Home » , , » Ζούμε την χούντα της εποχής μας (Βίντεο) - Θλιβερός ΔΗΜΑΡισμός (Βίντεο) - Λαϊκή αντιβία (Βίντεο)

Ζούμε την χούντα της εποχής μας (Βίντεο) - Θλιβερός ΔΗΜΑΡισμός (Βίντεο) - Λαϊκή αντιβία (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 | 3:01 μ.μ.

Το ότι ζούμε την χούντα της εποχής μας το βιώνουμε καθημερινά. Ακόμα και τίποτε άλλο να μην υπήρχε αρκούσαν οι μαρτυρίες των συζύγων των συλληφθέντων στην Ιερισσό –τις παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε- για να διαπιστώσουμε ότι η κυβέρνηση Δένδια-Σαμαρά-Βενιζέλου Κουβέλη δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την χούντα του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη. Είναι τόσο συγκλονιστικές οι μαρτυρίες που ακούμε, που μόνο σε στυγνά φασιστικά καθεστώτα θα αναμέναμε να τις ακούσουμε. Είναι δεδομένο ότι αν συνέβαιναν παρόμοια περιστατικά, όπως αυτά που έγιναν στην Ιερισσό, σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες.

Το βίντεο, όπως και ο σχολιασμός από τον Θύμιο Καλαμούκη είναι απόλυτα περιγραφικός που είναι πλεονασμός να προσθέσουμε οτιδήποτε. (Υπέροχο και το τραγούδι που ακούμε από τους "Υπεραστικούς).


Εκτός του ότι έχουμε τον ανεκδιήγητο Δένδια να προσπαθεί, υποτιμώντας κατάφωρα την νοημοσύνη μας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, παρακολουθούμε και εκπρόσωπο της «υπεύθυνης κυβερνητικής αριστεράς» να προσφέρει το δεκανίκι του στην κυβερνητική τρομοκρατία και τον αυταρχισμό. Είναι θλιβερός ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, να προσπαθεί να γίνει γραφείο τύπου των μπάτσων και ανάξιο σχολιασμού το κατάντημα του.


Αναμενόμενη η λαϊκή αντιβία των κατοίκων της Ιερισσού που αντιμετωπίζουν την βαναυσότητα, τον τραμπουκισμό και την αυταρχικότητα των δυνάμεων καταστολής.

 Εύστοχη η δήλωση του Στάθη Β. Παναγούλη:
«Η  εισβολή στις 03:00 τα ξημερώματα σε σπίτια κατοίκων της Ιερισσού Χαλκιδικής που  τους έσπασαν τις πόρτες, για να τους συλλάβουν, μας γυρνά τις  μνήμες 46 χρόνια πίσω, τον Απρίλη του 1967, όταν με τον ίδιο τρόπο τις  νύχτες εκείνες και τις ίδιες  μεθόδους συνέλαβαν 6.000 πολίτες στέλνοντάς τους στα ξερονήσια, τις φυλακές  και τα κολαστήρια των βασανιστηρίων.
Ο σημερινός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θυμίζει τους Υπουργούς της Χούντας, Τοτόμη και Λαδά».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger