Home » , » Μαζικό και δυναμικό το συλλαλητήριο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία (Βίντεο)

Μαζικό και δυναμικό το συλλαλητήριο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 | 3:59 μ.μ.

Με μια μαζική πορεία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης –στο συλλαλητήριο υπολογίζεται ότι συμμετείχαν πάνω από 20.000 διαδηλωτές-, με παλμό και δυναμισμός έχοντας κυρίαρχο σύνθημα «Χούντα, ΕΛΑΣ, Αντώνης Σαμαράς» οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, συνέχισαν τον αγώνα τους ενάντια στην επένδυση μεταλλουργίας χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός» και την παράδοση του ορυκτού πλούτου της περιοχής τους στις πολυεθνικές.

 Στην κεφαλή της πορείας υπήρχε πανό με τις φωτογραφίες των Τσοχατζόπουλου, Παπακωνσταντίνου και Πάχτα, στο οποίο αναγραφόταν «αυτοί υπέγραψαν την καταστροφή της Χαλκιδικής».

 Η σημερινή κινητοποίηση τους οργανώθηκε σε συντονισμό με τις επιτροπές αγώνα της Θράκης και του Κιλκίς, που παλεύουν ενάντια στα χρυσωρυχεία που σχεδιάζει η «ELDORADO» στις περιοχές τους. Το όργιο πρωτοφανούς κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας στάθηκε αδύναμο να κάμψει τον αγώνα τους.

Τα τέσσερα άτομα που είχαν συλληφθεί χτες από τους μπάτσους στα πλαίσια των ερευνών τους για την εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, αφέθηκαν ελεύθερα.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2013 στις 6:27 μ.μ.

http://respentza.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7195.html#more

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2013 στις 9:39 μ.μ.

http://www.902.gr/eidisi/politiki/11225/episkepsi-tis-alekas-papariga-sti-thraki-simera#/0

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger