Home » , » Οι τράπεζες αγόρασαν τους Κύπριους πολιτικούς!

Οι τράπεζες αγόρασαν τους Κύπριους πολιτικούς!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 | 10:50 μ.μ.


Συγκλονίζει το ήδη ταραγμένο σκηνικό της Κύπρου το σκάνδαλο της μαύρης λίστας που αποκαλύπτει πως χαρίστηκαν από τις διοικήσεις των τριών μεγαλύτερων τραπεζών σε πολιτικά πρόσωπα της Μεγαλονήσου δάνεια ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ! Η λίστα της ντροπής βρίσκεται ήδη στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής.

Οι αποκαλύψεις προκαλούν σοκ. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως χωρίς να κρατούν ούτε τα προσχήματα, τα λαμόγια της Λαϊκής διέγραψαν δάνειο 2,8 (!!) εκατ. ευρώ από ξενοδοχειακή εταιρεία συμφερόντων του ΑΚΕΛ, ενώ χάρισαν δάνειο 193.000 ευρώ στους εργατοπατέρες της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας που ελέγχει πάλι το ΑΚΕΛ.

Δεν είναι να απορεί κανείς που οι συζητήσεις με την τρόικα είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο χρόνο και ο συνδικαλισμός της συναίνεσης και της υποταγής δεν σήκωσε ούτε το δαχτυλάκι του να ρίξει για την τιμή των όπλων ούτε μια τουφεκιά στον αέρα. Ακόμα οι «επίμονοι κηπουροί» του κυπριακού πολιτικού συστήματος διέγραψαν δάνειο μαμούθ 400 χιλιάδων ευρώ από εταιρεία πρώην υπουργού, στελέχους του ΔΗΣΥ! Το ρουσφέτι του αιώνα όμως φαίνεται να είναι η συμφωνία που εμφανίζεται να έχει κάνει κορυφαίος Κύπριος πολιτικός με την Τράπεζα Κύπρου για διαγραφή ποσού …5,8 εκατ. δολαρίων για το 2014!

Η λίστα με τα τραπεζικά συγχωροχάρτια επιβεβαιώνει το πόσο βαθύ είναι το «βαθύ επιχειρηματικό κράτος». Και οσονούπω αναμένεται η δεύτερη και πιο φαρμακερή λίστα με τα ονόματα εκείνων που απέσυραν τις καταθέσεις τους από κυπριακές τράπεζες προ κουρέματος και τις μετέφεραν στο εξωτερικό.

Κάποιες εύπορες Ιφιγένειες θα θυσιαστούν για να σωθεί το σύστημα στο σύνολο του; Οψόμεθα. Ήδη κάποιοι υποστηρίζουν ότι διασύρθηκαν άδικα, ότι συκοφαντήθηκαν, ότι όλα έγιναν στο πλαίσιο του νόμιμου διακανονισμού χρεών. Στο μεταξύ, ο καπνός που σηκώνεται συσκοτίζει το Μεγάλο Ένοχο η Συνένοχο, το ΑΚΕΛ που συναίνεσε να συρθεί η Κύπρος στο Μνημόνιο που, αντί για τη διάσωση, οδηγεί στην ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας.

Δημοσιεύεται στο ΠΡΙΝ, 31/3/2013

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2013 στις 12:37 π.μ.

CYPRUS IS THE NEW GREECE!
http://babouinos.info/2013/03/29/cyprus-is-the-new-greece/

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2013 στις 5:57 π.μ.

Καλά τώρα .Τσιμπήσατε.Το πρόβλημα είναι 5-6 δις και όχι 1-2 εκατομμύρια.Τα λεφτά τα χάσανε από το κούρεμα των Ελληνικών ομολόγων που τους φόρτωσε η
Deutsche bank πριν κουρευτούν.
Και από τις αλητείες του Βγενόπουλου
Τα ανοίγμαατα όλων των Ευρωπικών τραπεζών οφείλονται στην ανακεφαλαίωση των Γερμανικών τραπεζών που έγινε με το ξεφόρτωμα σε υπάκουες τράπεζες του νότου πρίν το ελληνικό κούρεμα.Και στην παράτυοη προσέλκυση καταθέσεων από "ανασφαλέις" τράπεζες του νότου προς τη Deutsche bank και την Commerzbank που είναι δήθεν σίγουρες και υγειείς.Μέσω της διάδοσης φημών και της συκοφαντίας των λαών,αλλά και τη συμμετοχή των γερμανόφιλων κυβερνήσεών τους.
Τα τοπικλα λαμίγια λίγη ζημιά κάνανε,βούτηξαμν και αυτά όσα μπορούσαν.

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2013 στις 10:55 π.μ.

Τα συντροφια του ΚΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και ολοι οσοι
εχουν το ΑΚΕΛ ως αδελφο κομμα πως σχολιαζουν αυτες τις βρωμιες και τα αλισβερισια με τον τραπεζικο υποκοσμο ενος κομματος που διατεινεται οτι στο προγραμμα του εχει σαν στοχο το σοσιαλισμο με μια κοινωνια εντιμων πολιτων.Η σιωπη τους ειναι συνενοχη και αποβαινει σε βαρος του κυπριακου και του ελληνικου λαου



Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger