Home » , » Καλλιτέχνες στην υπηρεσία της Μέρκελ

Καλλιτέχνες στην υπηρεσία της Μέρκελ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 | 8:14 μ.μ.


Πάρτε μια ζυγαριά. Βάλτε στη μια μεριά τη «μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους». Στην άλλη μεριά βάλτε την έμπρακτη βοήθεια στα θύματα της μνημονιακής λαίλαπας: τσακισμένους μικροσυνταξιούχους, λιμοκτονούσες οικογένειες, στρατιές νεόπτωχων και ανέργων, μια ανθρωποθάλασσα μικρομεσαίων που τους πνίγουν τα χαράτσια, πυροβολημένους μετανάστες και λοιπούς αναξιοπαθούντες. 

Αν είχατε λεφτά, τι θα κάνατε; Θα τα δίνατε για να μειωθεί το χρέος; Ή για να στήσετε συσσίτια σε σχολεία, να καλύψετε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τη θέρμανση σε νοσοκομεία, να στηρίξετε ιδρύματα που υπολειτουργούν ή βάζουν λουκέτο, να οργανώσετε δομές αλληλεγγύης, να ανακουφίσετε τους καμένους από τη μισάνθρωπη, όσο και αναποτελεσματική, συνταγή της τρόικας
Κι όμως, κάποιοι θα διάλεγαν την... κουρτίνα ένα: το χρέος!

«Τέχνη και αλληλεγγύη: 32 Έλληνες καλλιτέχνες συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης» ονομάστηκε η πρωτοβουλία του εκπαιδευτηρίου «Ελληνογερμανική Αγωγή», σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Greece Debt Free» και τον βρετανικό οίκο δημοπρασιών Bonhnam's.

Τριάντα δύο εικαστικοί, ανάμεσα τους ο Αλέκος Φασιανός, ο ΠαναγιώτηςΤέτσης, ο Δημήτρης Μυταράς, ο Κώστας Βαρώτσος, ο Σωτήρης Σόρογκας, η Ναταλία Μελά, η Αφροδίτη Λίττη, ο Χρήστος Μποκόρος, ο Φαίδωνας Πατρικαλάκης, ο Εδουάρδος Σακαγιάν, η Μαρία Φιλοπούλου και άλλοι, δώρισαν ο καθένας από ένα έργο του.

Τα έργα επρόκειτο να δημοπρατηθούν χθες,Τετάρτη, στο Λονδίνο.Τα χρήματα θα δοθούν στο «Greece Debt Free» για να αγοράσει «τοξικά» ελληνικά ομόλογα και στη συνέχεια να τα ακυρώσει, ώστε να χρωστάει το κράτος λιγότερα. Ήδη αυτή η οργάνωση έχει «εξοικονομήσει», λέει, γύρω στα τρία εκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρέους, από τα 305,5 δισεκατομμύρια που κουβαλάμε στην καμπούρα μας! Δηλαδή, με το συμπάθιο, τρίχες... 

Δεν απέχουμε και πολύ απ'το να μας τρελάνουν. Πότε με την τρομοκρατική προπαγάνδα για τη «μοναδική συνταγή για τη σωτηρία», πότε με το ενοχικό σύνδρομο του «φταίμε όλοι που ζούσαμε με δανεικά», φτάσαμε στο σημείο, τρία χρόνια από την πανηγυρική ανατίναξη της Ψωροκώσταινας - εκείνο το τρομακτικό ανοιξιάτικο πρωί του 2010 σε απευθείας σύνδεση με τον Υorgos στο Καστελόριζο -, να θέλουν κάποιοι να... βοηθήσουν τους δανειστές μας να πάρουν πίσω τα λεφτά τους αντί να στηρίξουν με νύχια και με δόντια τα θύματα της οικονομικής ανθρωποσφαγής.

Καλλιτέχνες νομιμοποιούν το αμφιλεγόμενης νομιμότητας δημόσιο χρέος, μπαίνοντας ουσιαστικά στην υπηρεσία της Μέρκελ. Σε εκδήλωση που έγινε προ ημερών στην Αθήνα για την ανεκδιήγητη αυτή φάρσα, ο Γερμανός πρεσβευτής Βόλφγκανγκ Ντολτ «συνεχάρη όσους συνέλαβαν την ωραία αυτήν πρωτοβουλία».
Η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα είπε ότι «οι Έλληνες ήταν πάντα εθελοντές μιας ρεαλιστικής ουτοπίας». Και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μίλησε για μια «αξιέπαινη» κίνηση πού «στέλνει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι όλοι μας, όλοι οι Έλληνες πολίτες μπορούμε να βοηθήσουμε». Βοήθεια μας...

Πηγή: Γιώργος I. Αλλαμανής - "Το Ποντίκι"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger