβερνητικό έγκλημα. Δεν εκδίδονται στην Τουρκία Ζεκί Γκορυμπούζ και Μπουλέντ Τσουμέρτ. Είναι το καλό νέο της μέρας.

Εδώ και καιρό από το μπλογκ και την ιστοσελίδα μας είχαμε ξεκινήσει προσπάθεια για να μην ικανοποιηθεί το αίτημα των Τούρκικων αρχών και εκδοθούν από την χώρα μας οι πολιτικοί πρόσφυγες Ζεκί Γκορυμπούζ και Μπουλέντ Τσουμέρτ.
(Διαβάστε σ’ αυτή μας την ανάρτηση την ανοιχτή επιστολή που έστειλε στην Ελληνική κοινή γνώμη ο Κούρδος κομμουνιστής Ζεκί Γκιουμπούζ, και εδώ την συνέντευξη που έδωσε στο μπλοκ μας η αδελφή του Ναζλί Τοπ).

Να υπενθυμίσουμε ότι στην αρχική δίκη που έγινε στην Πάτρα το δικαστήριο είχε αποφασίσει να μην εκδοθούν οι δύο πολιτικοί πρόσφυγες, αλλά ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Πάτρας άσκησε έφεση.

Σήμερα η υπόθεση εκδικαζόταν στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό των δύο Κούρδων αγωνιστών ότι σε περίπτωση έκδοσης τους κινδυνεύει η ζωή τους λόγω της αγωνιστικής τους δράσης και των πολιτικών τους φρονημάτων, όπως επίσης και τον ισχυρισμό της υπεράσπισης που νομικά τεκμηρίωσε ότι δεν μπορούν να εκδοθούν οι δυο Κούρδοι, πριν υπάρξει απόφαση επί του αίτηματός τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου στη χώρα μας.

 

Είχαμε λοιπόν μια νίκη σήμερα, των πολιτικών προσφύγων και του κινήματος αλληλεγγύης που μας χαρίζει χαμόγελα.

Αυτό όμως δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε ότι ακόμα δεν έχει αποτραπεί οριστικά η έκδοση των αγωνιστών και εξακολουθεί να εξαρτάται από κυβερνητική απόφαση.

Ας μην παραβλέπουμε τις δεκάδες προσαγωγές Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών  (όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, η ελληνική κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες έχει εξαπολύσει ένα μπαράζ συλλήψεων Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων -πάνω από 10 έχουν συλληφθεί- που ζουν στην χώρα μας) ενώ μόλις προχτές υπήρξε καταγγελία γυναίκας η οποία είναι πολιτική πρόσφυγας από την Τουρκία η οποία βασανίστηκε στην ΓΑΔΑ.
(Δυο μπάτσοι την έβρισαν και την γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο και στο σώμα. Σύμφωνα πάντα με την ίδια καταγγελία, οι υφιστάμενοι του Δένδια επιχείρησαν να χτυπήσουν το κεφάλι της στον τοίχο).
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger