Home » , » "Καλοφάγωτα Ολυμπιακά λαμόγια"

"Καλοφάγωτα Ολυμπιακά λαμόγια"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 | 6:28 μ.μ.



Πολύ καλό το σημερινό δισέλιδο της εφημερίδας Realnews που αναφέρεται στα όσα έγιναν –με κύριο πρόσωπο την Γιάννα Αγγελοπούλου- στην Ολυμπιάδα του 2004, τότε που οι λαμογιές και η καταλήστευση του δημόσιου χρήματος ήταν … έπαιρναν χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Όχι ότι μάθαμε κάτι καινούργιο. Απλώς το δημοσίευμα είναι πιο συγκεκριμένο για τις απίστευτες σπατάλες, τις «ύποπτες» αναθέσεις, τη χλιδή των ταξιδιών και των δεξιώσεων και τις ανεξέλεγκτες προσλήψεις «κολλητών»  με τους αστρονομικούς μισθούς.

Μόνο δυο αποσπάσματα απ’ αυτό το δημοσίευμα «63.860.747,29 ευρώ κόστισαν οι τελετές έναρξης και λήξης, η σύμβαση των οποίων, σύμφωνα με το πόρισμα, όχι μόνο είχε αρχίσει να εκτελείται προ της προβολής της για έλεγχο, αλλά ήδη και προ της υπογραφής της(στις 6-7-2004)».

Το πιο προκλητικό ίσως είναι ότι μόνο το κόστος των καυσίμων για τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν στις μετακινήσεις τους τα στελέχη της «Αθήνας 2004» «ανήλθε σε 4.668.292,65 ευρώ»!!!

Να μην πιάσουμε να αναφέρουμε τις δουλειές που έγιναν χωρίς διαγωνισμούς, το μπούκωμα με χαβιάρι στα στόματα των κολλητών, στα προκλητικά και πανάκριβα πάρτι …

Το πιο καλό όμως της υπόθεσης το κρατήσαμε για το τέλος. Και μας λέει την κατάληξη κι αυτού του σκανδάλου που θα πρέπει να συμπικνωθεί σε δυο λέξεις: «Καλοφάγωτα λαμόγια».

Αντιγράφουμε απ’ την εφημερίδα που αναφέραμε:

«Μέσα από τις χιλιάδες σελίδες του πορίσματος της ελεγκτικής επιτροπής δίνεται καθαρά και ολοκληρωμένα η εικόνα για το πού πήγαν τα εκατομμύρια ευρώ που διαχειρίστηκε εκείνα τα χρόνια η οργανωτική επιτροπή "Αθήνα 2004" υπό την προεδρεία της Γιάννας Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη. Το πόρισμα ελέγχου καλύπτει έξι εταιρικές περιόδους της Αθήνα 2004 Α.Ε. και το 2006 είχε σταλεί στη Βουλή, στον τότε πρωθυπουργό και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ωστόσο, ενώ στις σελίδες αυτές περιγράφεται ένας απίστευτος χορός εκατομμυρίων με εξόφθαλμες παραβάσεις και παρατυπίες προκαλεί τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι στα συμπεράσματα του πορίσματος όλα εμφανίζονται ότι έγιναν με τους κανόνες της... «χρηστής διαχείρισης».
Μάλιστα, αυτό υπογραμμίζεται από τα μέλη της τριμελούς ελεγκτικής επιτροπής την οποία αποτελούσαν ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γεώργιος-Σταύρος Κούρτης και οι Ευστάθιος Ροντογιάννης και Ελένη Φώτη, αντιπρόεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Οπως αναφέρουν, «η επιτροπή άγεται στην κρίση ότι από τον διενεργηθέντα δειγματοληπτικό έλεγχο της διαχείρισης της εταιρείας ΟΕ-ΟΑ Αθήνα 2004 Α.Ε. συνάγεται ότι η διαχείριση της εταιρείας κατά την εν λόγω περίοδο υπήρξε σύμφωνη με τις διέπουσες την εταιρεία νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις και η διοίκηση των εταιρικών υποθέσεων διεξήχθη σύμφωνα με τις αρχές και τους κανόνες της χρηστής εταιρικής διαχείρισης».

 Η κατάληξη λοιπόν και αυτού του σκανδάλου βαφτίστηκε «χρηστή διοίκηση» και τα … γατόνια απολαμβάνουν … τα μετάλλια της Ολυμπιακής λαμογιάς τους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger