Home » , » Η φαντασία στην .. δημοσιογραφία

Η φαντασία στην .. δημοσιογραφία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 | 3:51 μ.μ.


 Εχει πλάκα το δημοσίευμα ανώνυμου συντάκτη που επικαλείται ανώνυμες πηγές στην ιστοσελίδα του «Βήματος» σήμερα.
 Ο καλαμαράς του ΔΟΛ κάνοντας αναφορά σε «συμπέρασμα πολιτικών και αστυνομικών παραγόντων», λεγόμενα «έμπειρου αξιωματικού», πηγές από «ανώτερα πολιτικά στελέχη» και τις «αρχές ασφαλείας» καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «η επιχείρηση στις Σκουριές δεν σχεδιάστηκε, ούτε εκτελέσθηκε από πολίτες της περιοχής που αντιτίθενται στην επένδυση, αλλά από πρόσωπα συνδεδεμένα με την τρομοκρατία».

Κάνοντας ένα αχταρμά με τον «εξαφανισμένο Νίκο Μαζιώτη που είχε εμφανισθεί πριν από χρόνια στην περιοχή», στο ότι «πολλοί νέοι, κυρίως φοιτητές, είναι εξαφανισμένοι από τα σπίτια τους, δεν δίνουν σήματα ζωής στους γονείς τους επειδή έχουν εμπλακεί ή κινούνται κοντά σε σχήματα ένοπλης βίας», ο ευφάνταστος συντάκτης του «Βήματος» βγάζει το συμπέρασμα «ότι υπάρχουν δεκάδες πρόσωπα ικανά να αναλάβουν τρομοκρατική δράση».
Την δράση τους μάλιστα αυτή την προσδιορίζει ότι «μπορεί να ακολουθήσουν απαγωγές και δολοφονίες πολιτικών προσώπων, επιχειρηματιών ή αστυνομικών».

Και από την δημοσιογραφική φαντασία του συντάκτη αυτού του δημοσιεύματος ας πάμε σε κάποιες … λεπτομέρειες: Ποτέ δεν αναφέρθηκε η φυλλάδα του ΔΟΛ για ένα απ’ τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της ιστορίας αυτής της χώρας, να χαριστεί στην ουσία δηλαδή το δικαίωμα εκμετάλλευσης στην καναδική Eldorado Gold και στον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ του Γιώργου Μπόμπολα το υπεδάφος της βορειοανατολικής Χαλκιδικής στο οποίο  υπάρχουν περίπου 240 τόνοι χρυσού σε ένα από τα πλουσιότερα κοιτάσματα στην Ευρώπη, με τη δυνατότητα εξόρυξης 12 τόνων το χρόνο. Ούτε στην ανεπανόρθωτη τεράστια οικολογική καταστροφή που συμβαίνει στην περιοχή.

Πλεονασμός να αναφέρουμε επίσης ότι η αγριότητα των δυνάμεων καταστολής με ξυλοδαρμούς και χημικά στους κατοίκους που αντιδρούν σ’ αυτό το έγκλημα που συμβαίνει στην περιοχή τους δεν άξιζε ούτε μονόστηλο σ’ αυτή την φυλλάδα.

Είναι αυτό που έχουμε ξαναγράψει: Για τα δημοσιογραφικά φερέφωνα του συστήματος τα πραγματικά γεγονότα εξαφανίζονται, η εικονική πραγματικότητα και η δημοσιοκαφρική φαντασία κυριαρχεί.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:14 μ.μ.

http://antigoldgreece.wordpress.com/2013/02/20/tromokratia-ierisso/

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger