Home » , » Τι δεν καταλαβαίνετε, κ. Πρωθυπουργέ;

Τι δεν καταλαβαίνετε, κ. Πρωθυπουργέ;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 | 12:18 π.μ.


Από το περιοδικό "Unfollow"

Ο καθένας, έστω και αν είναι πολιτικός ή βουλευτής, έχει δικαίωμα να κάνει όσο παράλογους συλλογισμούς θέλει. Έχει δικαίωμα επίσης να τους διατυπώνει δημόσια. Έτσι λοιπόν παρακολουθήσαμε με συγκατάβαση τις δηλώσεις του κ. Μιχελάκη, του κ. Γεωργιάδη και της κ. Βούλτεψη για το εξώφυλλο του UNFOLLOW 15 και αρκεστήκαμε στο να διορθώσουμε τα πραγματολογικά τους λάθη. Ας τους κρίνουν όσοι πολίτες τους ψηφίζουν και όσοι παρακολουθούν τα ΜΜΕ που ανέχονται να ευτελίζουν τόσο τη δημοσιογραφική τους αξιοπρέπεια, παρουσιάζοντας τους παραλογισμούς κυβερνητικών βουλευτών ως γεγονότα.

Όταν όμως ο πρωθυπουργός αναπαράγει αυτολεξεί τις διαστρεβλώσεις αυτές, τότε αποδεικνύει ακριβώς αυτό που υποστηρίζουμε στο περιοδικό: δεν πρόκειται για μεμονωμένες «αστοχίες» αλλά για κυβερνητική πολιτική υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού και οι δηλώσεις δεν είναι απλές διαστρεβλώσεις αλλά συστηματική προπαγάνδα.

Το εξώφυλλό μας αποτελεί ευθεία αναφορά στην ανήκουστη για δημοκρατική πολιτεία πρακτική της Ελληνικής Αστυνομίας να βασανίζει ανθρώπους, η οποία αναδείχθηκε πολύ πρόσφατα στην επικαιρότητα με τις παραποιημένες φωτογραφίες κακοποιημένων συλληφθέντων και την ασύλληπτη δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης ότι το φώτοσοπ έγινε για να είναι «αναγνωρίσιμοι». Και επισημαίνουμε ότι το περιστατικό αυτό όχι μόνο δεν είναι μεμονωμένο αλλά έρχεται μετά από σωρεία άλλων περιπτώσεων κακοποιήσεων, τεκμηριωμένων από ιατροδικαστικές εξετάσεις, καταγγελιών για βασανιστήρια σε οργανώσεις διεθνούς κύρους και δώδεκα καταδίκες της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Υποστηρίζουμε ακόμη ότι από τις αλλεπάλληλες συγκαλύψεις που συντηρούν το καθεστώς των βασανιστηρίων προκύπτει ότι έχουμε να κάνουμε με συγκροτημένη πολιτική. Αρχιτέκτονας της πολιτικής αυτής είναι προφανώς ο αρχηγός της κυβέρνησης.

Και υποστηρίζουμε, τέλος, ότι η αντιδημοκρατική βία και η καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων –ακόμη και το δικαίωμα ενός ανθρώπου στο απαραβίαστο του σώματός του– συνιστούν το πιο βάρβαρο στοιχείο μιας βαθιάς πολιτικής εκτροπής, στην οποία περιλαμβάνεται η απαξίωση του κοινοβουλίου και των δημοκρατικών διαδικασιών, οι «επενδύσεις» που είναι επιζήμιες για το δημόσιο συμφέρον, και η χειραγώγηση και η διαστρέβλωση του ελεύθερου δημοσίου διαλόγου. Δημοσιογραφικές έρευνες, ρεπορτάζ και τεκμηριωμένες αναλύσεις για όλα αυτά δημοσιεύονται σε αυτό και σε όλα τα τεύχη του περιοδικού μας.

κ. Πρωθυπουργέ, τα ρεπορτάζ μας θέτουν υπό σοβαρή αμφισβήτηση τη δημοκρατικότητα της διακυβέρνησής σας. Εσείς δεν λέτε λέξη γι’ αυτό αλλά επιχειρείτε να συσκοτίσετε τη σκληρή αλλά πρόδηλη πολιτική ειρωνεία του εξωφύλλου του UNFOLLOW 15, εμφανίζοντας τον εαυτό σας ως θύμα. Δεν είστε θύμα, είστε θύτης.

κ. Πρωθυπουργέ, προσπαθείτε ακόμη να μετατρέψετε την ουσιαστική και τεκμηριωμένη δημοσιογραφική κριτική σε αντιδικία με την αξιωματική αντιπολίτευση. Το τι καταδικάζει και τι όχι η αξιωματική αντιπολίτευση μας αφορά μόνο στον βαθμό που μας απασχολεί δημοσιογραφικά. Μπορεί εσείς να έχετε συνηθίσει σε ΜΜΕ που λειτουργούν ως παραρτήματα των κομματικών γραφείων Τύπου, εμείς όμως δεν είμαστε ένα από αυτά.

Το εξώφυλλό μας εικονογραφεί τη θέση μας, η οποία τεκμηριώνεται δημοσιογραφικά, ότι ο μεγαλύτερος φορέας αντιδημοκρατικής βίας στην Ελλάδα είναι η κυβέρνησή σας, οι αρχές των οποίων προΐσταται, και οι πολιτικές που ασκεί.

Τι δεν καταλαβαίνετε;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2013 στις 6:17 π.μ.

Θα το παλέψω να είμαι συγκρατημένος και να μη βρίζω. Όπως σας έχω πει, ακούω διάφορα τοπικά ραδιόφωνα από το διαδίκτυο, γιατί αυτά που μπορεί να μάθει κάποιος από τέτοιους σταθμούς, δύσκολα έως καθόλου θα τα ακούσει ακόμη και στο πλέον «ανεξάρτητο» ραδιόφωνο του κέντρου που σιτίζεται από διαφημίσεις τραπεζών.

Αυτά που θα διαβάσετε, τα άκουσα σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Studio 7 της Καβάλας. Ούτε εγώ πίστευα αυτά που άκουγα από το στόμα του πολίτη που βρισκόταν στο studio, ούτε οι δημοσιογράφοι. Όλα όμως ήταν αλήθεια. Κάθε λέξη του. Το επιβεβαίωσαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Καβάλας όπως και εκπρόσωπος τράπεζας, οι οποίοι κλήθηκαν να παρέμβουν στην εκπομπή.

Ο εν λόγω πολίτης που και όνομα έχει και επίθετο διαθέτει, έκλεισε το κατάστημά του πριν από δύο χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Από τότε είναι άνεργος, όπως και η σύζυγός του. Έχουν τρία παιδιά. Συντηρούνται με τη βοήθεια συγγενών και προγραμμάτων. Ο πολίτης αυτός, λοιπόν, είχε χρέος στην Εφορία που ανερχόταν στα 300 ευρώ (όχι χιλιάδες, απλά τριακόσια ευρώ) και κάτι ψιλά – συγχωρέστε με που δε συγκράτησα το ακριβές ποσό των ψιλών, διότι ανέβασα και μια κάποια πίεση.

Στην τράπεζα υπήρχε ένας λογαριασμός της τάξης των 129 ευρώ και 30 λεπτών. Στο συγκεκριμένο λογαριασμό, ο εν λόγω πολίτης – ας τον λέμε Κώστα – ήταν συνδικαιούχος μαζί με δύο συγγενικά του πρόσωπα εκ των οποίων το ένα νομίζω είναι ο πατέρας του. Πλην των άλλων κακών, ο Κώστας είναι καρδιοπαθής. Εμφραγματίας που ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή και παρακολουθείται στη Θεσσαλονίκη όπου κάνει τις εξετάσεις του σε νοσοκομείο.

Ήρθε η ώρα του καρδιολογικού του ελέγχου, λοιπόν, και χτες πήγε να βγάλει αυτόν τον θησαυρό των 129 ευρώ από την τράπεζα για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. Ο λογαριασμός όμως ήταν άδειος! Τα είχε πάρει η Εφορία για το χρέος των 300 ευρώ και κάτι ψιλών! Ο άνθρωπος βέβαια θα μπορούσε να μείνει στον τόπο αν ήταν λίγο νευρικός, αλλά ευτυχώς το πάλεψε. Με τα πολλά, η τράπεζα τού ζήτησε συγγνώμη ΜΟΝΟ για το γεγονός ότι έδωσε όλο το ποσό στην Εφορία και όχι μόνο το 1/3, καθώς όπως προείπαμε υπήρχαν άλλοι 2 συνδικαιούχοι.

Εδώ βέβαια γεννιέται το πρώτο ερώτημα. Σύμφωνα με όσα γνωρίζαμε, δεν πραγματοποιούνται κατασχέσεις καταθέσεων κάτω από 1000 ευρώ. Αποδεικνύεται μύθος. Ψέμα. Απάτη. Μούφα. Πώς να το πω; Όπως δήλωσε εκπρόσωπος εργαζομένων σε τράπεζα, μόνο στην Καβάλα και μόνο σε ένα υποκατάστημα τράπεζας έχουν γίνει ήδη 600 κατασχέσεις καταθέσεων κάποιοι από τους οποίους είχαν μόνο 30 ευρώ ενώ έγινε κατάσχεση και επί λογαριασμού που είχε μέσα 26 ευρώ!

Βέβαια, κάποιο μνημονιακό τσογλάνι θα πει ότι αυτό ισχύει για λογαριασμούς μισθοδοσίας ή συνταξιοδοτικούς. Και πού ξέρεις ρε τσόγλανε ότι ο πατέρας του ανθρώπου δεν πήρε τη σύνταξή του και έβαλε μέρος του ποσού στον κοινό λογαριασμό για να μπορέσει ο γιος του να πάει για τις εξετάσεις του; Έχουν τα ευρώ ταμπέλα, ρε τσόγλανε; Φωνάζουν «εγώ είμαι από σύνταξη μη με πειράζεις»; Ηλίθιο μνημονιακό σκουλίκι, όλο μαλακίες ρωτάς.

Δεύτερο ερώτημα, γιατί η τράπεζα δεν ενημέρωσε τον πελάτη της ότι υπήρχε αίτημα κατάσχεσης επί του λογαριασμού; Η επίσημη απάντηση ήταν ότι, από τη στιγμή που δέχεται η τράπεζα εντολή να παραδώσει τα χρήματα, είναι υποχρεωμένη να το κάνει ώστε να μην αντιμετωπίσει ποινική ευθύνη ο υπάλληλος. Πα – πα – ριές! Όπως – ύστερα από πίεση – αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της τράπεζας, ο πελάτης δεν ενημερώνεται για να μην προλάβει να πάρει τα χρήματά του! Ακούστε Μαφία! Ληστεία κανονική. Συμμορία!

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2013 στις 6:18 π.μ.

Για τον ίδιο λόγο, όπως ειπώθηκε, δεν ενημερώνει και η Εφορία τον πολίτη ότι θα γίνει κατάσχεση επί του λογαριασμού. Για να μην προλάβει ο πολίτης να πάρει τα λεφτά και πάει να κάνει τις εξετάσεις του. Να ψοφήσει ο πολίτης. Για 129 ευρώ. Ψόφος σε όλους σας ρε καριόληδες. Μόνο μίσος ρε ξεφτίλες, τίποτε άλλο.

Κι απορείς, πώς γίνεται να υπάρχει δικαστική απόφαση κατάσχεσης λογαριασμού χωρίς να κοινοποιηθεί στον ιδιοκτήτη του λογαριασμού; Λύθηκε κι αυτό όμως! Πρόκειται, λέει για διοικητική απόφαση και ως τέτοια, μπλα, μπλα, μπλα τα εξηγούσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, αλλά ήδη τα είχα χαμένα και δεν έβγαζα άκρη.

Και πάνω σε όλη αυτή την τούρτα από σκατά, βγαίνει στο τηλέφωνο και τοπικός βουλευτής της ΝΔ, να πει ειρωνικότατα ότι «όσοι χρωστούν στην Εφορία δεν είναι νοικοκύρηδες»! Άμα γουστάρει η Νέα Δημοκρατία ας ρωτήσει να μάθει ποιος ήταν ο βουλευτής. Αλλά τι να ρωτήσει; Αν το κάνει, θα είναι σίγουρα για να τον αναβαθμίσει σε εκπρόσωπο Τύπου της ή να τον κάνει υπουργό. Γι’ αυτό δε γράφω το όνομά του. Για να μη γίνει μάγκας στην κομματική συμμορία του και πάρει προαγωγή.

Ζούμε σφαγή. Κανονική. Πηγαίνουν, λέει, οι γέροι την παραμονή που πληρώνονται οι συντάξεις και την πέφτουν έξω από τις τράπεζες στις 12 τη νύχτα και τραβάνε τα λεφτά της σύνταξης επειδή φοβούνται ότι κάποιος θα τους τα πάρει. Δε φοβούνται έξω από την τράπεζα. Φοβούνται την τράπεζα από μέσα! Αλλάξαμε φόβους. Δε φοβούνται μήπως τους κλέψει τα λεφτά κάνας κλέφτης στις 12 το βράδυ, αλλά μήπως τους τα κλέψει κάποιος κουστουμάτος με το φως της μέρας.

Φυσικά με το που ακούστηκε η ιστορία του Κώστα και κυρίως επαληθεύτηκε από ΟΛΟΥΣ τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους στη λεηλασία, έσπασαν τα τηλέφωνα από πολίτες που έλεγαν τη δική τους ιστορία. Η άλλη, αγρότισσα, έκλαιγε επειδή είχε 400 ευρώ στην ΑΤΕ και έβαλε χέρι ο ΕΛΓΑ για κάτι αναδρομικά, αφήνοντάς της 25 ευρώ. Χωρίς να ειδοποιηθεί από κανέναν και αυτή. Καταγγελίες επώνυμες. Απεγνωσμένες. Τραγωδίες που δε θα τις δείξει ποτέ κανένα γαμωκάναλο και το ΕΣΡ απαγορεύει να μεταδοθούν.

Αυτό ζούμε, ΑΝ αυτό θεωρείται ζωή. Όλα αυτά τα έμαθα σήμερα, μέσα σε μόλις 2 ώρες και αφορούν μόνο ένα νομό. Φαντάζομαι ότι τα ίδια γίνονται σε όλη τη χώρα. Αδειάζουν λογαριασμοί. Ποιοι κλέφτες με καλάσνικοφ και μαλακίες; Το Κράτος τα κλέβει. Κι ύστερα κλαίγονται οι τράπεζες ότι αποσύρουν οι καταθέτες τα λεφτά τους. Καλά ρε, για μαλάκες ψάχνετε; Αφού είναι ανυπεράσπιστος ο πολίτης. Έχουν κάνει οι τράπεζες συνεταιρισμό με το Κράτος και αρπάζουν το τελευταίο 20ευρω του φτωχού, πόσο ηλίθιος είναι να εμπιστευτεί την τράπεζα ή το Κράτος;

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, μας πετάνε ένα «ισόβια ο Παπαγεωργόπουλος» σαν τροφή σε καθυστερημένους τηλεμαλάκες. Ρε έβγαλε ένα σκασμό λεφτά ο φτερωτός και σε 6-7 χρόνια το πολύ θα είναι έξω. Ποιος ελεύθερος εργαζόμενος βγάζει 51 εκατομμύρια ευρώ σε 6 χρόνια; Βάλτε κι εμάς φυλακή για 6 χρόνια κι ύστερα δώστε μας 51 εκατομμύρια. Μια χαρά είναι. Άντε ρε σιχαμένοι. Κύκλωμα. Τοκογλύφοι. Κλέφτες. Απατεώνες. Ψόφος ρε. Μόνο ψόφος!

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2013 στις 6:21 π.μ.

Δυο φοιτητές νεκροί στη Λάρισα από αναθυμιάσεις αυτοσχέδιου μαγκαλιού. ΣΟΚ στην κοινωνία!

Τραγικό τέλος βρήκε μια 97χρονη στο Δίκαστρο Αγ. Γεωργίου του Δήμου Μακρακώμης. Θέλοντας να ζεσταθεί έπεσε στο αναμμένο τζάκι του σπιτιού της και κάηκε ζωντανή. ΣΟΚ στην κοινωνία!

Νεκρός ηλικιωμένος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διώροφη οικία, στην οδό Ανεμώνης 1 στο Περιστέρι Αττικής. ΣΟΚ στην κοινωνία!

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η προσπάθεια ενός 80χρονου από την Κυψέλη Άρτας να ανάψει το τζάκι του σπιτιού του για να ζεσταθεί. ΣΟΚ στην κοινωνία!

Ένας άτυχος 80χρονος στη Σάμο κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι του στην προσπάθειά του να ζεσταθεί! ΣΟΚ στην κοινωνία!

Φωτιά ξέσπασε σε κατοικία στο χωριό Βραχάσι όπου νεκρή ανασύρθηκε, από τις στάχτες του σπιτιού της, 74χρονη γυναίκα. ΣΟΚ στην κοινωνία!

Τον θάνατο ενός Αλβανού υπηκόου 44 ετών κατοίκου Ραχιάς Βέροιας είχε ως αποτέλεσμα η χρησιμοποίηση μαγκαλιού το βράδυ του Σαββάτου στο σπίτι που διέμεναν. Από τις αναθυμιάσεις λιποθύμησαν και η γυναίκα και ο 10χρονος γιος του θύματος. ΣΟΚ στην κοινωνία!

Φρικτό θάνατο βρήκε ηλικιωμένη, που κάηκε ζωντανή από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι της από ξυλόσομπα, στο Λύκειο Ροδόπης. ΣΟΚ στην κοινωνία!

Τραγικό θάνατο από αναθυμιάσεις βρήκε χθες τη νύχτα ηλικιωμένο ζευγάρι στο χωριό Ράφτη του Δήμου Γορτυνίας στην Αρκαδία. ΣΟΚ στην κοινωνία!

Νεκρή από πυρκαγιά βρέθηκε 16χρονη μαθήτρια στο σπίτι της στο Σπαρτό Αμφιλοχίας. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το τζάκι. ΣΟΚ στην κοινωνία!

Τραγωδία στην Καβάλα: Τρία αδερφάκια κάηκαν ζωντανά – Από την ξυλόσομπα η πυρκαγιά. ΣΟΚ στην κοινωνία!

Οι φωτιές από ξυλόσομπες και τζάκια αποτελούν τον υπ’ αριθμόν έναν κίνδυνο, όπως αναφέρουν τα στατιστικά στοιχεία της πυροσβεστικής, και από τέτοιες πυρκαγιές προκαλούνται οι περισσότεροι θάνατοι. Μόνο το 2012, 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που προκλήθηκε από ξυλόσομπα και τζάκι, ενώ ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται κάθε χρόνο. ΣΟΚ στην κοινωνία.

Οι αυτοκτονίες συνεχίζονται. Το πιο πρόσφατο θύμα της οικονομικής κρίσης μέχρι αυτή την ώρα, είναι γνωστός επιχειρηματίας ρούχων της Δράμας, ο οποίος κρεμάστηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής (24-02-2013). Σύμφωνα με τους στενούς του συγγενείς, το τελευταίο διάστημα είχε περιέλθει σε απόγνωση, καθώς είχε χρέη και φοβόταν πως θα αρχίσουν οι κατασχέσεις. Όλον αυτό τον καιρό έδειχνε να μην μπορεί να αντέξει το βάρος των πιέσεων από όσους ζητούσαν τα χρήματά τους και έβαλε τέλος στη ζωή του. Οι καταστηματάρχες αποφάσισαν να κατεβάσουν ρολά την ώρα της κηδείας του συναδέρφου τους, ενώ στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, τονίζουν ότι δεν αντέχουν πια. ΣΟΚ στην κοινωνία!

Παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα. ΣΟΚ στην κοινωνία!

1.500.000 Έλληνες άνεργοι. ΣΟΚ στην κοινωνία!

Οι κενές οργανικές θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία φτάνουν τις 22.000. Ο αριθμός τους διαρκώς αυξάνεται λόγω συνταξιοδοτήσεων. Εκτός από γιατρούς και προσωπικό, στα νοσοκομεία παρουσιάζεται έλλειψη φαρμάκων, ιματισμού, κουράγιου… ΣΟΚ στην κοινωνία!

Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. ΣΟΚ στην κοινωνία!

Μα ποια κοινωνία είναι, επιτέλους, αυτή που σοκάρεται ασταμάτητα επί 3 χρόνια; Θάνατοι, πείνα, εξαθλίωση, ταπείνωση, ένα ΣΟΚ! Σοκαρισμένη η κοινωνία δεν αντιδρά! Εκτός κι αν το σοκ έγινε αγαπημένη συνήθεια..

ΑΝ ΒΆΛΟΥΝ ΑΥΞΉΣΕΙ ΣΤΟ ΡΕΎΜΑ ΣΠΑΣΤΈ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ.. ΠΆΝΕ ΘΑ ΜΑΣ ΚΆΝΟΥΝ ΣΟΒΕΤΟ...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger