Home » , » Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα ελέγξει τα οικονομικά του ΚΚΕ;

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα ελέγξει τα οικονομικά του ΚΚΕ;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 | 6:34 μ.μ.


Αρχικά να πούμε ότι δεν ξέρουμε αν είναι βάσιμο το σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» που τιτλοφορείται «Περισσός εναντίον ΣΔΟΕ και ΕΣΗΕΑ». Δημιουργεί πάντως πολλά ερωτηματικά. 

Σύμφωνα λοιπόν μ’ αυτό το έντυπο «έπειτα από καταγγελία της ΕΣΗΕΑ για καθυστερήσεις σε καταβολή μισθών και σειρά απολύσεων το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εισέρχεται στο άβατο του ΚΚΕ. Τέτοιο γεγονός είχε να συμβεί, να εισέλθει, δηλαδή, κρατική Αρχή, έστω και οικονομικού αντικειμένου, με ευρύτερες όμως αρμοδιότητες, από την εποχή του εμφυλίου πολέμου ή της εφτάχρονης δικτατορίας».

Πραγματικά υπήρξαν απολύσεις και όντως καθυστερούν για μήνες να πληρωθούν οι εναπομείναντες δημοσιογράφοι που εργάζονται στο δημοσιογραφικό όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ. Είναι γεγονός επίσης ότι το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ έστειλε επιστολή-καταγγελία προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) γιατί η  «συμπεριφορά της καταγγελλόμενης εταιρείας –σ.σ που εκδίδει τον «Ριζοσπάστη»- αντιβαίνει τις κατά νόμο και κατά τη σύμβαση υποχρεώσεις της», αιτούμενο προς το ΣΕΠΕ να προχωρήσει «στις νόμιμες ενέργειες».

Μέχρι εδώ θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπάρχει μια εργατική διαφορά μεταξύ εργαζομένων και εργοδότη και καλείται να επέμβει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι τι δουλειά έχει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος που μέχρι τώρα δεν έχει επέμβει σε καμιά εργατική διαφορά να πάει να ελέγξει τα οικονομικά του ΚΚΕ. 

Επειδή η δραστηριότητα του ΣΔΟΕ είναι γνωστή, όπως άλλωστε και η διακηρυγμένη θέση του ΚΚΕ ότι ποτέ δε θα δώσει σε καμιά κρατική υπηρεσία ονόματα κομματικών μελών, φίλων, οπαδών, οι οποίοι ενισχύουν το ΚΚΕ, ελπίζουμε, αν ισχύουν τα αναγραφόμενα στα «Επίκαιρα», και η κυβέρνηση προχώρηση σε μια τέτοια πρωτοφανή πρόκληση να λάβει και την ανάλογη απάντηση απ’ το ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης

Για τους απλήρωτους δημοσιογράφους του "Ριζοσπάστη"


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 26 σχόλια

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:57 μ.μ.

Συγγνώμη, αν, δηλαδή- λέω, αν- το κκε έχει ξεπλύνει σοβιετικό χρήμα, αν έχει διακινήσει χρήμα μέσω τραπεζών που έχουν περίεργη συμπεριφορά- για να μη το πω αλλιώς- αν "χαριζει" εργαζόμενους σε επιχειρήσεις κομματικών βουλευτών, τότε τι λέτε; δεν πρέπει να τα ελέγξει το ΣΔΟΕ; οχι κύριοι. κανείς δεν είναι υπεράνω ελέγχου, ούτε κόμμα ούτε πολιτικός, ας ειναι και ο πρόεδρος της δημοκρατίας. πώς τους αθωώνετε χωρίς δεδομένα δηλαδή;

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:39 μ.μ.

Λέγε, λέγε το κοπέλι κάνει την κυρά και θέλει...

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:06 μ.μ.

Καιρός ήταν να ελεχθεί και το κκε όπως ελεγχονται τα οικονομικά όλων των επιχειρήσεων.Η άρνησή του τόσα χρόνια για έλεγχο,μόνον ύποπτη θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί.Και δεν ευσταθεί καθόλου το επιχείρημα πως τάχα το κκε δεν επιθυμεί τον έλεγχο για να μην προδώσει τους αφανείς χρηματοδότες του,όταν πρίν λίγες μέρες,κατέδωσε το ίδιο εργαζόμενους στο ριζοσπάστη και τους κρέμασε στα μανταλάκια,γιατί τόλμησαν να ζητήσουν την βοήθεια του σωματείου τους για δεδουλευμένα μηνών που δεν τους καταβάλονταν.Και στο κάτω της γραφής,αν κάποιος ενισχύει οικονομικά το κκε,θα έπρεπε να είναι υπερήφανος και όχι να κρύβεται και να τον κρύβουν.Αλλά το κκε φοβάται τον έλεγχο όχι μόνο για το ποιοί είναι οι χρηματοδότες του,αλλά για το που καταλήγουν τα εκατομμύρια απο τα κέρδη των επιχειρήσεων του και της κρατικής επιχορήγησης.Και σε αυτόν τον τομέα θα έχει πολλή δουλειά το ΣΔΟΕ αν εισέλθει στα άβατα του περισσού.

28 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:58 μ.μ.

Είναι προφανές πως θέλουν να χτυπήσουν το ΚΚΕ με κάθε τρόπο. Και γι αυτόν τον "ευγενή" σκοπό συνεισφέρουν ΟΛΟΙ. Από την άκρα δεξιά ως την κάθε τυχάρπαστη ομαδούλα της δείθεν επαναστατικής αριστεράς. Μαζί με όλους αυτούς και εσείς. Με περισπούδαστες "αναλύσεις" περί εργοδοτών και απλήρωτων δημοσιογράφων.
Μωρές Παρθένες, πετάξτε τα χιτώνια σας. Σας έχουμε καταλάβει από καιρό.

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:39 μ.μ.

Μελίνα Ζιάγκου οικονομικό ρεπορτάζ 20 χρ,στον 'Ρ'
Κώστας Δέτσικας αγροτικό ρεπορτάζ 20 χρονια στο'Ρ'
Χαρά Κατσούλη Αρχείο 15 χρόνια στον 'Ρ'
Κυριάκος Ζηλάκος πολιτικό ρεπορτάζ και ρεπορτάζ Εθνικής Αμυνας
Λαμπρινή Τικάκα ανταποκρίτρια Κρήτης.
Αυτοί οι 5 είναι οι νέοι απολυμένοι του 'Ρ'που ήρθαν να προστεθούν στους υπόλοιπους απολυμένους του 'Ρ'και των άλλων επιχειρήσεων του κκε.Και η σφαγή συνεχίζεται χωρίς να ιδρώνει το αυτί της νομενκλατούρας του περισσού.Επίσης οι εργαζόμενοι στο 'Ρ' είναι επι 6 μήνες απλήρωτοι και επειδή ζήτησαν την προστασία του σωματείου τους,το κκε τους κατέδωσε και τους κρέμασε στα μανταλάκια λες και έκαναν έγκλημα.Πράγματι το ΣΔΟΕ θα έχει πολύ δουλειά,αν και δεν νομίζω ότι η αστική τάξη θα αφήσει να εκτεθεί ένας πολύτιμος σύμμαχος της όπως είναι το κκε.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2013 στις 2:18 π.μ.

@ 28 Φεβρουαρίου 2013 - 11:39 μ.μ.
- Για την ιστορία, το ΚΚΕ "κατέδωσε" από τους 5 απολυμένους τη Ζιάγκου, το Δέτσικα και το Ζηλάκο. Οι 3 αυτοί (και άλλοι 11 δημοσιογράφοι), που δεν πολεμούν το ΚΚΕ, θεώρησαν τιμή τους τους που τους "κατέδωσε" το ΚΚΕ ως πολέμιους του ΚΚΕ.

- Ας κάνει δουλειά το ΣΔΟΕ, να επιβάλει την αστική νομιμότητα στο "κακό" ΚΚΕ.
Και να μην εκτεθεί ο πολύτιμος σύμμαχος της αστικής τάξης, θα φροντίσουν να το "εκθέσουν"(=συκοφαντήσουν) οι άσπονδοι "φίλοι" του.

ΥΓ: Μα κι αυτή η νομεκλατούρα του Περισσού! Γιατί δεν παίρνει μίζες να πληρώσει τους δημοσιογράφους; Γιατί δεν επιβάλλει ένα μειωμένο ωράριο σαν αυτό του ΠΑΣΟΚ π.χ.; Δουλειά δύο μέρες τη βδομάδα κι όξω από την πόρτα... Γιατί δεν στηρίζει τον "ανθρώπινο καπιταλισμό" ώστε το μεγάλο κεφάλαιο να είναι υποστηρηκτικό απέναντί του;

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2013 στις 2:34 π.μ.

Έχω κάνει κριτική στο ΚΚΕ μέχρι και οξεία πολιτική αντιπαράθεση . Το χαρακτηρίζω και ευθέως ως κοινοβουλευτικό – αντι-επαναστατικό κόμμα με τη στάση που ακολουθεί στο κίνημα αλλά και με την πολιτική του γενικότερα.

Το «Βαθύ Κόκκινο» καλά κάνει και κάνει αναφορά στα όσα γίνονται στο «Ρ» τον τελευταίο καιρό και έχει το κάθε δικαίωμα σε αυτό.

Να ξέρει όμως πως η «γυναίκα του καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται αλλά και να είναι» . Που σημαίνει ότι θα φορτώνεται όσο του αναλογεί τις ατιμίες των σχολιαστών και ενίοτε των αρθρογράφων του.

KK
1 Μαρτίου 2013 στις 2:54 π.μ.

1) Το ότι το ΚΚΕ έχει επιχειρήσεις είναι απαράδεκτο εδώ και δεκαετίες και δε συνάδει η ιδιοκτησία επιχειρήσεων στον καπιταλισμό με τον τίτλο ενός κομμουνιστικού κόμματος. Όμως το ΚΚΕ δεν είναι κομμουνιστικό κόμμα εδώ και δεκαετίες. Και φυσικά, όταν έχεις επιχειρήσεις θα προβείς σε απολύσεις -οι νόμοι της αγοράς.

2) Από κει και ύστερα, μόνο δεξιοί μπορεί να τα έγραψαν αυτά τα σχόλια.

Από πού κια ως πού ρε καλόπαιδα το ΣΔΟΕ είναι ένας αξιοκρατικός και ανεξάρτητος μηχανισμός; Και, τελικά, μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε διαφάνεια και αξιοπιστία στους μηχανισμούς του συστήματος; Ενός συστήματος που καθημερινά αποδεικνύεται σάπιο;

Και δεν κατάλαβα, έστω ότι ο ΚΚΕ λέμβανε οικονομική βοήθεια από την ΕΣΣΔ. Το δέχομαι έτσι για την κουβέντα. Οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το λοιπό πολιτικό σύστημα που λαμβάνουν συστηματική βοήθεια από τους Αμερικάνους και τους Ευρωπαίους; Και δεν εννοώ τη Ζίμενς. Εννοώ τα μεγάλα συκγροτήματα του τύπου. Την υποτιθέμενη δικαιοσύνη. Τις εταιρίες δημοσκοπήσεων. Τις πολιτικές της ΕΕ.

Και στην τελική, γιατί ένα κόμμα που θέλει, έστω και υποτιθέμενα και στα λόγια, να ανατρέψει ένα σύστημα, να είναι υποχρεωμένο να δεχθεί έλεγχο στα οικονομικά του; Για να το τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί και να του πουν τι θα κάνει! Για να το υποχρεώσουν να μην λέει και αυτά που λέει! Για να το έχουν άμεσα στο χέρι!

Κια φυσικά το ίδιο μπορεί να γίνει με κάθε κινηματικό χώρο στην Ελλάδα, με κάθε αριστερή οργάνωση.

Και ποια νομιμότητα υπρεσπίζεστε εσείς εδώ μέσα; Τη νομιμότητα του Μνημονίου; Τη νομιμότητα της φτώχειας; Της εξαθλίωσης; Των ΜΑΤ; Και από πότε είναι αναγκασμένο το λαϊκό κίνημα να πειθραχεί στους νόμους ενός σάπιου καθεστώτος.

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΜΜΕΣΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

ΥΓ: μετά μην μυξοκλαίτε πάλι "δεν καταλάβαμε τι γίνονταν και τώρα τι θα πούμε στα παιδιά μας μπουχουχουοχυο" και "μας κοίμησαν μας διαίρεσαν και τώρα δεν μιλάει κανείς", όπως βγαίναν κάτι μικροαστοί στις πλατίες!!!

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2013 στις 9:07 π.μ.

Προς 28 Φεβρουαρίου 2013 - 8:06
Πολύ προσεχτικό σχόλιο.
Εκτός όμως από τους φτωχούς πλην όμως όχι και τόσο περήφανους χρηματοδότες μέλη και φίλους, όσο και παλιά εμβάσματα "Κρεμλινικής"-ΕΣΣΔ προέλευσης, λέω μήπως ο κίνδυνος είναι αλλού.
Λέω εγώ με το διεστραμμένο και καχύποπτο μυαλό μου, μήπως υποκρύπτονται και άλλοι πιο πρόσφατοι χρηματοδότες.
Τίποτα Έλληνες επιχειρηματίες για ευνόητους λόγους (απεργιακά σαμποτάζ σε ανταγωνιστές), τίποτα Ρώσοι Ολιγάρχες (τωρινοί νεοφιλελεύθεροι αλλά ωστόσο πρώην Αξιωματούχοι του ΚΚΣΕ).
Κάτι ύποπτες εξαγορές επιχειρήσεων στο εσωτερικό με το ΚΚΕ, κοινοβουλευτικά, απόν.
Αλλά επειδή πιστεύω πως όλα αυτά είναι λάσπη, το ΚΚΕ θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα επιτρέψει τον έλεγχο για να βουλώσει όλα τα στόματα, των κακοπροαίρετων και λοιπών συκοφαντών.
Διότι ισχύει και εδώ, το κοινότοπο πλέον, περί "της γυναίκας του Καίσαρα".

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2013 στις 9:24 π.μ.

Τι έγινε βρέ παιδιά! Βγήκαν πάλι τα γκροπούσκουλα
παγανιά και βρήκαν θέμα. Εντάξει πλησιάζει και το συνέδριο πρέπει να υπάρχει τροφή για το ΚΚΕ.
Ρε πάρτε το χαμπάρι. Με κάτι ψευτοεπαναστάτες σαν και το λόγου σας που έχετε φορέσει την προβιά του αριστερού δεν ασχολείτε το ΚΚΕ. Έχει πιο σοβαρά θέματα.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2013 στις 9:29 π.μ.

".....αν- το κκε έχει ξεπλύνει σοβιετικό χρήμα, αν έχει διακινήσει χρήμα μέσω τραπεζών...."


Να δεις που τα διαβαζα ,που τα διαβαζα......

αααααααααα ΝΑΙ


Στην Αυριανη......Κουρη εσυ ;;;;;;

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2013 στις 10:55 π.μ.

Στο πρόγραμμα επαφών του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ εντάχθηκε και συνάντηση με στελέχη του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS). Πρόκειται για σωστό «εκτροφείο» της πιο «μαύρης» αντίδρασης, με μεγάλη επιρροή στις αμερικανικές κυβερνήσεις, που συγκεντρώνει «μυαλά» ικανά να εκπονήσουν τα πλέον πολεμοκάπηλα σχέδια προς όφελος των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων των ΗΠΑ. Ελληνας επιχειρηματίας είχε χρηματοδοτήσει πριν από λίγα χρόνια έδρα στο εν λόγω κέντρο, δηλώνοντας απερίφραστα: «Είναι σαφές ότι υπάρχει στενή σύνδεση στην επιχειρηματικότητα και την παραγωγή πολιτικής. Αυτή η σύνδεση είναι ιδιαίτερα προφανής σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας». Η έδρα που βοήθησε να ιδρυθεί, αφορά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου ο συγκεκριμένος αναπτύσσει επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Το CSIS ιδρύθηκε το 1962. Δηλώνει ότι η αποστολή του είναι «η προώθηση της παγκόσμιας ασφάλειας και ευημερίας, προτείνοντας διορατική στρατηγική και λύσεις πολιτικής στους διαμορφωτές των αποφάσεων». Επίσης, «παρέχει στρατηγικές κατευθύνσεις και επιλογές πολιτικής σε διαμορφωτές λήψης αποφάσεων σε κυβερνητικές θέσεις, διεθνείς οργανισμούς, στον ιδιωτικό τομέα και στην κοινωνία των πολιτών». Το περιεχόμενο των στρατηγικών και των «λύσεων» του CSIS, προκύπτει αβίαστα από το ποιοι τις επεξεργάζονται και τι αντιπροσωπεύουν. Τα μέλη της διοίκησής του έχουν «βαριά» βιογραφικά και έχουν θητεύσει σε σημαντικές πολιτικές, επιχειρηματικές και ακαδημαϊκές θέσεις στις ΗΠΑ και αλλού. Για παράδειγμα: Ο διαβόητος Μπρεζίνσκι, φανατικός αντικομμουνιστής, ικανό και σκληρό γρανάζι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ επί Τζ. Κάρτερ, αλλά και σύμβουλος του πρεσβύτερου Μπους! Συγγραφέας τού «Η γέννηση και ο θάνατος του Κομμουνισμού τον 20ό αιώνα», με διασυνδέσεις με πετρελαϊκές εταιρείες.

Επίσης: Ο πρώην γερουσιαστής των Δημοκρατικών και άνθρωπος του Ομπάμα, Σ. Ναν, επί χρόνια πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας των ΗΠΑ, μέλος των ΔΣ της πετρελαϊκής «Chevron», της κορυφαίας στους επεξεργαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών DELL, της «Κόκα - Κόλα» και της «General Electric». Ο Ντ. Αμπσάιρ, πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ την περίοδο 1983 - 1987. Ο Γ. Σρέιερ επίτιμος πρόεδρος της «Merrill Lynch», ενώ έχει διατελέσει ανώτερος οικονομικός σύμβουλος του Βατικανού. Ο Τζ. Μπελ, αντιπρόεδρος του αεροναυπηγικού κολοσσού «ΜΠΟΪΝΓΚ». Ο Χ. Μπράουν υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ επί Τζ. Κάρτερ, μέλος του ΔΣ της καπνοβιομηχανίας «Philip Morris». Ο Γ. Κοέν υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ επί προεδρίας Μπ. Κλίντον, διετέλεσε μέλος του ΔΣ του ομίλου CBS. Ο Μ. Κεντ διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Κόκα - Κόλα». Ο Τζ. Σλέσινγκερ είναι πρώην υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ την περίοδο 1973 - 1975 και πρώην διευθυντής της CIA. Ο Ρ. Τίλερσον είναι πρόεδρος της «Exxon Mobil». Ο γνωστός Κίσιγκερ, εμπνευστής μερικών από τις επαχθέστερες ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις των ΗΠΑ.

Tο CSIS έχει υποστηρίξει την είσοδο των βαλκανικών χωρών σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Εχει προτρέψει τον αμερικανικό στρατό να προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση βίαιων εσωτερικών ταραχών. Εχει προτείνει την «ανεξαρτησία» του Κοσσόβου ως τη μόνη «λύση» στην περιοχή. Το CSIS ήταν αυτό - κάτι που σήμερα υπό το φως των εξελίξεων στην Αφρική μπορεί καλύτερα να ερμηνευτεί - που ήδη απ' το 2004 υποδείκνυε τη μεγιστοποίηση της διείσδυσης των οργανωμένων οικονομικών συμφερόντων των ΗΠΑ στις πετρελαιοπαραγωγές χώρες της δυτικής και κεντρικής Αφρικής, αλλά και της έντασης του αμερικανικού πολιτικο-οικονομικού ελέγχου έναντι χωρών όπως η Νιγηρία και η Αγκόλα. Το 2007 το Κέντρο διαπίστωσε πως «η εικόνα και η επιρροή της Αμερικής είναι σε παρακμή διεθνώς» και πρότεινε στην κυβέρνηση: α) Αναζωογόνηση συμμαχιών και ιδρυμάτων που «υπηρετούν διεθνώς τα αμερικάνικα συμφέροντα». β) Ενίσχυση του «αναπτυξιακού ρόλου» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. γ) Προώθηση «δημόσιας διπλωματίας» διά της ανάπτυξης μακροχρόνιων σχέσεων με άλλους λαούς «και ιδιαίτερα με τις νεολαίες». Αραγε, τυχαία βρέθηκε στο δρόμο τους ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2013 στις 11:06 π.μ.

ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ψήφισε το Μάαστριχτ. Είναι ένα κόμμα από γεννησιμιού του ευρωενωσιακό, ένα κόμμα που είχε από την αρχή τον ρόλο της στήριξης της ευρωπαϊκής μονοπωλιακής και ιμπεριαλιστικής πλουτοκρατίας. Για παράδειγμα:

-Το 2003, ο "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ" πήρε την οργανωτική πρωτοβουλία να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ΕΕ για δημιουργία ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, καλώντας διάφορα κόμματα της αριστεράς από τις χώρες της ΕΕ να δημιουργήσουν έναν νέο ενίαιο φορέα της ευρωενωσιακής αριστεράς. Ο φορέας αυτός ονομάζεται Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

-Ως μέλος του ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ο ΣΥΝ λαμβάνει ευρωενωσιακή χρηματοδότηση από την ίδρυση αυτού του φορέα και δώθε. Παίρνει δηλαδή χρήματα για να προπαγανδίζει ιδέες τις οποίες έχει υπογράψει ότι δέχεται να είναι ιδέες συμβατές με τις προτεραιότητες και "αξίες" της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

-Με άλλα λόγια, και ως ιδρυτικό μέλος του ΚΕΑ, ο ΣΥΝ έχει υπογράψει τον κανονισμό ΕΕ 2004/2003, τον περί χρηματοδότησης κομμάτων και συνδεόμενων ινστιτούτων από την ΕΕ, ο οποίος προβλέπει την υποχρέωσή του (του ΣΥΝ και των συνδεόμενων με αυτόν ινστιτούτων): "Να τηρεί, στο πρόγραμμα και τις δραστηριότητές του τις αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών". Και αλλού (και για τα συνδεόμενα με το ΚΕΑ και άρα και τον ΣΥΝ "ινστιτούτα"): "την παρατήρηση, ανάλυση και την συνεισφορά στην συζήτηση για ζητήματα της ευρωπαϊκής δημόσιας πολιτικής και για την διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης".

Από αυτό το κόμμα περιμένει ο ελληνικός λαός να "πάει κόντρα" στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Πώς είναι ποτέ δυνατόν να πάει κόντρα στην αστικοιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα κόμμα το οποίο την στήριξε ολόψυχα εξ αρχής και το οποίο χρηματοδοτείται με στόχο την διατράνωση και ενίσχυση των στόχων και προτεραιοτήτων της;

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2013 στις 11:12 π.μ.

Το ΚΚΕ, αρνήθηκε τα λεφτά της ΕΕ, αρνήθηκε να γίνει μέλος του ΚΕΑ, για ένα λόγο, που δεν είναι βέβαια ο "σεχταρισμός" που του αποδίδουν οι θρασύδειλοι συκοφάντες του: δεν θέλησε να υπογράψει την υποτέλεια των κομμουνιστών και του ελληνικού λαού στην ευρωπαϊκή πλουτοκρατία και τα συμφέροντά της. Δεν θέλησε να πουλήσει την ανεξαρτησία της χώρας για μια χούφτα ευρώ όπως η "αριστερά" των διανοουμένων που γράφουν κατά ευρωενωσιακή παραγγελία περί της αέναης και εξασφαλισμένα μάταιης αναζήτησης "μιας άλλης Ευρώπης". Θέλησε να διαφυλάξει την πολιτική ανεξαρτησία και την εντιμότητά του για να μπορεί να είναι εκεί στις δύσκολες εποχές που ήξερε πως θα 'ρθουν και είχε προειδοποιήσει πριν δεκαετίες πως θα 'ρθουν.

Τι πέτυχε; Πέτυχε να βγάλει τον Ιούνη τους μισούς βουλευτές από όσους είχε και άρα να συντηρείται με τα μισά έσοδα (αφού ένας από τους βασικούς του πόρους είναι οι μισθοί των βουλευτών του) επειδή αυτό αποφάσισες ΕΣΥ, ο "περήφανος" και "αδέσμευτος" ελληνικός λαός, του οποίο το αίμα ρουφάει καθημερινά η ΕΕ και οι ντόπιοι πλουτοκράτες σε αγαστή συνεργασία.

Πέτυχε να μην μπορεί να συντηρήσει ούτε την Τυποεκδοτική ούτε τον 902, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της ρητής και ανοιχτής υποτέλειας στην ΕΕ που ρημάζει τον τόπο, βγάζει κάθε μέρα και από ένα έντυπο ή ανοίγει και από ένα καινούργιο επαγγελματικό ιστότοπο (είδες τι πετυχαίνεις άμα είσαι "καλό παιδί";)

Πέτυχε να ζητά ταπεινά από τη φτωχολογιά να βάλει το χέρι στην τσέπη της για να μπορέσει το ίδιο να επιβιώσει ως κόμμα της, να επιτελέσει τα βασικά του οργανωτικά καθήκοντα για τη χειραφέτησή της. Πέτυχε να έχει μετακινήσει ήδη την εφημερίδα του στα γραφεία του για να εξοικονομήσει χρήματα, να μένει αποκλεισμένο από τα ΜΜΕ των πλουτοκρατών και να χλευάζεται σχεδόν καθολικά.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2013 στις 3:27 μ.μ.

Έπιασαν δουλειά τα τρολ του Μαίλη.Μόλις έσκασε η είδηση πως θα γίνει έλεγχος στα οικονομικά του κκε,βγήκαν στα κεραμίδια.Απο την στιγμή που το κκε όπως και όλα τα κόμματα επιχορηγούνται με ζεστό κρατικό (και καπιταλιστικό θα πρόστεθα)χρήμα είναι υποχρεωμένα να δίνουν λογαριασμό σε αυτούς που τους χρηματοδοτούν.Δηλαδή στο λαό.Και για τα αστικά κόμματα,λογικό είναι να μην θέλουν τον έλεγχο.Το κκε όμως τι φοβάται;Απο μόνο του έπρεπε να ζητάει τον έλεγχο για να αποδείξει πως είναι συνεπές και σε όσα επαγγέλλεται.Πως δεν έχει κρυφούς χρηματοδότες και τα χρήματα που εισπράτει πηγαίνουν μόνο για τις ανάγκες του κόμματος.Για να μήν θέλει τον έλεγχο κάτι ύποπτο συμβαίνει στο βασίλειο του περισσού.Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά,και τελευταία πολλές φωτιές έχουν ανάψει στο κκε με αποκλειστικά δική του ευθύνη.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2013 στις 5:36 μ.μ.

το ΚΚΕ δέχεται τον ίδιο ακριβώς έλεγχο που δέχονται όλα τα κόμματα στα οικονομικά τους: Ετήσιο έλεγχο από ορκωτούς λογιστές στις δαπάνες που χρηματοδοτούνται από το κράτος, έλεγχο από ορκωτούς λογιστές στις εκλογικές δαπάνες που επίσης χρηματοδοτούνται από το κράτος, έλεγχο από το ΙΚΑ για τις καταβαλλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, έλεγχο απόδοσης, από την αρμόδια εφορία, του φόρου μισθωτών υπηρεσιών, του ΕΤΑΚ κ.ά

και μια απορία ρε..νομιμόφρονες..
αισθάνεστε περήφανοι που κατεβάζετε αμάσητο (και υιοθετείτε ) το δημοσίευμα απτα επίκαιρα???
θα ήταν πιο ντόμπρο να λέγατε οτι βρήκατε αφορμή να ξεράσετε τον αντικκε σας εμετο!!
χίλιες φορές τρολ του μαίλη παρα του καρατζαφέρη..

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2013 στις 7:31 μ.μ.

Για τους χαφιέδες του Νευροσπάστη

Έκανα πολλή υπομονή, αλλά πλέον κουράστηκα να σιωπώ. Επιτέλους, δεν μπορεί να στήνονται χαφιέδικα blog και να μη λέμε κουβέντα. Και σε όσους φαίνεται βαρύς ο χαρακτηρισμός απευθύνω την ερώτηση: Τι άλλο είναι ένα blog που έχει φτιαχτεί με αποκλειστικό σκοπό να χτυπήσει το ΚΚΕ και τον Ριζοσπάστη, τον 902 και την Τυποεκδοτική;
Τι άλλο είναι ένα blog που δημοσιεύει πρόθυμα, οτιδήποτε γράφεται ενάντια στο ΚΚΕ και τον Ριζοσπάστη και μοιράζεται κοινά επιχειρήματα με όλο το συρφετό που έχει συμφέρον από το χτύπημα του ΚΚΕ, από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τους μεγαλοκαναλάρχες και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.
Τι άλλο είναι ένα blog που έχει φτιαχτεί για να συκοφαντεί το ΚΚΕ και τον Ριζοσπάστη;
Όπως είναι γνωστό, δημιουργός του neyrospastis.wordpress.com, είναι ο σκιτσογράφος Κώστας Κουφογιώργος, ο οποίος μετά τα πονήματά του σε αυτό το blog έπιασε δουλειά (πού αλλού;) στην Ελευθεροτυπία. Αλήθεια, του προέκυψε από τύχη ή αυτός ήταν ο στόχος του από την αρχή; Όπως, επίσης, είναι γνωστό, την κοινότητα του blog στο facebook διαχειρίζεται η Αγγελική Κώττη. Αυτή βρήκε δουλίτσα ή έχει αρκετά έσοδα από τα βιβλία για τον Στάλιν, οπότε το κάνει από απλό χόμπι;
Ντροπή σας. Ντροπή σας γιατί περάσατε κάποτε από τον Ριζοσπάστη και φύγατε. Και τώρα, αφού ξεπουλήσατε μόνοι σας αυτή σας την ιδιότητα, επιχειρείτε να την πουλήσετε ξανά. Άξιος ο μισθός σας.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2013 στις 9:55 μ.μ.

ανωνυμε 7:31 Σου απαντάει στο μπλογκ νευροσπάστης ο ίδιος ο Κουφογιώργος στο προβοκατόρικο σχολιό σου που μάλλον σας έχει μοιραστεί απο τα κεντρικά.
Η απαντησή του καταρίπτει όσα ισχυρίζεσαι και σε εκθέτει ανεπανόρθωτα.Όποιος θέλει μπορεί να μπεί στο συγκεκριμένο μπλόγκ να διαβάσει την απάντηση και να καταλάβει τις μεθόδους που μετέρχεται το κκε για να συκοφαντήσει και λασπολογήσει όποιον δεν συμφωνει με το αλάνθαστο ιερατείο του περισσού.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2013 στις 10:12 μ.μ.

@ 1 Μαρτίου 2013 - 7:31 μ.μ.

Έχεις δίκιο. Κάποιες δουλειές είναι ντροπή.

Από το Νευροσπάστη:
"...Η κατάσταση έχει φθάσει εις το απροχώρητο και η πρώτη ευθύνη βαρύνει τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, ο οποίος κωλυσιεργεί στο να εισαγάγει προς συζήτηση το θέμα των απολύσεων από το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» και να προτείνει την κήρυξη απεργίας. Πλήρης αναισθησία και δικαιολογημένη η οργή των δημοσιογράφων της συγκριμένης εφημερίδας.

Ο ίδιος πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ δεν δίστασε να ερμηνεύσει κατά το δοκούν απόφαση του ΔΣ γιά την κήρυξη απεργιών εις τα ΜΜΕ, με αφορμή τις τελευταίες απολύσεις (συνολικώς φθάνουν τις 600 τα τελευταία χρόνια). Και εις απόδειξιν των πραγματικών του προθέσεων, δεν είχε πρόβλημα, συνεπεία των απολύσεων 3 δημοσιογράφων από την «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», να προκηρύξει 24ωρη απεργία είς όλα τα έντυπα του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ»(…), παρά την αρνητική απόφαση των δημοσιογράφων του «ΕΘΝΟΥΣ», την οποία έγραψε εις τα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Κατά της απεργίας αυτής, ο «ΠΗΓΑΣΟΣ» άσκησε έφεση και το Πρωτοδικείο την έκρινε παράνομη και καταχρηστική. Η ΕΣΗΕΑ αναγκάσθηκε να ανακαλέσει την απόφαση απεργίας εις τον «ΠΗΓΑΣΟ», αλλά κατόπιν εορτής, διότι ο εκδότης της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ» Φ. Μπόμπολας ανακοίνωσε τη διακοπή της κυκλοφορίας του ημερήσιου φύλλου.

Η διοίκηση Τρίμη θα αποτελέσει μία από τις πιό μαύρες σελίδες εις την ιστορία της ΕΣΗΕΑ. Επί των ημερών του, ως προέδρος της ΕΣΗΕΑ, «επέτυχε» να διακοπεί η κυκλοφορία της ιστορικής «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» στις 22/12/11, από όπου και αυτός εμισθοδοτείτο, μέσω πολυήμερων και εξοντωτικών απεργιών, όπως επίσης να κλείσουν ο Τ/Ο σταθμός “ALTER” και η «ΑΥΡΙΑΝΗ». Από χθες η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» προστέθηκε εις τον κατάλογο.

Εις ό,τι αφορά τους εργαζόμενους του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» παρακολουθούν την ΕΣΗΕΑ να θεάται άπρακτη τις συνεχιζόμενες απολύσεις και τη μεγάλη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων τους. Αυτό λέγεται μαχητικός και ανυποχώρητος συνδικαλισμός ελαστικών αντανακλαστικών.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ"

Άρθρα όπου ο Μπόμπολας (της λίστας Lagarde) εξισώνεται με το ΚΚΕ.

Υπογραφή:Ο ανώνυμος 1 Μαρτίου 2013 - 2:18 π.μ.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2013 στις 11:37 μ.μ.

Λαθος του κομματος να εχει καπιταλιστικες επιχειρησεις που εχουν ως αποτελεσμα απολυσεις τωρα με την καπιταλιστικη κριση.Ομως τα περισοτερα σχολια αντι για κριτικη εστω και αιχμηρη και εντονη ειναι εμμετικος αντικομμουνισμος επιπεδου κουρη και χ.α.ΕΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΔΗΛ.ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ;Βαλτε λιγο τη γκλαβα να δουλεψει ρε......Ανενταχτος κομμουνιστης

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2013 στις 12:41 π.μ.

Θα συμφωνήσω να ελέγχει το ΚΚΕ, αν μου πει κάποιος πότε ελέγχτηκαν από το ΣΔΟΕ, η ΝΔ τα κόμματα που κυβέρνησαν μαζί της, τα ΜΜΕ, οι μεγάλοι επιχειρηματίες. Να θυμίσω πόσα χρωστάνε; Το ποιος έχει λεφτά φαίνεται. Μήπως πάνε να φτιάξουν λίστες με ονόματα όσων ενίσχυσαν το ΚΚΕ; Και σίγουρα δεν είναι πλουτοκράτες. Εγγυούνται την ανωνυμία; Όχι. Eίναι τιμή να ενισχύσεις το ΚΚΕ, συμφωνώ απόλυτα, αλλά τι θα γίνει πχ, αν ένα αφεντικό είναι ΧΑ ή ΝΔ και μάθει ότι ο υπάλληλος είναι ΚΚΕ;
Λυπάμαι, αλλά είμαι πολύ καχύποπτος με το αστικό κράτος. Συμφωνώ εδώ με το ΚΚΕ.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να απολυθούν, ακριβώς γιατί ο Ριζοσπάστης είναι σύμβολο. Θέλουμε να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό. Ελπίζω σε λύση από το ΚΚΕ υπέρ των εργαζομένων, έστω και με οικονομικές απώλειες, γιατί εμείς δε γουστάρουμε τα ευρώ. Για τους κομμουνιστές αξία έχει ο εργαζόμενος.
Είναι όμως διαφορετικά πράγματα και δεν πρέπει να μπλέκονται και να χρησιμοποιούνται ως αφορμές από τη ΝΔ. mitsos175.

ΚΚ
2 Μαρτίου 2013 στις 1:27 π.μ.

Είτε δεν υπάρχει γκλάβα εδώ μέσα, είτε μπαίνουν δεξιοί και γράφουν.

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2013 στις 1:49 π.μ.

Χέρι-χέρι τα εξωκοινοβουλευτικά αδέσποτα, προβοκατόρικα απολιθώματα, οι "αγανακτισμένοι" της "πλατείας", αυτοί που "χέρι χέρι" με τους μαυροντυμένους μπράβους της χρυσαυγίτικης ναζιστικής συμμορίας την "έπεφταν" με καδρόνια και μάρμαρα στις 19-20/10-2011 στο ΚΚΕ. Αυτά τα χαμαιτυπεία που οι περισσότεροι είναι τσιράκια των μπάτσων, παίζουν μαζί τους το κλέφτες και αστυνόμοι, είναι ανύπαρκτοι στους τόπους δουλειάς και στο κίνημα δεν γεμίζουν ούτε ταξί, τολμούν οι πρεζάκηδες να κάνουν και υποδείξεις.

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2013 στις 11:12 μ.μ.

2 πραγματα μονο....καπιταλισμος,μααστριχτ....σας επιασε ο πονος τωρα για τους εργαζομενους!διακινηση χρηματων λεει ο αλλος απο ρωσια..μπραβο μεγαλε αστυνομε μπεκα,αυτο το σκεφτηκες πριν η μετα το πρωινο??εχετε ριξει πασοκ στην ζωη σας φουλ...

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2013 στις 8:48 π.μ.

η αριστερη κυβερνηση του συριζα (με τα αφεντικα βεβαια ιδιοκτητες των μεσων παραγωγης) εχει σαν απαραιτητη πορυποθεση την περεταιρω συρικνωση του ΚΚΕ. για το λογο αυτο πισω απο την επιθεση εναντια στο Ριζοσπαστη βρισκονται μελη και στελεχη του Συριζα
Οι υπολοιποι 'αντικαπιταλιστες' πιστοι στο αντικομμουνιστικο τους μενος χορευουν στο ρυθμο του Συριζα.

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2013 στις 11:43 π.μ.

Οποιος δουλευε στον Ριζοσπαστη και την Τυποεκδοτικη και νομιζε οτι ειναι δημοσιος υπαλληλος , μαλλον ειχε λιγο βολευτει. Στον μηχανισμο του κομματος χιλιαδες αλλοι δουλευουν εθελοντικα , αφου το πρωι τους τσακισει το μεροκαματο. Και δεν περιμενουν ουτε χρηματα ουτε μπραβο ουτε θεση στο δημοσιο. Καποιοι αλλοι ομως , και ευτυχως οχι πολλοι, μαλλον ξεχασαν μετα 20 χρονια "ασφαλειας" που δουλευουν, ποσο πονανε αυτο που τους ταιζει, τι αερα φρεσκαδας ΔΕΝ του δινουν, ποσο κοστιζει σε χιλιαδες φιλους και μαχητες του κομματος ο μισθος τους και κυριως οτι υπαρχει στο κκεδικο και το φιλοτιμο. Με αυτο θυσιασαν ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ και οχι τον ΜΙΣΘΟ τους χιλιαδες συντροφοι.
Ντροπη σας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger