Home » , » Μετά τα ΜΑΤ και τα χημικά τώρα νόμοι και διατάγματα εναντίων των κατοίκων της Χαλκιδικής (Βίντεο)

Μετά τα ΜΑΤ και τα χημικά τώρα νόμοι και διατάγματα εναντίων των κατοίκων της Χαλκιδικής (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 | 5:06 μ.μ.


Με τον μισό ποινικό κώδικα βρέθηκαν να κατηγορούνται 20 κάτοικοι της Χαλκιδικής για τον εμπρησμό στις Σκουριές.
Απ’ ότι διαβάζουμε ασκούνται διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση για εκρηκτικές ύλες εμπρησμός, έκρηξη και ληστεία. Συνολικά αντιμετωπίζουν 18 κατηγορίες από τις οποίες 7 είναι για κακουργήματα!!! 

Εύστοχα γράφει κάτοικος της Ιερισσού στο f/b: «Φαντάσου να ξυπνάς ένα πρωί και οι συγχωριανοί σου να κατηγορούνται για φονιάδες, για εμπρηστές και για ληστές. Μόνο τη σταύρωση του Χριστού δεν πάνε να τους φορτώσουν! Αί σιχτιρ!» (Ελένη, 45 ετών).

Το πώς στήνονται τέτοιες κατηγορίες από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς είναι γνωστό.  Φανερό είναι επίσης η σκοπιμότητα μιας τέτοιας κυβερνητικής προσπάθειας. Όπως δηλώνουν στην εφημερίδα των Συντακτών οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων Γιώργος Κυρίτσης και ο Βασίλης Τζιμούρτος: «Είναι η κορύφωση μιας συντονισμένης προσπάθειας τρομοκράτησης των κατοίκων, αλλά και η έναρξη ενός δικαστικού αγώνα, το σκηνικό του οποίου είναι προσεκτικά στημένο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η αποστολή των κλήσεων στους διαμαρτυρόμενους Χαλκιδικιώτες έγινε λίγες ώρες μετά την ηχηρή απειλή της Ελληνικός Χρυσός ότι ενδέχεται ακόμα και να ματαιώσει την επένδυση. Δυστυχώς, οι παραπάνω συνθήκες καθιστούν την παρούσα διαδικασία όχι απλώς ποινική, αλλά πολιτική».

Μετά τα ΜΑΤ και τα χημικά τώρα με νόμους διατάγματα και κατασκευασμένες κατηγορίες το κράτος προσπαθεί να τιθασεύσει τον ηρωικό αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής για να μην μετατραπεί η περιοχή τους σε κρανίου τόπος για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα ξένων και ντόπιων τοκογλύφων.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger