Home » » Χαράτσι, χαρατσόπουλο...

Χαράτσι, χαρατσόπουλο...

Από mitsos175 , Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 | 10:02 μ.μ.

Το ότι οι τσανακογλείφτες της Τρόικας είναι καθάρματα, το ξέραμε. Το βλέπουμε κάθε μέρα. Εκείνο που εκπλήσσει είναι, ότι ενώ πιστεύουμε κάθε φορά, ότι δεν μπορούν να γίνουν πιο γελοίοι, κάνουν ή λένε κάτι, που δείχνει, ότι ο πάτος του βόθρου στον οποίο κατοικούν, δεν έχει τέρμα.

Ο λόγος για το χαράτσι της ΔΕΗ. Είχαν πει, ότι θα είναι προσωρινό. Αυτό άλλωστε σημαίνει το "έκτακτο". Είχαμε πει, ότι στην Μπανανία μας ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Το ότι λοιπόν θα κληθούμε γι ακόμα μια χρονιά, εντελώς παράλογα κι άδικα, να πληρώσουμε νοίκι για τα δικά μας σπίτια, δυστυχώς το περιμέναμε από δαύτους.
Όπως περιμένουμε την καταστολή, την αλαζονεία, τη λεηλασία, το ψέμα κοκ. Αλλά να μας λένε κάποιοι ηλίθιοι, που θα είναι εκτός βουλής αύριο, ότι δεν θέλουν το χαράτσι, ενώ στηρίζουν με νύχια και με δόντια τον κομπλεξικό σαμαρά, ε αυτό πάει πολύ.

Μας λέει η ΔΕΙΜΑΡ (Δεν Είμαστε Αριστεροί) ότι τάχα δεν θέλει το χαράτσι. Ωραία λοιπόν, καταψηφίστε το, τι κάθεστε; Κάντε μια πρόταση νόμου να καταργηθεί. Όταν όμως στηρίζετε το φασίστα, για να πάρετε θεσούλες και καρεκλίτσες, μην παίζετε με τα νεύρα μας.

Αλλά το ανέκδοτο είναι άλλο. Μαντέψτε ποιος  είπε: «Oι ρυθμίσεις και ιδίως οι ρυθμίσεις των συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών θα μας βοηθήσουν να έχουμε μεγαλύτερα έσοδα και μεγαλύτερη επιτυχία στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και είναι λάθος και για την οικονομία αλλά και για τα δημόσια οικονομικά τελικά αυτή η στείρα στάση της τρόικας».

Ο Μπενίτο! Ναι ο αθεόφοβος. Ανησυχεί για τις ρυθμίσεις ο εμπνευστής και πατήρ του χαρατσιού της ΔΕΗ!  Και διαφωνεί με την Τρόικα!!! Αυτός, που όταν έλεγε για το χαράτσι, γυάλιζε το μάτι του στη ΔΕΘ. Που έστελνε τη μια μετά την άλλη εγκύκλιο στη ΔΕΗ, να γδάρει τους φτωχούς χωρίς έλεος. Δεν είναι να γελάς; Ή να κλαις. Μας λένε λοιπόν, ότι οι κακοί οι τοκογλύφοι, θέλουν πάλι μέτρα. Κι αυτοί τάχα δε θέλουν. Το βλέπουμε πόσο δε θέλουν. Θέλει ο σαμαράς να κρυφτεί κι χαρά δεν τον αφήνει. Ακαταλληλότερε, αλλιώς τα έλεγες κάποτε...


Αλλά τώρα βλέπουν τα σκούρα. Ο κόσμος του κυνηγά. Με τις κλωτσιές τους παίρνουν, όπου πάνε. Κι αυτούς και τα δεκανίκια τους, ψευτοαριστερά κι ακροδεξιά. Και μας λένε το άλλο παραμύθι, το παλιό κόλπο: Οι θυσίες πιάνουν τόπο, να! έχουμε πλεόνασμα.

Θα σας πω ένα ανέκδοτο: Ρώτησε κάποιος επιχειρηματίας διάφορους υπαλλήλους του για το πόσο κάνει 1+1. Όλοι του είπαν 2, εκτός από το λογιστή του: Αυτός του είπε με νόημα: "Εσείς πόσο θέλετε να κάνει; Κι εγώ θα το φροντίσω".
Όταν δεν υπολογίσεις τα έξοδα για φαΐ, κοινόχρηστα, φως, τηλέφωνο, νερό, ρούχα κλπ, τότε ναι, σου φτάνει ο βασικός. Ίσα, ίσα για να πληρώσεις την εφορία. Έτσι και το κράτος: Δεν υπολογίζει  όλα τα έξοδα και βγάζει πλεόνασμα.

Αφού όμως έχουν «πλεόνασμα», τότε γιατί η έκτακτη εισφορά παρατείνεται; Ο Βενιζέλος δεν είχε πει, ότι μπαίνει το χαράτσι  στη ΔΕΗ για να υπάρξει πλεόνασμα; Όταν το πρωτόβαλε στη ΔΕΘ. Λοιπόν Βαγγέλη, αφού έχεις πλεόνασμα δεν το χρειάζεσαι το χαράτσι.

Για να δείτε άλλη μια φορά τι είναι και τι μας λένε.
Η ουσία είναι ότι η "έκτακτη" εισφορά επανέρχεται δριμύτερη και γίνεται μόνιμη συμφορά. Με  τις αυξήσεις στη ΔΕΗ και τα υπόλοιπα αγαθά, με  τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, που θα κάνουν σχεδόν αδύνατο στην πλειοψηφία των συναθρώπων μας να πληρώσει, άλλο ένα χρόνο τον παρανοϊκό φόρο.

Οι κατασχέσεις έρχονται. Πρόκειται για σαδιστές κι όσο τους αφήνουμε τόσο ξεσαλώνουν. Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια ακόμα και αποφάσεις των ίδιων των αστικών δικαστηρίων. Μόνο η επανάσταση θα μας γλυτώσει από τέτοια τσιμπούρια.

Τι έχουμε πραγματικά; Μέχρι το τέλος του χρόνου πάνω από δυο εκατομμύρια άνεργους και υποαπασχολούμενους. Χιλιάδες άστεγους και πεινασμένους στις ουρές στα συσσίτια. Κουμπάρους της κυβέρνησης, που "σεμνά και ταπεινά" κατακλέβουν το δημόσιο. Έχουμε προπαγάνδα, αυταρχισμό, καταστολή, βία. Λογοκρισία. Ούτε ένα κανάλι χθες δεν είπε για το "Ράλλυ" Σαλμά. Κρίμα όμως, τέτοια οδήγηση και να μείνει ασχολίαστη...

Τι δεν έχουμε; Πέρα από μισθούς και συντάξεις δεν έχουμε φάρμακα στα Νοσοκομεία. Δεν έχουμε προσωπικό ούτε στα Σχολεία. Κλείνουν και τις σχολές. Δεν έχουμε ούτε καν νησιά ή βουνά. Τα ξεπούλησαν.

Ο σαμαράς είναι στην ίδια κατάσταση με το Χίτλερ τις τελευταίες μέρες στο υπόγειο καταφύγιο του Βερολίνου. Ο κόκκινος στρατός ήταν απέξω απ την πόρτα του κι αυτός μίλαγε για αντεπιθέσεις από ανύπαρκτες στρατιές Γερμανών...

Έτσι κι ο δοσίλογος. Το χει χάσει. Μένει στον αλαζονικό αποστειρωμένο του κόσμο να κάνει το σωτήρα. Ο αληθινός κόσμος πάλι είναι έτοιμος. Οι Σκουριές και η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης έδειξε, πως ούτε υπομονή άλλη διαθέτουμε, ούτε άλλο θα υπομείνουμε το ζυγό.
Εμπρός να φύγουν οι πλιατσικολόγοι.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger