Home » , » Αν θέλουν δηλαδή να κουκουλώσουν μια υπόθεση οι μπάτσοι κάνουν ΕΔΕ.(Βίντεο)

Αν θέλουν δηλαδή να κουκουλώσουν μια υπόθεση οι μπάτσοι κάνουν ΕΔΕ.(Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013 | 2:36 μ.μ.

Μετά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί για τα ένστολα καθάρματα που βασάνισαν κτηνώδικα τους συλληφθέντες στο Βελβεντό Κοζάνης, ο υπουργός μπάτσων και καταστολής, πάει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και επικαλείται την πληροφόρηση που πήρε από τους υφισταμένους του για να αιτιολογήσει τα «πορίσματα» που είχε βγάλει χτες αθωώνοντας τους βασανιστές μπάτσους.

 «Η εξήγηση που μου δόθηκε είναι ότι ο τραυματισμός έγινε κατά τη διάρκεια της σύλληψης γιατί υπήρξε αντίσταση» είπε πριν λίγο, ο Δένδιας στον ρ/σ Alpha 98,9,
Κι αυτή η αλλαγή της στάσης του ήταν μονόδρομος γιατί εκτός του χθεσινού δημοσιεύματος της tvxs που κατέρριπτε την μπατσάδικη εκδοχή, ότι δηλαδή οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν σε συμπλοκή με τους μπάτσους, έρχεται σήμερα άλλο δημοσίευμα της εφημερίδα «6 μέρες», που επικαλείται την μαρτυρία μπάτσου ο οποίος αδειάζει τις προηγούμενες αναφορές του υπουργού.

 «Είχαμε διαπιστώσεις από πριν στη διάρκεια της καταδίωξης, ότι ο οδηγός δεν είχε όπλο. Αντίθετα, ο συνοδηγός διαπιστώσαμε πως είχε καλάσνικοφ. Δεν ξέραμε αν και πόσοι ήταν στο πίσω μέρος. Όταν μπλοκάραμε το βανάκι και δεν είχε διέξοδο διαφυγής, πλησίασα την πόρτα του συνοδηγού, την άνοιξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, άρπαξα τον ένοπλο και τον πέταξα στον δρόμο κι αρχίσαμε να παλεύουμε. Σε δευτερόλεπτα, βλέπω ν' ανοίγει η η πλαϊνή πίσω πόρτα και ένα άτομο να με σημαδεύει με το πιστόλι. Πριν προλάβει, ευτυχώς, να χτυπήσει είτε εμένα, είτε τον σύντροφό του έτσι όπως παλεύαμε, αντέδρασε ακαριαία συνάδελφός μου που του χτύπησε το χέρι και τον αφόπλισε. Εκεί τελείωσαν όλα και κάθε προσπάθειά τους να ξεφύγουν», λέει στην κατάθεση του που δημοσιεύει η εφημερίδα , ο μπάτσος.

Εδώ να σημειώσουμε κάτι. Ο υπουργός προστασίας του συστήματος μας είπε ότι «διεξάγετε έρευνα απ’ το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ αν οι συλληφθέντες υπέστησαν κακοποίηση μετά την σύλληψη τους», συμπληρώνοντας ότι : «εάν αποδειχτεί βασανισμός, θα είμαστε αμείλικτοι» και άλλες τέτοιες παπαριές.

Τώρα πιάσαμε τα λεφτά μας!!! Ξέρουμε που καταλήγουν τέτοιες ΕΔΕ. Άλλωστε το λένε και τα δικά τους στοιχεία. Η περίπτωση του σώματος «Εσωτερικών υποθέσεων» (ένα τμήμα που συγκροτήθηκε υποτίθεται από «αδιάφθορους» μπάτσους για να ελέγξει τάχα τις καταγγελίες σε βάρος συναδέλφων τους) είναι χαρακτηριστική. Στα χρόνια της λειτουργίας του έλαβε 5.184 καταγγελίες με υποθέσεις για μπάτσους που εκβίαζαν, βιαιοπράγησαν, ήταν αναμειγμένη σε ιστορίες διακίνησης ναρκωτικών κ.λ.π. Το αποτέλεσμα ήταν μόνο στους 76 να αποδώσουν ευθύνες. Και αυτοί τιμωρήθηκαν με ποινές χάδι (ελάχιστες χρηματικές ποινές, κάποιες μέρες αργίας). Απλώς και μόνο δηλαδή υπήρξαν περιπτώσεις για να δικαιολογούν την ύπαρξη τους σ’ αυτό το σώμα οι μπάτσοι που αμείβονται περισσότερο απ’ τα άλλα μπατσογούρουνα.

 Αν θέλουν δηλαδή να κουκουλώσουν μια υπόθεση κάνουν ΕΔΕ.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:20 μ.μ.

η μεγαλη πλακα ειναι οτι Η.Π.Α καιι Ε.Ε στο τελος του 2013 θα κανει μια εκθεση για τα ανθρωπινα δικαιωματα στην Ελλαδα οχι τοσο κολακευτικη..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger