Home » , » Το άλογο το ρώτησες; (Βίντεο)

Το άλογο το ρώτησες; (Βίντεο)

Από mitsos175 , Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 | 5:19 μ.μ.

Μπουμπουκάκι τι άκουσα; Προτιμάς λέει, να γίνεις ιπποκόμος, να φροντίζεις το Βουκεφάλα, παρά να είσαι βουλευτής; Το άλογο το ρώτησες; Αν θέλει να έχει εσένα ιπποκόμο;

Θα μου πεις, το να φροντίζεις ένα άλογο είναι μια προαγωγή από το να είσαι βουλευτής και να φροντίζεις τα σκουλήκια τους τοκογλύφους. Το καταλαβαίνουμε αυτό όλοι. Αν μάλιστα έχεις τόση κάψα να φροντίσεις άλογα και σ' αρέσει τόσο πολύ, έχω ένα φίλο, που έχει ένα άλογο, το  φωνάζει Ντορή. Παραιτήσου από βουλευτής και το κανονίζουμε.

Πως είπες; Θες το συγκεκριμένο άλογο του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Δε σε είχα και τόσο επιλεκτικό. Πριν ήσουν ιπποκόμος σε μουλάρι στο Λα(γ)ός, σήμερα υπηρετείς σαμαρωμένο γάιδαρο...
Να αλλάξουμε το Ντορή σε Βουκεφάλα; Είναι το μόνο πρακτικό που μπορούμε να κάνουμε. Ο Βουκεφάλας δεν χρειάζεται ιπποκόμο πια. Είναι δε τυχερό άλογο, όχι γιατί είναι «ιστορικό» και περπάτησε όλη την Ασία σχεδόν, αλλά γιατί δεν κατέληξε να πουλιέται σε σούπερ μάρκετ για μοσχάρι.

Τώρα που το σκέφτομαι, πολλά εξηγούνται από το διατροφικό σκάνδαλο, όσον αφορά το πώς κάνεις. Σα γαϊδούρι που το τσίμπησε αλογόμυγα. Μην τρως τα κεφτεδάκια, δεν είναι μοσχαρίσια, είναι τίγκα στο αναβολικό.

Πες το, θέλεις το Μεγαλέξανδρο! Λέω κι εγώ, τόση αγάπη στ’ άλογα από κάποιον που τον «καβαλάνε» οι δανειστές; Θα σου πω μια παλιά ιστορία, πριν μερικές χιλιάδες χρόνια που λέει για τον Μ. Αλέξανδρο.
Mε το στρατό του περνούσε από μια έρημο κι ένας από τους στρατιώτες του ανακάλυψε σε κάποιο κοίλωμα μια μικρή ποσότητα νερού. Γέμισε λοιπόν την περικεφαλαία του κι έτρεξε σ' αυτόν. Ο Αλέξανδρος πήρε την περικεφαλαία κι έχυσε το νερό λέγοντας. «Όταν δεν υπάρχει για όλους, πρέπει όλοι να υποφέρουμε και προπάντων εκείνος που είναι αρχηγός».

Αυτός άλλωστε ήταν υπεύθυνος για την πορεία του στρατεύματος και την ταλαιπωρία. Αλλά είχε και την τσίπα να παραδεχθεί τα λάθη του. Ήταν μαζί με τους απλούς στρατιώτες στον ίδιο κίνδυνο. Αυτό ήταν το μήνυμα που πέρασε.

Κάτι σαν κι εσένα που ζουν στη χλιδή, ενώ καταστρέφουν με τις αποφάσεις τους τον κόσμο, μάλλον θα τους πέταγαν οι αρχαίοι, που τόσο λες ότι θαυμάζεις, ενώ στην πραγματικότητα καπηλεύεσαι, μαζί με τις κοπριές των υποζυγίων.
Κατάλαβες; Αλλά που να καταλάβεις...

Δεν αντέχω τις σαχλαμάρες τους... Και το χειρότερο παίρνουν αποφάσεις για μας...

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger