Home » , , » Οι χρυσαυγίτες είναι «παιδιά του συστήματος» και «απολαμβάνουν» τις «ευεργεσίες» του.

Οι χρυσαυγίτες είναι «παιδιά του συστήματος» και «απολαμβάνουν» τις «ευεργεσίες» του.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 | 11:33 μ.μ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής» έχει ταυτοποιηθεί ο εκπαιδευτικός Γεώργιος Πετράκης που μαζί με εννέα άτομα, αποτελούν τον πυρήνα της Χρυσής Αυγής στο Λασίθι, συμμετείχε στο αιματηρό επεισόδιο σε βάρος των τριών ανυποψίαστων Πακιστανών που εκείνη την ώρα κοιμόντουσαν στο σπίτι τους στη Βαϊνιά Ιεράπετρας.

Και συνεχίζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας: «Η τοπική κοινωνία του νησιού παραμένει σοκαρισμένη από τη βιαιότητα και τη θρασυδειλία του περιστατικού. Ωστόσο, η είδηση για την "ενασχόληση" της αστυνομίας με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους ντόπιους. Παρόλο που οι αθλητικές "περγαμηνές" του είναι γνωστές, όπως και η "κουμπαριά" του με πολιτικό της ΝΔ, στου οποίου το γραφείο ήταν αποσπασμένος. O Γ. Πετράκης είναι γνωστό μέλος της Χρυσής Αυγής.

 Η σύζυγός του ήταν υποψήφια με την ακροδεξιά οργάνωση στις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Μάλιστα, για καταγγελίες περί "ανοικτής προπαγάνδας υπέρ των ναζιστικών ιδεών σε νέους", αλλά και "για απειλές και προειδοποιήσεις για τη σωματική ακεραιότητα πολιτών', έχει διαγραφεί από την ΕΛΜΕ Λασιθίου. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σαν "βόμβα" είχε σκάσει στην Κρήτη η καταγγελία 25χρονης κοπέλας σε ραδιοφωνικό σταθμό του Λασιθίου, ότι ο εκπαιδευτικός είχε ασελγήσει σε βάρος της όταν εκείνη ήταν 14 χρονών».

 Δεν μαθαίνουμε κάτι καινούργιο. Το θέμα είχε φέρει στην δημοσιότητα μια έρευνα της «Τηλεόρασης για τους Πολίτες» που είχε θέμα: «Παιδεραστές-Αναφορά στην Κρήτη». Τα στοιχεία που προέκυψαν από αυτή την έρευνα και τις διαστάσεις που πήρε έδωσαν τα περιθώρια στον δημοσιογράφο του «Δρόμου της Αριστεράς», Μάριο Διονέλλη να δημοσιεύσει το ένα άρθρο που τιτλοφορούσε: «Και παιδεραστές στη Χρυσή Αυγή (;)» με τον υπότιτλο «Έρευνα για βιασμό παιδιού από Χρυσαυγίτη στην Ιεράπετρα».



Δεν πρέπει να θεωρείται εντυπωσιακό είναι ότι παρά τις καταγγελίες, ο Γ. Πετράκης παρέμενε στη θέση του μέχρι πριν από μία εβδομάδα που φέρεται να παρέδωσε τη διεύθυνση του Εσπερινού ΕΠΑΛ, προκειμένου να καταθέσει τα χαρτιά του για σύνταξη. Το κράτος και οι μηχανισμοί του επιφυλάσσουν «ιδιαίτερη μεταχείριση» στους χρυσαυγίτες.

Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα η σύλληψη στην Κόρινθο δυο χρυσαυγιτών στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ένα πιστόλι τύπου Zastava με τέσσερα φυσίγγια, πτυσσόμενα κλομπ, σουγιάδες, κουκούλες και κράνη. Και τότε η Αστυνομία, συμπεριφέρθηκε σαν... συγγενής του νεοναζιστικού κόμματος, όπως έγραψε το «Ποντίκι» αναφέροντας στο ρεπορτάζ του:

 ♦ Την έρευνα διεξάγει, υποτίθεται, το τοπικό αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου, το οποίο συνέταξε δικογραφία για την οπλοφορία και τους έστειλε στην... ευχή του θεού.

 ♦ Καμία κατ' οίκον έρευνα δεν διενεργήθηκε για να δουν τι στην ευχή ήθελαν τα όπλα και αν υπάρχει πιθανότητα ύπαρξης γιάφκας.

 ♦ Τέλος, ούτε η νεοσύστατη - για τα μάτια του κόσμου - Αρχή Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας είχε επιληφθεί!

Οι χρυσαυγίτες είναι «παιδιά του συστήματος» και «απολαμβάνουν» τις «ευεργεσίες» του.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger