Home » , » Συμβαίνουν στο διαδίκτυο

Συμβαίνουν στο διαδίκτυο

Από giorgis , Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 | 6:36 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύματα κάνουν λόγο για bloggers εκβιαστές. Αν δεν κάνω λάθος την πρώτη φορά ανάλογη κατηγορία την δέχτηκε ο δημοσιογράφος Καψαμπέλης, -το 2008 πρέπει να ήταν- που τον παρουσίασαν σαν διαχειριστή του blogs prees.gr.
Τότε ο δημοσιογράφος του ΔΟΛ, Βασίλης Χιώτης, είχε καταγγείλει απόπειρα εκβιασμού του με αποτέλεσμα ο Καψαμπέλης να βρεθεί κατηγορούμενος για «απόπειρα εκβίασης, συκοφαντικής δυσφήμισης και προσβολής προσωπικότητας».
 Το αποτέλεσμα ήταν να μην στοιχειοθετηθεί τίποτα σε βάρος του. Ενάντια σε blogger έχουν στραφεί δικαστικά και ο πρώην υπουργός Αλογοσκούφης, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης πιθανόν και άλλοι που μου διαφεύγουν. Απ’ ότι ξέρω, κανένας blogger δεν έχει καταδικαστεί.

Σήμερα όμως με επίκεντρο το μπλοκ «φίμωτρο» και τον διαχειριστή του Παπαγιάννη έχει εξελιχθεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τα διαδικτυακά δεδομένα. Να προσπεράσουμε το ότι ο Γ. Παπαγιάννης είναι κατηγορούμενος για απόπειρα εκβίασης, σε βαθμό κακουργήματος μετά από μήνυση του διευθυντή του Mega Χρήστου Παναγιωτόπουλου και να μείνουμε στην αντιπαράθεση μεταξύ «fimotrou – iefimerida».

Τι είχε προηγηθεί το αναφέρουμε σε περασμένη ανάρτησή μας. Σήμερα οι νέες διαστάσεις αυτής της υπόθεσης έρχονται από ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso το οποίο αναπαράγει ο ιστότοπος iefimerida.gr.

 Γράφει, λοιπόν ανάμεσα στα άλλα η φυλλάδα που αναφέραμε: «Ο κλοιός έχει αρχίσει να σφίγγει γύρω από τον εκβιαστή του Διαδικτύου και μπλόγκερ των υπονόμων Γιάννη Παπαγιάννη. Σήμερα η "Espresso" δημοσιεύει τις φωτογραφίες της βίλας του Παπαγιάννη στην Πεντέλη, την οποία ολοκλήρωσε τους τελευταίους μήνες προκειμένου να στεγάσει την ευτυχία του -σε βάρος, εννοείται, της κοινωνίας- ο "μαχαραγιας" των διαδικτυακών εκβιασμών και αρχηγός της λούμπεν παραδημοσιογραφίας!

Πρόκειται για ένα σπίτι με εμβαδόν κοντά στα 400 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στα βόρεια προάστια. Τη βίλα αυτή ο Παπαγιάννης την αγόρασε στα μπετά αντί 400.000 ευρώ και στη συνέχεια την ολοκλήρωσε, ξοδεύοντας, όπως λένε οι γνωρίζοντες, πάνω από 600.000 ευρώ (συνολικά του κόστισε πάνω από 1.000.000 ευρώ), αφού, όπως λένε όσοι την έχουν επισκεφθεί, η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν ήταν εξαιρετικής ποιότητας…

Αν λοιπόν ο Παπαγιάννης έχει τσίπα, αντί να κρύβεται πίσω από τα φουστάνια του Fimotro, να μας πει πόσα λεφτά τού κόστισε το παλάτι κι εμείς του υποσχόμαστε ότι στη δίκη θα πάμε μάρτυρες υπεράσπισης με το ελαφρυντικό της μειωμένης αντίληψης, αφού μόνο ένας κουτός μπορεί να λοιδορεί και να εκβιάζει όλη την Ελλάδα και να πιστεύει ότι μπορεί να φτιάξει μια σούπερ βίλα χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι.

Μαθαίνουμε μάλιστα ότι αυτός ο κοινός εκβιαστής κι εκτελεστής συμβολαίων είχε βγάλει τόσα λεφτά, που αγόρασε και το διπλανό οικόπεδο, προφανώς γιατί λόγω της μεγαλομανίας του θέλει να μετατρέψει τη βίλα σε μαυσωλείο της ανηθικότητας. Μας λένε -αυτό όμως δεν το πιστεύουμε- ότι κάθε δωμάτιο του σπιτιού έχει το όνομα των μεγάλων ευεργετών του, τους οποίους στη συνέχεια "πούλησε". Είναι μάλιστα τόσο ψώνιο, ώστε για να αισθανθεί σημαντικός, έφτιαξε και ένα φυλάκιο έξω από το σπίτι προκειμένου να του... τραβάνε προσοχές όταν μπαίνει στο ανάκτορο, λες και είναι ο... Μέρντοχ!

Μας πληροφορούν επίσης ότι το αχανές σαλόνι της "βίλας Παπαγιάννη" ονομάζεται "αίθουσα Λούα-Λούα", από το όνομα του ευεργέτη του που τον πλήρωνε χρόνια, και όταν στράβωσε η δουλειά άρχισε να τον... κράζει. Ετσι πάντα κάνει: στο τέλος κατουράει εκεί που έτρωγε!».

Η αντίδραση του Παπαγιάννη μέσα απ’ το μπλοκ του ήταν .. άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Αντι να ορθώσει τον παραμικρό αντίλογο στους βαριούς χαρακτηρισμούς που του αποδίδονται περιορίζεται να θεωρήσει ότι τέτοια δημοσιεύματα τον καθιστούν στόχο τρομοκρατών και σε ανοιχτή επιστολή που στέλνει στον υπουργό Ν. Δένδια, σημειώνει: «σας ενημερώνω πως οτιδήποτε συμβεί σε βάρος μου από εγκληματική ή τρομοκρατική ενέργεια ή των μελών της οικογένειάς μου θα ευθύνονται αυτοί οι οποίοι γνωστοποίησαν την κατοικία μου».

Δεν μας κάνει καμιά εντύπωση που κάνει γαργάρα με ταβανόπροκες ο Παπαγιάννης τα όσα «κοσμητικά» του αποδίδονται. Εδώ έφτασε ένας άλλος γραφικός τύπος του σιναφιού του, ο Στ. Χίος, να τον αποκαλεί δημόσια «Εφιάλτη, εκβιαστή, κερατά» κ.α και ο διαχειριστής του «φίμωτρου» να σφυράει αδιάφορα.


Δεν ξέρουμε τι κατάληξη θα έχει αυτή η ιστορία. Το δεδομένο είναι ότι έχουμε την χειρότερη άποψη γ’ αυτόν τον δημοσιοκάφρο. Τον Γιάννη Παπαγιάννη.
Τι να πρωτοθυμηθούμε απ’ τα πεπραγμένα του; Ότι έδωσε συνέντευξη στο Κουρδιστό Πορτοκάλι (τότε που ήταν μπλοκ και πριν γίνει ιστοσελίδα) στην οποία προανήγγελλε ότι θα δημοσιεύσει στο blog του μια λίστα από 12 δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΥΠ και φυσικά το θέμα το έκανε μετά γαργάρα; (Δεν νομίζουμε ότι η κίνησή του αυτή ήταν τυχαία).

Το ότι όταν το απέλυσε κάποια στιγμή ένας απ’ τους εργοδότες του –ο Ν. Χατζηνικολάου στον ρ/σ του οποίου εργαζόταν τον αποκαλούσε στο μπλοκ του ότι είναι «γλύφτης σε όποιον τον πληρώνει» και κάνει «σπέκουλα στα μεγάλα αφεντικά», ενώ όταν τον ξαναπροσέλαβε –αντε να βρεις τι μεσολάβησε- του έκανε την αγιογραφία του;

 Αλλωστε δεν θέλει ιδιαίτερη φαντασία να καταλάβεις ποιον «φωτογραφίζει» δημοσίευμα του «Βήματος» που κάνει λόγο για άτομο που έχει δικό του διαδικτυακό στέκι και το οποίο, άτομο, διαθέτει: «ταλέντο στα φαντασιοκοπήματα και στις άνανδρες επιθέσεις». Μάλιστα το ίδιο δημοσίευμα που κάνει λόγο ότι «Ο χολερικός μπλόγκερ είναι γνωστός εκβιαστής, που θα γίνει μελίρρυτος με λίγα χιλιαρικάκια … Ο συγκεκριμένος μπλόγκερ είναι ένα κατακάθι της ενημέρωσης και οι ομόλογοί του βρίσκονται σε ρυπαρά έντυπα και βρωμοκάναλα».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger