Home » , » Πορεία Θανάτου

Πορεία Θανάτου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 | 12:48 μ.μ.


Στην αρχή η παραπληροφόρηση: έχουμε 1.000.000 δημοσίους υπαλλήλους. Οχι, 1.200.000 υπερακόντιζαν οι πρόθυμοι (παπαγάλοι των ΜΜΕ), μόνον; 1.500.000 ούρλιαζαν οι ρηξικέλευθοι.

Γύρω στις 460.000 έχουμε! Ανάμεσα τους καθηγητές στρατιωτικοί και γιατροί (που αρχίζουμε να μην έχουμε). Τον χαβά της η παραπληροφόρηση: ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα είναι διογκωμένος.Τρίχες! Είναι κάτω από τον μέσον όρο της Ενωσης.

Ναι, αλλά (τώρα την παραπληροφόρηση διαδέχεται η κατασυκοφάντηση) οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι διεφθαρμένοι. Πρώτον, η γενίκευση: όλοι, συλλήβδην! (το άλφα και το ωμέγα του φασισμού). Δεύτερον, γιατί το κράτος δεν τιμώρησε τους διεφθαρμένους ποιος φταίει; μόνον αυτός που τα παίρνει ή και αυτός που δεν τον πιάνει; Τρίτον: μήπως όσους διεφθάρησαν τους διέφθειρε το κράτος για να γίνονται οι μπίζνες με τους κρατικοδίαιτους ιδιώτες; και ποιος ελέγχει το κράτος οι υπάλληλοι ή η κυβέρνηση;

Το αίμα άρχισε να ρέει. Μετά την παραπληροφόρηση και τον διασυρμό το παραμύθιασμα. Υψηλόμισθοι, «ρετιρέ» και τα συναφή - κι έτσι φθάσαμε ο δάσκαλος να παίρνει 800€, ο στρατηγός 1.300€ και ο γιατρός να ξενιτεύεται.

 Τον χαβά τους όμως οι κεκράκτες της πιο οργουελιανής προπαγάνδας είναι αντιπαραγωγικό το δημόσιο! Βεβαίως στη Βουλγαρία ιδιωτικοποίησαν τον ηλεκτρισμό, τον βούτηξαν τρεις εταιρείες και τώρα ο κοσμάκης δεν έχει να πληρώσει τις λυπητερές. Αλλά, ακόμα κι αν δεχθούμε ότι το δημόσιο είναι αντιπαραγωγικό -το ίδιο φταίει ή εκείνοι που το κυβερνούν; Το κατσαβίδι φταίει ή ο μάστορας;

Και το αίμα έγινε ποτάμι. Η προπαγάνδα θριάμβευσε! Το διαίρει και βασίλευε (μεταξύ εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα) θριάμβευσε! Η εξίσωση των' μισθών (και των δύο) προς τα κάτω θριάμβευσε!

Τώρα ψάχνουν τους ευφημισμούς για τις απολύσεις, διαθεσιμότητα, κινητικότητα, εφεδρεία.

Το φινάλε του δράματος: να φέρνει η ακροδεξιά (δηλαδή νεοφιλελεύθερη) αυτή πολιτική έναν αριστερούλη δήμιο να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Αλλά έτσι κυβερνάται μια χώρα, όταν αυτοί που δημιούργησαν την παθολογία της τη χρησιμοποιούν εναντίον της...

Πηγή: Στάθης - Realnews
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:03 μ.μ.

Εκεί που δουλεύω, ήδη δραστηριοποιείται μηχανισμός υπάκουων υπήκοων, οφθαλμοφανής, εδώ και καιρό μετά τη Νέα Συγκυβέρνηση, στα κοινά ψηφοδέλτια "ενωτικά", "ομοψυχίας" για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Προάγονται στις θέσεις της γραφειοκρατίας και στελεχώνουν ήδη το Νέο Μηχανισμό. Η εξουσία θέλει την κατάλληλη γραφειοκρατία της, τον ενδεδειγμένο πολιτικό "στρατό" της.
- Ανακαλούνται σειρές συνταξιοδοτημένων πρώην διευθυντών, αλήστου, προκειμένου να "συμβάλλουν" από νέα μετερίζια, σαν ειδικοί σύμβουλοι. Κάποιοι, από την μια κατέθεταν τα χαρτιά τους για σύνταξη, από την άλλη άμεσα ανελάμβαναν νέα πόστα. Κάποιοι επιστρέφουν από πολύ παλαιότερα, υπέργηροι. Αυτοί θα συνεχίσουν το έργο που ξεκίνησαν εδώ και χρόνια ανταλάσσοντας οσφυοκαμψία με σχετικά οφίτσια.
- Παλιές αμαρτίες "ξεχάστηκαν", έπεται οριστικό κουκούλωμα δια της συγχώνευσης-κατάργησης υπηρεσιών. Δεν θα λογοδοτήσουν ποτέ, πρόθυμα ανταλάσσοντας τις "υπογραφές" τους στην καταδίκη μας, με την σιωπή για τη νομή και κατοχή τους.
- Πλήθος επιτροπών από πρώην υπαλλήλους και "φίλους" του Δημοσίου (ΜΚΟ) οι οποίες μάλλον θα εξαφανίσουν-αντικαταστήσουν Διευθύνσεις ολόκληρες.
- Προσλήψεις από ΜΚΟ στα σκαριά, ατομικές συμβάσεις.
- Ιδιώτες και ΜΚΟ, έτοιμοι να κατασπαράξουν ολόκληρα κομμάτια που θα διατεθούν.
- Άλλα που τυχόν μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή.

Ενώ, ήδη από το 2011, έχουμε βαφτιστεί "κρατικοί υπάλληλοι", από συνδικαλιστικής σκοπιάς μας κοιμίζουν σχετικά με την διασφάλιση των οργανικών μας θέσεων. Που άραγες βρίσκεται η οργανική μου θέση; Τώρα πια, όπου γης και πατρίς. Είναι δυνατόν να αποδεχτεί κάποιος την μετακίνησή του και να τον "τελειώσουν" στον τόπο προορισμού. Επίσης υπάρχει η διαθεσιμότητα η οποία σε απολύει του χρόνου, δεν λογίζεσαι έτσι στους φετινούς, η "δουλειά" όμως θα γίνει... φέτος.
Η υπεράσπιση που προσφέρει στο σύστημα η στάση της ΔΗΜΑΡ στις συνελεύσεις εξοργίζει όλους μας. Οι άλλοι δύο "πυλώνες" αποφεύγουν να πάρουν τον λόγο παρά μόνο για να "διαβεβαιώσουν" πως θα "προασπίσουν" τα συμφέροντά μας, όταν έχουν κάτι χειροπιαστό...

Κι ένα τελευταίο, πλέον δυσάρεστο όσον αφορά την ενημέρωσή μας από όσους περιμένουμε να γνωρίζουν περισσότερα. Η αποσιώπηση εκ μέρους άλλων "συντρόφων" του ορισμού "κρατικός υπάλληλος" και των συνεπειών του, με οδηγεί σε δύσβατες ατραπούς...
Υπάρχει άραγε νομική υπόσταση πλέον στο "Σωματείο Εργαζομένων στην Υπηρεσία Τάδε"; Καλύπτομαι αν, σύμφωνα με τυχόν απόφαση της συνέλευσης απεργήσω;
Με δεδομένο, αποφάσεις που περνάνε στην συνέλευση, αλλά το απεργιακό μπλοκ που κατεβαίνει να χωράει σε σχολικό, επιτρέψτε μου πολύ πιο απαισιόδοξες σκέψεις...

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:50 π.μ.

Την εποχή της πρώτης απογραφής των "πάσης φύσεως μισθοδοτούμενων" από το Δημόσιο, η οποία έλαβε χώρα, τον Ιούλιο με Αύγουστο του 2010, βρέθηκαν περίπου 680.000 φυσικά πρόσωπα, απογεγραμμένα. Μέσα σε αυτά συγκαταλέγονταν δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι,Δικηγόροι επί αντιμισθία, ειδικοί σύμβουλοι, προσωπικό πολιτικών γραφείων, άτομα με προγράμματα STAGE, οι οποίοι απογράφηκαν επειδή πολλοί εξ αυτών είχαν λάβει αποδοχές για έναν ή δύο μήνες μέσα στο 2010, οπότε εκ των υστέρων και παύθηκαν, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου αλλά και έργου οι οποίοι είχαν λάβει αποδοχές ακόμη και για έναν μόνο μήνα και έκτοτε παύθηκαν και αυτοί.
Ακόμη έγινε απογραφή προσωπικού Οργανισμών στους οποίους το Δημόσιο δεν συνεισέφερε παρά ελάχιστο ποσοστό επί του προϋπολογισμού τους.
Εξάλλου σε ερώτημα το οποίο απηύθυνε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους περί τα μέσα του 2011, το τελευταίο έδωσε στοιχεία για 511.250 τακτικούς υπαλλήλους.
Η δεύτερη απογραφή "Δημοσίων Υπαλλήλων" έδωσε κάπου 650.000 άτομα ακαθόριστης προέλευσης.
Η ουσία είναι πως η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είχε φουσκώσει όλα τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας, για να εξασφαλίσει περίοδο χάριτος από την Ε.Ε.
Επίσης η έμπνευση του ΠΑΣΟΚ να ονομάσει τους Δημοσίους Υπαλλήλους σε Κρατικούς Υπαλλήλους μας γυρίζει πίσω κι από το Σύνταγμα του 1911.
Διότι άλλο το Κρατικό Συμφέρον που εκπροσωπείται από την Κυβέρνηση και την Εκτελεστική Εξουσία και άλλο το Δημόσιο Συμφέρον το οποίο θεμελιώνεται στη βάση μακροχρόνιων κοινωνικών αγώνων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger